| נשלח ב-15/4/2012 12:37 |
|
| |
אכן כך היה .אני כבר כמה שנים מתפלל ברמת גן ואף פעם לא שמעתי את ישראל רנד בצורה כזאת. הוא היה משהו יוצא מן הכלל גם בכמות גם באיכות איזה רגש הוא הכניס בתפילה הפעם . באל מלא רחמים לקדושי השואה אף עין לא נשארה יבשה(באחריות בדקתי) אני ללא תמיד יודע לומר של מי היצירות חלק מיצירות אלתורים בקיצור היה מדהים.
לשמוע את קהלות הקודש מהחזן ישראל פריינד שנתן את זה מעולה ביותר . ואחר כך ישראל נתן את החצי השני שאני חושב שזה של מוצן .או לפחות תמיד מתחבר להרנינו גוים של מוצן רנד פשוט נתן ונתן יוצא מן הכלל. רבונו של עולם בהוצאת ספר תורה של מורו הגדול משה שטרן אין מילים לא יודע אם יש מישהוא שיכול לתת את זה בצורה כזאת. ודווקא מעניין שהחג המקהלה לא היתה בשיאה ,רפי כרגיל בשיאו ,אבל היו חסרים לו כמה מהחברה הקבועים ובעיקר קול ראשון יניב רייפר כמדומני שמו, וזה קצת הורגש אבל עדיין היה מעולה כי רפי תמיד מעולה. וזה טוב שלשם שינוי פעם אחת ישראל היה יותר טוב מהמקהלה, מה שבדרך כלל אומרים ישראל טוב אבל המקהלה משהוא מיוחד...... אוי ושכחתי ישר כח לחברנו ליזר (קולני) על הקטע מקימי בהלל ישר כח ותמשיך הלאה ונשמח אם תפרט יותר על הקטעים ויוצריהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2012 13:02 |
|
| |
תפילה של פעם בעשור!
שבוע טוב וקיץ בריא לכל חברי הפורום
להלן דיווח מתפילת החג בר"ג:
לפני התיבה עבר החזן ישראל רנד בליווי מקהלת קולות מן השמים בניצוחו של רפי ביטון
היצירות שבוצעו בתפילת שחרית:
הקל בתעצומות
כולם אהובים - אימפרוביזציה
וכולם מקבלים - אימפרוביזציה
ודבריו חיים - גרין (- ככל הנראה מוקדש לדביר_קודשו)
עזרת - שטרן - דואט עם החזן ישראל גולפריינד
צור ישראל - במנגינת י-ה ריבון
נקדישך - סול אקוקוש
אז בקול - אימפרוביזציה
ממקומך - אימפרוביזציה
ברכת הלל - ברונשטיין (ע"פ הרשמן)
מקימי - רוזנבלט/מלבסקי
השם זכרנו - רוזנבלט/מולר - דואט עם החזן ישראל גולפריינד
מה אשיב - החזן מיכאל מוסקוביץ
לא אמות - בדואט עם מוסקוביץ
הודו - במנגינת אדיר הוא
אנא השם - רזאל
פתיחת הארון:
השם השם - ברונשטיין
ובכן יהי רצון - שטרן
מוסף:
שיויתי - המקהלה
קל מלא רחמים (לרבני העיר) - רנד
קל מלא רחמים (לחללי צה"ל) - רנד/שטרן
קל מלא רחמים (לקדושי השואה) - שטרן
אב הרחמים - מלבסקי - החזן ישראל גולפריינד
יזכרם - בגלי/רנד
כתר - אופרה
כבודו - אופרה
ממקומו - אסולה מיו - סולן זמר הבאריטון אנטולי קראסיק
שמע ישראל - מלבסקי ואימפרוביזציה
ונאמר - המקהלה בדיינו
סוף
עד כאן הדיווח היבש מכאן ואילך רשמי:
הכותרת שלי היא "תפילת העשור בר"ג"
זו לא פעם ראשונה שאני שומע את החזן ישראל רנד בתפילה וגם לא פעם שנייה ולא שלישית ואולי אפילו לא פעם המאה, ובכל זאת בתפילת החג השני נשבר שיא מצידו של החזן ישראל רנד הן מבחינה קולית והן מבחינה חזנית, אני עדיין בהלם ממה שקרה שם במהלך החג האחרון.
