| נשלח ב-17/1/2012 18:59 |
|
| |
לחן מעניין, לא כ"כ מוכר. חבל שגרליץ 'סוחב' את זה כל-כך. דימניקה, דינמיקה... משהו מאוד בסיסי ומהותי, שפרחי/תלמידי-החזנות בימינו לא ממש מבינים. על אהרון גרליץ להשקיע רבות בפיתוח-קול, ולהשתלם בתחום הגשת יצירות באופן כללי. אגב, "עקביא בן מהללאל" הוא פרק שאומרים בלוויות. אז להשמיע את זה בחתונה???....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2012 20:10 |
|
| |
הרב_אלחנן : נהוג שהחתן לובש קיטל בחופה וזאת ע"מ להזכיר לו את סופו של האדם
כנראה - שלחתן בחתונה זו הקיטל לא הספיק בנדון ולכן הוסיפו לו את "עקביא"
ולגבי כתיבתך : דינמיקה ,,,דינמיקה -- יצירה זו תמיד שמעתי אותה מבוצעת באיטיות גם בקונצרטים
וזאת כיאות למעמד המתאים לה ( לוויה - ל"ע )
לגבי הלחן - אשמח לדעת האם זה עיבוד של הלחן הידוע או לחן אחר
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 17/01/2012 20:20:54
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2012 21:20 |
|
| |
אהרן אל תשים לבך למלעיזים,
כן חתונה לא חתונה, הביצוע שלך מצוין המשך כך, גם ניכר שהנך שולט בקולך באופן מצוין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2012 00:08 |
|
| |
הדבר הבא? לא הייתי ממהר להכתיר כתרים ובפרט שאין להם משמעות וערך ולו מינימלי! הביצוע הזה מצויין, מבושל, נעים, ועושה טוב לנשמה. אני לא חושב שפיתוח קול יועיל במקרה הזה! זה צבע הקול של האיש ועם זה יוצאים למלחמה! אני יכול לשמוע שהבחור מוזיקלי, מבין את מה שהוא עושה ועתידו לפניו, תלוי בו!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2012 00:50 |
|
| |
הרב אלחנן כבר כתבתי באחד האשכולות בעבר שיש מנהג חסידי שיסודו בסיפור מרתק לשיר עקביא בן מהללאל בחתונות. כמו"כ הבאתי ביצוע מדהים לשיר חתונה "עקביא" של החזן אהרן שלמה וייסמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2012 01:08 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2012 01:41 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2012 07:27 |
|
| |
מבלי נסיון לפגוע ח"ו במאן דהוא באשר הוא, ואין להסיק מכאן שיש לי הסכמה כלשהי עם הדברים.
ציפור קטנה לחשה לי כי ההוכחה החותכת למצב החזנות בימינו היא העובדה שבהרבה מאד קונצרטים משמיעים את הקטע עקביא בן מהללאל, אבל כבר אין מי שיגיד אחריו קדיש...
מזכיר לי גם את הקטע ששאלו פעם מה היא סגולה בטוחה לקום בתחיית המתים ?
להיות קדישזוגער
הסיבה: לאחר מאה ועשרים כשיהיה מונח על המיטה ( אלונקה ) כשהחזן יסיים לומר את הפרק עקביא, הקדישזוגער
לא יוותר ומיד יקפוץ מהמיטה עליה מונח, לומר קדיש...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 20:55 |
|
| |
בהחלט ביצוע מכובד ומרגש, אני חושב שזאת הדינמיקה נכונה לקטע הזה, איטי משתפך ומרגש. ישר כח
|
|
|
|
|