| נשלח ב-2/1/2012 20:25 |
|
| |
דיווח מקונצרט לדוד מזמור
בושה וחרפה הצפיפות באולם.
אקוסטיקה נוראית.
אני הולך הביתה. הכריות נוחות יותר בבית!!!!
תוקנה הכותרת
תוקן על ידי פורוםחזנות ב- 02/01/2012 21:46:11
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2012 21:24 |
|
| |
| עזריאלפ כתב: |  | דיווח מקופסת הסרדינים בהאנגר 11 בושה וחרפה הצפיפות באולם.
אקוסטיקה נוראית.
אני הולך הביתה. הכריות נוחות יותר בבית!!!! |
|
חבר שלומד בבית ספר בר"ג (פ"ת) סיפר לי שהקונצרט הוגדר כקונצרט חצי חינם ושכרטיסים חולקו לתלמידים ולסתם מתוקשרים, השאלה היא האם מספר הכרטיסים עבר את מספר המקומות באולם, אני חושב שעדיף שקונצרט ישאר חצי ריק מאשר שיהיה חצי חינם, והנה התוצאות מדברות, קופסת סרדינים.
בקשר לאקוסטיקה, דעתי היא שחזנים טובים נשמעים בכל מצב גם באקוסטיקה גרועה, ומי שבאמת רוצה לשמוע, שומע.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2012 23:10 |
|
| |
שמעתי ששמעון וולס מאוסטרליה היה חזן אורח בקונצרט,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 00:48 |
|
| |
כל כך צפוי.
אתם תראו את וולס הרבה בתקופה הקרובה, כשהוא יעלם תבינו שגם חשבון הבנק שלו נעלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 03:33 |
|
| |
לילה טוב לכם חברי הפורום וצופיו (וצופיו-ע"פ רוני אופיר)
החלטתי שאת הדיווח שלי אני יכתוב בקובץ נפרד ויעלה אותו מבלי להציץ בתגובות שאחרים כתבו ומבלי להיות מושפע בכהוא זה מדעתם של אחרים, אלא אכתוב על פי הבנתי והרגשתי.
אני נהנתי ומאוד מקונצרט החזנות שהסתיים רק לפני כמה שעות ספורות,
ראשית כל נהנתי מהנושא המיוחד: "דוד קוסוביצקי", יש לי בעיה, בכל פעם שאני שומע את אחד מהאחים קוסוביצקי על כל אחד מבינהם אני אומר הוא הגדול מכולם, כשאני שומע את משה זה הוא וכשאני שומע את יעקב זה הוא וכ'ו וכ'ו...
אך יש משהו בדוד שלא היה לאף אחד מהאחים, הוא היה כעין האח הגלאנצי של משפחת קוסוביצקי, הוא היה מעל לטבע מעל לזמן ומעל הממוצע, הוא גאון, הוא ידע כיצד לקחת יצירה ולפרק אותה לחתכות ולהרכיב אותה לאט לאט עם תוספות שמשפרות את המראה החיצוני, כל קטע שמשה ביצע הוא לקח עוד 7 צעדים קדימה עם הראש האימפרוביציולי שלו. לדוג' שמעתי השבוע כיצד הוא מבצע את לדור ודור שגם אחיו משה מבצע, הוא לוקח שם את ה'מפינו לא ימוש' ומשתולל שם ומוסיף עד שמגיע לקצה ושם חוזר למקום וחוזר חלילה. כך גם ב'ולירושלים עירך' הוא עשה מזה מטעמים, אולי לא כולם אוהבים את הטעם הזה אך מי שאוהב מתמכר... ואני התמכרתי ללא כוונה להיגמל
כך שהנושא היה אחלה נושא.
החזנים: היו את שני הוותיקים שבחבורה, בנציון ואיצ'ה מאייר ששניהם מלכים וידועים משכבר הימים כמבצעים נבחרים ליצירות קוסביצקאיות. והיו את שני הצעירים: סיימון ונתנאל ששניהם ממשיכי הדרך ובעלי יכולת קוסביצקאית יוצאת מן הכלל.
והיה גם את ההפתעה: שמעון וואלס בעל הקול הגדול הנעים היפה ובעל אמירה בריאה, שאולי לא מתאים דווקא לשיר קוסוביצקי אך כל דבר יושב יפה על מתנה זו.
