בית פורומים אלי גרסטנר Eli Gerstner

מנוחה 2 בידינו!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/3/2010 03:04 לינק ישיר 
מנוחה 2 בידינו!

7 שנים (!) עברו מאז יצא אלבום הבכורה של הלהקה, אבל עכשיו הם חוזרים ו-ב-ג-ד-ו-ל!!
הזמנתי את האלבום מחו"ל והוא הגיע אלי ביום חמישי האחרון.
אלבום פשוט מדהים! הרבה יותר טוב מהקודם, ובהחלט היה שווה לחכות.
השירים שממש אהבתי כבר מהשמיעה הראשונית הם: 'ויזכו', 'יהי החודש' ו'קדוש'. גם 'שירו לה'' יפה מאוד, אבל אהבתי יותר את העיבוד ב-YBC LIVE 3.
עוד שיר שראוי לציין הוא 'רחם על ציון' עם ישיבה בויס ויעקב מרדכי גרסטנר! הקול שלו לא שונה בהרבה, ככל הנראה מכיוון  שלפי ההרכב של ישיבה בויס שמופיע בקרדיטים - השיר הוקלט בתקופת 'שבחי'. עבר הרבה זמן מאז...
למי שלא זוכר - מנוחה 2 היה מוכן כבר מזמן, אבל שמח מיוזיק החליטו להוציא אותו רק עכשיו.

רוצו לקנות!
אה, רגע... בעצם הוא עדיין לא הגיע לישראל, אז חכו לעדכון בנושא. :)

צירפתי לכם כמה תמונות שצילמתי הערב, נכון שזה מרגש?

-

-

-

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/3/2010 03:10 לינק ישיר 

גם אני ,כמוך,אהבתי יותר את העיבוד בYBC LIVE 3 אבל אלי אמר שהעיבוד בדיסק יותר טוב......

עוד שיר שאהבתי מאוד ולא ציינת זה 'וזכנו' עם אלי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/3/2010 03:34 לינק ישיר 

"וזכנו" - אחד השירים המדהימים והמרגשים של אלי!
"תחיית המתים" - מיוחד מאד.
"לולא תורתך"
"והגית" - עיבוד מדהים.
שימו לב - בשיר והגית אם אינני טועה מתארח בשורה הראשונה לא אחר מאשר דניאל וולדמן שהיה בהרכב הקודם, והאמת, שהוא די חסר, באלבום הקודם הוא אמנם היה מין "נספח" והוא שר הכי פחות סולו, אבל מבחינת הקולות בשירים - שמים לב שזה רק שלושה והקול הרביעי בהחלט חסר. בכלל, באלבום הקודם הקטעים שארבעתם שרים נשמעו ממש כמקהלה שלימה, נראה לי שאז הם הקליטו את עצמם כמה פעמים, אבל הפעם הם רק שלושה - כל הזמן.
אבל בסופו של דבר זה אלבום מדהים! לדעתי הוא בהחלט אחד מהטובים של אלי. ונראה שהעיבודים המוסיקליים ולא פחות - הווקאליים שלו רק הולכים ומשתפרים עם הזמן, והטונים והסלסולים של מר שוויד אינם ניתנים לתפיסה. (יכול להיות שהוא תימני?!)
אבל לסיום, עדיין לא מצאתי שיר שישתווה לשיר "יענך" מהאלבום הראשון - שלטעמי הוא השיר הכי יפה של אלי בכלל!!

האזנה נעימה לכולם!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2010 03:47 לינק ישיר 

19YANKI כתב:
שימו לב - בשיר והגית אם אינני טועה מתארח בשורה הראשונה לא אחר מאשר דניאל וולדמן שהיה בהרכב הקודם

ברור שזה דניאל וולדמן, זה כתוב על העטיפה.
לא ראית? (לא קנית מקורי?!?!?!?)
למען האמת - לא ממש אהבתי את הקול שלו ולא הפריע לי שהוא עזב.
אני מסכים שחסר קול רביעי. אולי באלבום הבא (עוד 7 שנים?! נקווה שהפעם זה יגיע מהר יותר) אלי יחליט להוסיף עוד מישהו. (כבר מתחילה מגמה של 'בוגרי ישיבה בויס', אז אולי תהיה לנו הפתעה בדמות אחד הסולנים מהאלבומים הראשונים של YBC)

בטח וולדמן לא מפסיק להתחרט על הנטישה שלו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/3/2010 03:51 לינק ישיר 

19YANKI כתב:

אבל לסיום, עדיין לא מצאתי שיר שישתווה לשיר "יענך" מהאלבום הראשון - שלטעמי הוא השיר הכי יפה של אלי בכלל!!

שים לב, יש לך טעות קטנה.
את השיר 'יענך' הלחין יוסי ניומן ועיבד ישראל לאם, ככה שזה לא שיר של אלי.
אז תתחיל לחשב מחדש מהו לדעתך השיר היפה ביותר של גרסטנר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/3/2010 05:34 לינק ישיר 

פסנתר_כנף כתב:

לא ראית? (לא קנית מקורי?!?!?!?)

חלילה וחס!!! הורדתי הורדה חוקית ובתשלום מלא מהאתר של "שמח מיוזיק"

ולגבי השיר הטוב של גרסטנר, לאחר התיקון שלך נראה לי שאסתפק ב"מקולות" מתוך ישיבה בויס  2 (מקווה שזה של אלי). לדעתי הלחנים של אלי בעיבוד של ישראל לאם מביאים את השירים הכי יפים, אני אישית יותר מתחבר לשירים השקטים שלו, כמו הנ"ל. לאחר האזנה לשיר רגש שלו אין מי שיוכל לטעון שזאת לא מוסיקה יהודית אמיתית! אגב, אהבתי את הסיפור שלו בקול חי לגבי השיר "אודך"..
וסתם ככה, ה"בעיה" בשירים של אלי זה שרובם - בעיקר הקצביים - לא ניתנים לחיקוי, זאת הסיבה שהשירים לא כ"כ נכנסים לחתונות ולישיבות, הציבור בדרך כלל דורש שירים פשוטים וקליטים שלדעתי כבר משעממים... אבל אצל אלי אין שיר משעמם, שים לב שבכל קטע בשיר יהיה משהו חדש שלא היה מקודם, פה גיטרה, שם קול שני גבוה יותר מהקודם וכדו', זאת לא המוסיקה החסידית הקלאסית של בן דוד ופריד ולטעמי זאת הגדולה של מר גרסטנר.

תוקן על ידי 19YANKI ב- 28/03/2010 05:47:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2010 10:41 לינק ישיר 

19YANKI כתב:

חלילה וחס!!! הורדתי הורדה חוקית ובתשלום מלא מהאתר של "שמח מיוזיק"

ולגבי השיר הטוב של גרסטנר, לאחר התיקון שלך נראה לי שאסתפק ב"מקולות" מתוך ישיבה בויס  2 (מקווה שזה של אלי).

סליחה שחשדתי
בכל אופן, עכשיו נתת לי רעיון לפתוח אשכול עם כל פרטי המלחין / מעבד וכו'..

לגבי 'מקולות' - זה אכן לחן של אלי, העיבוד של ישראל לאם.

YBC
אין כמו Yeshiva Boys Choir

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/3/2010 13:33 לינק ישיר 

בקיצור,יענקי אוהב שירים עם עיבוד של ישראל לאם..............

דרך אגב,יענקי,שלחתי לך הודעה פרטית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2010 14:01 לינק ישיר 

גם בידי כל עמך בית ישראל, הגיע לארץ כבר בפסח.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > אלי גרסטנר Eli Gerstner > מנוחה 2 בידינו!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext