| נשלח ב-9/2/2012 01:18 |
|
| |
קונצרט רוזנבלט וקוסביצקי משה/דוד
קונצרט בסימן מזג אויר הפכפך.מיתרי הקול בוגדים פה ושם,שמואל ברזילי פורש לאחר המחצית הראשונה לטובת יוסי שוורץ.
הקטע עד הנה מצטיין בתזמור הנהדר של אלי יפה אבל הביצוע של החזנים נשמע כמו שידור של נחמיה בן אברהם,א מוסר לב',ב' מנסה להעביר לג' והאחרון נמצא בסולם לא מתאים ובעיטת עונשין מקו ה11 ו...גול.מצטער , 4 חזנים לא נותנים את העליה והירידה הנכונה בסולם.
ולחזנים הצעירים,נסו להיות יותר "אתם" ופחות לחקות ולהדבק לתוים.
למרות ה"חריקות" אפשר לומר שנהנתי ובמיוחד מהאוירה הרגועה שהישרה אלי יפה שעזרה במלחמה בשפעת.
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 07:37 |
|
| |
איך אמר לי בסיום אחד מהקהל?
בשביל הירושלמים זה מספיק...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 08:33 |
|
| |
זו פעם ראשונה שאני קורא ביקורת כה נוקבת פרי עטו של מר ליבסון, ידיד המחלקה.
ורוני אופיר גם לא טומן את ידו בצלחת...בקטנה...
ואני שואל, בקטסטרופות של ״יובל״ או של אבי ברק או של יענקלה רוטנר
בו נכחתם, היה טוב יותר???
למה הביקורת לא אחידה?
למה רוח האמת שפתאום כל כך חשובה נחה עליכם בדיוק ברגעים שלא מחמיאים להפקה מסויימת דווקא?
ראיתי אותך ליבסון ואף אותך רוני בכמה קונצרטים בשנים האחרונות שהיו בבחינת שואה מוזיקלית... לא זכור לי שהיתה תגובה מלגלגת שכזו מאחד משניכם!
שמח מאוד לקרוא ביקורת, אבל אשמח הרבה יותר לקרורא אותה כשיהיה ברור לי שהיא שווה את הזמן שאני מקדיש לקרוא אותה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 08:49 |
|
| |
שמאלציסמו
האם כב' שכח שאנחנו בעיצומו של חורף, ואפילו ליבסון כתב שהיה מז"א קר...
אז לטובת החברים, בכדי שלא יסבלו מהקור ולמען אלו (כולל החזנים ) שר"ל כבר כן הצטננו, הוא מחמם את האוירה בפורום...
לפיכך אנחנו חייבים להודות...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 09:29 |
|
| |
על מה כל הטררם? אלי יפה טירון בענין הקונצרטים ולכן ההתאמה בין המבצע ליצירה היתה 0%! והתזמורים שלו לא מתאימים לחזנות אפילו שהם מאוד יפים. היה את ההוא ששר ולירושלים עירך וינוגרד, ישב כמה כסאות על ידי המנצח בנימין גליקמן והוא היה נסער אחרי הביצוע הזה מהיופי ואני חושב שאולי הוא זה שהיה הכי טוב בקונצרט.
שמאלצימו:אני לא רציתי להיכנס לזה, אבל אחרי שנכנסת אני חייב להגיב׳ ראשית אבי ברק הוא בכלל משחק בבריכה של הקטנים ולאף אחד לא אכפת אם יש שם מישהו בלי גלגל. סובול הוא בבריכה של הגדולים אבל הוא שוחה עם מצופים וגלגל משאית!!! סובול לא קופץ מעל הפופיק* הוא הולך בפשטות שמוכיחה את עצמה כבר שלושים שנה, אצל סובול אין חלטורות כאלה וגם אם יש אז הקהל לא מרגיש. אלי יפה הוא המציל בבריכה של הגדולים אבל בשביל זה הוא צריך שותף שיעבוד איתו חודשים בשביל להגיע לזה ובשביל שהתוצאה תהיה טובה לא מספיק לדבר~~~ אני חושב שהקונצרט הזה יהיה חשבון נפש מעולה למפיקים של הקונצרט הזה לדעת מה יש לתקן לקונצרט הבא.
אני לא רוצה להיכנס יותר מידי לפרטים כדי לא לפגוע במי שאין לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 10:22 |
|
| |
2000, בוא נדון ברצינות במה שהעלית.
אני מרים את הכפפה ועונה לך על הנקודות החשובות.
קודם כל על החלוקה שלך למגרש הגדולים או בריכת הרדודים, מקבל באופן חלקי את הטיעון ברמת הציפייה שלי מקונצרט כזה, אך ברמת מחיר לכרטיס והעבודה מסביב כמעט ואין הבדל! ולכן מותר לי לדרוש מאבי ברק את אותם הדרישות שאני דורש מכל הפקה אחרת!
החלוקה לליגות לאומיות ולליגות משנה לא רלוונטית ברמת הלקוח.
כתבת שביובל אין חלטורות ואין קפיצות מעל הפופיק, לצערי אתה ממש לא בעניינים כנראה! אין ספור חלטורות, אין ספור ביצועים כושלים, עלובים, מביכים וכל מילה נרדפת שתמצא שוכנים להם בפנתיאון הלא מכובד של קונצרטים אלו!
לא קופץ מעל הפופיק? לעבוד עם הפילהרמונית כשכולם צוחקים לך מאחורי הגב, ואני מדבר על אילו שמנומסים מספיק כדי לא לצחוק לך בפנים זו קפיצה מעל הפופיק!
לך תראה מנצחים אמיתיים איך הם עובדים עם תזמורת, ואחר כך תראה איך ביובל עובדים עם תזמורת, ותחזור אלי עם מסקנות..
רשמת שהעיבודים לא מתאימים לחזנות, כנראה שלטעמך מה שלבנדובסקי הלחין, וכן זולצר, וברינבאום ומומבך וכל מלחיני מערב אירופה לא נחשבים בעיניך לחזנות, ואתה טועה!
ואם הורגלת במשך 30 שנה לשמוע פיצוצים בכל יצירת חזנות הרי שרכשת תרבות אנטי מוזיקלית מוצהרת! חזנות לא מוגדרת כאוסף צעקות בליווי עשרות נגנים שמרעישים במיטב כלי הנגינה הקלאסים.
יוסלה לא צעק, כלי הנגינה שליוו אותו לא רעמו בנגינתם, ואם יוסלה זה לא חזנות, מהי חזנות?
למה לא לקחת יצירה משעממת ובנאלית מבחינה הרמונית כמו ולירושלים עירך ולתת בה פלפל מוזיקלי?
עד הנה עזרונו מעולם לא נשמע יפה יותר, מ ע ו ל ם!!!
הדיון הגדול והמשמעותי צריך להיות לגבי מה הקהל רוצה, מבין, וצריך...
כתבת שהפשטות מדברת לקהל, ש30 שנה זה מוכיח את עצמו!
ואני מודיע לך שזה מה שמסרס את החזנות! זה מה שמונע ממנה להיות איכותית!
הפשטות הורסת כל חלקה טובה, ואם חזנים שלא קוראים תווים בכלל מעיזים לעמוד עם תזמורת סימפונית כל שהיא בגלל שהוא התרגל שאין צורך וזה פשוט לשיר עם תזמורת, מה יעשה כשהוא צריך לשיר עיבודים מושקעים ומורכבים ולגמרי לא פשוטים?!
תכל׳ס זה מה שדופק את המקצוע, שלא צריך לעבוד קשה ולהשקיע, ולפתע כשצריך, אין חומר אנושי איכותי כמעט.
מסכים איתך לגבי ליהוק האמנים, וגם אני הרמתי גבה כשראיתי מי ישיר את מה, וכשראיתי שחזן צעיר הולך לשיר יצירה קשה מאוד לביצוע בקונצרט חשוב ראשון בשבילו, חששתי לתוצאה ואני מבין שצדקתי.
וכשראיתי שחזן וותיק שלא נמצא בכלל בליגה הזו, מכל הבחינות, קולית, מוזיקלית, מקצועית, הולך לשיר עיבודים מסובכים ידעתי שזה ייגמר רע! למזלו הוא פרש בחצי הדרך!
אז הליהוק לא טוב, והרמה שהושגה לא טובה, אבל זה נובע בעיקר מהפרצוף של החזנים היום! לא בגלל היכולות של אלי יפה או של התזמורת שעליהם הוא ניצח!
הוא פשוט לא יכול להשיג תוצאות עם חזנים לא מקצוענים! שלא יודעים לקרוא תווים! שלא מגיעים מוכנים לקונצרט!
כמה עזי שוורץ יש?
או פנומן כמו הלפגוט?
אין!
אז בוא נסתכל לאמת בעיניים ונבין בשל מי הסער הגדול הזה!
מקוה שתמשיך את הדיון הזה.
תוקן על ידי שמאלציסימו ב- 09/02/2012 10:25:27
תוקן על ידי שמאלציסימו ב- 09/02/2012 10:31:34
תוקן על ידי שמאלציסימו ב- 09/02/2012 10:33:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 11:27 |
|
| |
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 09/02/2012 11:28:23
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 13:02 |
|
| |
להלן דיווח מהקונצרט אמש:
כן גם אני הייתי אחד מני אלף שגדשו אתמול את תיאטרון ירושלים קונצרט של המאסטרו אלי יפה!
התזמורת הייתה נהדרת עיבודים פנטסטיים פשוט תענוג לאוזניים.
סוף כל סוף שמענו מוזיקה איכותית נגינה אחידה ודינמית, מדולציות והבנה של מה זה לתזמר יצירה!
אני מסכים שהחזן מוצן לא חש בטוב והחזן ברזילי לא חש בטוב!
אך אין זה הופך את הקונצרט לחלטורה, ואף רחוק מזה!
היה קונצרט נהדר! רק שאני יצאתי קצת מאוכזב ציפיתי למושלמות כמו בקונצרט הראשון בסדרה אך זה לא היה.
דווקא קלאנג וינוגרד וקרשנבוים היו מעולים קולית!
המסקנה שאני מסיק מהקונצרט הזה.
זה שכדי להפיק קונצרט שהנושא שלו הוא רוזנבלט וקוסביצקי עם תזמורת בהרכב סמפוני בניצחו של אלי, צריך להושיב את החזנים לעוד חזרות!.
לסיכומו של דבר היה ערב ברמה גבוהה שלא הגיע למיצוי שהוא יכל להגיע!
תוקן על ידי פינוקיו02 ב- 09/02/2012 13:03:46
תוקן על ידי פינוקיו02 ב- 09/02/2012 13:05:36
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 13:07 |
|
| |
מצפים לקונצרט הבא בסדרה!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 13:09 |
|
| |
חזנות2000, אני לא מרבה להיכנס ולהגיב בפורום, אך מעט מדבריך ומחוסר הידע הבסיסי שלך, או נקיטת העמדה במשנה הסדורה במחלוקת... עוררה אותי משאננותי, לא ארחיב במילים, אך תקרא שוב את דבריו של שמאלציסימו, במקום שורות ארוכות שאכתוב כאן אנכי....
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 13:57 |
|
| |
ליבסון, על מה הקצף? נכון שזה בגלל שלא מצאת חנייה? :)
לא אכנס לדיונים "המתורבתים" כאן, אבל במחילה, היחיד כיום שיש לו את היכולות לבנות קונצרט זה מאסטרו אלי יפה, נכון שהעיבודים שלו הם לא אותו פסנתר יחיד מוורשה, אבל ברור ששילוב חזנות לאותם עיבודים, הם כבוד גדול לעולם החזנות.
ולכל המתלוננים, כל בנייה לוקחת זמן, אז אנא תעקבו בדממה אחר החיבור המלכותי הזה של אלי יפה והחזנות, לבל חלילה תישארו עם כנף ללא פסנתר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 14:04 |
|
| |
| לשם ההגינות, הנה תגובתו של אוישר מאשכול אחר | דיווח קצת יותר פרטני מאתמול
שלום לכם חברים יקרים.
גם אני בין הנוכחים אתמול בקונצרט, היו הרבה דברים שהתלהבתי, אך לדאבוני היו לא מעט דברים שהתאכזבתי, באתי עם הרבה ציפיות, חלקם התגשמו, ואעלה את רישומיי בקצרה: בכלליות היתה אוירה מאוד טובה, העיבודים והתיזמורים ממש משגעים, ואין צורך להאריך למבינים (כולם כאן מבינים), החזנים מתחלקים לכמה רמות, ועל כן יש לתת לכל אחד את הציון לפי הרמה.
תקע בשופר גדול – מצויין, קלאנג שפך את מה שיש לו וזה עבד (קצת לאט מידי, לטעמי).
ולירושלים עירך – וינוגרד נדמה היה שהוא קצת מהסס, אבל בכל אופן הוא הרשים מאוד (אין ספק שזה אחד הביצועים הטובים שהיו אתמול, אך אותי אישית מלהיב יותר מוזיקה מאשר דו ורה למעלה).
כבקרת – תסלחו לי שאני אומר, אבל אין לי מושג למה הביאו אותו, ומי לימד אותו לעמוד על במה, בכל אופן אם הוא ישתפר בכמה דברים אפשר לקרוא לו חזן טוב (הוא נראה לי מהסוג המוזיקליים שלא יודעים להביע את זה בשירה, זה נשאר במוח), ואם כבר ראיתם את החזן שמואל ברזילי יש לי הוכחה בשבילכם שלפעמים יותר טוב חזן צעיר מאשר חזן שכבר עשרים שנה עם קהילה עשירה (שזה נראה לי אחת הסיבות שהביאו אותו), (גם קולו קצת בגד בו, והוא יכול יותר מזה).
ובדברי קודשך – היה די מצויין, חוץ מזה שמוצן קצת מצונן, הרגשנו שעומד מישהו שכבר מכיר ורגיל בעבודה.
עד הנה – (פיתחתי הרבה ציפיות על הקטע, וחלק קיבלתי) 1) העיבוד נתן את האור שביצירה – קלאסיקה במיטבה, 2)מוצן נתן ביצוע יפהפה, ברזילי עיין ערך כבקרת, וינוגרד נותן גם קולרטורות נחמדות מידי פעם, קלאנג הבין את התזמורת (עם כל הקושי) ושר מוזיקלי מאוד, קירשנבוים הפגין יכולת שלא ראיתי אצל אף חזן אתמול ואאריך במתרצה ברחמים, 3) כל פעם שהחזנים שרו ביחד היה קטסטרופה, 4) לא בטוח שלעשות עד הנה עם 4 חזנים זה כזה מוצלח (מספיק שניים). מתרצה ברחמים – העיבוד הכי קשה שהיה אתמול, קירשנבוים הפגין שליטה מוזיקלית (הוא החזן שקיבל הכי פחות עזרה מאלי במהלך היצירה), נתן את כל החום והנשמה תוך כדי כניסות ויציאות של התזמורת (כל פעם שעצם את עיניו, הבנתי שחוץ ממוזיקה יש לו גם כמות ענקית של רגש ונשמה ולא משחק אלא אמיתי), קצת חסר לו עוד טיפה ביטחון עצמי (גם זה משתפר אצלו), ואני חושב שחצי טון למטה לא היה מזיק לו (אולי צריך לשנות טכניקה בפיתוח קול), וזה הקטע היחיד (שאולי היה הכי טוב, גם בלי רה למעלה)שריגש אותי וחדר ללב (שאר הקטעים ריגש אותי המוזיקה, אבל בגלל כל מיני סיבות לא חדר לליבי).
אלוקי, נשמה – כאן כבר מוצן פתח יותר ונכנס יותר לטקסט, גם קולו ב"ה השתפר בקטע הזה, והרגשנו את ההבדל (בהחלט גם זה ברשימת הביצועים הטובים).
עקביא – היה לי ברור שמישהו יחליף אותו, אבל שמתי לב שיוסי הכיר את העיבוד וחזר הרבה על התיזמור, וגם הוא קיבל עזרה מאלי (מה קרה פתאום לטונים הגבוהים שנחנקו?), הוא עמד בזה יפה, עוד טיפ טיפה וזה היה חודר ללב (שירה קצת יותר עדינה ב"ולאן אתה הולך" לא צודק?), בכל אופן זה עבד מצויין.
הטה – קלאנג שפך את ליבו לפני קונו, והרגשתי שהוא מתרגש (קצת מהוסס ב"כי" או "לא על צדקותינו", אבל אני מבין את הלחץ שבו הוא נמצא, זה קורה במשפחות הכי טובות), בכל אופן היה ביצוע ממש טוב, גם הוא נראה לי ברשימת הקצת מושפעים מהמזג אויר.
שיבנה בית המקדש – מוצן קיבל את הקטעים הבולטים, ברזילי שפתאום כן חש בטוב חזר קצת בתשובה, וינוגרד יפה מאוד, קלאנג נתן הופעה מכובדת, וקירשנבוים כמעט לא קיבל את זכות הדיבור, חבל, גם כאן אלי לקח מקהלה של 1000 איש וניצח עליהם..... עם חיוך ועזרה.
הדרן – שיר המעלות – מחציתו קנה בושם ומחציתו קקפוניה. הקהל לא רצה לקום, מעניין? לי יש תשובה.... |
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 14:30 |
|
| |
לצערי, לא יכולתי להיערך בזמן, ולפיכך נותרתי אתמול 'תקוע' ללא כרטיסים. מחוסר ברירה, בניתי על השידור בקול המוזיקה, שלא התקיים לבסוף.
קראתי את רשמי החברים, ואני מבקש להעיר 2 הערות. 1. אם ליבסון הצנוע והמסור בחר לחרוג ממנהגו ולבקר את הקונצרט, כנראה שהיתה לו סיבה. הביקורת היתה מינורית, וליבסון איננו ראוי למתקפות שהוא ספג.
2. הקונצרט אתמול, איננו הראשון שאלי יפה ניצח עליו. אלי בנה קונצרטים רבים, מהם רבים במוזיקה קלאסית, כך שלא חסר לו ידע בנושא.
יחד עם זה, רשימת החזנים, בסדרה כולה, כוללת חזן איכותי אחד בכל קונצרט, וחזנים נוספים - "שאינם ברמתו". יתכן גם כי זמן יקר ורב מדי מוקדש ל'פרחים' שעדיין לא הגיעו לרמה. זהו חסרון מובנה בסדרה, שיתכן כי מקורו בבעיות תקציביות, אך יש לתת עליו את הדעת.
3. לוינוגרד יחסי ציבור לא רעים...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 16:00 |
|
| |
כבר היה מי שאמר על הקונצרט מאמש , שזה היה עוד קונצרט מבית תחכומני רק בליווי סינפונית. והמבין יבין ...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 16:26 |
|
| |
נח היקר מדברך ניכר כמה תינוק קנאי וחסר רמה אתה!
הסטירה נמצאת בתוך המשפט שלך!
כמו תחכמוני רק עם תזמורת???????
זה המשפט המגוכך ביותר ששמעתי מיצור אנושי על כדור הארץ
|
|
|
|
|