בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח משבת מברכים תמוז - ביה"כ הגדול בר"ג

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/6/2012 01:20 לינק ישיר 
דיווח משבת מברכים תמוז - ביה"כ הגדול בר"ג

שבוע טוב לכולם. מכיון שיצא לי לראות כמה קליפים על מקהלת "לשמוע אל הרינה", והסתקרנתי לראות אותה פנים בפנים (live בלע"ז),ותוסיפו לזה את הסיבה שהייתי אמור להיות השבת חזן בעצמי, רק שלא יכולתי וביטלתי את השתתפותי - אז כבר הייתי מוכרח לשמוע השבת חזנות מ"מ, אמנם הרבה חזנות לא שמעתי ותיכף תקראו על כך בדיווח. לפני הדיווח אקדים ואומר: אני תלמיד מכון ת"א לחזנות (חלק גדול מהקוראים והכותבים כאן מכירים אותי) ולמרות זאת אני חושב שאני אובייקטיבי לחלוטין,וגם לגבי המקהלה, חלק מחבריה מכירים אותי ויודעים את רמתי במוזיקה ובחזנות- ואל להם להיפגע אם אכתוב משהו בעניין הביקורת (כל הערה היא ע"מ לשפר ולא ח"ו לקנטר).
החזן השבת היה די בכושר (אם כי קצת היה קשה לו בגבוהים - כרגיל), נוסח יפה וזריז (לקמן הפירוט), הזריזות באה לידי ביטוי בעיקר בחזרת הש"ץ שהיה נדמה לי לרגע שטיבל בלב רמת גן, אהבתי את חלקו של החזן בממקומך, וכן האילתור ב"אור חדש", ובנוחה היה נחמד מאוד, ושמע ישראל בקדושת מוסף. המקהלה לטעמי מאוד מאוד מוצלחת עם מנצח מוכשר בלע"ר, הניצוח מעולם לא כל כך מוכר בחזנות, הרמוניות נקיות וזמרים עם נוכחות קולית טובה, אין ספק לגבי מוזיקליות ואין ספק על עתידה המוצלח של מקהלה כזו, רוב התפילה מאוד נהניתי מהמקהלה, וכבר תדעו למה רק רוב ולא כל. 1)  הבחורים האלה מאוד מוזיקליים ולא מכירים את עולם התפילה מקרוב וזה בולט בהתנהגותם בתפילה (כגון: דיבורים והליכה באמצע קדושה, וכד'), 2) למה אל אדון במנגינה כל כך מוכרת של קרליבך צריך עיבוד, אני מבין כמה העיבוד יפה, נעים וקלאסי, אבל הקהל (הקטן) רצה להשתתף ולזמזם והעדיף לשתוק לשמוע את העיבוד, בכל אופן זה בית הכנסת וצריך לשתף קצת את הקהל 3) למה החזן מחכה לחברי המקהלה שיעלו ויבואו (לפחות דקה מאז שסיימו נשמת) 4) למי שמכיר ויודע (חלק מהמקהלה יודע את זה) בחזנות, רספונס על ידי אקורד מסוים אמור להישמע יותר חד ויותר מחשמל (אוירה מרוממת, מעט דרמה בצליל), מה שיש היום לחלק מהמקהלות המנוסות יותר (או המגיעות מעולם חזנותי יותר), ועדיין אין להם את זה, ונראה לי שעם טיפ טיפה הסבר לחברי המקהלה ודריכות ונכונות כלפי המנצח -זה יבוא 5) מידי פעם היה חסר לי נוכחות של באסים (שהרבה פעמים האקורד לא נשמע מלא צליל בגלל זה - אגב, במוסף זה קצת השתפר)6) כהמשך להערה הקודמת מידי פעם הרספונסים לא היו ברורים מספיק (כגון אקורד מינורי או מז'ורי - נראה לי שהטנור שני מדי פעם עלה בחצי טון וגרם לזה להיות מז'ור ולא מינור אך בזה יש מקום להגיד שאני טועה ורק דמיינתי כך). והנה הפירוט: קל אדון - מנגינת לא תבושי של קרליבך, כולם אהובים - בניגון אדון עולם הפורטוגזי, אור חדש אילתור עם פזמון של אשל, עזרת אבותינו - חצי שטרן, נקדש - אלי יפה, ממקומך - רוזנבלט (עיבוד מקסים וביצוע מרשים), מודים - רפפורט (חלק מהעיבוד לא היה נשמע לי הכי טוב - גם בזה אפשר לומר על טעם וריח...), אין כמוך - זולצר, אב הרחמים ולך ד' הגדולה - אלי יפה (אגב, אחד מחברי המקהלה אמר הגדולה והגיבורה(כך זה היה נשמע)), אנת הוא שליט - רוזנבלט (טריו רנד, יוסי שוורץ, גולדפריינד), ברכת החודש - לא זוכר של מי (לטובה לטובה ולברכה, לטובה לטובה ולברכה, נו... של מי זה?), מי שעשה ניסים - מלבסקי, אבינו - זים, ובנוחה- רוזנבלט (דואט עם גולדפריינד שהסתבך קצת עם הקצב (נראה לי ככה), כתר -הימלשטיין (עבר הסבה מנעריצך לכתר חוץ מהמילים ברוך יאמרו שנשאר כאשכנז(אולי שלום שכח להחליף את המילים)) שמע ישראל - מלבסקי (השלם, כשמאיר משמש בתפקיד: גולדה'לה, ביצוע ממש טוב עם עיבוד מקסים - תענוג), אדון עולם הפורטוגזי (סולנים: שלום סלומון, יואב עובד, ועוד בחור שאיני יודע את שמו). שבוע טוב. אם אתם הייתם שם וחושבים אחרת או שיש לכם הערות על מה שכתבתי. אל תתביישו - תגיבו. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 01:26 לינק ישיר 

ממקומך של יוסלה ולא של אלי יפה? אתה בטוח? לא מסתדר לי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 01:32 לינק ישיר 

הממקומך של יוסלה רוזבלט בעיבוד של ריימונד גולדשטיין - לא טעיתי ולא התבלבלתי, אגב, זוכמירוביץ' אתה הרי מכיר את הקטע, וכי אינך יודע שזה של רוזנבלט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 01:37 לינק ישיר 

לא הייתי ברמת גן כדי לדעת על מה מדובר אך הובטח כאן שהמקהלה תשיר קטע אחר, האמת יצאתי מבולבל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 01:40 לינק ישיר 

זה הקטע שיוסלה שר בהקלטה חלק מ"תתגדל ותתקדש"ואילך, והקטע כולו מופיע בתוים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 01:44 לינק ישיר 

הבנתי, אך אם תקרא באשכול הסמוך את דבריו של נוטה לפקפק הוא דיבר על כך שהמקהלה תבצע את ממקומך של אלי יפה אולי בעקבות היארצייט של יוסלה החליטו לשנות ואגב מאוד נהניתי.מהדיווח הפרטני והמקצועי

תוקן על ידי זוכמירוביץ ב- 17/06/2012 01:46:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 01:49 לינק ישיר 

נוטה לפקפק היה אחד מהטנורים. כנראה היה בתיכנון משהו אחר (אגב, ב"ועינינו תראינה" היה חסר לי קצת את מה שכתבתי בהערה 4 ו5. חוץ מזה הביצוע היה פיקס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 08:38 לינק ישיר 

בואו נעשה סדר. המקהלה שרה את היצירה של אלי יפה מ״נקדש את שמך״ עד ״ממקומך״ ועד לא בכלל! לבקשת החזן רנד בוצעה היצירה של יוסל׳ה ״תתגדל״ עם התוספת שמתחילה מ״ממקומך״.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 09:13 לינק ישיר 

כמו שאמר הבאס באמת רנד היה בכושר!!! המקהלה היתה כמו של בית כנסת הגדול בירושלים!!! יש לכל המקהלות ממה לחשוש הציבור פשוט מתחיל לסלוד את סטנדרט והוא רוצה משהו מיוחד!!!! ‏מהערות שהוא כתב זה נראה שהוא רוצה רק להרשים שהוא מבין במוזיקה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 09:57 לינק ישיר 

בריטוןבאס, זכותך להעיר על מה שאתה רוצה אבל אל תקרא לעצמך אובייקטיבי, חבר במקהלה מתחרה הוא אינו אובייקטיבי לטעמי, לגבי העניין שחברי המקהלה אינם יודעים תפילה מהי, זה נושא כאוב שנידון כאן בעבר , אין מה לעשות בנידון שכיון שהמקצוענים הם בדרך כלל ואני מדגיש בדרך כללנולר בכל המקרים הם לא דתיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 10:45 לינק ישיר 

לחזנות 2000 - לא היה לי שום ענין להראות את הבנתי במוזיקה, כי כמו שכתבתי הרוב כאן מכיר אותי, אז את מי בדיוק באתי להרשים? את מי שמכיר אותי? (וחוץ מזה לא כל ההערות הם לגבי מוזיקה, מתוך 6 הערות -3 הם לא קשורים למוזיקה).
ולגאון לירי - איני יודע מי אתה, אבל אם אתה מכיר אותי וידע שאני שר במקהלה אחרת, הרי גם תכיר אותי ותדע כמה אני אוהב לשמוע מקהלות אחרות?, וגם תדע כמה הופעתי לאחרונה עם המקהלה שאני שר בה?, ומדוע יש לי אינטרס ממקהלה זו על פני מקהלה אחרת?, וחוץ מזה שמה שכתבתי אובייקטיבי זה לגבי רנד, ובלי קשר אומר שאני גם אובייקטיבי לגבי המקהלה, ואני מאחל לה הצלחה במלוא מובן המילה.(זה בכלל לא אותו סגנון, וגם לא דומה למקהלה שאני שר בה).
ולידידי נוטה לפקפק - כתבתי שנקדש זה של אלי יפה (התכוונתי שזה גם כולל אז בקול), ועד כמה שידוע לי יוסלה כתב מתחילת ממקומך רק הקליט את חלקו האחרון של היצירה.

תוקן על ידי בריטוןבאס ב- 17/06/2012 10:50:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 12:24 לינק ישיר 

אדרבה אם מכירים אותך ואתה מכיר אותם אז תשלח להם הודעת ‏sms עם כל ההערות!!!‏

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 12:29 לינק ישיר 

הרבה יותר קל ויותר זול לכתוב בפורום מאשר לשלוח סמס פרטי לכל אחד וברצינות, מהכרות עם באס הלואי וכולם היו אוביקטיבים כמוהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 12:30 לינק ישיר 

מה בדיוק חשבת כשכתבת את זה? אני הולך לשלוח sms לכל מי שצופה בפורום הזה עם הדעות שלי על "לשמוע אל הרינה"? למה אני אחיין של רוטשילד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 12:47 לינק ישיר 

שאלה לי אליך למה אתה מעיר את ההערות הללו??? כדי להיטיב עם המקהלה אז תשלח למנצח של המקהלה!! אם אתה רוצה להרשים בידע אז תשלח ‏sms פרטי לכל חברי הפורום!!! אף פעם לא ממש הבנתי את מטרת הפורום!! קטע אהה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 12:58 לינק ישיר 

1) הערתי את ההערות האלו לחלק מחברי המקהלה 2)כפי שעניתי לך מקודם אני לא אחיין של רוטשילד 3)אני הבנתי את מטרת הפורום וזה המטרה שכתבתי את הדיווח א) כדי שכל אחד יוכל להגיב אם הוא חושב ככה, ב) לעדכן ולהתעדכן, ג) לפעמים זה בא גם לידי תועלת השומעים והקוראים בהרבה אופציות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח משבת מברכים תמוז - ביה"כ הגדול בר"ג
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext