| נשלח ב-25/4/2012 23:56 |
|
| |
דווח מתפילתו המרוממת של החזן שלמה גליק
נוכחתי הערב בתפילה לרגל יום העצמאות, שלמה גליק היה במיטבו ובשיא כוחו, המון עוצמה ורגש, מצד אחד "בעל תפילה" המשתפך לפני קונו, ומצד שני "חזן" בכל הרמ"ח, היו לי שעתיים של עונג, ביצועים נהדרים ומדויקים, מלאים בחן ותענוג לאוזן.
המקהלה בניצוחו של אופיר סובול היתה מדהימה, שילוב מנצח בין החזן והמקהלה.
התפילה התחילה בקטע אבינו שבשמים בלחנו של סול זים, שאותו ביצע החזן אליעזר ברוק בדואט עם שלמה גליק. לייזר תמשיך להצליח, היה נפלא.
לאחר מכן מי שברך לחיילי צה"ל בלחנו של ד"ר מרדכי סובול, לחן יפהפה.
נוסח תפילה בסגנון קרליבך ושירי ארץ ישראל.
והוא רחום - יוסלה.
אשר בדברו - לחן מדהים וביצוע מוושלם, אני חושב שזה לחן של מרדכי סובול, ממש נהניתי.
מי כמוכה - במנגינת שיר המעלות.
השכיבנו - במנגינת מכניסי רחמים, הציבור שר, התרגשתי מאוד, זה נכנס במילים מדויק.
קדיש במנגינה ישראלית.
מקימי - יוסלה בדואט עם החזן יעקב משה סלומון.
ה' זכרנו - יוסלה בעיבודו של מרדכי סובול. לא המתים.... איזה יופי.
אהבתי , מנגינת אין ערוך ובאמצע שילוב של חזנות.
מה אשיב - עממי.
הודו לה'- שנקר (כמדומני).
לא אמות - שטרייכר בביצוע שייקה גרינשפן.
אודך - לא זוכר של מי, קטע מאוד יפה.
מי שעשה נסים - המקהלה, הוא יגאל אותנו בקרוב- נוסח מרגש של החזן.
ברכת ספירת העומר - נוסח חזני יוצא מן הכלל.
רבונו של עולם - פינציק.
שלמה נתן את כל כולו בערב, והתוצאות היו בהתאם.
תודה רבה.
תוקן על ידי העין ב- 26/04/2012 00:23:49
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2012 09:14 |
|
| |
היה בהחלט תפילה מדהימה, שלמה גליק השקיע בכל יצירה ויצירה והביצועים היו פשוט מושלמים, לטעמי הדובדבן שבקצפת היו היצירות מי שברך לחיילי הצה"ל ואשר בדברו , שללא קשר ההם יצירות יפות בפני עצמם,אך בביצוע של החזן הם הוא היו הרבה מעבר ליפות, יישר כוח למקהלה הנפלאה , על אופיר סובול אפשר לומר שהתפוח לא נפל רחוק מהעץ, תודה גם לחזן משה סלומון ולחזן הצעיר אלעזר ברוק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2012 09:41 |
|
| |
בוקר טוב ומבורך זו שנה שנייה ברציפות שהחזן שלמה גליק עובר לפני התיבה ביום העצמאות בבית הכנסת יבנה, ובליווי מקהלת רינת ישראל בניצוחו של מר אופיר סובול החזן שלמה גליק היה בשיא מיטבו, וכהרגלו נתן את כל כולו וקולו, לתת את כל הנשמה בכל יצירה אילתור או שיר = שלמה גליק! מפליא אותי לראות חזן שמשקיע בכל תפילה ותפילה את הכל. וכך ביצע יצירה אחר יצירה וזאת תוך כדי שהוא מפרגן לחזנים אורחים ופרחי חזנות, ועל כך ישר כח. את מקהלת רינת ישראל בניצוחו של אופיר סובול לצערי לא הזדמן לי לשמוע בחודשים האחרונים, ונהנתי לשמוע מקהלת חזנות עם הרמוניה נקיה ועם סאונד נעים לאוזן, והעיקר מבחינתי הוא שראיתי מקהלה שנותנת תמיכה לחזן ועוזרת לו, ולא מנסה לגנוב את ההצגה. והכימיה בין החזן למקהלה היא מדהימה, אחד מבין את השני ועוזר לשני, הכל בחיוך ובהדדיות, והקהל שומע את התוצאה... ישר כח לחזן למנצח ולמקהלה, ולמארגני התפילה. שבת שלום לייזר
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 13:27 |
|
| |
הגעתי ומאוד נהנתי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 14:55 |
|
| |
מיוחד לראות חזן שכל כך משקיע בתפילה, בפרט במצב הנתון של ימינו שהרבה חזנים מזלזלים מאוד בציבור המתפללים הטורח לבוא ולשמוע תפילה איכותית ומושקעת. שלמה הוא חזן שחי את מתפלליו וראוי הוא לכל שבח.
רק חבל שהוא צמוד תמיד למקהלתו של אופיר סובול שלא תמיד מכבדת את החזן, ראוי הוא שלמה להשתלב גם עם שאר מקהלות החזנות, ולא להיות משועבד לדיקטטורה הכופה את עצמה עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 15:48 |
|
| |
קולני כתב
את מקהלת רינת ישראל בניצוחו של אופיר סובול לצערי לא הזדמן לי לשמוע בחודשים האחרונים, ונהנתי לשמוע מקהלת חזנות עם הרמוניה נקיה ועם סאונד נעים לאוזן, והעיקר מבחינתי הוא שראיתי מקהלה שנותנת תמיכה לחזן ועוזרת לו, ולא מנסה לגנוב את ההצגה. והכימיה בין החזן למקהלה היא מדהימה, אחד מבין את השני ועוזר לשני, הכל בחיוך ובהדדיות, והקהל שומע את התוצאה... ישר כח לחזן למנצח ולמקהלה, ולמארגני התפילה.
זה לא תשובה?
תוקן על ידי העין ב- 29/04/2012 15:48:52
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 16:33 |
|
| |
ברור שיש צדק בדבריך--
הרי ידוע הוא לכל בר בי רב דחצי יומא, שתגובותיו של קולני שקולות ומדודות כפלס, ולעולם לא תראה בהם צד חנופה או חוסר אובייקטיביות, אלא אדרבה, כל דיווחיו מתורבתים ומאומתים בשלימות, ועבור כולנו הוא משמש דוגמה למופת לטוהר הדיווח, אישית אני חייב לשתף אותך, שתגובותיו תמיד סיקרנו אותי, ולא רק מפאת גודלם או סגנונם אלא דווקא מפאת גורם ההפתעה שבהם. תמיד הם שונים, תמיד הם אחרים. ולעולם לא תמצא בהם משהו משעמם שכבר חזר על עצמו.
קולני הוא האיש שימכור את עצמו בשביל האמת, הוא האיש שרחוק מזרח ממערב מכל רבב של אינטרס או מטרה פסולה ח"ו, ואם תעקוב אחר תגובותיו תמיד תפגוש את מסירותו ורצונו להתנתק מקשרים ואינטרסים, והכל למען הדיווח הנקי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2012 17:11 |
|
| |
מינכן, קבל ביג ביג לייק!!!
|
|
|
|