| נשלח ב-5/9/2012 15:00 |
|
| |
דיווח מקונצרט שבת עם יוסלה במגדל דוד
הקונצרט המתולוגי של מגדל דוד שם לא חוששים לבצע יצירות חדשות ולא מוכרות קונצרט חזנות מקורי ואמיתי. אך זה מראה על דור החזנות הרדוד. במקום שהקונצרט היה מפוצץ באנשים הקהל לא התעניין בקונצרט. אולי קונצרט בנושא קוסוביצקי ימשוך יותר קהל... מן הסתם!
החזנים קלאנג כהן פינסקי ורובין בליווי ריימונד גולדשטיין נתנו מהעלית של החזנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2012 03:21 |
|
| |
 תוכניית הקונצרט "שבת עם יוסל'ה רוזנבלט" , בקונצרט הושמעו קטעים מוכרים כמו קטע הפתיחה "שלום עליכם" . קטעים המופיעים בתוים בלבד כמו קדושת מוסף שרק החלק השני תתגדל ותתקדש הוקלט.בנוסף הובאו קטעים שאני מגדיר כ"יוסל'ה בנעלי בית",קטעים אלה לא הוקלטו וגם יוסל'ה לא כתב להם תוים.מדובר בזמירות שבת ששרו על שולחנו של יוסל'ה,הרב ד"ר שמואל רוזנבלט השמיע אותם לחזן והמלוה דניאל גילדר אשר רשם את התוים לפי שמיעה.כמובן שמענו אותם בקונצרט לאחר עיבוד של ריימונד גולדשטיין,הקטע הראשון "כל מקדש שביעי" בביצוע כלי של ריימונד ומיכאל לוקין,הקטע השני "י-ה ריבון עולם" בביצוע ראובן פינסקי ויחזקאל קלאנג.החזנים הם תלמידיו של החזן נפתלי הרשטיק,שהפעם ישב בין הקהל ורווה נחת, כולל פרח החזנות בנימין פרנקל שביצע את הקטע "רם ונישא" כזקן ורגיל (ופרקו נאה וזקנו מגודל).הקונצרט הסתיים בקטע "המבדיל" ,ניתן היה לשמוע ולראות כיצד החזנים נותנים כבוד זה לה ולא מנסים להראות שקולם גבוה משל... מקוה שיעפ יעלה קטעי וידאו,יש לי תקלה בהקלטה שלי ,לכן אני לא יכול לשלוח קטעים לנוגעים בדבר כדי שיאשרו לי לעלות
|
|
| נשלח ב-6/9/2012 07:02 |
|
| |
משה כתב :ניתן היה לשמוע ולראות כיצד החזנים נותנים כבוד זה לזה ולא מנסים,,,,,,,,,,,,,,
להלן ההוכחה : הקרדיט של חברנו יעפ (מתוך פייסבוק) והוגדר על ידו "שמחת חזנים "

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 06/09/2012 07:04:40
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2012 11:52 |
|
| |
ברור לי מדוע הקונצרט היה לא מלא.לפני שאני נכנסת לטיב החזנים. בעיני הקהל יש מושג הנקרא חזנים המושכים קהל ורוב החזנים שהופיעו בערב זה, לא זכו להיקרא בעיני הקהל כמושכי קהל. אין ספק שמדובר בקונצרט חשוב אך למה משנה לשנה הקהל בו מתמעט ומתמעט? ורמת הקונצרט יורדת? לא חבל? אני מציעה שבשנה יביאו לפחות עוד חזן בעל שם ושווה בשביל זה להשקיע עוד כסף על מנת לקבל תמורה. חבל שמקום חשוב ועיתוי חשוב זה נופל
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2012 14:17 |
|
| |
היה קהל רב ללא פרסום והחזנים מעולים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2012 13:36 |
|
| |
צהריים טובים ומבורכים על כל אחד מהמשתתפים בקונצרט ניתן לשפוך פרגונים מן הגורן ומן היקב, לקונצרט במגדל דוד יש חשיבות במקוריות ובתעוזה שלו, לא קל לקיים קונצרט עם רפרטואר שחציו חדש ואינו מוכר לקהל הרחב היצירות שמשכו את תשומת ליבי בקונצרט, ה"קידוש" שביצע החזן קלאנג, יצירה מדהימה שלא הכרתי בביצוע עוד יותר מיוחד וגמיש. היצירה "נעריצך" שביצע החזן סיימון כהן יצירה קשה ומסובכת עם נגיעות קלאסיות מובהקות, זה היה מיוחד. היצירה "זורע צדקות" שמתאימה מאוד לאמירה מתוקה ולנעימות של החזן יעקב רובין. והחזן פינסקי שביצע את ושמרו של רוזנבלט ספק מלבסקי, כמו כל היצירות שיצאו מהגאון יוסלה רוזנבלט זאת יצירה נפלאה. יוסלה רוזנבלט, הוא הענק שבענקים! הגאונות ביצירות שלו, שלכאורה נראות פשוטות וקלות אך יושבות רוב הזמן ברגיסטר הגבוה, זה מדהים באיזה קלילות הוא היה מבצע את היצירות הגאוניות שלו, עם כל הפרשנות וההבנה, אני לא חושב שיש צליל שהלך למקום כל שהוא בטעות רק מפני שהוא יפה. אך אני בטוח ששבת עם יוסלה לא הייתה נשמעת ואפילו לא דומה למה שהיה שם, אני לא חושב שיוסלה ביצע יצירות על גבי יצירות כקונצרט, אלא הדגש היה על הנוסח, וכבר אמר מי שאמר שיוסלה כתב את רוב היצירות עבור קונצרטים ולא עבור התפילות. בכל אופן תודה לכל המופיעים לד"ר פרידמן על ההנחייה בטוב טעם, לריימונד הגאון על הכתיבה הנגינה והניצוח, עיבודים קשים אך לא למוסיקאים... ולהגברת בכר המעולה שצלצלה נהדר כביכול היה מדובר באולם בעל אקוסטיקה נהדרת, למרות התנאים הקשים וליעפ המסור על הצילום שנה טובה כתיבה וחתימה טובה לייזר

תוקן על ידי קולני ב- 07/09/2012 13:42:05
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2012 10:11 |
|
| |
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 11/09/2012 10:17:09
|
|