בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

רשמי תפילת חג השבועות מירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2012 15:40 לינק ישיר 
רשמי תפילת חג השבועות מירושלים

צהריים טובים
אולי עברו כמה שעות מאז סיום תפילת החג, בכל זאת אני מרגיש צורך לשתף אתכם בתפילה שחוויתי בחג השבועות.
חג השבועות בבית הכנסת הגדול בירושלים לפני התיבה עובר החזן הראשי ר' חיים אדלר ומלווה אותו מקהלת בית הכנסת (אין לה שם?) בניצוחו של מאסטרו אלי יפה

היצירות שבוצעו במהלך התפילה -
בתפילת שחרית:
נקדש - אלי יפה - המקהלה
אז בקול - אלי יפה - המקהלה
ממקומך - אלי יפה - ביצע החזן אברימי קירשנבוים את אחד מלחניו של אלי יפה לממקומך כמדומני שיש 4 לחנים שונים על יצירה זו של יפה. הביצוע היה משולב ככפפה ליד עם המקהלה, אהבתי את הדריידל על התתקדש. רק קצת היה מנוכר שבכל הקדושה החזן לא פתח את פיו והקדושה היתה כולה של המקהלה.
ברכת הלל - על פי הרשמן
מקימי - רוזנבלט - המקהלה
בצאת ישראל
אהבתי - אימפרוביזציה של החזן, "כי חילצת נפשי ממוות" אוי אוי זה היה מרגש
הללו - תלמוד
אין כמוך
ובכן יהי רצון - החזן חיים אדלר בלחנו שלו
לך השם הגדולה - סאקי

היצירות שבוצעו בתפילת מוסף:
יזכור - החזן אדלר בלחנו שלו, היה קצת מהיר וללא שימת דגש ככל הנראה מפאת קוצר הזמן (דרשת הרב לאו ועוד), כנראה...
לך השם הארץ ומלואה - לבנדובסקי - יצירה נהדרת שנכנסה אל בית הכנסת, אחת היצירות היפות הקלאסיות יש שם באמצע טריו פנטסטי, בקיצר יצירה יצירה!
ומפני חטאינו - קוסוביצקי - אי אי, איזה ביצוע אדיר, החזן אדלר היה בכושר שיא והביצוע היה מתוק מדבש בשילוב הדוק עם המקהלה,
ומתוך הביצוע המוצלח כל כך נכנס החזן לגלה כבוד ההרשמני ולדואט עם החזן אברימי קירשינבוים.
אדון עולם - הפורטוגזי
סוף
זה היה עונג יום טוב, בשבת הקרובה יעבור לפני התיבה החזן אדלר בליווי המקהלה בניצוחו של ריימונד גולדשטיין
ובשבת הבאה פרשת בהעלותך יעברו לפני התיבה החזנים יוסי שוורץ ואברימי קירשינבוים בליווי מקהלת בית הכנסת בניצוחו של אלי יפה
בהצלחה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2012 01:32 לינק ישיר 

שלום לכולם !
עד עכשיו הטעם המתוק של היצירה ומפני חטאינו נשארה לי בפה 
איזה יופי של ביצוע אתה פשוט שיחקת אותה
חיים אתה פצצה !!!!!!!!!! אתה ענק שבענקים !!!!!!!!!!!!!
פשוט עשית לי את החג 
יישר כח גדול
ולא נדבר על המקהלה בניצוחו של אלי יפה
שזכיתי לשמוע כמה יצירות שלא משמיעים הרבה בבית הכנסת
ומאד נהנתי מהלחן של אלי לממקומך לחן מעולה והביצוע שהחזן המוכשר אברימי קירשנבוים ביצע היה מעעעעעולה אני כבר מחכה לקונצרטים בשבוע הבא
אני ממליץ לכולם לבוא אתם תהנו עד הגג
האמין לי אני יודע מה אני אווווווווווועעעעמר
בהצלחה לכולם
יקי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2012 02:11 לינק ישיר 

כל תפילה בבית כנסת הגדול בירושלים היא חוויה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לא סתם באים מכל העולם לבית הכנסת הזה!!!!!!!!!!!!
הוא חלון הראווה של ירושלים . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2012 10:50 לינק ישיר 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ואידך זיל גמור................................

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2012 12:47 לינק ישיר 

כמעט שבוע חלפה עברה, אך עלי להביע את הסכמתי הגורפת, התפילה בביהכ"נ הגדול כמו תמיד היתה חויה אדירה!!
ועדיין מלווה אותי (עד הזדמנות הבאה..).
אכן קצת חסרה קולו של החזן ב"קדושה", אך ה"אהבתי" וה"ומפני חטאינו" היו מדהימים. והם ביטאו במדויק את משמעות המילים כפי שהחזן חיים יודע היטב לבטא!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > רשמי תפילת חג השבועות מירושלים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext