| נשלח ב-8/6/2012 08:54 |
|
| |
דיווח מקונצרט "ובאו לציון ברינה" בפ"ת
אתמול ,נחום_ב דיווח על הקונצרט ברחובות - לכן ,היה לי קל לעשות
העתק-הדבק תוך שילוב הערותי ( מסומן בצהוב) לקונצרט בפ"ת :
( בשחור - המקור של נחום_ב על הקונצרט ברחובות , בצהוב - המצב בפ"ת )
את הערב בחר המאסטרו הדגול עם פתיחה חגיגית קלה (זו המושמעת בפתיחת התכנית שלו בגלי ישראל)
פתיחה ארוכה מדי - רצוי לקצר
גלה כבוד - שטיינברג - החזנים רנד וסלומון
ביצוע ממש טוב ומוצלח בין השתיים
מסכים
קול דודי - מניקובסקי - גליק והלר
ביצוע נהדר ומקסים!
לטעמי _בפ"ת היה "פושר"
ובשופר גדול - אלי יפה - שחט קירשנבוים שוורץ
יצירה מיוחדת! עיבודים- לא מן העולם הזה! כל תו ותו, כל תיבה וכל 'פיפס' ביצירה, מחושבת!
מסכים לכל מילה אבל,,,,,,מאחר וצריך לתת ל-8 חזנים להתבטא אזי לעיתים נאלצתי
"לכרות את אוזני" ע"מ להתאפס למילה הנאמרת ביצירה
לא תדע מלחמה - קונטינואלו - רנד הלר
סוף הדרך! ביצוע מיוחד, שילוב קולות מרשים וטוב!!!!
מסכים
רצה ה' - גרין - וינוגרד שחט
היה נחמד בכדי לעבור ליצירתו הבאה של גרין....
היה תענוג - תחילה עלה וינוגרד לבד והקהל חשב ש: לשחט קרה משהוא
אבל,,,,,בהמשך מאחורי הקלעים הוא "פתח את פיו" ויצא לחזית הבמה
קנא לשמך - גרין - כל החזנים
עיבוד מחודש וקלאסי, כיאה לאלי יפה....
מסכים אבל -מאחר וצריך לתת ל-8 חזנים להתבטא אזי "הרגש מפוספס"
( לדעתי - מספיק קוורטט ע"מ "להחזיר הרגש ליצירה"
הפסקה
אל תירא - וסילקובסקי - רנד שחט
שוב שילוב מקסים בין שני חזנים טובים ומקצועיים...
מסכים אבל - נשמע חלש ( האם היתה בעיה בהגברה)
אור חדש - שנקר-מודז'יץ - שוורץ גליק
ביצוע נהדר וטוב, תענוג!
מסכים
ואף הוא היה מתכוון - רוזנבלט - הלר וינוגדר
ביצוע בדואט מושלם, שני קולות חזקים וטובים.
מסכים
כי לא תחפוץ - גרין - גליק סלומון - בליווי מקהלה
עיבוד מחודש וטוב, אך שירה זה לא הצד החזק של שני החזנים הללו!
לדעתי - "השפיץ" של הערב ,גליק היה במיטבו ונתן את "הקישקס"
ומשה סלומון - השלים אותו בקולו הערב
ברוך קל עליון - מודז'יץ - רנד שחט קרשנבוים שוורץ - מקהלה
מוצלח וטוב!
נשמע נהדר
מהרה ישמע - מודז'יץ - כל החזנים והמקהלה
סיום טוב ומוצלח לערב מהנה!
החזנים היו טובים, קולותיהם נשמעו מעולה.
כששאלו אותי בסיום הערב מי היה ה'שפיץ' עניתי שזה לא 'דה וויס', כל החזנים היו בכושר, מהחזנים הצעירים יש רושם שהם משתפרים ועולים.....
המקהלה 'רינה ותפילה' הייתה מעולה, העבודה וההשקעה מראה תוצאות טובות...
המקהלה -זו לא "רינה ותפילה" המונה -8- משתתפים ,לפי מספרם ( כ-14 משתתפים)
זה צריך להיות מקהלה אחרת
התזמורת ועליה המנצח הדגול והגדול, המעבד והאישיות אלי יפה עשו את הערב!
מסכים בגדול!!!!!!
הקהל - לא גדש את היציעים ,גם באולם היו כסאות ריקים
וגורל הכרטיס שהצעתי למכירה ? " חזר למקומו בשלום" - בדרכי לאולם קיבלתי הודעה מהמחותן ,בשבילו
נרכש הכרטיס - שהתאפשר לו להגיע לקונצרט לכן, שמחתי שלכרטיס לא היה ביקוש ( למעט להעבירו בחינם)
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 08/06/2012 09:32:49
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2012 10:35 |
|
| |
         10:49:22
תוקן על ידי יעפ ב- 08/06/2012 10:50:22
תוקן על ידי יעפ ב- 08/06/2012 10:57:52
תוקן על ידי יעפ ב- 08/06/2012 10:59:10
תוקן על ידי יעפ ב- 08/06/2012 11:00:18
תוקן על ידי יעפ ב- 08/06/2012 11:01:18
תוקן על ידי יעפ ב- 08/06/2012 11:02:52
תוקן על ידי יעפ ב- 08/06/2012 11:04:21
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2012 12:19 |
|
| |
מהרה ישמע מודזיץ
תוקן על ידי יעפ ב- 08/06/2012 12:19:45
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2012 13:17 |
|
| |
"הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד"
צהריים טובים
אני לא יודע במה להתחיל, מדובר בקונצרט מושקע שעבדו עליו ימים ולילות על מנת שהכל ייצא כמתוכנן.
קונצרט ראשון מסוגו שכולו מורכב מדואטים וטריו מה שדורש הכנה מסיבית עם החזנים כתיבת עיבודים חדשים ועוד, ראיתי רק חלק קטן מההשקעה מהעמל של מאסטרו אלי יפה ורעייתו ז'קלין עבור הקונצרט שהכול ילך למישרים. את העבודה של המפיק יואל ברקוביץ שהכול ידפוק כשורה, עבודה מפרכת
ראיתי גם ראיתי את ההשקעה הרבה של חברי המוכשר יוסי שוורץ בהכנת המקהלה בסבלנות וביזע, מקהלת רינה ותפילה מקהלה מורחבת שלכבוד הקונצרט במיוחד הגיעו כמעט כל המקהלה בהרכב של 14 חברה צעירים ורעננים,
ויוסי מלבד הלחץ שהיה נתון עליו מהמקהלה גם היה עליו את הלחץ שעליו להופיע בקונצרט כסולן... ב"ה היה מצוין וזה מגיע לו ביושר.
ראיתי את עבודתו של אברימי קירשנבוים גם בעזרה למקהלה גם על ההשקעה המרובה בכתיבת התווים הבן אדם ממש גאון! וכמובן גם כחזן סולן בקונצרט.
ראיתי את עבודתם של החזנים הוותיקים לצד הצעירים, עבודה קשה להשתלב בקצב לדעת את התפקידים חלקם קשים וצריכים היו להיות על קוצו של צליל. והתוצאה ב"ה נהדרת.
אחרי שראיתי את העבודה הקשה הערכתי פי אלף את הקונצרט שפתאום הבנתי שקונצרט לא נוצר סתם ככה...
תודה לצלם החזנות יעקב פלברבאום על ההשקעה הצילום והשיתוף המהיר. האמת שאני חושש מרוני כי העניבה שלי טיפ טיפה שמאלה... תודה
אני באמת חושב שלא מדובר בתחרות חזנים וכולם כולם היו מעולים ומצוינים, כולם היו במיטבם, כיף לראות שיש המשך לחזנות בצורת חזנים צעירים ומוכשרים. אני מקווה מאוד שהקונצרט במתכונת הזאת ימשיך לרוץ ברחבי הארץ ויעביר את בשורת החזנות הלאה אל כלל רחבי הציבור הישראלי.
תודות לכל העוסקים במלאכה
הרבה הצלחה
יכולתי עוד להרחיב על ההנאה על הכול במאות אלפי אותיות, אך כדי להרגיש באמת צריך היה להיות שם...
