בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

חווה בלתי נשכחת בראשל"צ - עם דובלה הלר וטריולה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/11/2012 00:36 לינק ישיר 
חווה בלתי נשכחת בראשל"צ - עם דובלה הלר וטריולה

שבוע טוב,

התארחתי השבת אצל חמי בראשון לציון, בשביל לא לפספס שבת עם החזן דובלה הלר, ואני חייב לומר לכם שהייתה זו חוויה שלא תשכח, ולא רק עלי אלא על כל תושבי ראשון לציון. השתתפתי רבות בשבתות חזנות, אבל משהו כזה עדיין לא ראיתי ולא שמעתי.

גם סיפר לי רב בית הכנסת שלי הרב נחשוני – מרבני ראשון לציון, שהוא לא זוכר שבת כזו שכל המתפללים ממש יצאו מכליהם.

בית הכנסת היה מלא עד אפס מקום, בתושבי העיר ובאורחיהם, בהשתתפות רבנים וחובבי חזנות.

על החזן דובלה אין מה להעריך, הסופר סטאר של עולם החזנות, צבע קול מיוחד, חזק ומרשים עם פוקוס שלא מצוי, רגש ואמירה משובחת ביותר, ויכולת יוצאת דופן של אלתור על הנוסח, משהו קסום כנראה מבית מדרשו של משה שטרן. הוא היה בשיא יכולותיו, והוא העניק תפילה שלא תשכח, מלאה בביצועים ליצירות מפורסמות בשילוב עיבודים עם המקהלה (שעוד רגע נגיע גם אליה..) ועד אלתורים בנויים היטב על הנוסח.

כעת אומר כמה מילים על הפתעת השבת, ואני מתכוון למקהלת טריולה (כן, כתבתי את זה נכון..) בניצוחו של מר מונק. היה קשה להאמין שזו שבת הראשונה שלהם, כי הם היו פשוט פנטסטיים, ההרמוניה והקולות, התמיכה לחזן, ביצועים מרשימים מאוד, ומקצועיות גבוהה. נהניתי מאוד שהמקהלה לא מכסה את החזן, אלא נותנת לו תמיכה ורקע בצורה הטובה ביותר. ישראל מונק הוא כשרון מהלך, ששולט בצורה מעוררת השתאות, וחברי מקהלה ממושמעים היטב.. (גם היה מעניין לראות לראשונה, מקהלה מקצועית שכל חבריה, תלמידי ישיבות ובני תורה...).

אני בטוח, שהמקהלה הזו, עוד תוביל את שבתות החזנות, כי הקהל פשוט הוקסם!

------------------------

לסיום הפרוטוקול, הנה הביצועים המרכזיים של התפילה (תודה לר.כ על העזרה):

קבלת שבת:

לכו נרננה – נוסח קרליבך, עיבוד חדש של י. מונק

שמעה - מלודיה של מי אדיר שוואקי, חזן ומקהלה

בחצוצרות- אילתור

משה ואהרון \ מזמור לדוד - קרליבך

אנא בכח – חממה

לכה דודי – מודזיץ - קרליבך

צדיק כתמר – לוונדובסקי (מקהלה)

רזא דשבת - פינצ'יק \ מנדלבוים

מי כמוכה – עיבוד חדש של י. מונק לחזן ומקהלה

ושמרו – אילתור / מלבסקי

אדון עולם - פרומר

שחרית:

אין ערוך - שטרייכר

אל אדון – חסידי

את שם - אילתור

קדוש – י. מונק

זורע צדקות - רוזנבלט

מי כמכה – י. מונק

ממקומך - קרליבך

רצה – פריד, בדואט עם זמר המקהלה ישראל שטרן

הוצאת  ס"ת - עממי

בריך שמיה - רוזנבלט

מוסף:

תפילה לשלום המדינה – זים

אב הרחמים – מלבסקי, עם החזנים יעקב גרודקה ואיציק ואלס

בעבור דוד – רומשינסקי – עם המקהלה

כתר \ יחד - קרליבך

כבודו – מלבסקי – עם המקהלה

ממקומו - מוסקוביץ (סולן י. שטרן)

והוא ישמיענו - ורדיגר

מודים - הרשמן

שים שלום - גלאנץ

אמר רבי אלעזר – אוישר, עם המקהלה

אדון עולם - פרומר

תודה על שבת מקסימה, תודה לחזן ולמקהלה, תודה לגבאים המסורים ולכל המארגנים, ושרק ירבו שבתות כאלו בראשון לציון!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2012 01:30 לינק ישיר 

למרות שרציתי להיות נוכח בשבת, אילוצים אישיים גרמו לי להשאר בבית., אבל כאחד שמלווה ועוקב אחר המקהלה מיומה הראשון, אני חייב לשתף את החברים, ששמעתי מכמה מקורות שהשתתפו בשבת, שהמקהלה הייתה ליגה! וכמו שקודמי כתב, היה קשה לדמיין שזו פעם הראשונה שלהם, מקהלה מקצועית לכל דבר, בכל המובנים. ואף הביאו משהו יותר מיוחד שחיבר אותם מאוד למתפללים. המשך הצלחה למקהלה, שזה עתה קמה, וכבר תופסת מקום חשוב בהווי המקהלות החשובות בעולם החזנות.

עוד נאמר לי, שהחזן היה ממש במיטבו, והוא נתן ביצועים ותפילה בצורה ייחודית ומושלמת, ושהיה משהו מיוחד בחיבור בינו לבין המקהלה, כאילו המקהלה נולדה להתלבש עליו, וזה מעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2012 16:12 לינק ישיר 

אחת ה ש ב ת ו ת !!!! מקהלת טריולה היא הדבר הבא בתחום המקהלות!!! איזה שילוב פצצתי בין הלר למקהלה כמה רגש נשפך שם וכמה שכביכול הם היו ללא ניסיון זה היה יותר טוב מהמקהלות של הרוסים!!! איזה מנצח נחמד ומלא חן !!! תמשיכו ככה היה שווה את הטרחה דובלה הוא גדול החזנים הצעירים!!!!‏

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > חווה בלתי נשכחת בראשל"צ - עם דובלה הלר וטריולה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext