שלום,
האם יש למישהו רשימה של שירי הרב קרליבך המבצועים בידי אמנים אחרים?
נשלח ב-22/1/2008 19:06
רשימה חלקית ממה שיש תחת ידי כעת:
ובכל זאת (אהרן רזאל ובני משפחת ויט):
ובכל זאת
אור חדש
ופדויי ה'
הודו לה'
תקע בשופר גדול
ניגון לב נשבר
בואי בשלום
ניגון של שמחה
אם אשכחך ירושלים
וקבצנו יחד
בנה ביתך (יונתן רזאל)
Give me Harmony (בן ציון סולומון)
עד הנה
רחם בחסדך
עומדות היו רגלנו
ובנה אותה
שובה ה'
למקדשך תוב
לא תבושי
הטוב כי לא כלו
מעין עולם הבא
כשושנה (אהרן רזאל, חיים דוד, שלמה כ"ץ)
רברבין
בורא עולם
צור ישראל
כשושנה
והביאנו
קול מבשר
כי לקח טוב
שובי נפשי
לדור ודור
The Hidden Songs of Shlomo Carlebach (ישראל טרוויס)
ותשלים מישאלין
אבן מאסו
דוד מלך (לא הניגון המוכר)
ובכל זאת
יבנה המקדש
תשועתם
כי הם
מהרה
יש עוד מלא זמרים שהוציאו ניגונים נדירים של שלמה כמו איתן כ"ץ, שמואל זיוון, יהודה גרין ועוד. כמו כן יש עוד הקלטות של הזמרים שהבאתי למעלה שמכילים עוד שירים וניגונים (פשוט אינם תחת ידי כעת ולכן אינני יכול לרשום את תכולתם.
כמו כן יש את השירים שהוקלטו בפסטיבלי הזמר החסידיים לדורותם ובינהם כמה נדירים כמו למשל 'עומדות היו רגלינו' שהו"ל בן ציון סולומון וכן 'שמע ישראל' שהושר בפי צמד רעים בפסטיבל השני (1970). מה עוד? 'כי לקח טוב' בפי ר' ברוך צ'ייט בתקליט מ-1983.
אני בטוח שיש עוד רבים שפיספסתי.
נשלח ב-22/1/2008 23:16
אל תשכחו את התקופה הקדומה יותר:
* פרחי אגו"י - "אליך"
* מרדכי בן דוד - שר את "טוב להודות" למילים "וכל מאמינים"
* יש הקלטה בתזמורת של CARLEBACH CLASSICS הכולל גם את "ותשובה", "וכל החיים" ועוד שירים בתקופה הישנה יותר.
שמואל זיוון - עד לב השמים:
* וטהר ליבנו
* ואני בחסדך
* מלך רחמן
* סיפור עם ניגון ברדיטשוב
* ימלוך
* צור ישראל
* מקולות רבים [פספוס, לא מדויק]
* לכו נרננה [נוסח ליל שבת]
* מזמור לדוד - הבו להי
* הנה ימים באים
איתן כ"ץ UNPLUGGED
כולל כמה נדירים: אודך, ותחזינה [ושם נעבדך], מה טובו, ניגון נשמה
יש עוד הרבה, חיים דוד ושלמה כ"ץ גם הקליט ניגונים של רב שלמה, גם דוד זלר ז"ל.
נשלח ב-22/1/2008 23:19
יש גם הקלטות בתזמורת: של מוסה ברלין ["לעולם לא אשכח," "יחד" וגם של רומן קונסמן: "וזוכר חסדי אבות," "שמחה לארציך".
נשלח ב-23/1/2008 11:08
תודה!
נשלח ב-23/1/2008 17:14
יש גם את והיו למשיסה
שמזמרים אברהם (שבתאי) פריד(מן) תזמורת שלהבת ואף מרדכי סובול בחזנים שרים קרליבך ואת בך בטחו אבותינו שמזמר אברהם (שבתאי) פריד(מן) ואת מה טובו שמזמר מיכאל שטרייכר (אצל ר שלמה ניגון זה היה למילים שמור וזכור בדיבור אחד)
נשלח ב-23/1/2008 17:45
בתשובתי התמקדתי רק באלו ששרים שירים שאינם ניתנים לרכישה בביצועו של שלמה (הגדרה קצת פתלתלה ל'שירים נדירים') ואני חושב שזו הייתה כוונת השואל
נשלח ב-23/1/2008 21:32
עם הכבוד הראוי לכולם, אין כרבינו זצ"ל.
ובפרט המשבשים והמעקבים המישור לעקוב, כפי שר' שלמה ז"ל אמר "זה כואב לי", על כך ששינו את שיריו ושרו אותם בחוסר דיוק.
שבת שלום חברים יקרים
נשלח ב-24/1/2008 11:15
מה שחזקי'ה כתב, זה מה שכוונתי באשכול האחר שדברו על ההקלטה של "כשושנה" ובפרט הניגון "והביאנו".
נשלח ב-28/1/2008 17:41
VIDEO וידאו - אברהם פריד שר את "אנא ה' - אני עבדיך"
תזמורת שלהבת חידשו כמה שירים של רבי שלמה קרליבך בסדרת הדיסקים שלהם (שהם קראו לה הנשמה לך) מצד שני אברהם פריד במעגל השנה לקח את השיר של רבי שלמה קרליבך אשת חייל והרס אותו כי הוא שר את זה בצורה מהירה!
נשלח ב-3/2/2008 10:00
בהנחה שנחבר השירשור לא התכוון דוקא ל'זמרים' ארשה לעצמי להוסיף את הזמרת שולי נתן שהוציאה דיסק בשם ,בעיקר קרליבך' ובו היא מבצעת שירים של שלמה.
וכמובן יש את בתו נשמה
נשלח ב-17/2/2008 10:53
תיקנתי אמש את הפטיפון שלי, אז אני מעלה כמה כופתאות שהצטברו אצלי לאחרונה.
מדובר בשירים של שלמה שבוצעו בידי זמרים אחרים בפסטיבלי הזמר החסידיים בשנות ה-70 (כתבתי על כך מספר פעמים).
לצערי אין לי את כולם, אבל גם מה שכן יש - מעניין.
והאר עינינו - להקת השלושרים (בני אמדורסקי, שלום חנוך וחנן יובל - 3 גרזנים אמיתיים) בוצע בפסטיבל הראשון בשנת 1969 וזכה כמדומני במקום השלישי. משום מה החבר'ה האלה שרים "ולא נבוש ולא נכלם ולא נכלם" במקום ולא נכשל כפי ששר שלמה. אין לי ספק שהם לא עשו את השינוי בעצמם כי אז כנראה הם היו מכניסים 'ולא נפשל' (לדעתי הם לא ראו מימיהם סידור מבפנים...).
שמע ישראל - צמד רעים 1970. במנגינה של 'ישראל בטח בה'' שכידוע הולחן במקור ל'שמע ישראל' (חיזקי, אני זוכר ששאלת את איציק אייזנשטט מתי הוחלפו המילים, אבל אני לא זוכר את תשובתו)
חמדת ימים - 1971 - להקת שובבי ציון (חנן יובל קובי אשרת וקובי רכט) - אין שינויים מסעירים.
עוד ישמע - צמד רעים 1972 (זכה במקום השני) הניגון הידוע והמפורסם למילים האלו.
כי בשמחה תצאון - ג'ימי לויד (??) 1977. כששמעתי לראשונה זמזמתי לעצמי את המנגינה ולקח לי קצת זמן להשכר מהיכן היא מוכרת לי. ובכן, ישנה הקלטה של שלמה שר 'אמר ה' ליעקב' ומביא את דברי הגמרא שכל האומר דבר בשם אמרו וכו' והמנגינה הזו ממש ממש וכו' חוברה ע"י ידידו ראביי הופמן (קצת קשה לשמוע בדיוק את השם). משום מה כאן בתקליט היא מובאת כהלחנה של ש. קרליבך.
מלוך על כל העולם - עוזי פוקס 1977 (שני שירים של שלמה בפסטיבל אחד!) המנגינה הידועה אבל המילים סודרו אחרת. אין לי מושג עד כמה שלמה היה מעורב בעיבוד וההפקה.
נראה לי שאנשים פספסו את ההודעה האחרונה שלי.
רק שני אנשים הורידו את הקבצים (לעות 30~ הורדות של קבצים אחרים ששמתי להורדה) וגם מספר הצפיות בשרשור הזה בקושי עלה.
אז הנה אני מעלה אותו שוב לראש הרשימה
נשלח ב-18/2/2008 21:12
אני כן הורדתי, ותודה לך coldinu עבור המתנה הנפלאה הזאת!!!