ולהלן רשמי
היצירות שבוצעו בתפילת שחרית:
הקל בתעצומות
כולם אהובים - אימפרוביזציה
וכולם מקבלים - אימפרוביזציה
ודבריו חיים - גרין (- ככל הנראה מוקדש לדביר_קודשו)
עזרת - שטרן - דואט עם החזן ישראל גולפריינד - החזן רנד כהרגלו מפרגן ולא משנה באיזה מצב קולי הוא נמצא
צור ישראל - במנגינת י-ה ריבון - מרגש ומרענן במקום לחנו הנדוש של הרב עממי זצ"ל
נקדישך - סול אקוקוש
אז בקול - אימפרוביזציה
ממקומך - אימפרוביזציה - פה החלה תפנית דרמטית בתפילה, החזן רנד פתח באימפרוביזציה על המקום על ממקומך, התוצאה היתה מטורפת, ראשית הגאונות הפרשנות וההבנה והכל על המקום ללא הכנה, ולא רק בגלל הטונים הגבוהים שפתחו שערי שמים אלא בעיקר בגלל היצירה שנבנתה מול עיני המתפללים, זה היה בשבילי לראות שיעור הדרכה מעשי בתפילה.
ברכת הלל - ברונשטיין (ע"פ הרשמן)
מקימי - רוזנבלט/מלבסקי
השם זכרנו - רוזנבלט/מולר - דואט עם החזן ישראל גולפריינד - כשהחזן רנד לוקח את "לא המתים" וחופר ומפרק ומפרש את המילים.
מה אשיב - החזן מיכאל מוסקוביץ
לא אמות - בדואט עם מוסקוביץ
הודו - במנגינת אדיר הוא
אנא השם - רזאל
פתיחת הארון:
השם השם - ברונשטיין - וזה היה תחילת הפרק השני בתפילה הדרמטית, ראשית כל הוא לקח את היצירה הזאת בסולם לא הגיוני בעליל, וזה היה ביצוע מלא רגש ועוצמה משהו נדיר, ובכל זאת רק היתה פתיחה קלה לובכן יהי רצון
ובכן יהי רצון - שטרן - לא נראה לי שניתן לתאר במילים מה שקרה שם בטוחני שאפילו החזן ישראל רנד המום ממה שקרה שם במהלך היצירה, החזן רנד שר את היצירה הזאת בצורה כל כך מושלמת כל כך מקורית ועם כל כך הרבה רגש שעם החזן משה שטרן היה נמצא שם אין לי ספק שלא היה מתאפק מלמחוא כפיים. ולא רק בגלל הצלילים הגבוהים שהסתובבו שם כאילו אין מחר. מצטער מאוד אין בפי מילים לתאר את מה שהיה שם. מה שברור זה שההגדרה פנטסטי זה לא קרוב למה שקרה שם... ואני שמח שיכולתי לשבת בבית הכנסת ולהנות מהיצירה.
מוסף:
שיויתי - המקהלה
קל מלא רחמים (לרבני העיר) - רנד - יותר נוסח קליל
קל מלא רחמים (לחללי צה"ל) - רנד/שטרן - כאן החל הפרק השלישי בתפילה: החזן ישראל רנד עבר במהלך התפילה לאילתורים מרגשים ומרקיעי שחקים והדמעות עליהם דיבר רגושים
קל מלא רחמים (לקדושי השואה) - שטרן - ביצוע מושלם ליצירה מושלמת
אב הרחמים - מלבסקי - החזן ישראל גולפריינד - החזן ישראל רנד שגם כשהוא בשיא מיטבו הוא מפרגן לתלמידיו ולחזנים אורחים העלה את החזן גולפריינד לבצע את אב הרחמים של מלבסקי, החזן גולפריינד שהרי הוא כיין המשתבח והנסיון עושה את שלו הוא הולך ומתעלה מפעם לפעם, המשך הצלחה.
יזכרם - בגלי/רנד - החזן ישראל רנד לא וויתר גם הוא ולקח את יצירתו של דוד בגלי ועם הוספות שלו, שמעתי את זה ממנו בעבר בפ"ת, וזאת יצירה יצירה עם הרבה רגש והרבה הבעה יצירה קשה מאוד ומרגשת מאוד, והתוצאה היתה מושלמת.
כתר - אופרה
כבודו - אופרה
ממקומו - אסולה מיו - סולן זמר הבאריטון אנטולי קראסיק
שמע ישראל - מלבסקי ואימפרוביזציה - למרות קוצר הזמן (השעה היתה כבר 12:30) החזן רנד פתח ואילתר על המילים והוא ישמיענו ברחמיו.
ונאמר - המקהלה בדיינו - החזן ישראל רנד נשאר על אחד כמרבית הדקה והמקהלה שרה את דיינו.
סוף
זו היתה תפילה נדירה לא דבר ששומעים בכל יום, הקהל הרב שנכח בבית הכנסת ידע להעריך את מה שקיבל, בהצלחה לחזן ישראל רנד בשבת הקרובה בפ"ת,
יש לציין שהחזן ישראל רנד היה אחרי מסע הופעות מפרך במהלך חג הפסח החל ממלון כפר המכביה במוצ"ש ועוד כמה הופעות קרליבך אחת מהם בחומש תחת השמש הקופחת , ישר כח
ושוב קיץ בריא
לייזר
תוקן על ידי קולני ב- 15/04/2012 13:52:56
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2012 20:38 |
|
| |
אכן גם אני הייתי מבין ההמונים שהתפללו בר״ג!!! והרבה שנים יוצא לי להתפלל בר״ג ולא זכור לי כל כך הרבה אנשים. רנד שר בטונים ששומעים בדרך כלל מהלפגוט לרגע צבטתי את עצמי לראות אם אני חולם!!! המקהלה של רפי ביטון היתה מצוינת רק רפי היה נראה עצבני לא ברור למה$$$$?! ואף אחד לא הזכיר כאן את דרשתו המאלפת של רב העיר הרב אריאל ששמעו אותו אומר לגבאי בית הכנסת אחרי העלייה שהתפילה של רנד נגעה לליבו!!! היתה תפילה ארוכה כמו ביום כפור אחרי האכזבה מחג ראשון בירושלים זה היה פיצוי מעולה!!
ולמי שחושב שאין מספיק סימני קריאה!!!!!!!!!!! ואגב זה לא מראה על עצבים!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2012 22:26 |
|
| |
שבוע טוב וקיץ בריא לחברי וצופי הפורום !
לצערי אינני מרבה לכתוב בתקופה האחרונה, אך בדרך כלל עידכוני הם אחרי התפילות של החזן רנד.
אם חשבתי שתמיד נהניתי, הרי שקיבלתי בחג זה שיעור הנאה אמיתית מהי. אמנם אשכול זה נפתח על תפילת החג השני, ובזה אתמקד אך לשמחתי נוכחתי גם בתפילת חג הראשון שהיה כעין טריילר לתפילת החג השני... (ואם בטריילר עסקינן, הרי שהיה גם ספוילר בדוגמת אירוע קטן אך מרשים ונפלא שנערך במוצאי החג הראשון באולם הארועים של כפר הנופש המכביה, שהיה מרשים בניהולו המוסיקלי והנחייתו של מיודעינו החזן רנד, ולמרות שעל כל אירוע היה ראוי לכתוב נפרד מפאת קוצר הזמן והמקום הרשו נא לי להתמקד באירוע השיא שנערך כאמור בתפילות החג השני).
חברי שכתבו לפני, והגדיל לעשות ידידי הטוב החזן הנהדר אלעזר ברוק ני''ו, הגדירו וסיפרו באופן יוצא מן הכלל את מה שהיה ולא נותר לי אלא להסכים עם דברתם ולציין כי כל השנה מחכה אני לתפילות היזכור שמבצע החזן רנד, ושעיניי כמו עיניהם של שאר מתפללי ומתפללות בית הכנסת לא נותרת יבשה, אך השנה היה מעל ומעבר, וניכרה ההשקעה והחיבור של החזן רנד לטקסט שנאמר, ומסופקני אם יש מבצע שכמוהו בדורנו. (כמובן שמצפה אני יותר לתחיית המתים, מאשר לתפילות היזכור, אך כל עוד שלדאבוננו זה לא קורה נמשיך לשמוע את החזן רנד מבצע תפילות אלו).
לא אכביר במילים, אך כפי שמשתמע בדיווחי נהנתי מעל ומעבר, ואפשר לומר שזאת היתה חוויה שמגביהה טפח מעל הקרקע.
אודה כתמיד להנהלת בית הכנסת ולגבאים מר מנדלוביץ שיהיה בריא, שהוא חלק מנוף בית הכנסת ובלעדיו האווירה לא אותה האווירה, וכן לגבאי המסור מר זאב פריד נ''י שמאפשרים קיום תפילות אלו, וגם לא חוסכים מאמצים לקידום חזנים צעירים וילדי פלא, ולא לחנם ביהכנה"ג בר"ג נחשב למודל לחיקוי בשאר בתי הכנסת בארץ, ואבן שואבת לאוהדי החזנות בכלל. שימשיכו בדרכם הזאת הלאה וירוו נחת מהדור הצעיר שהם הם קידמוהו לקדמת הבמה. כמו כן אודה למקהלה הנהדרת בניצוחו של מר רפי ביטון שנהפכה כבר לחלק מנוף בית הכנסת, ועל ביצועיה הנהדרים בכל הרכב אין מה להכביר.
שבוע טוב וקיץ בריא,
מוטי.
תוקן על ידי קליל ב- 15/04/2012 22:27:27
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2012 23:14 |
|
| |
כה לחי, וגם הפורום במיטבו. חברים, כ"כ חסרתם לי לאחרונה בדיווחים היוצאים מן הלב ונכנסים אל הלב. אני קורא וקורא, ונזכר בדמעותי הפרטיות בעת אמירת יזכור ע"י ישראל בשבועות אשתקד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 01:18 |
|
| |
ציקצורים הכיצד קרה ופיספסת תפילה מיוחדת כזאת???
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2012 11:01 |
|
| |
הי 2000,
להזכירך אני מתגורר בז"י, למרות שבנשמתי אשאר לעד איש של גוש דן. יש גם מחויבויות משפחתיות ואחרות.
אני חושב קדימה על השבת בפ"ת, זה דורש ממני וממשפחתי הרבה התארגנויות. הימים הקרובים יגידו אם אצליח להגיע.
המשך יום נעים, אלכס
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 09:57 |
|
| |
בפ״ת אין לי קרובי משפחה ואין לי איפה להתאכסן וללכת מר״ג ברגל זה לא בא בחשבון ככה שאולי אני יפסיד את השבת הזאת. חבל!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2012 18:17 |
|
| |
קצת מאוחר אבל
אבל הייתי מוכרח להגיב, היתה תפילה מרגשת ומרוממת ומעולה, החזן רנד הוכיח את עצמו קולית ומקצועית, וכחזן מקורי שאין כמוהו בימינו. היצירות המיוחדות של השבת לדעתי האישית. הם ''קל מלא רחמים'' לחיילי צה''ל והיצירה המדהימה של החזן האגדי ר' משה שטרן על ''ובכן יהי רצון'' ''וקהילות הקודש'' שביצע החזן ישראל גולדפריינד. והביצוע של ''מקימי'' ע''י החזן המוכשר והצעיר א. ברוק בקיצור הייתה שבת מוצלחת ביותר. שיהיה בהצלחה בפ''ת צר לי שלא אהיה.
|
|
| נשלח ב-20/4/2012 16:50 |
|
| |
עבר מאז כמעט שבוע אבל הטעם הטוב נשאר,
היתה תפילת חג היסטורית של ישראל רנד, היה חזק ביותר, המיוחד היה ובכן יהי רצון שבפתיחת הארון זה היה מרגש עם יכולות בלתי מוגבלות, המקהלה גם נשמעה מצוין כרגיל
אחרי התפילה הזאת אני מחכה כבר לתפילה הבאה
אני הייתי מציע שישימו מודעות גם בתוך העיר בני ברק על התפילות בר"ג
|
|
|
|
|