| נשלח ב-31/12/2011 18:44 |
|
| |
רשמים מעונג שבת בבית הכנסת הגדול בירושלים
שבוע טוב ומבורך
עם שחר צעדתי באוויר ההרים הצלול כיין אל בית הכנסת הגדול בירושלים, שם עבר לפני התיבה החזן הראשי ר' חיים אדלר, בליווי מקהלת בית הכנסת (יש לה שם?) בניצוחו של מאסטרו אלי יפה.
היצירות שבוצעו בתפילת שחרית:
אין כערכך - שמבוצע על ידי שטרייכר (הרשקוביץ?), ביצוע נהדר ומקצועי להפליא של סולן המקהלה מאוד נהנתי מהביצוע שהשרה אווירה טובה על תחילת התפילה.
מי כמכה - ריימונד גולדשטיין
צור ישראל - איך אפשר בלי לחנו של הרב עממי
נקדש - המקהלה בלחנו של אלי יפה, ככתוב על יד נביאך במנגינת טעמי הנביא
אז בקול - כנ"ל
ממקומך - בלחנו של זבולון זילברטס, יצירה מדהימה עיבוד משובח וביצוע מצוין הפכו את זה לחוויה.
אנעים זמירות - כמין דואט - נחמד
אין כמוך - זולצר
אנא עבדא - בלחנו של יוסלה רוזנבלט, וביהא רעווא עיבודים של החזן, עיבוד של אלי יפה ביצוע משובח של החזן והמקהלה
יעמוד - החזן אלי יפה והמקהלה
מוסף:
יזכרם - בגלי/אני מאמין/חיים אדלר - ביצוע מלא רגש של החזן חיים אדלר
מזמור לדוד - מנגינה של חזן ומקהלה שהחזן עונה למקהלה, יצירה מדהימה שהכניס החזן חיים אדלר לבית הכנסת מאז היבחרו
ובנחה יאמר - זילברטס - סולן: החזן אלי יפה והמקהלה, כשהוא רוקד על שתי החתונות גם מנצח וגם מבצע: תוצאה מיוחדת
קדיש - גם הוא הוכנס על ידי ר' חיים אדלר מאז היבחרו לבית הכנסת, מנגינה יפה שמעתי שמקורה איפה שהוא אצל הקוסביצקאים
נעריצך - זולצר - המקהלה
שמע ישראל - המנגינה של עממי, רק לאחר הדרשה של רבאיי פינקלשטיין הבנתי שהיה צריך לפנות מקום לדרשה ולכן לא בוצעה כל יצירה...
עוד דבר מעניין: תמיד נראה שאת הדברים המעניינים הם אומרים בשפה האנגלית...
אין כאלוקינו - המקהלה על סולניה בלחנו הקלאסי והמרהיב של צבי טלמון
סוף
סך הכל היתה תפילה מדהימה של החזן הרב חיים אדלר שמתאמץ ומביא את המקסימום, ובניגוד למה שנכתב כאן לעיתים על ידי אחד הניקים מאחד הערים שקובל על שילוב המקהלה עם החזן, כיום דבריו הם הבל משום שהחזן ר' חיים אדלר למד ומסתדר נפלא עם המקהלה
החזן הוא כיין המשתבח קולו הצלול והרחב מפעם לפעם שיוצא לי לשמוע אותו אני נפעם מתהליך ההשתבחות, עד מאה עשרים. נהנתי שגם שבשבת רגילה וסטנדרטית הוא השקיע ונתן כביכול היתה שבת מיוחדת.
רק הערה קטנטנה, קטע התפילה בין שוכן עד עד ברכו הוא אחד הקטעים היפים והמיוחדים בתפילה, קטע בו ניתן לתת המון ואף בזמן קצר, יצא לי רבות לשמוע את החזן ר' חיים אדלר ב"שבתות חזנות". ושם הוא הרביץ כמו שצריך בקטע הקלאסי של תחילת התפילה וזה היה חלומי. וכשאני מגיע לבית הכנסת מוקדם בציפייה לשמוע משהו, זה מאוד חסר לי בתפילה זה המקום, וזה גם לא ענין של זמן משום שבאותו זמן שהחזן עשה מה שעשה היה ניתן לתת ובגדול.
אני מאוד אוהב על תחילת התפילה לשמוע את הניגון במילים 'על כל דברי' וב'הבוחר בשירי זמרה' והחזנות לפני זה נותן תפתח' לתפילה ושבת עם זה ובלי זה שונה לגמרי,ללא זה יש הרגשה של שטיעבל קצת, בתקווה שדברי יפלו על אוזניים קשובות.
