| נשלח ב-17/12/2013 12:51 |
|
| |
בקשת עזרה - מילים ל"א אידישע מאמע" בעברית
אודה מאד אם למישהו מהחברים יש את המילים לתרגום של השיר "א אידישע מאמע" בעברית, אם יאות להעביר לי באישי. שמעתי את זה בהזדמנויות שונות, ואפילו הקלטה של זה אין לי. אם מישהו יוכל לסייע - אודה לו על כך.
הק' מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2013 13:38 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-18/12/2013 11:00 |
|
| |
יישר כח גדול, ר' משה. עזרת לי עד בלי די
הק' מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2013 12:04 |
|
| |
משה,"איך וויל דיר א'קשיא פרייגען":בתרגום המוצג ,כביכול,לעברית רשום"נשים רבות הן בעולם" =,,,,איך וויל ביַי איַיך אַ קשיאַ פֿרעגן- הכיצד??
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 18/12/2013 12:06:08
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2013 16:31 |
|
| |
אף לי הוקשה כנ"ל:
|
| נשלח ב-19/12/2013 00:08 |
|
| |
איך ויל ביי אייך א קשיא פרעגן = אני רוצה לשאול אתכם זאגט מיר ווער עס קען = תאמרו לי מי יכול (לענות עליה..) מיט וועלכע טייערע פארמעגנס בענטש גאט אלעמען = עם איזה נכסים יקרים הקב"ה מברך את כל האנשים מ'קויפט עס נישט מיט קיינער געלט דאס גיט מען נאר אומזיסט - לא קונים את זה בכסף, נותנים את זה בחינם. און דאך אז מ'פאלירט עס, ויל טרערן מען פארגיסט = והרי כשמאבדים את זה, כמה דמעות שופכים על זה, א צווייטען גיט מען קיינעם נישט דאס העלפט נישט קיין געוויין = לשני אי אפשר לתת את זה, ולא יעזור בכי. ווער עס האט פארלוירן = מי שכבר איבד את זה דער ווייסט שוין וואס איך מיין = הוא כבר יודע למה אני מתכוון א אידישע מאמע עס גיט נישט בעסער אויף דער וועלט =אמא יהודיה, אין יותר טוב מזה בעולם א אידישע מאמע אוי וי וי ביטער ווען זי פעלט = אמא יהודיה, כמה מר כשהיא חסרה וי שיין און ליכטיג איז אין הויז ווען די מאמע איז דא = כמה יפה ומואר הבית כשאמא פה וי טרויער פינסטער ווערט ווען גאט נעמט איר אויף עולם הבא = כמה מצער וחשוך נהיה כשהקב"ה לוקחה לעוה"ב אין וואסער אין פייער = באש ובמים וואלט זי געלאפן פאר איר קינד = היא מוכנה לרוץ למען ילדיה נישט האלטן איר טייער = לא להחזיק ממנה יקרה (כמו שאומרים "לאחוז ממנה") דאס איז געוויס איר גרעסטע זינד = זה החטא הספציפי שלה וי גליקלעך און רייך איז דער מענטש וואס האט = כמה מאושר ועשיר האדם שיש לו את זה אזא שיינע מתנה געשענקט פון גאט = כזה מתנה יפה מוענקת מהקב"ה נאר איין אלטישקע אידישע מאמע = רק אמא יהודיה אחת זקנה מאמע מיין = אמא שלי. תרגום: בריטוןבאס - יוסלה קלצקין.
 |
|
|
|
|
|