היה את הד"ר מרדכי סובול ובנו אופיר שבנו תוכניה נהדרת עם יצירות נפלאות ומיוחדות,
והיה גם אותי הקטן, הגעתי עם מצב רוח וציפיות גבוהות ויצאתי מאושר, תשאלו את רוני.
האנגר11 - אנחנו קהל החזנות רגילים שהכל מגיע לנו בכפית של זהב, להוא מפריע ככה ולהוא ככה, אני אישית הבעתי את דעתי שנוח לי בהאנגר, לא יודע למה אבל יש שם משהו שנעים לי יותר מבהיכל האסבסט, לא קראתי מה כתבו כבר אך שמעתי באולם עצמו תלונות על המקום על הכיסאות וכ'ו, לי אישית היה נוח מאוד, ואני אישית הסתכלתי רק דרך מסכי הענק, ולמי שלא היה נוח או שיש הערות אני בטוח שבאתר של יובל יש פינת צור קשר בו ניתן להפנות את הבעיות, אני לא בטוח שהפורום יתן לכם פיתרונות.
כתבתי סוג של ראייה אישית של הקונצרט הזה ממש בכמה מילים קצרות:
וכל החיים - שמעתי פעם כנראה מהמנצח שיצירה זו יועדה למשה קוסוביצקי והוא נתן אותה לאחיו, אל תתפסו אותי על המילה הסיפור היה בערך ככה.
יצירה זו היא יצירת הדגל של דוד קוסוביצקי, וכששאלתי אנשים מה"עמך" מיהו דוד קוסוביצקי, נענתי ההוא מוכל החיים, (כמובן חמישים אחוז ענו שזה בכלל של הלפגוט...) החזן סיימון כהן שזכה לחנוך את קונצרט לדוד מזמור בביצוע מתוק בקולו הגבוה והקטיפתי, זו היתה פתיחה נהדרת
אנא עבדא - אין זה סוד שיצירה זו שהלחין דוד קוסוביצקי נמצאית בראש רשימת המועדפים שלי, התפללתי ב' תפילות בתקווה שלפחות תפילה אחת תענה ממרומים, הבקשה הראשונה היתה שהלפגוט יבצע את היצירה והבקשה השניה שאם לא הלפגוט אז שהיצירה לא תבוצע כלל. לצערי ב' התפילות שלי בענין הזה לא נענו, בטח נכדי יקבלו את זכות תפילה זו.
לא שחלילה נתנאל ביצע את זה לא טוב, את זה בוודאי לא יכולתי לדעת קודם, נתנאל ביצע את היצירה במדויק עם פה חזני ואמירה נהדרת, אך לטעמי הקטע הזה נולד עבור איצ'ה מאייר הלפגוט, הוא מבצע את היצירה בצורה שבא לי לבכות. סליחה נתנאל אתה לא אשם...
לפני כשבוע השמיע ד"ר מרדכי סובול בתוכנית החזנות השבועית 'לפני התיבה' כוכב חדש אוסטרלי שעשה עליה לארץ הקודש, הכוכב ההוא שר את רם ונישא של יוסלה רוזנבלט, יצירה מדהימה וביצוע מדהים, (כמובן כהרגלי הפורום ישר קפץ איזה חזן קנאי שחרה לו לראות שמישהו בפורום מפרגן לחזן צעיר ומבטיח...) הביצוע ההוא היה מהחזן הצעיר הטרי שמעון וואלס אני מאוד נהנתי מהביצוע ההוא וקיוויתי לשמוע את החזן בתקווה שהאולפן לא רימה אותי. כאן התקבלה תפילתי (בטח זכות אבות) והמנצח הזמין פנים חדשות לבצע את אחת מהקלאסיקות הידועות בחזנות 'אשא עיני', אך מה ששונה זה שביצוע זה הולך אליבא דדעתו של דוד קוסוביצקי שהוסיף פה ושם תבלינים שמפארים את היצירה.
ואיך הביצוע היה? מדהים! חזן צעיר פעם ראשונה בחייו עומד מול קהל "כל כך אוהד" שאני הייתי מחליף ובמקום מקהלת יובל "שכל אחד חזן בפני עצמו" לקהל יובל "שכל אחד חושב שהוא ה ח ז ן הגדול מכולם ולו הוא היה עומד על הבמה ושלש נקודות.
בקיצור, חזן צעיר עומד לראשונה מול קהל ענק עם תזמורת פילהרמונית מאחוריו מנצח עם מקל במרחק חצי מטר ממנו, זה כבר סיבה לבהלה ולחץ סגר על המיתרים בריחות קוליות וקולרטורות שהופכות לחולרטורות. והנה זה פלא: כל אחד מאלו לא קרה ולא רק זה אלא גם שהוא נתן ביצוע מעולה ליצירה המדהימה שמצד שני היא מינורית נמוכה ומרוחה. אני הקטן ש**** יכול להיות סבא שלי נהנתי מאוד מהאמירה מהרגש מהקולרטורות מההבעה, אין מה לעשות לבחור יש את זה, הביצוע הזה היה לוקה מעט בחסר אך לטעמי הוא עדיף על הצעירים שהופיעו בקונצרט הקודם
מזל טוב על הוצאת הדיסק
הפתעת הערב הפתעת השנה והפתעת העשור היה החזן איצ'ה מאייר הלפגוט. כן כן אתם לא טועים אתם קוראים נכון: א י צ' ה מ א י י ר. ה ל פ ג ו ט. אהה אתם בוודאי תוהים הרי הוא מוכר לכולנו מימים ימימה! והאם הוא עלה לפה' גבוה וזו ההפתעה הגדולה?! אז אענה לכם, זה הרבה יותר מזה אני בשבוע שעבר גילתי את הלפגוט החדש, הלפגוט האמן, הלפגוט הביצועיסט, אז זה היה בעד הנה הוא נתן ביצוע מלא מלא דינמיקה ורגש כמו שאף פעם לא שמעתי ממנו. והנה הערב זה חזר על עצמו והוכיח לי שזאת לא היתה התרחשות ניסית אלא משהו שמתלווה כעת בקביעות להלפגוט. כפי שכתבתי לא פעם, אני אוהב לשמוע את הלפגוט שר, מה הוא שר זה כבר לא משנה, ובכלל כשמדובר בחזנות וביצירות שאני אוהב אז בכלל...
הוא ביצע את היצירה עם מלא מלא רגש ואמירה ודינמיקה כך שהביצוע הפך למקור השראה. ישר כח עשית לי את השנה, אההה ואין לשכוח את ליווי הפסנתר המורגש ב"כי לא על צדקתינו" אוי ר' מנחם מתי שוב יהיו קונצרטים רק של חזן ופסנתר? מתי?
גלה כבוד מלכותך - יצירתו המדהימה של פסח חוטינר, בוצעה בעבר בקונצרט 'האגדה לבית קוסוביצקי' גם אז בוצעה על ידי ה ח ז ן בן ציון מילר, שכל קטע שמוציא מפיו הופך ישר לביצוע מלוטש, אין ספק שהוא החזן בה הידיעה שהופיע בקונצרט, הוא הדוד קוסוביצקי של הדור או יותר נכון הבן ציון מילר של כל הדורות, די לשמוע אותו בתפילה ואז להבין את גדולתו, חזן אמן עם יכולת אילתור לא הגיונית בכלל לבן תמותה, שמעתי פעם את החזן יעקב מוצן מתבטא על בן ציון מילר שאם היה יודע רק את מה שבנצי שכח, כבר היה הופך לגאון, הביצועים שלו הם מקור השראה כיצד ניגשים לקטע חזנות. שיעור במחיר של קונצרט חזנות. העיבוד והתזמור של היצירה הזאת פצצתים, היצירה הזאת רוויה מכשולים בקצב ובביצוע אבל זה קטן עליו.
המעביר בניו - הלחין דוד קוסוביצקי, יצירה קלאסית שבנה דוד קוסוביצקי על יצירתו של דוד משה שטיינברג, קוסוביצקי סינן מחק כתב ושינה וכך יצאה יצירה מופלאה ומפורסמת זאת - כשהיה בשנה שעברה קונצרט 'בחצרות אדמורי"ם' התאכזבתי שכשבוצע טריו ויותר זה לא בוצע בקולות אלא אוניסנו כל חזן בתורו, וכששמעתי היום את ביצוע של אקפלת הטנורים הגבוהים בחסות יובל זה כיפר על תחושת הקיפוח דאז, זה היה פנטסטי, קצת הלפגוט שלא תמיד שר את המלודיה היה קצת אגרסיבי ושמעו אותו חזק יותר לפעמים אבל למרות כך זה לא הצליח להרוס לי את ההנאה. זה היה ביצוע כיפי ונעים, זה קשה לכתוב קולות במנעד כל כך קטן כשכולם טנורים גבוהים ושמימים, שאפו על היוזמה
הפסקה - אמנם היו עוד שרותים אך מה לעשות ועם ישראל הוא עם שיש בו מלא מרץ ועשייה כך שהיה תור לא קטן, אמנם היה תור קטן מבהיכל התרבות/אסבסט בתל-אביב וזה היה חצי נחמה.
שהחיינו - קטע החזנות שגם אלו שלא אוהבים חזנות מוכנים לשיר, וגם אלו ששונאים חזנות מסוגלים לשמוע, אז אני לא זוכר אם קטע זה פתח את החלק השני או שהסולו הנשפני, את הקטע שהחיינו של מכטנברג שיש בו נגיעות אופראיות טהורות ביצעו כל החזנים במיומנות רבה
קדיש חסידי - כמעט וכל בעל תפילה ממוצע משתמש בקדיש הזה בסוף תפילת ערבית מוסף שחרית ומנחה של הימים הנוראים, אך הפעם שמענו את הביצוע מחזן שלא טעם טעם חטא, מחזן שלא צרוד אף פעם, מחזן שגוגל מוגל עושה לו רק רע: הלא הוא החצוצרה, או שבכלל זה הלא היא ואז אנחנו מסתבכים עם וועדת הצניעות של האנגר11, מה שברור שמהדרת נשים ניצלנו גם כאן וגם בהענקת המתנה/תקליט/תעודה לגברת קוסוביצקי הבת של החזן דוד קוסוביצקי.
בקיצר, זה היה רעיון יוצא מן הכלל של המנצח ד''ר מרדכי סובול, רעיון שלא נראה עדיין במחוזותינו ואני ממליץ בכל פעם שיש חזן שקולו אינו מחומם כדבעי להחליפו בחצוצרה. זה היה מדהים.
לעולם יהא אדם - לפני כשנה שמעתי ביצוע של היצירה הזאת בלחנו של ישראל שור על ידי חזן כל שהוא וכאן בבמה קדושה זו כיניתי את קטע זה כמרוח ומשעמם, כיום אני בא להתנצל מכל הלב ולהתחרט חרטה עמוקה על הפגיעה ביצירה הקדושה והמיוחדת (המדהימה) הזאת, אז לא הבנתי אך כיום ששמעתי את ה ח ז ן האגדי הענק בן ציון מילר מבצע את היצירה ללא מניירות ללא משחק אלא כחזן עם הבנה והבעה סוף סוף הבנתי את היצירה, הייתי מהופנט מתחילת הביצוע ועד סופו, הוא נתן שיעור של כעשר דקות מהי חזנות וכמה שווה החזנות, כיצד מביעים גם ללא משחק והצגות כיצד ניתן להביע באמירה חזנית, דוד קוסוביצקי קם לתחיה.
כל מי שלא זכה עדיין ורוצה להריח מהי תפילה מוזמן לבוא אל היום רביעי הקרוב אל בית הכנסת שונה הלכות בפתח תקווה ולשמוע תפילה כהלכתה מפי ה ח ז ן בן ציון מילר
על זאת שבחו אהובים - קולו המתוק של סיימון כהן כבר ממזמן הוכתר כאחד הקולות היותר יפים שידעה החזנות, טנור ספינטו או אולי לירי עם יכולת קולית מטורפת, ללא שינוי בצבע הקול, חוץ מזה גם ניחן החזן הנהדר הזה ביכולת ביצוע קלאסית נהדרת, הקטע הזה היה תפור עליו, היצירה ישבה עליו כמו שצריך והביצוע היה לעלא ולעלא, ישר כח
ועל ידי - בלעזר/דוד קוסוביצקי - גם כן יצירה מדהימה פחות מפורסמת מהחזן דוד קוסוביצקי, הביצוע הזה היה מושלם ומיוחד עם הבעה וכנות ביצוע, את הקטע ביצע החזן נתנאל הרשטיק כשסולן הבאריטון היה אנטולי קראסיק, היה ביצוע נהדר ללא דופי
שמע ישראל - דוד קוסוביצקי/דוד אייזנשטט - כבר הכתרתי את החזן איצ'ה מאייר להפתעת הערב, וגם כאן הוא לא אכזב והמשיך בדרכו הטהורה עם קולו העצום והנאה עם הרגש והדינמיקה שמוסיפה לחזן הקונצרטים מס' 1 עוד כמה דרגות, זה היה ביצוע משובח ככתוב, איך אומרים אצלינו: הרבה יותר טוב מבדיסק,
גם כאן הצטרף זמר הבאריטון אנטולי קראסיק, שתושבי המרכז שצועדים בשבת אל בית הכנסת הגדול ברמת גן זוכים לשמוע לא פעם את זמר הבאריטון אנטולי מבצע את 'ממקומו' במנגינת אסול מיו כשאין מי שאינו מהופנט משירתו המדהימה.
את היצירה שמע ישראל לא הכרתי מפיו של החזן דוד קוסוביצקי, ובזכות התקליטור החדש שראה אור זה עתה 'המיטב של דוד קוסוביצקי'
בו יצאו לאור גם כמה יצירות פחות מפורסמות מפיו של דוד קוסוביצקי, אני לצערי עדיין לא קניתי את התקליטור, אך ידידי רוני אופיר קנה את הדיסק וזיכה אותי לשמוע יצירה אחת או שניים ממנו (שזכיתי לשבת באותו ספסל בטויוטה בנסיעה מעיר האהלים אל ירושלים, וכאן התודה והברכה ליהודה קלמן על הטרמפ)
טוב להודות - האדמו"ר ממודז'יץ - מבחינתי אני יותר אוהב את כי בשמחה או את עושה שלום, אבל נראה שהקהל אוהב את הרעיון, כנראה שאין מה לעשות ומודז'יץ ניצחו בקרב,אני פחות מתחבר לסגנון שירי הטישים, הבטהובן נותן לשיר קצת הרבה מוסיקה טובה שמכפרת
אני מקדיש כל פעם שכתבתי את המילה מדהים ל...
תודה לכל
מי שהגיע עד לכאן וקרא את כל מה שכתבתי מוזמן לעבור לשלב הבא והוא התודות לשאר :
לד''ר מרדכי סובול - המנצח המעבד המתזמר המנחה ועוד ועוד
לבנו אופיר - המעבד המתזמר ועוד ועוד
לפסנתרן ר' מנחם בריסטובסקי האגדי שאין דומה לא
לחזנים הנהדרים
לתזמורת הפילהרמונית הישראלית
למקהלת יובל
למנחה מר שלומי גולדברג, מסכן תביאו לא איזה סטנד, הוא עומד עם הדפים זה לא נוח
ולכל מי ששכחתי
לילה טוב וחלומות פז
לייזר
(בדרך כלל יש כמה שעוקבים אחרי כל מה שכתבתי ותופסים אותי על הקטנות, אז הרי למודעה שכל מה שכתבתי הוא ניתן להערות להארות ולשיפורים, ובכלל ישר כח למי שקורא את כל מה שאני כותב זה מחמם את ליבי. חלק מההנאה שלי זה לא רק הכתיבה אלא גם קריאת התגובות האחרות, הכי מסקרן אותי זה מה שיכתוב רוני אופיר הוא אמן.
טען בפני היום אדם שיש בעיה בכתיבתי, שמכתיבתי משמע שהכל היה ורוד יפה ונעים כשלא תמיד המציאות היא כך, ומדוע איני כותב ביקורת? עניתי לו: לטעמי הפורום לא נועד לביקורת וגם כשצריך ביקורת צריך קודם לפנות אל המבוקר עצמו ולבקר אותו בפניו ואם זה לא יועיל אולי מותר להגיב בפורום, כך שבינתיים זה מועיל אצלי... וכמובן זה חוץ לזה שפשוט אני תמיד נהנה.)
תוקן על ידי קולני ב- 03/01/2012 04:13:31
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 08:05 |
|
| |
בוקר טוב
כבר ראיתי ששכחתי כמה תודות:
למפיק מר יצחק ראשי
להגברת בכר שעשו עבודה מצוינת
ליעפ שעמד וצילם ומן הסתם יעלה תמונות או אפילו וידיאו, והכל למען החזנות
יום טוב
לייזר
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 09:27 |
|
| |
אדון קולני הנכבד מאוד. ראשית דבר "שאפו" על דיווחיך המפורטים מכל אירוע בו אתה משתתף, אתה בהחלט נכס חשוב לפורום הזה! הנח לי להזכירך -ומן הסתם אתה תזכור מיד משום שאתה בחור הלומד בישיבה מפורסמת אשר יצאו ממנה למדנים וראשי ישיבות דגולים- את סוגיית "מזוייף מתוכו", סוגיה מפורסמת הדנה בשטר שבגוף הדברים נופל משפט אשר הוא שקר וממילא השטר אינו שווה אפילו כקליפת השום הן בממון והן באיסור. במה הדברים אמורים? כאשר אתה כותב על אדם מסויים שהוא נושא תואר מסויים, וכל העולם יודע שהוא לא זכאי לו ולא קיבל את התואר באופן מקובל, איבדת את האמינות של כל הדיווח! ולא רק של השורה הספיציפית הזו! ואילו חשבתי לרגע שאתה לא יודע מהעניין כלל ובתום לב אתה נוהג הרי שלא הייתי טורח לעמוד על העניין, אך מכיוון שברור לי שאתה יודע טוב מאוד במה המדובר, (ומכיר את שאר המעללים הנוספים) אני רואה לעצמי חובה להעמידך על חומרת הדברים בפומבי ולקוות שלהבא לא תהיה מן הטועים והמטעים (או תועים ומתעתעים).
יש לי גם מה לומר לך בקשר להיותך נדהם בקלות יחסית ואף את אופן הטיפול בבעיה זו (-: אבל אולי נשאיר את זה לפעם אחרת! ושוב יישר כוח על פועלך למען הכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 09:39 |
|
| |
בס"ד
הבעיה הגדולה הניצבת בפני ניק המזדהה בשמו האמיתי בפורום זה (ובפורומים אחרים) היא שעליו להביא אך ורק את הדברים הטובים, ואף לעיתים לנפח את הקיים ולהעלים עין במכוון... והקושי להעביר ביקורת גדול מאוד.
לא בכדי פתחתי את הודעתי במשפט זה. משוכנע אני כי דווקא הניקים הפחות מזוהים יביאו את הדיווחים המיהמנים ביותר, ולאו דווקא בקונצרט זה. אמש בהאנגר שהפך את עורו והוצג בפני מנויי יובל כ"אולם הקונצרטים המפואר" התקיים הקונצרט השני בסידרת המנויים "מזמור לדוד".
שלא כמו בקונצרט הראשון, אמש הוסיפו עוד כמה כסאות לאולם, דבר שגרם (מעבר לכל הבעיות הרבות האחרות שיש בהאנגר) לצפיפות נוראית ולטעם לפגם בהנאה מהקונצרט.
פתרון המסכים רק הוסיף לאוירה של ישיבה במחלקת תיירים צפופה במטוס של חברת תעופה זולה (את האוכל אכלנו לאחר הקונצרט בשכונת התקווה, בתקווה שבפעם הבאה נהנה יותר בקונצרט). מסכים יכולים להיות כאפקט משלים לאווירת הקונצרט ולא כמחליף. לראות קונצרט במסך נוח יותר לשבת על הספה בסלון בבית.
הקונצרט התקיים לכבוד 100 שנה להולדת החזן דוד קוסוביצקי.
אני אישית נהניתי מאוד מהחלק המוסיקלי של הערב ובעיקר מהחזן בן-ציון מילר "לעולם יהא אדם" (שור).
החזנים כולם היו במיטבם, המקהלה עבדה קשה והשתתפה הפעם כמעט בכל היצירות (11 מתוך 14).
סולו החצוצרה היה מרשים ביותר, רק חבל שהמקהלה ענתה "אמן" לחצוצרה, אולי ניתן היה שכלי אחר מהתזמורת יעשה זאת.
התודה והברכה לחזנים, לחברי המקהלה ולחברי התזמורת, למשפחת סובול ולכל מי שעמל וטרח להצלחת הקונצרט, ולא אפרט את שמותם שמא אשכח מאן-דהוא.
תוקן על ידי יהודהK ב- 03/01/2012 09:51:29
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 10:40 |
|
| |
היה קונצרט ענק ומושקע שהכיל כ 2300 צופים ומנויים שהביעו אימון
מלא ליובל, מפעיליו, מנהליו ומנצחיו ,. בתנאי חורף ,גשם, איש לא נעדר.
נהניתי מהקונצרט על כל המשתמע ממנו.
תודה לקולני על הדיווח הנאה ,אתה נהדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 11:25 |
|
| |
| קולני כתב: |  | | האנגר11 - אנחנו קהל החזנות רגילים שהכל מגיע לנו בכפית של זהב, להוא מפריע ככה ולהוא ככה, אני אישית הבעתי את דעתי שנוח לי בהאנגר, לא יודע למה אבל יש שם משהו שנעים לי יותר מבהיכל האסבסט, לא קראתי מה כתבו כבר אך שמעתי באולם עצמו תלונות על המקום על הכיסאות וכ'ו, לי אישית היה נוח מאוד, ואני אישית הסתכלתי רק דרך מסכי הענק, ולמי שלא היה נוח או שיש הערות אני בטוח שבאתר של יובל יש פינת צור קשר בו ניתן להפנות את הבעיות, אני לא בטוח שהפורום יתן לכם פיתרונות. |
|
מר קולני הנכבד
באשכול אחר הועלת בטובך לכנותי תוקפן והודעת שאינני ידידך
מהתרשמותי אמש בנמל ומקריאת התגובות של חברי הפורום הנכבדים שהגיבו לעייל
ובמיוחד מקריאת תגובתך החלקלקה המתרפסת והצבועה
משמע כי כב' ככל הנראה משתייך לקבוצת התלמידים שקיבלה כרטיסים בחינם
וכל זאת על מנת שכב' ירשום את דבריו אך ורק עפ"י מה שהנהלת יובל יאמרו לו
אני הקטן אשמח מאוד לקרוא את תגובת כב' והוכחתו שהדברים שרשמתי לעייל אינם נכונים
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 11:43 |
|
| |
מר אקטואל- לא צריך להכניס את העניין הזה בכל מקום. זה כמו שהחילוני "תוקף"- "למה אתם לא הולכים לצבא", רק מחוסר מילים בעלי משמעות. זה מקלקל את האפקט ומוריד את רמת הדיון. וכידוע- אני ממש לא ממסנגרי סובול.
ולעצם הדיון- יש שאוהבים טשולנט, ויש ששונאים. יש שממש מכורים לגויאבות, ויש שלא יכולים להתקרב. יש שסולדים מרפורמים ומחבריהם ויש ש"הם לא אורטודוקסים" אבל יהודים טובים. יש שנהנים מכל קונצרט ומבצע, ויש אניני טעם. על טעם וריח אין להתווכח. היות שגם הטעם והריח של קונצרטי יובל דוחה אותי אישית, אינני נוכח בהם. יש שיאמרו שההפסד כולו שלי, ואני, אם אכן מפסיד- גאה להפסיד.
אבל ידידינו מר קולני, מדווח בחן ובפרוטרוט, ונהניתי מאד לקרוא את רוב הדיווח שלו. יישר כח! הוא משקיע, שם לב לפרטים ומדווח לעניין (באידיש- צום-זאך...). ההתקפות הם לא לעניין. זכותו של כל אחד להביע את דעתו, אבל למה דעתך חייבת להיות הנכונה באופן בלעדי???
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 12:00 |
|
| |
2300 צופים...הצחקתני! לא היו יותר מ: 1500 יושבים באולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 12:02 |
|
| |
קולני - בפתיחה הזכרת את רוני אופיר וכן בהמשך מסתבר שישבת בסמוך אליו - האם מכאן ביכולתי להבין שאתה היית במקום המעיל אותו הוא התכווין לשים על המקום שהוצע למכירה ?
(החזןהראשי - לתשומת ליבך , ייתכן ותצטרך להתנצל !!!!)
לעניינינו - קולני ,שפו על הביקורת של הקונצרט אם כי ייתכן וצריך מעט לקצר ע"מ שיהיה מקום לכתיבה גם לאחרים 
לחזנים - ביצירה אנא עבדא , המקהלה "האפילה" על החזן נתנאל הרשטיק וחבל שזה היה כך ( בהקלטה שבידי - תענוג לשמוע את החזן נתנאל הרשטיק )
מכוכב הערב ( החזן שמעון וואלס ) -כלל לא היה וואו,,,,,,,,,, ,הרבה יותר נהניתי מ :רם ונישא שביצע לפני כשבועיים ברדיו והובא כאן בפורום
מיתר החזנים - נהניתי וקיבלתי תמורה מלאה האולם - שלומי גולדברג , תפסיק למכור לנו "לוקשים" -האולם אולי מתאים "לאורווה" ואני מתפלא על באי התזמורת הפילהרמונית המגיעים לכאן - אלא אם הפסיקו להגיע ומצאו אולם אחר
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 12:37 |
|
| |
האולם אכן לא מכובד כמו היכל התרבות, למרות שנעשו שיפורים בכניסה ביחס לקונצרט הראשו, דבר שגרם להרגשה נעימה יותר בהגעה ובהפסקה. מאידך, אנשים מרשים לעצמם להתנהג בהתאם... כמות הנוטשים לפני קטע הסיום היתה ביזיון וחוסר כבוד למעמד ולמשתתפים מצטרף לדעתו של שרגא לגבי ואלס, לדעתי הוא שר"כמי שכפאו שד", ללא רגש וללא דינמיקה כל שאר החזנים נתנו ביצוע הרבה יותר טוב בחלק השני מאשר בחלק הראשון, חוץ מהלפגוט, שנתן 2 ביצועים מדהימים, וכמו שקולני כבר כתב, "הלפגוט החדש" מוצא חן בעיני מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 12:43 |
|
| |
תגובות והערות
מתנצל על תגובתי המעט מאוחרת,
ראשית הייתי צריך גם להתפרנס היום, ושנית לקח לי 3 שעות לקרוא את הדיווח של קולני...
1. לאקטואל, דומני שהנושא של ד"ר סובול מיצה עצמו. לא צריך לדחוף את זה שוב ושוב.
אני מסכים איתך שקולני לוקה מידי פעם בהתלהבות יתר.
מצד שני, כזה לב טוב וכזו עין טובה... הלואי על כולנו...
2. לשרגאפייבל, קולני לא ישב לידי, אפילו לא בסביבה.
אגב, את הכרטיס מכרתי בסופו של דבר...
3. לקולני, הזכרת את שמי 4 פעמים. הגזמת!
מצד שני, את הלפגוט הזכרת 14 פעם. ספרתי...
4. הקונצרט היה ברמה גבוהה מאד. בדיוק כפי שצפיתי.
5. את הביצוע המרתק והמרגש ביותר אני מעניק לנתנאל הרשטיק וליצירה "ועל ידי".
אצל נתנאל הדברים לא באים בקלות. טכניקה מסובכת למדי, פרצופים, ומאמץ אדיר שמושקע כמעט בכל צליל.
אבל התוצאה הסופית פשוט מהממת. תענוג צרוף.
ניכר עליו שגדל על חזנות עוד טרם לידתו.
אגב, לפלא בעיני כיצד מקהלת יובל על שלל חזניה (איך אומר המנחה? כולם חזנים מצטיינים...)
לא הצליחה לנפק סולן אחד שיבצע את סולו הטנור שביצירה הנ"ל.
גם זה "נפל" על נתנאל.
5. שמעתי בהפסקה וגם אחרי הקונצרט קיטורים מהיושבים בשורות האחרונות, על מקומות גרועים,
כסאות קטנים, ישבנים כואבים, וכו' וכו'.
אי אפשר לרכוש את המנוי הזול ביותר, לספר לכולם בטרום העונה ש"עשיתי אחלה מנוי, כל קונצרט במחיר של מנה פלאפל..." ואח"כ לצפות להנאה מכסימלית...
באנגלית אומרים - מה שקנית זה מה שיש לך...
מצד שני, מקומות אלו קרובים יותר לשרותים...
המשך שבוע מוצלח לכולם!
תוקן על ידי rophir ב- 03/01/2012 13:08:24
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 13:39 |
|
| |
אין ספק כי הקונצרט לכשעצמו היה מעולה כתמיד אילו לא באנו רק לישמוע את אלוקי בביצועו של יצחק מאיר הלפגוט דיינו אני בטוח שאף עין לא נישארה יבשה. אך המקום האנגר הזה שהיה במקורו מוסך לתיקון סירות הדבר הזה גם על קישוטיו הוא מזעזע וכבר נגעו בזה הקודמים כמה חבל שגובים על כך מחיר רגיל וגבוה הרי לא ראוי היכל התרבות כהאנגר הזה.
תוקן על ידי חלמישצור ב- 03/01/2012 13:40:47
|
|
|
|
|