המקהלה היתה במיטבה והמנצח מאסטרו אלי יפה נראה שלא התעייף מהקונצרט אלא רק התעורר והתחזק, המוסיקה משפיעה עליו לטובה
לעיתים אני חושש לכתוב ביקורת עקב אלו שתמיד יקטלו ויכתבו הפוך ובמקום דיון מתפתחת מריבה, ויש תמיד את אלו שמנסים לגרור כל דבר למקומות בלתי רצויים, אני חושב שלביקורת מכובדת תמיד יש מקום.
בתפילה נכחו גם המנצח מר שלמה גולדהור החזן אריק וולהים החזן גרשון שטיין החזן וייס ועוד רבים וחשובים מעמך ישראל.
אגב מי מבין תושבי המרכז שירצה לשמוע את החזן ר' חיים אדלר יוכל לשמוע אותו שבת הקרובה בבית הכנסת הגדול בתל אביב
שבוע טוב
לייזר
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 16:13 |
|
| |
לייזר יקירי. שוחחתי היום עם חבר פורום חשוב, מכובד ומוכר מאד, והוא הביע את תרעומתו על כך שלא הזכרת שנכח בתפילה...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 16:32 |
|
| |
| קולני כתב: |  |
עוד דבר מעניין: תמיד נראה שאת הדברים המעניינים הם אומרים בשפה האנגלית...
החזן הוא כיין המשתבח קולו הצלול והרחב מפעם לפעם שיוצא לי לשמוע אותו אני נפעם מתהליך ההשתבחות, עד מאה עשרים. נהנתי שגם שבשבת רגילה וסטנדרטית הוא השקיע ונתן כביכול היתה שבת מיוחדת.
רק הערה קטנטנה, קטע התפילה בין שוכן עד עד ברכו הוא אחד הקטעים היפים והמיוחדים בתפילה, קטע בו ניתן לתת המון ואף בזמן קצר, יצא לי רבות לשמוע את החזן ר' חיים אדלר ב"שבתות חזנות". ושם הוא הרביץ כמו שצריך בקטע הקלאסי של תחילת התפילה וזה היה חלומי. וכשאני מגיע לבית הכנסת מוקדם בציפייה לשמוע משהו, זה מאוד חסר לי בתפילה זה המקום, וזה גם לא ענין של זמן משום שבאותו זמן שהחזן עשה מה שעשה היה ניתן לתת ובגדול.
אני מאוד אוהב על תחילת התפילה לשמוע את הניגון במילים 'על כל דברי' וב'הבוחר בשירי זמרה' והחזנות לפני זה נותן תפתח' לתפילה ושבת עם זה ובלי זה שונה לגמרי,ללא זה יש הרגשה של שטיעבל קצת, בתקווה שדברי יפלו על אוזניים קשובות.
המקהלה היתה במיטבה והמנצח מאסטרו אלי יפה נראה שלא התעייף מהקונצרט אלא רק התעורר והתחזק, המוסיקה משפיעה עליו לטובה
לעיתים אני חושש לכתוב ביקורת עקב אלו שתמיד יקטלו ויכתבו הפוך ובמקום דיון מתפתחת מריבה, ויש תמיד את אלו שמנסים לגרור כל דבר למקומות בלתי רצויים, אני חושב שלביקורת מכובדת תמיד יש מקום.
|
|
מר קולני הנכבד
גם אני הקטן זכיתי להשתתף בעונג שבת זה
ברצוני לענות לנקודות אותן ציינת ברשמיך הארוכים
1. כ"ק מנכ"ל ביהכנ"ס הגדול הודיע באנגלית על ערב שיתקיים ביום ראשון י"ג בטבת לכב' הוצאת ספרו של הרה"ג רבי ישראל מאיר לאו שליט"א אל תשלח ידך אל הנער בתרגום לאנגלית.
2. כתבת ברשמיך שמפעם לפעם אתה נפעם מהשתבחותו של החזן ר' חיים אדלר. אם אינני טועה החזן ר' חיים אדלר יכול להיות סבא שלך. מי כב' שיתפעם שהשתבחותו וינסה להעביר את ביקורתו על החזן. אינני חושב שזה ראוי ומכובד.
3. גם אנוכי, כמוך, אוהב לשמוע את במקהלות ואת הבוחר בשירי זמרה, אך תלונתך זו צריכה להישמע בפני מנצח הנכבד מר אלי יפה שלענ"ד עליו לדאוג שהמקהלה תישמע לפני אין כערכך ולהעיר את חברי המקהלה כמה דקות מוקדם יותר.
4. אכן כפי שכב' רשם, יש מקום לביקורת מכובדת, וכך גם אני משתדל לנהוג בד"כ.
בברכת שבוע מבורך על כל חברי הפורום הנכבדים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 17:20 |
|
| |
מר קולני הנכבד
מי אתה שתעורר את השתבחותו של אדלר הרי הוא יכול להיות סבא שלך וזה גורם לו להיות המוזיקאי הגדול ביותר והחזן הטוב ביותר!!! הרי הוא יכול להיות סבא שלך!!! אל תשכח הוא יכול להיות סבא שלך ולכן גוסטבו דודמל לא שווה כלום כי חיים אדלר יכול להיות סבא שלו
לאחרונה הפורום כתוב בצורה שאמורה להיכתב באישי. אין כבר כבוד בין הכותבים וכל אחד מגן על האינטרס שלו.
אני משתדל לא ללכת ולא להתלונן מי שלא טוב לו שלא ילך, ולכן גם קולני וגם הראשי צריכים להפנות את כל התלונות במייל הפורום לא נועד לזה
מי מתנדב להביא את המייל של אדלר לקולני על מנת שיפרוש את כל התלונות באחד
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 19:28 |
|
| |
בס"ד
יישר-כח לחזן הראשי ר' חיים אדלר ולמקהלה הנהדרת בניצוחו של מאסטרו אלי יפה
על עוד שבת שכולה עונג
וכמובן, כל הכבוד לקולני על הדיווח המדוייק (גם אני הייתי שם...) 
תוקן על ידי יהודהK ב- 01/01/2012 19:54:27
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 19:29 |
|
| |
מורי ורבותי, אל תשלחו ידכם אל הנער... לייזר שמחתי להכיר את לייזר בגיחותי מידי פעם לביה"כ הגדול בר"ג, את נועם הליכותיו, ואני נהנה ומוקיר את כתיבתו המכובדת, את כוונותיו הטובות, ואת הזדהותו בפומבי. אנא דונו אותו לצד הזכות, גם אם לדעתכם יכל להשמיט או להחליף מילה או שתיים מתוך רשימותיו הארוכות. לע"ד ר' חיים אדלר יקבל כמחמאה גדולה שגם נציג הדור הצעיר מתפעל כמו רבים מאיתנו מהשתבחותו כיין.
ידידי לייזר, מעניין לשמוע פרטים רחבים יותר על התעוררות החזנות בת"א. האם תוכל לדוגמא לפרט באשכול נפרד כמה ק"מ חזנות (כהגדרתו של שרגא...) צפויים בשבת הקרובה באלנבי? תודה מראש, אלכס
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 20:48 |
|
| |
אני חושב שאין מה להוסיף על הדברים של קולני,
הוא ממש ממש צודק,
אני לא רוצה להשוות בין חזנים,
אבל משוכן עד ועד גאל ישראל,
אפשר לעשות מזה ממש י-ה-ל-ו-ם,רק מהמשפט של שוכן עד, אפשר לעשות מזה מוזיקה
אבל בקשר למקהלה כן יש לי להוסיף,
המקהלה פעם תפקדה בהרבה יותר טוב, היו מבצעים כל שבת יצירות אחרות
ויצירות יפות, היית יושב מרותק כל התפילה,
אבל היום כל שבת כמעט אותו דבר,
ואם יגידו שזה החזן חיים אדלר,
אז דברתי עם אחד המנצחים הגדולים
והוא אמר לי כך,
אם נותנים לחיים על דיסק את היצירה
שאותה אתה רוצה לעשות, הוא חוזר עליה והוא עושה אותה אח״כ בדיוק,
אז לדעתי הבעיה היא לא החזן,
אלא המקהלה,
אם המקהלה תשקיע החזן ישקיע אם לא,
לא אם המקהלה תגמור ב-11:15,
החזן יגמור ב-10:15
אבל מאד נהנתי מהשבת היה מאד יפה,
לחיים אדלר יש המון רגש בפרט בגבהים
כשהוא עולה גבוה פשוט אפשר להוריד דמעות,
והמנצח , בכלל חוויה לראות אותו,
ובפרט שזכינו לשמוע את קולו היפהפה
קול ממש יפה ועדין
כמו שהבן אדם עדין ככה הקול !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2012 01:04 |
|
| |
קולני חברי הפורום איתך ומודים לך על דיווחיך המפורטים המדויקים והמכובדים. המשך כך.אל תרא ואל תחת!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2012 09:05 |
|
| |
דיווח יפהפה, מכובד, וראוי. גם ההערות מכובדות, והתשבחות. מר קולני (אני חושב שאני יודע מי כב')- המשך כך! יש כמוני שאוהבים וחובבים ומעורים בחזנות, אך נבצר מהם להשתתף בשבתות כאלו מסיבות שונות. אצלי זה מקום המגורים. כך שהדיווחים הללו מבורכים ומעניינים. שכוייח.
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2012 11:51 |
|
| |
אולי תשנו את הכותרת לאשכול הצדעה לחברי הטוב ולכתב המדווח מכל מקום, לייזר הידוע בשמו הקולני. 
|
|
|
|
|