| נשלח ב-24/12/2012 22:09 |
|
| |
רשמים מתפילת ערבית ויזכור עם החזן מוצן בפ"ת
בס"ד הנה חזרתי מתפילת ערבית ויזכור ליום הקדיש הכללי מהחזן יעקב מוצן בבית הכנסת 'שונה הלכות' בפ"ת, אחד מבתי הכנסת שספוגים בחזנות איכותית עברו שם לפני התיבה כל גדולי החזנים, הקהל שמגיע לשם צמא לחזנות אמיתית ויודע להעריך כזאת. החזן יעקב מוצן העביר תפילה נהדרת ומרגשת, עם לחנים מרגשים ומוזיקלים שיצאו באותו הרגע באווירת התפילה, אימפרוביזציות נפלאות עם נגיעות מלחנים של יוצרים בעלי שם. החזן מוצן היה בכושר קולי ונתן את המיטב
הנה היצירות שבוצעו וזאת מלבד הנוסח הנעים:
קל מלא רחמים והוא רחום - אימפרוביזציה/נגיעות וידר אהבת עולם - אימפרוביזציה השכיבנו - מוצן/אימפרוביזציה/רביץ קדיש ונאמר - עממי יזכרם - מוצן אני מאמין - עממי...
הנה הקלטה קטנה מ'והוא רחום יכפר עוון' אימרוביזציה מרגשת, כמה חובבי חזנות נתנו רספונסים כדי שיהיה מרקם כל שהוא ליצירה, תקשיבו תתרגשו ותהנו: http://www.f2h.co.il/gnvvnclxxruc כמובן זה רק טעימה קטנה לפני הסעודה הגדולה שיעפ מכין לצופי הפורום...
אני חושב שכל חובב חזנות שלא נכח במקום פשוט - הפסיד! תפילה של חזן מהלב אל הלב, תפילה עם הבעה אישית עם לחנים חדשים ולא שוב יצירות נדושות, כל הכבוד. שבוע טוב ומבורך לייזר
תוקן על ידי קולני ב- 24/12/2012 22:12:21
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 08:51 |
|
| |
משנה שעברה העלה יעפ הסרטה מלאה, אשמח אם תועיל לעשות שוב כבראשונה למענינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 09:06 |
|
| |
יעפ -תודה על הוידאו ,כולל צילום בן-דודי גבאי בבית הכנסת ( מאחורי הכתף השמלית
של החזן ,בשורה השניה בסודר קצר ,הכי גבוה)
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 25/12/2012 09:07:18
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 08:38 |
|
| |
תודה יעפ על הוידאו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2012 16:06 |
|
| |
החזנות כעת לא חיה אלא בעיקר בועטת, 200 צפיות? זה הכל, אני מסתכל וכחולם תפילה של הבנה והפורום ממשיך כמנהגו. אני מחשב את דרכי אם להתנצל שאיני מגיב בדרך פרסומית או בדרך התקפה שקונה בדרך כלל בעולם הקטן והלא משמעותי ברגעים אלו. התחושה שלי שיש צורך בפעולה ובניקוי אינטנסיבי, לא יתכן שתפילה כזאת תעבור עם בית כנסת שאינו מלא בלשון המעטה ועם התייחסות שולית בפורום אני כועס בעיקר על עצמי שהזנחתי את ההגעה למקום בשל פגישה חשובה, מצטער לומר לכם זאת תפילה שבעיקר נותנת לי סטירת לחי כל כך חבל
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2013 12:22 |
|
| |
תודה יעפ על הוידיאו. להנות מכל רגע. למעשה המקהלה המאולתרת יש בה משהו מועיל היא לא מפריעה לחזן אלא רק תומכת בו. אולי צריך לייצר מקהלה מקצועית שתעבוד בצורה כזאת
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2013 19:16 |
|
| |
אמנם כבר מאוחר אבל תמיד אפשר לכתוב, הייתי שם ואצלי זה היה פשוט שיעור חזנות לא פחות ולא יותר!!! לא היה שום יצירת חזנות, אבל ההגשה. האלתור. האינטרפטציה. נהנתי שאפשר לתת תפילה בלי שום יצירת חזנות הכל במקום, והעיקר בכל קטע לתת מנגינה כדי לשתף את הקהל, בקיצור לי זאת תפילה שאני לא אשכח ופה יש לי הבמה להגיד לחזן יעקב מוצן שני מילים תודה רבה !!! יקי
|
|
|
|
|