בית פורומים אלי גרסטנר Eli Gerstner

סיקור שלי על שמו של מלך לעומת שבחי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/4/2010 14:22 לינק ישיר 
סיקור שלי על שמו של מלך לעומת שבחי

אמנם באיחור רב אך אני רוצה להגיד את מה שיש לי על דיסק זה לעומת שבחי.
קודם כל ראיתי שהספידו את הדיסק הזה לעומת האחרים אך אני לא חושב כך והסקר יוכיח שהוא במקום השני, אך מה שכן שבחי לדעתי הוא הדיסק הכי מוצלח של הישיבה בויס לאלו שלא כל כך מחוברים לסגנון האמרקאי אבל לאלו שכן אוהבים אותו אז שמו של מלך יותר מוצלח (לדעתי מכולם בנקודה זו וברור שבשירים השקטים יותר מהראשון בטוח).

1.שמו של מלך-שבחי-אי אפשר להגיד ששמו של מלך פחות משבחי ולהיפך כמה ששמעו אותו אמרו שהוא יותא מוצלח ובאמת גם אני חושב כך שיר יותר מקפיץ ואני חושב שביעקר אוהבים בו את הפתיחה, פתיחה חזקה ביותר ועיבוד מטורף עפ הרבה שמחה.
2.המלאך הגואל-למען דעת- פחות או יותר אותו דבר מבחינת רמת השירים שיר מוצלח ביותר וגם עיבוד טוב מאד.
בכדי להציב שיר מול שיר אשנה את הסדר וגם בהמשך כך: 3.עוז והדר-קולי שמע שניהם שירים מאד מוצלחים עם עיבודים מאד מוצלחים בעוז והדר מאד אהבתי את הקטע הראשון של צופיה שיעקב מרדכי שר בסולו.
4.אתה קידשת- ברך עלינו-שניהם שירים מאד מוצלחים אך בסגנונות שונים וחבל שאין בשמו של מלך שיר בסגנון זה.
5. מן המיצר-השיר באנגלית- שניהם שירים מאד  מאד מוצלחים בשניהם יש פול פול רגש והעיבוד במן המיצר מיוחד ביחוד הכלי שנוסף שם במערכת התופים שמוסיף הרבה מאד.
6. דרך שקר-על הכל-שניהם שירים מאד מוצלחים בדרך שקר מאד אהבתי את העיבוד ודרך שקר הקטע הראשון ריגש אותי קימעא ומסכים בכל מילה שכתב פסנתר כנף.
7. תורה ציוה-הלל אומר- שניהם שירים מאד מוצלחים כל אחד עם היחודיות שלו.
8. קה ריבון - אב הרחמים- שניהם מוצלחים אך קה ריבון לא כל כך התחבר לי עם הישבה בויז זה הזכיר לי יותא את מיאמי או לו יודע מה אבל יפה מאד.
9.דרך שקר-קרוב ה' - לדרך שקר לא התחברתי בכלל לדעתי שיר תקוע לגמרי בלי שום טעם קרוב ה' שיר נחמד ביותר.
10. שמחה - קל ההודאות- שניהם מאד מאד מוצלחים עפ עיבודים עם קנייטשים אך חסר בשמו של מלך שיר כזה שתמיד היה שיר הסיום משהו שונה אם זה תהילת ה' בראשון שהיה דגיטלי וכנ"ל בואהבת עם על ישראל שלום וגם בשבחי זה לא שיר רגיל אך בשמו של מלך לא היה כדבר הזה.
לסיכום: הדיסק כן מוצלח והעיבודים בו יותר מוצלחים לדעתי מהקודמים. אך מה שכן חסר שאין בו מספיק שירים שקטים והם גם יותר מדאי רחוקים אחד מן השני, אם אני הייתי מסדר את הדיסק הייתי מחשיב את המלאך בתור שיר קיצבי ושיר מספר שלוש היה שקט וכן הלאה ומוסיף עוד שיר שקט, אבל להשוות את הדיסק הזה לפישול של ביגון במשיח שחיבר קטעים מהופעה זה פשוט הוצאת שם רע. (ודרך אגב הסיום של המלאך בהופעה  מאד מאד ריגש שמה. בכלל שירים של גרסטנר יש בהם הרבה רגש ולאו דווקא בשקטים אל גם בקצביים יותר עכשיו זכור לי ואישי ישראל, המלך הטוב של טקנוי שמאד התרגשתי בהם).

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2010 14:34 לינק ישיר 

כתבת פעמיים על דרך שקר ולא הזכרת את ברוך ה'

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2010 15:46 לינק ישיר 

מי הספיד את הדיסק?!
רק אמרתי שהוא הפחות טוב מבין הארבעה שיצאו עד כה, זה לא אומר שהוא לא טוב!!!!
להיפך, הוא אלבום מצוין, ללא ספק.

כמה הערות אישיות..
אני ממש לא אהבתי את 'ברך עלינו' מהאלבום הקודם (יותר נכון "בורייך עולייני"..) לא הבנתי מה הקטע של המבטא החסידי. זה לא לעניין, מבחינתי הוא מדורג אחרון מבין כל השירים של ישיבה בויס.

5. התוף המדובר נקרא 'טימפני' כמדומני. לא סתם אלי כותב בתודות לישראל לאם "Tinpani rocks"

8. יש בזה משהו, לכן שמעתי גם מכאלו שלא ממש מחבבים את ישיבה בויס שדווקא את השיר הזה הם אהבו. לא הסגנון שלהם, אבל שיר נחמד בהחלט.

כתבת שתי דעות מנוגדות לגבי 'דרך שקר'. החלטת סופית? :)

10. מסכים שחסר איזה שיר עם עיבוד אלקטרוני. ישיבה בויס עם מוזיקה אלקטרונית הולכים טוב ביחד.

כל הכבוד על ההשקעה!

YBC
אין כמו Yeshiva Boys Choir

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2010 16:08 לינק ישיר 

מה שכתבתי במספר 9 דרך שקר זו טעות והכוונה לברוך ה', ואם לא אהבת לגמרי את הברך עלינו זה אומר שאתה אוהב רק את גרסטנר לגמרי וזה באמת לא מהסגנון שלו אלא סגנון חסידי יותר וכמו נראה של דוד שטיין, ואני גם מאד אוהב את הסגנון של גרסטנר וגם את הסגנון היותר ישראלי והחסידי אז לכן כן אהבתי אותו ואני כן מצפה שיהיו שירים כאלו לגיוון, והוא גופא מה שאמרתי ששבחי הוא יותא סגנון פחות אמרקאי. ולא אמרתי שהספדת אותו אלא על זה גופא שהוא פחות מושקע ופחות מוצלח מהאחרים אני חולק, לפי דעתי הוא יותר מוצלח מהדיסק הראשון של הישיבה בויז. שמתי לב שיש לי הרבה שגיאות ואי פיסוק אשתדל לעבוד על זאת בהמשך לאט לאט אתרגל. דרך אגב יש אפשרות לתקן לאחר שהעליתי הפורום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2010 16:19 לינק ישיר 

יש אפשרות לערוך את ההודעה תוך שעה מכתיבתה. (לא סגור על השעה, אולי יותר)
בצד שמאל מעל ההודעה אמור להיות לחצן בצורת עט אלכסוני, אם זה מופיע לך - זה אומר שאתה עדיין יכול לערוך.
תלחץ על זה, תערוך, ותלחץ שוב על 'שלח הודעה'.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2010 16:26 לינק ישיר 

תודה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > אלי גרסטנר Eli Gerstner > סיקור שלי על שמו של מלך לעומת שבחי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext