שבוע טוב ומבורך
השבת עבר לפני התיבה בבית הכנסת שונה הלכות בפ"ת החזן ישראל רנד בליווי מקהלת קולות מן השמים בניצוחו של רפי ביטון, החזן ישראל רנד אירח את תלמידיו ליצירות במהלך השבת, את החזנים משה סלומון יוסי שוורץ יחיאל שטרנברג אבי סופר החזן צבי וייס ועוד..
היצירות שבוצעו בתפילת קבלת שבת:
לכו נרננה - ? עם המקהלה
ישמחו השמים - אילתור
שמעה - אייזנשטט - דואט עם החזן יוסי שוורץ
שירו להשם - חסידי
בעמוד ענן - אימפרוביזציה
קול השם - אימפרוביזציה/קוסוביצקי-דוד/משה
לכה דודי - חסידי
לא תבושי - קרליבך
בואי בשלום - קרליבך
השם מלך - קוסוביצקי/בעלזר - דואט עם החזן יוסי שוורץ
המכבה את הנר - ברונשטיין - החזן משה סלומון
תפילת ערבית:
השכיבנו - סיקונדה
ושמרו - רזאל
ספירת העומר - שטרן - בדואט עם החזן יוסי שוורץ
תפילת שחרית:
ובמקהלות - אימפרוביזציה
ישתבח - כנ"ל
אין ערוך - הרשקוביץ
קל אדון - מזרחי - הזמר קובי עובד
כולם אהובים - אימפרוביזציה
את שם - שטרן/אימפרוביזציה
המחדש - מודז'יץ/אילתור/? - החזן צבי וייס בדואט עם החזן ישראל רנד
אהבה רבה - יצירתו של החזן משה שטרן
על הראשונים - יוסי גרין
עזרת אבותינו - בדואט עם החזן יוסי שוורץ
צור ישראל - במנגינת קה ריבון
נקדש - סולאקוקוש
אז בקול - אימפרוביזציה
ממקומך - פתיחה באילתור חזני ומעבר לממקומך במנגינת ידיד נפש
רצה - גרין - דואט
מודים - הרשמן/רפפורט
שים שלום - אברהם אבינו
אין כמוך - זולצר
בריך שמיה - אילתור/רוזנבלט - החזן משה סלומון
אב הרחמים - החזן ישראל רנד והחזן יוסי שוורץ
תפילת מוסף:
ברכת החודש - בלחנו של החזן משה שטרן/בסוף עננו
יחדשהו
אבינו שבשמים - זים
מי שברך (צה"ל) - אנטבה - החזן ישראל רנד עם הסולן יניב רייפר
אב הרחמים - מלבסקי - החזן משה סלומון
ועל ידי עבדיך - בגלי/אני מאמין
בעבור דוד - החזן ישראל רנד בדואט עם החזן יוסי שוורץ
כתר
כבודו - מלבסקי - החזן חיליק שטרנברג
ממקומו - שיר
שמע ישראל - מלבסקי/אימפרוביזציה
וביום השבת - בלחנו של החזן משה שטרן
השיר שהלווים - גנשוב/ויגודה
אמר רבי אלעזר - אוישר - בדואט עם החזן יוסי שוורץ
ונאמר - עממי - אחד ארוך על פי כל הדעות
סוף!
כאן מסיימים הספרדים! מכאן ואילך רשמי
אני פשוט אכתוב על פי הרגשתי. כך מי שיש לו הערות לגבי הסופרלטיבים, מוזמן לדלג לאשכול הבא, תודה.
שבוע ויום עברו מאז תפילת שביעי של פסח ההסטורית של החזן ישראל רנד, והנה ההסטוריה חוזרת על עצמה שוב בתפילות השבת בבית הכנסת שונה הלכות בפ"ת. החזן ישראל רנד שאכן ניתן לומר בבטחה חזר לעצמו ובגדול!
