בס"ד חנוכה שמח ושבוע טוב לחברי הפורום וצופיו כאמור השבת בבית הכנסת 'אהל אברהם' עבר לפני התיבה החזן שלמה גליק בליווי האנסמבל הקולי 'פעמונים' בניצוחו של החזן יוסי שוורץ
ראשית אפתח ברשימת היצירות קבלת שבת: לכו נרננה - חזן ומקהלה שירו להשם - קרליבך שמעה - אייזנשטט/יעקב קוסוביצקי/גליק מזמור שירו - מודז'יץ משה ואהרן - קרליבך מזמור לדוד - קרליבך אנא בכח - וואלדמן - החזן משה סלומון לכה דודי - מעוז צור התנערי - המנצח יוסי שוורץ והזמר מוטי הורביץ לא תבושי - פוקס - המנצח יוסי שוורץ כיבד את חברו המנצח מאיר בריסקמן לנצח על היצירה המשך לכה דודי - נעימה ותרם כראם קרני - רוזנבלט? - דואט עם החזן משה סלומון השם מלך - קוסוביצקי/ניסי בעלזר רזא דשבת - פינציק/שיר חסידי בין לבין - דואט עם החזן משה סלומון והצטרפות של המנצח יוסי שוורץ השכיבנו - סיקונדא - ופרוש עלינו - סולן זמר הבאס סטיבן ושמרו - והיא שעמדה רזאל - סיום וביום השביעי מלבסקי המנצח יוסי שוורץ רצה במנוחתינו - קוסוביצקי גם כי אלך - קרליבך - עם הזמר מוטי הורביץ ונאמר - עממי
שחרית: ישתבח - רוזנבלט/גליק המאיר לארץ - אילתור/בעלז/הרשקוביץ כלם אהובים - צור ישראל/אילתור אור חדש - מודזיץ - דואט עם המנצח יוסי שוורץ עזרת - משה שטרן אז בקול - הורה ממקומך - וידר/זילברטס על הנסים - משה שטרן שים שלום- מנגינת חנוכה ברכת ההלל - על פי הרשמן/מעוז צור מי כהשם - מונה רוזנבלום מקימי - רוזנבלט/מלבסקי - דואט עם החזן סלומון בצאת ישראל ישראל בטח בהשם - סולן הזמר מוטי הורביץ השם זכרנו - רוזנבלט/בנימין מולר אהבתי - הרשקוביץ/כי חלצת - וואלדמן מה אשיב - טריו עם הזמר מאיר גפני והמנצח הודו להשם - מודז'יץ לא אמות - רזומני/חסידי אנא השם - ניגון בעש"ט אין כמוך - זולצר ברוך שנתן - בית הכנסת הגדול אנא עבדא - רוזנבלט/דוד קוסוביצקי - דואט עם החזן סלומון מפטיר - החזן אברהם רובין
מוסף: אבינו שבשמים - זים - דואט עם החזן סלומון מי שברך צה"ל - אל ארץ צבי/סובול/אלתור בעבור דוד - דואט עם החזן סלומון יחד - שיר כבודו - מלבסקי שמע - גלנץ דואט עם החזן הגלנצי משה צימנט רצה - שילוב שלוסברג וגרין שים שלום - מנגינת חנוכה אין כאלוקינו - טלמון - ילדי בית הכנסת ונאמר - עממי סוף
ועתה בתפנית חדה לרשמי מהתפילה: אני לא נכנס כאן לחשיבותה של השבת ב"היסטוריית החזנות" רק לדעתי ההכתרה היא פרובוקטיבית וכבר רואים תוצאות. חבל שלעתים באים לשבח ומגיעים לתוצאה הפוכה בית הכנסת היה מפוצץ מפה אל פה, היו שעות שלא היה מקום להכניס סיכה, בכל שעות התפילה היו מאות אנשים בבית הכנסת שהתחלפו והתווספו, כך שזה מראה על הצימאון של התושבים לשבתות חזנות מהסוג הזה. החזן שלמה גליק חזן הקול שכולו לב ורגש כהרגלו נותן את כל כולו בפרגון ובהדדיות, משלב מנגינות וחזנות יחדיו בשיתוף הקהל, לא נראה לי שהייתה מילה בתפילה שנשארה ללא מנגינה, בגובה העיניים בנחמדות קונה את הקהל ומתחבר אל כל אחד ואחד. וגם אם אמשיך ואכתוב עוד ועוד לא אגיע למחצית השבחים.
החזן משה סלומון האיש הרגש והאמירה, שהשתתף ביצירות רבות במהלך השבת, אני מחכה כבר לשמוע בשבת שלו משוכן עד ועד עלינו. אמנם אני לא כל כך אובייקטיבי לדבר על המקהלה, אבל אני מרגיש חובה לציין את עמידתו האיתנה של המנצח יוסי שוורץ למרות הצפיפות והלחץ, שלט במוזיקה והוציא מטעמים. כמו כן נהנתי שהשתתף בקולו בין לבין
שבוע טוב ומבורך לייזר
 |
|
|