בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

ונתנה תוקף (בירנבוים) החזן עזי שוורץ ומקהלה לצפייה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/1/2014 16:37 לינק ישיר 
ונתנה תוקף (בירנבוים) החזן עזי שוורץ ומקהלה לצפייה

ונתנה תוקף
http://youtu.be/n4HN0QE2f24

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2014 19:08 לינק ישיר 

קובי-"ההגינות" ממך והלאה ,מאחר ורבים מחברי הפורום מקפידים "בשירת נשים" מן הראוי שתתן אזהרה תמידדדדדדדד -אחרת לדעתי אין לך זכות להעלות סרטונים דומים ללא אזהרה ( אל תחשוד בי שאני קיצוני בנדון אבל אל תכשיל אחרים )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2014 00:47 לינק ישיר 

החזן שמואל לוין ענה לי על השאלה שלי מה הוא חושב על הביצוע הזה:

באוזני מצלצל עדיין הביצוע המופלא של נתפלי הרשטיק (גם מקהלת ביה"כ הגדול בירושלים, בניצוח אלי יפה. היו זמנים...) לפרק הזה.

אני יכול לסכם את מה ששמעתי בקצרה:

א. המקהלה מצויינת, בכך אין ספק, מבחינת שירה אחידה. אולם האיזון בין הסופראן ובין הטנורים אינו מושלם. שומעים יותר את הגברות, מאשר את הגברים.

ב. עזי שווארץ שולט בקולו. שירתו מהוקצעת, מקצועית, מדוייקת. אבל...

ג. ... השלמות הקולית פוגמת קצת. אינני יודע כיצד להסביר את זה. זה ענין של הרגשה. אני מקבל תחושה של ביצוע קונצרטנטי מעולה, אבל לא ממש תחושה של 'תפילה'. תחושה של 'תפילה' חייבת להתלוות לכל ביצוע של כל פרק חזנות, בין אם הביצוע מושמע בבית-הכנסת או באולם-הקונצרטים.

ד. יש מקומות שהם עזי שוורץ מדגיש את משמעות המילים בצורה נכונה, ויש מקומות בהם אין הדגשים מתאימים. למשל, במילים "ובו תנשא מלכותך, ויכון בחסד כסאך". אי-אפשר לשיר את שש המילים הללו ללא הבדל ביניהן. "ובו תנשא מלכותך" צריך לומר בטון של affirmation, ואת ההמשך "ויכון בחסד כסאך" צריך לבטא באופן של supplication. הא בהא תליא, כמובן, אבל צריך להפריד. מפיו של עזי שווארץ – זה נשמע אותו הדבר.

"ומלאכים יחפזון... הנה יום הדין..." – עזי שווארץ מדגיש יפה מאוד. אבל מה זה הביטוי המוזר למילה "ותפקוד"??? זה היה פשוט מצחיק.

חסר בביצוע הזה גם קצת "גמישות". Rubato. חשוב לאין ערוך לביצוע חזנות, ולצערי המון חזנים לא יודעים איך לעשות את זה. מישהו הוריד לפורום ביצוע של שלם כ"ץ ל"כי כשמך". תקשיב לקטע היטב, ותראה איך שלום כ"ץ ידע לעבוד עם  הטקסט ועם המוסיקה, כדי ליצור שלמות חזנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2014 01:01 לינק ישיר 

יצירה זאת מחדדת אצלי את הידוע לי, חזנות היא לא דבר נרכש אלא דבר מולד. אמנם ניתן לעבוד ולפתח אך זה קשה ולא כל אחד מסוגל.
"ונתנה תוקף קדושת היום" רגעי השיא בתפילות הימים הנוראים. לאורך הביצוע לא הרגשתי ואפילו לרגע קטאת ההרגשה של יום הדין. אמנם שמעתי כאן מקהלה אחידה, את מקהלה זו אני מכיר כבר שנים רבות ויצא לי להיות נוכח בכמה קונצרטים עם מקהלה נהדרת זו. ואמנם שמעתי כאן סולן מוזיקאי אמן. אבל...
"האבל" גדול מאוד, זאת לא חזנות! זאת שירה יפה קלאסית נקייה(ברובה)
זאת יצירה עבור חזן חזן ומקהלה יהודית עם מנצח שמבינים מה הם שרים, אחרת יוצא מה שראינו כאן...

ראיתי בעבר בפורום ביצוע של אלברטו מזרחי, עם מקהלת בית הכנסת הגדול ותזמורת מבצע את ונתנה תוקף. אני זוכר שהביצוע לא היה מלוטש לגמרי, אבל בעיות שמניתי ומנה החזן לוין לא קיימות שם. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > ונתנה תוקף (בירנבוים) החזן עזי שוורץ ומקהלה לצפייה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext