בית פורומים ארכיון הזמרים-זמרו לו

שמואל לוי-לויתן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/11/2006 14:28 לינק ישיר 
שמואל לוי-לויתן

פרופיל: שמואל לוי - לויתן

שמואל לוי נולד במרוקו, אך גדל בישראל. בגיל 14 הוא התחיל לנגן בגיטרה, חיבור של רוק וג'אז. בגיל 19 הוא הצטרף לצה"ל ונסע בכל רחבי הארץ מבדר גדודים. לאחר שנותיו בצבא, הוא עבר לפריז. בתור זמר, כותב שירים ומוסיקאי, הטרובדור הצעיר יצר להקה משלו בשנות ה80- בשם "המעקה". מסעו אז המשיך לארה"ב, שם הוא יצר את להקת המסילה, מקליט באולפני פאנטסי בסאן פרנסיסקו.

חוקר את הקבלה של המסורת שלו, הלחנים המוסיקליים של לויתן משקפים את החיפוש הרוחני שלו ומשלבים את האלמנטים המוסיקליים השונים שהוא פגש בדרכו. הוא הקליט והוציא לאור אלבום פופולארי של שירים יהודיים מקוריים בשם "ישמח משה", וניגן למשך כמה שנים עם להקת הרוק של לוס אנג'לס "השגחה".

שמואל לוי (לויתן) - "חכמת הנחל"

לויתן, מתרגש מרוק, וטראנס מרוקאי, משלב מנגינה עשירה וווקלים עוטפים ומחממים עם מסע פשוט וסדיר אך עמוק אל תוך הלב הפלאי עם שירים של אהבה ותקווה כמו "להיות" ו"בטח". כתוב, "בטחון זה מה שעושה אותך משוחרר, לא משנה לאן אתה נופל". המסר החזק של לויתן משך מספר גדול של מעריצים שמוצאים את עצמם מבודרים, מחוזקים, חמים, ואפילו משתנים מהמוסיקה שלו.

אכן, האש היצירתית של לויתן נשארת חזקה עם ההוצאה של אלבום הרוק העברי האחרון שלו "חכמת הנחל". כתיבת שירים מלמדת אותי," הוא אומר. "זה כמו שאני שומע מילים שאני לא הייתי יכול להמציא בראש שלי הם הרבה יותר חכמים ממני! כשאני שומע את זה בשיר המושלם, אני אומר, 'וואו, זהו מסר עבורי'. זה הדבר שמרגש אותי, להקשיב לאלבום הזה ולראות כמה חיי הולכים לפרש את עצמם לאפילו יותר מהשירים האלה. המוסיקה של לויתן מביעה אמונה בלתי-אפשרית לנענוע, ותמיד מוצרכת, בדרכים שהאהבה והחיים יכולים להוביל אותנו להיות הכי טובים. הוא הוכיח שוב את כישרונו לרגש אלפים לבבות אחד אחד

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > ארכיון הזמרים-זמרו לו > שמואל לוי-לויתן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext