בית פורומים ארכיון הזמרים-זמרו לו

אלי גרסטנר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/11/2008 01:22 לינק ישיר 
אלי גרסטנר

הזמר 'אלי גרסטנר' הוא ללא ספק אחד מהאומנים הגדולים בתעשייה האמריקאית היהודית,
הוא התחיל בדיסק שנקרא 'הנה' בהפקתו של יוחי בריסקמן ואז התחיל לפעול כעצמאי עם עוד דיסק סולו שנקרא 'הנה'
עברו ימים והבחור תפס אומץ ופתח ביחד עם עוד כמה חבר'ה להקה בשם 'החברה' שפרצה לעולם המוזיקה היהודי
עם  הלהיט 'יהא שלמא רבה' שנחשב כחידוש בקצב המודרני, לאחרי 2 דיסקים החליט אלי להתקדם הלאה והפעם זה הגיע
עם המוזיקאי יוסי ניומן במקהלת ילדים ויקרא שמה בישראל.....פרחי בני הישיבות (ישיבה בויס) YBC . שגם סימנה
על תחרות בין מקהלתו של ירחמיאל ביגון (פרחי מיאמי) , כעבור זמן לא רב החליט אלי לפתוח עוד להקה אמריקאית
והפעם בסגנון ישיבתי ששמה העיד קצת על סגנונה 'מנוחה' שנחתה גם עם להיט חתונות בסגנון הורה שנקרא 'ישיש'
כעבור זמן קצר אלי ראה את הפירות והמשיך בגל והפעם עם להקת 'טק-נוי' (tek-noy) ,
כיום אלי גרסטנר ממשיך להופיע מידי ערב בחתונות ברחבי ניו יורק בתזמורתו שנקראת 'ישיש'.
וממש לאחרונה הפיק זמר צעיר וחדש שמומחים מסמנים אותו כהזמר הבא שנקרא 'דוד שטיין',

לכניסה לאתר של אלי גרסטנר לחצו כאן

תוקן על ידי זמרולו ב- 09/11/2008 9:36:59

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/11/2008 01:29 לינק ישיר 

קודם כל, יש ה-ר-ב-ה מה לכתוב עליו, אז אני יעשה את זה בשלבים...

בגדול, אלי גרסטנר, האיש והאגדה, זמר בפני עצמו, מפיק ומקים להקות החבר'ה, פרחי בני הישיבות (ישיבה בויס - YBC ביחד עם יוסי ניומן) מנוחה טק-נוי וגם את "תזמורת ישיש" - YOSIS והפיק לאחרונה דיסק לדוד שטיין

האתר הרשמי

אלי מלחין את רוב השירים בהפקותיו וגם מעבד חלק ניכר.

בין האלבומים:
אלבומי סולו (אישיים):

"הנה"- אלבומו הראשון, בהפקתו של יוחי בריסקמן
"ישיש"
"ואשי ישראל"

החבר'ה:

החבר'ה
החבר'ה 2
החבר'ה 3

ישיבה בויס:

"כל המתפלל"
"ואהבת לרעך כמוך"
"שבחי"

מנוחה:

"מנוחה"
בקרוב צפוי לצאת גם "מנוחה 2" - שמע ישראל

טק-נוי - TEK-NOY

תזמורת ישיש - YOSIS

יצאו גם שני דיסקים לצפיה:
YBC LIVE - ישיבה בויס, מנוחה ואלי גרסטנר
YBC LIVE 2 - ישיבה בויס, החבר'ה, אלי גרסטנר טק-נוי ודוד שטיין

דוד שטיין:

"מלך"

המשך יבוא....

אלי גרסטנר - האתר הרשמי: (באנגלית, לא כ"כ מעודכן אבל זה מה יש לבינתיים)
http://www.eligerstner.com/eg-home.htm

----------------------------------------------------

אלי גרסטנר - הפרויקטים
http://www.eligerstner.com/
קישור לכל מה שקשור..

YBC
אין כמו Yeshiva Boys Choir

תוקן על ידי זמרולו ב- 09/11/2008 9:08:50

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/11/2008 11:20 לינק ישיר 

זה דבר קצת נוסטלגי שמצאתי בפורום חסידיניוז . העיתונאי מני גרא ראיין ברדיו בית ישראל ראיין לפני כמה שנים טובות את אלי גרסטנר.

אלי, היום אתה בהחלט מעצמה, אך את האלבום הראשון הנה הפיק יוחי בריקסמן שהפיק אותך כבחור צעיר, האם היום אתה מתמודד מולו?
אנחנו חברים טובים ואני לא חושב שאנו מתחרים, הסיגנון שבין שנינו שונה. מה גם שאלי מוציא 4 הפקות בשנה, דבר שאינו רגיל (א.ד.).
את האלבום הראשון הוצאת כשהיית בארץ בתור בחור?
כשהייתי בארץ ולמדתי בישיבה בבית וגן אני ואלי דולינסקי למדנו בחברותא, אח"כ היינו מנגנים בבית של אלי ושולחים את החומר לכל מיני זמרים, שהציעו לי להפיק לבד במקום למכור. את השירים שלחתי לDJ פריד שהציע לי לשיר אותם לבד.
מי היה אחראי על העיבודים באלבום הזה?
ישראל לאם, בתחילה רציתי להפיק לבד אבל כשפגשתי את יוחי הוא הציע שאני אעשה את זה יחד עם לאם כי אני עדיין צעיר. בתקליט הזה באמת עשה את הרוב לאם, בתקליט השני זה כבר היה חצי חצי, שם למעשה התחלתי לעבוד לבד, את השיר הנה למשל עיבד לאם אבל בזמן ההקלטה הוא לא היה. ההפקה הראשונה לבד הייתה ישיש והחבר'ה שיצאו באותו זמן.
לאחר התקליט הנה, מה יצא קודם? ישיש או החבר'ה?
ישיש, הוא יצא בארה"ב בחודש חשוון.
באלבום יש שיר על השבת, למה אתה לא עושה עוד כאלו?
השירים האלו מתאימים לשבת, בסוף אני שוכח אותם. (אפילו אשתו לא מצליחה לזכור את כל השירים שלו, הוא מייצר הרבה בזמן קצר מאוד שמעיד הרבה (א.ד.), הכול בס"ד, כשמישהו בא אלי ומחמיא על העיבוד וכו' אני מסכים כי התאמצתי, אבל לא על לחן- לחן זה מה'.
בגיל צעיר גם היו לך כ"כ הרבה לחנים או שאתה דורש את זה מעצמך עכשיו רק בגלל העבודה?
לפני שהתחלתי להקליט את הנה היו לי 200 שירים ומתוכם בחרתי, כרגע יש לי 500 ובכל פעם שאני שומע את השירים בחתונות זה נותן דחיפה להמשיך.
לפי מה אתה מחליט מה ייכנס ולאן?
ברגע שאני מלחין אני מיד רואה לאן זה מתאים ואיפה לשלב.
ההחלטה אם להכניס, לבד או אם מישהו?
כשהייתי די בהתחלה הייתי לוקח טנדר מההורים שלי ונוסע לישיבה, לוקח משם כמה בחורים ושואל. היום באולפן יש מישהו, ככה שמיד אני שומע חוות דעת, אבל בעיקרון ההחלטה לבד.
השיר יהא שלמא רבא הוא הפסגה שלך?
בעיקרון כן, הוא תפס חזק למרות שמבחינתי אין לזה סיבה מיוחדת. בדרך כלל כשאני מלחין יש לזה איזשהו קשר למשהו שעברתי, כמו החתונה שלי ולידת הבן, אלו שירים שאני יותר קשור אליהם, ליהא שלמא אין לי קשר מיוחד.
כשהלחנת אותו חשבת שהוא יהיה לחבר'ה או לך?
את האמת שהלחנתי אותו עוד לפני הנה אבל לא לקחתי אותו לעצמי. כשחיפשתי שירים לחבר'ה מצאתי אותו במחברת והוא היה נראה לי מתאים.
למה לא לקחת אותו לעצמך?
לא חשבתי שהוא יהיה להיט, אבל כשניגנתי אותו לחבר'ה הם התלהבו והבנתי שזה מה שיהיה ושמתי אותו כשיר הפותח של התקליט.
מי עיבד את השיר?
את הדאנס אלי יונה ואת המוזיקה אני.
אתה לא מצטער שלא הצלחת להכניס לחבר'ה 2 שלאגר כמו יהא?
ידעתי שאני לא שם שיר כזה למרות שיש לי אחד כזה שנקרא ונאמר, אבל בכל מצב שיהיה תמיד ישוו ויגידו שהוא לא כמו יהא, בהתחלה חשבתי להכניס אותו לחבר'ה 3 אבל בסוף הוא ילך ללהקה החדשה טנקוי.
בתקליט יש חומר משובח אבל הציבור קורא לתקליט יהא, זה לא מכאיב לך?
לא כל- כך, יותר מפריע לי שאומרים על יהא שהוא שיר לא יהודי, גויי בסגנון עכשווי.
החבר'ה קפלה, הרבה כאלו שלא התחברו לסיגנון הצעיר של החבר'ה קנו אותו התחברו, נכון?
זו הייתה הנקודה, במקור התקליט היה אמור להיות שלי אבל שמעתי שהיו שלא אהבו את הדאנס של החבר'ה, רציתי להראות מה הם יכולים לעשות למרות הייעוד שלהם, שהם יכולים לשיר גם נשמה.
אתה מתכנן להוציא עוד תקליט ווקאלי?
לקראת ספירת העומר יהיה בעזרת ה' עוד אחד, שלי ושל מנוחה. בווקאלי שיניתי תדמית, למרות שאני מלחין וכאן הלחנים לא שלי. הדיסק הזה מראה על מקצועיות (א.ד.). הרעיון שלי הגיע מהרצון לשמוע את החבר'ה שרים ווקאלי, בגלל זה את הרצועה האחרונה באלבום שלהם עשיתי באמת ווקאלי.
ואישי ישראל הוא תקליט מושקע, השלישי שלך והתקליט החמישי כמפיק, איך זה ששום שיר מתוכו לא תפש חזק?
זה נכון בישראל, בארה"ב דווקא היה יותר ביקוש לשיר ואישי, אפילו בהופעות של זמרים האחרים. לדעתי הסיבה שום שיר לא תפש חזק כי כל החומר שם כ"כ מיוחד וכל אחד אהב משהו אחר. אולי אם הייתי שם שירים פחות טובים ושלושה שירים מיוחדים הם היו יותר נתפשים חזק.
מה האלבום הבא?
מנוחה.
השיר ישיש- למה לחן מזרחי?
בארה"ב דווקא אהבו את זה. בעיקרון השיר הולחן לחתונת אלי דולינסקי ולא תכננתי להכניס אותו לאלבום כלשהו, אבל בחתונה ראיתי שהבחורים מאוד התלהבו ממנו אז החלטתי לשלב אותו גם כן.
יש אצלך לחנים בהזמנה ע"פ בקשה?
כן, וזה עושה הכול יותר מעניין, אם הייתי מלחין הכול באותו סגנון זה כבר משעמם, ככה זה מגוון יותר.
למה לא הוצאת שיר חסידי, משהו בסגנון של פתח שערי שמים?
באלבום הבא בעזרת ה' שייצא בעוד חודש.
מה אתה שומע?
שירים אני שומע כל היום, אבל כשאני רוצה באמת מוזיקה אז קמפ שלווה של משה גולדמן- כשאני רוצה משהו טוב אני מקשיב לזה, במיוחד לכאלו כמו לולא תורתך.
הפרויקט הבא- פרחי בני הישיבות, מי הסולן הקטן ששר שם?
אחי הקטן יעקב מרדכי שהוא עכשיו בן 6, באלבום הבא שלי יש שיר אם אשכחך ושם אנחנו שרים יחד, הוא ביצע את הכול בהקלטה אחת למרות שזה קטע קשה. זה התחיל כשהייתי אצל ההורים שלי באמפסטייד, הייתי בהקלטות והכול כבר היה סגור. כששרתי את השיר בשבת קם אחי והתחיל לשיר גם כן, נדהמתי מהצורה והחלטתי להכניס אותו, למרות שבשביל לשיר את זה הוא היה צריך לעמוד על כסא ולשים אוזניות בגודל הראש שלו.
הקלטת את זה באולפן בבית?
כן, שם אני מקליט כמעט הכול, יש לי הרבה עבודה בבית וזה השתלם להקים דבר כזה, למרות זאת את המוזיקה אני מקליט באולפנים יותר גדולים.
אתה עושה באולפן גם עבודות לאחרים?
אין לזה זמן, האולפן בינתיים בבית ואולי בעתיד אני אבנה אולפן יותר גדול מחוץ לבית שיספיק לי להכול. הוא ישן 4 שעות בלילה- כיף לשות מוזיקה אבל זה קשה (א.ד.).
מה יהיה בתקליט הבא שלך אם אשכחך?
מחרוזות, בכל מחרוזת יהיו בין 5 ל6 שירים, כל מחרוזת ישיר מישהו אחר, החבר'ה או מנוחה והאחרים. כל הלהיטים יהיו בהברה חסידית, הכול מעובד מחדש ומנוגן בצורת לייו, גם שירים מוכרים של פריד ובן דוד. כל חתונה היא הפקה והתקליט הזה משקף איך תראה חתונה שנוזמן אליה. ב"ה מזמינים כי זה אלי וזה חדש (א.ד.). חלק מההצלחה היא העיבוד המחודש ושיחזור של שירים מוכרים וישנים שהציבור דורש, שירים מסוימים מודיעים לי מראש ואני עובד על זה.
אפשר להזמין אותו לחתונות גם בארץ, זה ייראה בדיוק כמו חתונה באמריקה, עם הכול ממש, בפלאפון:
 052-2300800 (א.ד.).
מה הסיפור שעומד מאחורי בני הישיבות?
אחרי שהחבר'ה יצאו הגיע אלי המפיק של שמח מיוזיק, הוא אמר שכבר הרבה זמן לא קמה מקבלת ילדים וצריך אחת כזו והציע לי את הפרויקט, אמרתי לו שאין לי את הזמן והכוח הדרושים לעבודה עם עשרות ילדים.
כמה שנים מאוחר יותר נפגשתי עם יוסי נומן שהכרנו עוד קודם, והוא סיפר לי שהוא מלמד בתלמוד תורה וכמו כן אחראי על 3 מקהלות. מיד שאלתי אותו אם יוכל לסדר לי קבוצה של ילדים חזקים מאוד והוא סידר את העניין. עבדנו יחד- אני כתבתי את ההרמוניות ושלחתי לו להקליט את השירה. המוזיקה הקלטה בישראל וניו יורק וככה זה קם.
תהילת ה' אמנם חגג בראש המצעדים למרות המקום הלא מבטיח באלבום, אבל מה עם שירי רגש שמתאימים לילדים?
שיר המעלות לדעתי כן רגשי, אבל אם זה בכל אופן לא נראה לך בתקליט הבא אני לא אאכזב.
פרחי בני הישיבות קמו אחרי הרבה זמן שלא היו מתחרים למיאמי הוותיקה, האם הקמת האלומני באה כתשובה לתחרות החדשה?
תשמע סיפור. בחתונה של הבת של לאם היה שלחן למוזיקאים וביניהם היה גם ביגון, הוא שאל אותי מה אני עושה ואמרתי לו שמקהלת ילדים, הוא התעניין מאיפה ועניתי לו שלא ידאג שאלו ילדים אחרים והוא שאל למה אני נכנס לתחום שלו אם אני מצליח כ"כ בלהקות, אבל האלומני הופיעו קצת קודם ככה שממש אין לזה יריבות ב"ה.
כבר מיהרת לעבוד על פרחי בני הישיבות 2?
כשהתחלתי לעבוד עם הילדים לא חשבתי שזה ייקח כ"כ הרבה זמן, אבל ראיתי ששיר אחד לוקח להם כמעט חודש. הם מתחילים לעבוד עכשיו רק כדי שזה ייצא בזמן המיועד- לא לפני הקיץ הבא.
מה אמור לצאת בתקופה הקרובה?
אמורים לצאת הטנקוי, הוידיאו שלי עם החבר'ה לייו ומנוחה בהופעה של זק"א, היו שם עיבודים חדשים ליהא וחבר'ה ומנוחה החליפו ביניהם שירים.
היו שמועות סביב החבר'ה ומנוחה על פירוק, זה באמת כך?
מנוחה לא התפרקה, אחד מהסולנים החליט להוציא תקליט לבד ולא התערבתי בזה, אין לזה קשר אלי וזה בסדר מבחינתי. השירים הם שלו והוא בחר את המקום שהוא העדיף להיות בו.
לגבי החבר'ה- כולם מדברים על מריבות, הסיפור שלי זה שאני רוצה חבר'ה צעירים, תמיד לרענן ולא שיהיו לי בני 30, הצעיר שנשאר הוא דוד נחמן, השאר שעזבו יכול להיות שהם יוציאו לעצמם תקליט אבל בכל אופן מחליפים אותם שלושה אחרים שיופיעו לראשונה באלבום תזמורת ישיש, והם דווקא נשמעים יותר טוב.
הטקנוי יהיו בסגנון של אוף שימחעס?
אוף שימחעס זה יותר קצב מאשר ניגון, מה ששונה זה שפה השירים הם שירים שאפשר לשיר אותם אבל עם דאנס. יהא למשל זה שיר יפה אבל קשה לשיר אותו לעומת תהילת ה' שאין בעיה לשיר אותו למרות הדאנס.
מתי נשמע את הלהקה?
חנוכה, כרגע אני רק מקליט אצל רון תיכון את הבסיס. הלהקה מורכבת מאלי ועד שניים (א.ד.).
לסיום משהו למאזינים?
מאחל לכולכם שתמשיכו להאזין ובהצלחה!

ראיין: מני גירא, תירגם: אלי דולינסקי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2008 09:14 לינק ישיר 

אלי גם הפיק דיסק לזמר בשם בני קטון.
לא ברור לי מה היה חלקו בהפקה, אין שם אפילו לחן או עיבוד אחד של גרסטנר..

אלי הוציא גם דיסק בשם א חסידישע אקאפלה - שירים ווקאליים בביצוע חסידי (שירים שלו כמובן..)

עוד הערה שחשובה לי מאוד:
את ההודעה הראשונה באשכול כתב "זמרולו", אני כתבתי את ההודעה השניה ובהמשך.
פשוט הוא תמצת את הנתונים ושם בכותרת והעביר את שלי למטה..

YBC

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/1/2009 01:54 לינק ישיר 

שלום

למישהו יש אולי את הדיסק "הנה" של אלי גרסטנר אשמח תודה מראש אני מחפש אותו בנרות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2009 23:49 לינק ישיר 

אתה יודע, יש אותו בגלפז..
לא צריך לחפש רחוק.
לא יקרה כלום אם תוציא אי פעם 60 ש"ח על דיסק

YBC

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2009 09:34 לינק ישיר 

פסנתר כנף

האם ידוע לך  אם אלי גרסטנר או החברה מוציא דיסק חדש ?

!! JUST GO FOR IT

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2009 01:37 לינק ישיר 

ציטוט מחסידיניוז:

מיד אחרי דוד שטיין צפוי לראות האלבום השני של להקת מנוחה - מנוחה 2, כשבעז"ה עוד לפני סוכות האלבום יגיע לחנויות. להקת החבר'ה מסיימת בימים אלו את ההקלטות לאלבום רביעי, כשהיעד הוא חנוכה הבעל"ט. אח"כ כרגיל לקראת פורים מקהלת הילדים הישיבה בויס באלבום רביעי.

אלי גרסטנר, כך מסתבר, עובד קשה יותר מכל אחד אחר בתעשיית המוזיקה בארצות הברית, מפה נותר לנו רק להצדיע לו ולהמתין לאלבום אישי שלו, שהוא מתחיל לאסוף אליו כבר חומרים אבל עדין לא בשלבי הקלטות ועיבודים

--------------------------
לפי מה שאת רואה צריכים לצאת הרבה דיסקים בקרוב.
כמה קרוב? אי אפשר לדעת.
לגבי מנוחה 2 ידוע לי שהוא יוצא ממש בקרוב. אולי אפילו החודש (בחו"ל)
לגבי השאר - קחי את זה בערבון מוגבל

מחכה בקוצר רוח,
פסנתר_כנף.

YBC

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2009 22:08 לינק ישיר 

בשעה טובה ומוצלחת נפתח פורום "אלי גרסטנר"
כולם מוזמנים!
http://bhol.co.il/forum/forum.asp?forum_id=20623

YBC