תוקן על ידי קולני ב- 08/06/2012 13:19:44
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2012 14:55 |
|
| |
לידידי קולני,
מהכיוון של הצלם והקהל, העניבה שלך אכן נוטה שמאלה,
אבל מהכיוון שלך הנטיה היא ימינה, כך שזה פחות חמור...
סלחתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2012 15:43 |
|
| |
מהרה ישמע מכניס אותי לתוך גלקסיה של התעוררות ותחייה חבל שפיספסתי קונצרט כזה. על כל הסרטה שתעלה אני יוכל להרגיש את הפיספוס! אבקש שתעלו את ברוך קל עליון, אני מתרגשת בכל פעם שאני צופה ביצירה מהקונצרט דאז. אלי יפה זה באמת מוסיקה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2012 16:16 |
|
| |
שלום לכולם !!! אני באמת לא יודע ממה להתחיל, וכמו שכתב קולני, להרגיש מה היה שם צריך באמת ליהיות שם ! אבל הקונצרט הזה, זה היה פשוט מטורף, האמין לי אני יודע מה אני אוועעעעעעעעמר זה התחיל מהיצירה הראשונה של אלי יפה (אגב תודה ליעפ על ההסרטה של היצירה הזו ועל הכל) ישבתי ופתאום חשבתי לרגע שאני נמצא בערב שבת ,ושומע את התוכנית של אלי הפתיחה היא אותו פתיחה ופתיחה כ"כ יפה, ואחרי זה היה את היצירה אבינו מלכינו שזה היה דואט כ"כ מרגש בין ישראל רנד למשה סלומון, ומאד נהנתי מהעיבוד,עיבוד קלאסי ,ולחזן סלמון יש המון רגש ואח"כ התפלאתי מהעיבוד החדשני לקול דודי שביצעו שלמה גליק ודובלה הלר ואת היצירה ובשופר גדול אני יכול לשמוע את זה כל הזמן וזה לא ימאס לי ,פשוט דו שיח בין החזנים !!! ואהבתי את ההוספה של אברימי ליעברון לפניך פשוט ישבתי מרותק !!! והיצירה לא תדע מלחמה נורא הופתעתי מהיכולות של ישראל רנד א, בחינת עוצמה וטונים שזה מאד הפתיע אותי, ב, ישראל פתאום נותן חזנות אבל מכל הנשמה, ופתאום הוא לוקח שיר והוא פשוט שר אותו, זה נורא הפתיע אותי, ואת השיר רצה לא אהבתי כ"כ, מי אני שיגיד אבל לדעתי זה לא התאים לחזנים גם לוינוגרד וגם לקולין שחט ! זה לא עשה לי את זה !!! והשיר קנא לשמך עיבוד מאד יפה אהבתי מאד את הפתיחה ואת הסיום בפרט, אבל בגלל שכל החזנים שרו זה היה נשמע לי קצת בלגן,! והשיר אל תירא יצירה מאד יפה, וגם כאן רנד הראה את היכולות שלו פי שתים ! ןמאד נהנתי מקולין שחט הוא יודע איפה הוא נמצא, הוא יודע שקלאסי זה המקום שלו, ולכן נהנתי מקולין באל תירא כי זה יותר קלאסי,,,, והשיר אור חדש אהבתי מאד ואפילו מאד, לדעתי זה היה שילוב יפה בין יוסי שוורץ לשלמה גליק, אהבתי את הביצוע של יוסי ,את החזנות שהוא נתן בשיר,יש לו עתיד ענק לפניו אהבתי את הפפיון!!! ושלמה גליק כמו תמיד, תמיד הוא מפתיע אותנו !! והביצוע ואף הוא ,הרשים אותי מאד ,העיבוד, והיצירה הזאת נתנה להתבטאות לשני החזנים גם דובלה וגם וינוגרד, דובלה מאד הרשים אותי בביצוע ומהקול היפה ,דובלה מאד השתפרת בחינה קולית, ווינוגרד עד עכשיו אני מפזם את הותעדאאאאאאאאאאאאאאאאר סליחה עשית את זה פצצה !!!! זה הזכיר לי קצת את דוד קוסוביצקי ,,,,,,, ואני מאחל לך הצלחה בהכל והגענו לאמת כי אתה הוא יוצרם יצירה שכולנו מכירים יצירה מאד מרגשת ! ופה מגיע מחמאה לחזן ולמנצח יוסי שוורץ שבכישרון רב ועמל מרובה יוצאים מתחת ידיו כלי מפואר כמקהלת רינה ותפילה ,שזה היה ביצוע מאד קשה ויצא סאונד נהדר תצליחו !!!!! והיצירה האחרונה ברוך קל עליון שכולינו כבר מכירים את העיבוד, זה פשוט עיבוד מטורף וזה יצא מעולה, בפרט עם המקהלה היה המון רגש, ומאד התרשמתי מהחזן אברימי קירשנבוים אתה חזן נהדר עם הרבה רגש ומאד מוזיקלי ומגיע לך תודה מרובה על כל התווים אהבתי את השיר מהרה ישמע ואת העיבוד ועל כולם המנצח והמנהל המוזיקלי מאסטרו אלי יפה שכל כך טרח בשביל הקונצרט שבועות לילות וימים ובאמת זה יצא מטורף העיבודים כ"כ במקום לא הכל נגמר אם יאלה בלגן, אלי אני פשוט משוגע עליך !!!! ומזל טוב לאירוסי הבן ושיזכו להקים בית נאמן בישראל ,,,, והמפיק יואל ברץ שבלעדיו לא היה שום דבר ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, והיה כזה נחמד שלא היה מנחה מי צריך את זה,,,,,,,,,,, ואני בהלם על הקהל ברחובות שצעקו באמצע !!!!!! ותודה רבה לכולם ואני מאחל הצלחה ל. ישראל רנד היית פצצה תמשיך להפציץ !!!!! סלמון היית מקסים מאד הקסמת אותי !!!!!! שלמה גליק היית נהדר ועל זה נאמר שיש לנו חזנות נהדרת !!!!!! אברימי קירשנבוים היית מלך !!!! דובלה היית מעעעעעעעעעולה !!!!! וינוגרד היית חזן אמיתי !!!!!! קולין היית נפלא !!!!!!! יוסי שוורץ וואוו אין לי מילים יותר נגמרו לי המילים !!!!! וגם למקהלה רינה ותפילה הייתם מעולים בהצלחה לכולם ממני אוהב אותכם יקי שבת שלום
תוקן על ידי _R ב- 08/06/2012 16:24:31
תוקן על ידי _R ב- 08/06/2012 16:28:15
תוקן על ידי קובי_R ב- 08/06/2012 16:33:27
קובי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2012 16:44 |
|
| |
לקובי,
אם תמשיך לכתוב כך, לא נצטרך יותר את קולני...
ועד שהגעת סוף סוף לידידנו הצעיר יוסי שוורץ, נגמרו לך המילים... חבל...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2012 17:23 |
|
| |
משמח לראות שבפורום יש כותבים צעירים מלבד זקנים וזקנות. האם אוכל לקבל הקלטה חיה מהקונצרט. תודה לכם ותמשיכו להנות
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 00:50 |
|
| |
זכיתי להיות מבין המאזינים בקונצרט מיוחד זה, דבר ראשון ברור לכל אוזן שיש הבדל בסיגנון העיבודים בין מה ששמענו בקונצרט לבין עיבודיו של הד"ר סובול, העיבודים פה היו הרבה יותר דרמטיים ומענינים[לא שאצל סובול זה כל כך גרוע אך בכל זאת יש הבדל] לדעתי אפילו יותר מדאי דרמטיים, אמנם לא היה הרבה חזנות אך זוהי מוזיקה משובחת, לטעמי גולת הכותרת של הערב היה הקטע ובשופר גדול, שבלי קשר אחד מהלחנים הגדולים בשנים האחרונות, החזנים ביצעו אותו בצורה יוצאת מגדר הרגיל, ישראל רנד הראה שהוא עדיין חי וקיים למרות שהיתה תחושה שהוא קצת מתאמץ, שלמה גליק היה כרגיל נהדר ומלא חן, דובלה הלר היה בשיא הכושר ואף צלח את ואף הוא היה מתכוון בצורה מדהימה למרות העיבוד הקשה של אלי יפה, קולין שוחט לעניות דעתי הוא לא חזן אלא מקסימום זמר , את החלק הסולו שלו על ובשופר גדול היה אפשר לתת למישהו אחר, אלעזר וינוגרד. הוא אחד מהשמות הנוצצים שודאי נשמע עליהם, למרות שהוא לא התבטא ביכולתיו מספיק בשיר רצה, בכל זאת אני התרגשתי, משה סלומון, חזן טוב עם קול נעים אך יש מה ללמוד כדי להיות מעל הבמה, יוסי שורץ , חזן עם ביטחון עצמי ואולי אפילו מופרז אך יש לו יכולות קוליות מרשימות,דרכו ודאי סלולה במעלה הבמה אברימי קרישנבויום, הוא חזן עם קול קטיפתי ונעים עם קולרטורה מרשימה, מקהלת רינה ותפילה נראתה מקהלה בשלה והיה קשה להבחין שזוהי מקהלה שהוקמה לאחרונה, לסיכום זה היה אחד מהקונצרטים היפים שידעה פתח תקווה בשנים האחרונות, תודה לאלי יפה על ההשקעה המרובה, וליואל ברקוביץ ובל נשכח להודות לעיירית פ"ת על התמיכה בקונצרט זה ועל כל התמיכה באירועי החזנות
תוקן על ידי לדודמזמור ב- 10/06/2012 00:52:42
תוקן על ידי לדודמזמור ב- 10/06/2012 01:05:06
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 10:13 |
|
| |
מעט צניעות ישנם מהללי הילולים הגובל בהוללות
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 10:32 |
|
| |
נכון מאוד אלי יפה הוא איש צנוע ועניו
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 12:22 |
|
| |
אחרי התיאורים המפורטים פה לא נותר לי אלא לאשר את דבריהם ולקוות שקונצרטים מעין אלו יחזרו שוב ושוב, תודה לאלי יפה על המוסיקה הנפלאה שהוא הביא לנו ועל נתינת הבמה לחזנים צעירים, תודה ליוסי שורץ שהצליח לשלב באופן נפלא בין היותו חזן גדול לבין היותו מנצח על מקהלת רינה ותפילה, ותודה ליואל ברקוביץ על ההפקת הערב, מאחל הצלחה לחזנים הצעירים והמבוגרים שיצליחו בדרכם
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 01:08 |
|
| |
טוב, אחרי שקראתי את התגובות כאן ולתומי חשבתי שאכן מדובר בבני אדם רציניים ומבינים במוסיקה שאם הם כותבים כנראה הם יודעים. ונוכחתי לראות כמה טיפש הייתי שחשבתי כך
אני מאוד מכבד את אלי יפה שהוא בכל הרצינות אחד מהמוצלחים שקיימים בדור החזנות וגם בציבור הישראלי יש לו מקום כבוד. אני מכבד את החזנים ולא אכנס ללשון הרע מי לדעתי טוב ומי פחות. נעזוב את זה!
הקשבתי לקונצרט ותאום ראיתי שכל הבלון הגדול אינו אלא קצת גומי והרבה רוח. היה קונצרט יפה מוסיקה טובה הכל טוב ויפה אבל מכאן ולהגזים ולהפוך את כל הקונצרטים האחרים לזבל כביכול לא היה משה קוסוביצקי דוד קוסוביצקי אייב אלשטיין יוסלה רוזנבלט כולם כולם אפס אפסים אבל הקונצרט בפ"ת קסמים התחוללו שם"
חברה תרגעו זה לא מועיל לאיש ההגזמות הללו!
בטוחני שלא אלי יפה לא ישראל רנד ולא אף אחד מאמנים שם רוצים את המופע יחצנות שלא מועיל. ברור לכולם גדולתו של אלי יפה והוא רצוי בפ"ת רצוי ברחובות רצוי בכל מקום שאוהבים מוסיקה כהלכתה.
געזונטהייט
|
|
|
|
|