בס"ד
על פרשתינו פרשת קורח ישנו מדרש מרתק ומבהיל, וזה לשונו:
רבה בר בר חנה אומר: פעם אחת הייתי מהלך במדבר, אמר לי ערבי אחד: בוא ואראך בלועי קרח. הראה אלי שלש גומות ועשן יוצא מהם, נטל שלש גיזי צמר וטובלן במים, וכרכן בראש הרומח והורידו לשם. הניחו מעט ויצא חרוך.
אמר לי: שמע מה הן אומרין. ושמעתי שאומרים: משה אמת ותורתו אמת והן בדאין.
אמר לי אותו ערבי: פתחה של גיהנם כל שלשים יום מהפכתן גיהנם כבשר בקלחת, וכשמגיעין לכאן הן אומרים: משה אמת ותורתו אמת והם בדאין. בוא וראה מה גרם להם לשון הרע.
פסיקתא זוטרתא (לקח טוב)
ועמדו המפרשים על כך שלא עוון מחלוקת כרוך בעקביהם גם לא מרידה בציווי ה' להיות משה נשיא ואהרן כהן. אלא חטא לשון הרע שדיברו במשה. וכל כך למה. כי לשון הרע בכוחה להפוך את העולם ע"י מילה. וכמו שאמר פעם אחד: יש אנשים שלשון הרע היא סם חייהם, אבל לאנושות היא סם המוות.
ומדוע כל שלושים יום גיהנם של בעלי לה"ר מהפכת אותם?
ניתן לבאר זאת עפ"י מה שהיה אומר רבי שלמה קרליבך ז"ל. בהזדמנויות שהיה שר את ניגונו המיוחד למילים: אהבת עולם תביא להם וברית אבות לבנים תזכור" ניגון שהיה מרבה לשיר אותו בשמחת חתן וכלה ובשבע ברכות.
היה נוהג לתבל בניגונו את המילים: קדושה עליכם אור על פניכם [הול אף יו].
ופעם ביאר שמילים אלו שמקורם בתפילת מוסף של ראש חודש יש בהם ביטוי לכך שעם ישראל מזלו מתחדש בכל ר"ח וכל פעם נוספת להם 'אהבת עולם' מאת הקב"ה וכל זאת ע"י "שירי דוד עבדך הנשמעים בעירך" [שעליהם נאמר בהמשך 'אהבת עולם תביא להם'] וכל זאת מתוך אהבה ואחוה ושלום ורעות.
עם עלות נשמת רבי שלמה בן נפתלי ז"ל לגנזי מרומים שוב אין הוא יכול לפעול בזה העולם פעולה גשמית לקרב ישראל לאביהם שבשמים.
אבל פעולותיו שפעל בחיים חיותו נושאות הן פירות ופירי פירות. וכל מוקירי זכרו מצווים ויכולים לזכור לו את פעולותיו הטובות והעצומות ויהיו הדברים עילוי לנשמתו.
שבת שלום לכל עם ישראל