בית פורומים פורום רבי שלמה קרליבך

על פרשת השבוע - קורח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/6/2008 19:56 לינק ישיר 
על פרשת השבוע - קורח

בס"ד

על פרשתינו פרשת קורח ישנו מדרש מרתק ומבהיל, וזה לשונו:

רבה בר בר חנה אומר: פעם אחת הייתי מהלך במדבר, אמר לי ערבי אחד: בוא ואראך בלועי קרח. הראה אלי שלש גומות ועשן יוצא מהם, נטל שלש גיזי צמר וטובלן במים, וכרכן בראש הרומח והורידו לשם. הניחו מעט ויצא חרוך.

אמר לי: שמע מה הן אומרין. ושמעתי שאומרים: משה אמת ותורתו אמת והן בדאין.

אמר לי אותו ערבי: פתחה של גיהנם כל שלשים יום מהפכתן גיהנם כבשר בקלחת, וכשמגיעין לכאן הן אומרים: משה אמת ותורתו אמת והם בדאין. בוא וראה מה גרם להם לשון הרע.

פסיקתא זוטרתא (לקח טוב)

ועמדו המפרשים על כך שלא עוון מחלוקת כרוך בעקביהם גם לא מרידה בציווי ה' להיות משה נשיא ואהרן כהן. אלא חטא לשון הרע שדיברו במשה. וכל כך למה. כי לשון הרע בכוחה להפוך את העולם ע"י מילה. וכמו שאמר פעם אחד: יש אנשים שלשון הרע היא סם חייהם, אבל לאנושות היא סם המוות.

ומדוע כל שלושים יום גיהנם של בעלי לה"ר מהפכת אותם?

ניתן לבאר זאת עפ"י מה שהיה אומר רבי שלמה קרליבך ז"ל. בהזדמנויות שהיה שר את ניגונו המיוחד למילים: אהבת עולם תביא להם וברית אבות לבנים תזכור" ניגון שהיה מרבה לשיר אותו בשמחת חתן וכלה ובשבע ברכות.

היה נוהג לתבל בניגונו את המילים: קדושה עליכם אור על פניכם [הול אף יו].

ופעם ביאר שמילים אלו שמקורם בתפילת מוסף של ראש חודש יש בהם ביטוי לכך שעם ישראל מזלו מתחדש בכל ר"ח וכל פעם נוספת להם 'אהבת עולם' מאת הקב"ה וכל זאת ע"י "שירי דוד עבדך הנשמעים בעירך" [שעליהם נאמר בהמשך 'אהבת עולם תביא להם'] וכל זאת מתוך אהבה ואחוה ושלום ורעות.

עם עלות נשמת רבי שלמה בן נפתלי ז"ל לגנזי מרומים שוב אין הוא יכול לפעול בזה העולם פעולה גשמית לקרב ישראל לאביהם שבשמים.

אבל פעולותיו שפעל בחיים חיותו נושאות הן פירות ופירי פירות. וכל מוקירי זכרו מצווים ויכולים לזכור לו את פעולותיו הטובות והעצומות ויהיו הדברים עילוי לנשמתו.

שבת שלום לכל עם ישראל

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 21:22 לינק ישיר 

עניין ההתרחקות מהמחלוקת ממש אקטואלי לפורום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 22:48 לינק ישיר 

bin - איזה תורה יפה, ואיך שקשרת את זה לניגון של רב שלמה זצ"ל -- ממש מעולה!!! תודה רבה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 23:20 לינק ישיר 

ר' בין היקר, דבריך ערבים ונעימים כמים קרים על נפש עיפה. בפרט אחרי המים השלוחים פה הלא קדושים ששתתו פה לאחרונה, תבורך אלף פעמים ותחיה לעולם. באמת דברים מתוקים קדושים.
רבינו זצ"ל אמר תורות רבות על קרח, והציג אותו במבט מאד מיוחד מבית מדרשו של ר' מרדכי יוסף ז"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 00:27 לינק ישיר 

‎‏תודה לכל הקוראים, תודה לכל המברכים, ויבורכו מפי עליון.

ר' התעוררי מכבר נתבקשת כאן:  שיר דברי
(ואין הכוונה לזמרה שמפי השמועה למדנו שאתה מיוחד בה,  פעם ביקשו לטעום ממנה גם כאן ונענו שהיא בהכנה להפצה, אז נמשיך לחכות).

כל תורה של רבי שלמה ז"ל מתקבלת כאן בצמאון רב,

ומדוע לא תזכה אותנו לקראת ש"ק בדבריו של גאון השלום והאחדות ממה שאמר ד"ת על ענין קורח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2008 11:11 לינק ישיר 

אם יורשה לי להוסיף מעט על הדברים שנכתבו כאן.

אחת הבעיות של קורח היתה שהוא ראה בכהונה אפשרות לקריירה ולא רצה לקחת אותה כעבודת קודש.

רבי יהונתן אייבשיץ אומר מנין ידעו כולם שההפרחה של מטה אהרון היתה מאת הקב"ה ולא מעשה כישוף (וכמו שמצאנו סיפור בגמ' בסנהדרין שרבי אליעזר עשה כישוף ונתמלא כל השדה קישואים, וזהו כישוף שמותר על פי ההלכה כמו שמבואר שם). אומר רבי יהונתן שהראיה היתה מכך שמטה הונח למשמרת לעולם ואילו דבר שבא על ידי כישוף הינו חיצוני ואין לו קיום.

רבי שלמה זצ"ל עשה הכל מתוך פנימיות וממחצב האמת ומכוחם חצב בסלע נשמות נידחות וכיתת רגליו יומם וליל על פני כל העולם כולו והקריב כל חייו וביתו ולימודו והאפשרויות שהיו לפניו לעשות הון ולהיות מרביץ תורה ולחיות בכבוד מלכים. הכל למען שמו יתברך. וכל מי שמנסה לחקות את דרכיו בצורה חיצונית גרידא. לא את רבי שלמה הוא מחקה. ולא תהיה תפארתו על הדרך הזה.

אדרבה קירוב ישראל מתוך אהבה וחיבת כל אחד ואחד בלא חשבון של תועלת עצמית זוהי דרכו של הגאון רבי שלמה זצ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/6/2009 01:59 לינק ישיר 

מי יכול להוסיף עוד?!

אוי לו לבעל שאישתו שולטת בו ואוי לה לאישה ששולטת בבעלה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2013 23:21 לינק ישיר 

לשנת תשע"ג:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2013 18:47 לינק ישיר 

ישר כח:

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פורום רבי שלמה קרליבך > על פרשת השבוע - קורח