בתפילות הבוקר נרשם אצלי שיא חדש קולי וחזני שלא הכרתי מהחזן ישראל רנד, הן מצד שלא ההתעייף למרות היצירות הרבות התפילה הארוכה הדרשות המתישות והקריאה הלא קצרה...,
המעלה הגדולה אצל החזן ישראל רנד שבכל מצב קולי שהוא נמצא, עדיין הוא מפרגן לחזנים צעירים שתלמידיו וגם לאלו שאינם אלא שנכחו בבית הכנסת, דבר המקנה ביטחון רב לחזנים צעירים כשהם מורגלים אט אט לעמוד על במה ולשיר בליווי מקהלה. וזה בית הספר הטוב ביותר לחזנות הנסיון על עמוד התפילה כחזן אורח, ישר כח.
אין טעם להאריך יתר על המידה כמה הנאה מרובה היתה בשבת הזאת, פשוט מי שהיה בבית הכנסת יבין מה הפסיד מי שלא היה בבית הכנסת. תושבי פתח תקווה שאף פעם לא שבעים מחזנות נשארו עד סוף התפילה ודרשו עוד ועוד,
אני תמיד אומר שפשוט יש ז'אנר חדש שנקרא "רנד" זה לא דומה לשום דבר שהכרתי, לשיר מגוון כל כך גדול של יצירות שירים והכל בסטייל אחד בגישה מיוחדת ומקורית זה לא דבר שקיים היום, בוודאי לא בהיקף כזה. אני חושב שטעיתי ובגדול בדיווח היצירות שלי למעלה, פשוט כל היצירות היו בלחנו של רנד עם נגיעות של המלחינים האחרים. כך יש לומר...
הדברים הגדולים ביותר שהיו השבת:
קול השם יחולל איילות אימפרוביזציה נפלאה עם מעברים ומשחקים נגיעות קוסביצקאיות ואולי היה גם קצת גלנץ אבל הכל בסטייל רנד, אהבה רבה בלחנו של החזן משה שטרן זה היה ביצוע מתוק ומרתק מלא רגש וצלילים בגבהי מרומים. מודים של רפפורט, המקהלה היתה עסוקה בלפנות מקום לכהנים כשלפתע החזן רנד פתח במודים של רפפורט המעניין הוא שמעולם לא שמעתי את החזן רנד מבצע את היצירה והופתעתי מהגישה החזנית ליצירה על פי דרכו. וברכת החודש של שטרן זה היה מסוג הדברים שצריך להקליט ולמכור בחוץ (להקליט באולפן כמובן) זה היה פצצה של ביצוע ועננו בסוף היה שובר רקיעים.
אלו הדברים שתפסו אותי והתחברתי אליהם במהלך התפילה. היצירות של החזן משה שטרן מבוצעות היטב על ידי החזן ישראל רנד שקיבל השראה רבה מהחזן משה שטרן.
האמת שהיה דבר אחד שהפריע לי בתפילה של החזן רנד והוא שהתפילה הסתיימה! זה היה עונג שבת אמיתי
החזן משה סלומון הפתיע אותי באב הרחמים של מלבסקי וזאת למרות שזכיתי לשמוע ממנו את היצירה כבר כמה פעמים ולמורת זאת התרגשתי כאילו היתה זאת הפעם הראשונה. אלו סוג היצירות שיושבות עליו בול.
החזן יוסי שוורץ השתתף בדואטים רבים עם החזן רנד ועשה הרמוניות יפות מאוד עם החזן כשהוא מפליא בקולו, אני נהנתי מהפאלסטו המשגע בבעבור דוד שחבל שזה לא יכל להימשך עוד ועוד זה היה פנטסטי, יוסי מוזיקאי מוכשר ועדיו לגדולות הן כמנצח והן כחזן, להזמנות חייגו: סתם...
החזן יחיאל שטרנברג גם הוא תלמיד בית הספר ביצע נפלא את כבודו עם הוספות בהצלחה מרובה, ועבד עבודה כפולה כשהיה צריך לשיר בלעמתם את תפקיד המקהלה, בהצלחה בהמשך הדרך.
תודות למארגני השבת ולמר חיים הייזלר מר שלמה לינצר לחזן ישראל רנד למנצח רפי ביטון ליחיאל על האירוח ולכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה.
שבוע טוב ומבורך
לייזר
תוקן על ידי קולני ב- 22/04/2012 01:37:53
 |
|
|