בית פורומים אלי גרסטנר Eli Gerstner

מאחורי הקלעים EG ועוד...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/7/2010 23:42 לינק ישיר 
מאחורי הקלעים EG ועוד...

אני חושב שהגיע הזמן לפתוח אשכול שבו יהיו את כל הסיפורים על גרסטנר ושותפיו, למשל, מה הסיפורים ומה הרקע לכל שיר אם יש, סיפורים אישיים, סתם סיפורים ומאחורי הקלעים על גרסטנר ושותפיו.

אני חושב שהשיר הראשון שצריך לכתוב עליו זה כמובן "אודך" השיר האהוב על אלי, השיר נמצא בדיסק של החבר'ה מס' 2 שיר מס' 4, את השיר אלי הלחין שבוע לאחר שנולד לו בנו הראשון וחיפש מילים שיוכל להלחין עליהם שיר שיוכל לבטא את הודעתו והתרגשותו לבורא עולם על המתנה הנפלאה ששמה ילד, וכך הגיע השיר הנפלא הזה שנקרא אודך.
בהקלטה של השיר אלי מאד התרגש ואפשר אף לשמוע זאת ואפי' הפסיק כמה פעמים מרוב דמעות במהלך הקלטת שירת הסולו שלו לשיר.
את העיבוד המושלם כתב ישראל לאם.

תוקן על ידי ישz ב- 07/07/2010 23:44:49

תוקן על ידי ישz ב- 07/07/2010 23:45:17

יש רודו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2010 03:54 לינק ישיר 

אין, פשוט אין כמו השירים השקטים שלו,  המוסיקה היחידה שאליה אני מתחבר בז'אנר החסידי היא שלו, ובעיקר השירים השקטים והמרגשים כמו: אני קראתיך (טק נוי) יענך ה', ואני תפילתי, (מנוחה), קרוב ה', מקולות (ישיבה בויס) ועוד ועוד.... לא נראה לי שמישהו שומע את "קרוב ה'" ולא מתרגש אפילו קצת... יש שם משהו עמוק בשירים הללו... אגב, הסגנון של "וזכנו" במנוחה האחרון מאוד דומה ל"אודך": תחילה אלי שר לבד ורק בחלק השני מצטרפת הלהקה..  כבר כתבתי פה שהחיבור של גרסטנר וישראל לאם יוצר שירים מדהימים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2010 23:14 לינק ישיר 

קודם כל כל אחד מוזמן לכתוב פה את הידוע לו וכמובן שלא התכוונתי לפתוח פה אשכול שאני יהיה האחראי הבלעדי עליו.
בינתיים אני משתדל ללקט פה דברים שכבר אמורים להיות ידועים לחברי הפורום אך לא מסודרים במקום אחד ואשתדל למצוא דברים חדשים אשר לא ראתה עין אנוש.

הקמת החבר'ה
בעצם החבר'ה היו צפויים לכישלון ולהפסד סיבת הקמתם הייתה, אלי עסק בקירוב וכשדיבר עם הבחורים שאל אותם מדוע הם שומעים מוזיקה לועזית קלוקלת ולא מקשיבים למוזיקה שלנו כגון מרדכי בן דוד ודומיו? ענו לו, מה אתה מ דבר זו מוזיקה ישנה עלובה פרימטיבית היום יש מוזיקה מתקדמת מ.ב.ד משעמם!!!
ע"כ החליט אלי ברוב תושייתו בשביל אותם נערים להוציא דיסק שיהיה באוירה חדשנית אך עם שירים יהודיים, אך דא עקעא שכזה דבר הוא חדשני ומסוכן והיה עלול להביא לחרם על אלי גרסטנר (ובהחלט אם לא עושים דבר כזה בחכמה צריך להחרים את אותו אחד) ואפי' להפסדים, אך אלי לא נרתע והוציא את הדיסק הראשון של החבר'ה אך השתדל להסתיר את שמו כמה שיותר.
ההצלחה הייתה מסחררת!!! הדיסק נמכר בכמויות לא רגילות ("הכרטיס אשראי שלי אוהב את להקת החבר'ה" ציטוט מאלי גרסטנר) ולמעשה הביא להיט מטורף שנקרא יהא שלמא שנכנס לכל המגזרים והיה שיר השנה ברדיו "קול חי" ואולי אפי' הלהיט הגדול ביותר של אלי גרסטנר.
בדיסק השני השם אלי גרסטנר הופיע כבר ללא שום בושה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2010 09:38 לינק ישיר 

מאחורי הקלעים?
הנה סיקור (אנגלית) על כל הסיפור בין דני בייטנר דוד פרלמן ואבי כץ נגד אלי גרסטנר...

http://www.hashkafah.com/index.php?/topic/5401-chevra-court/

תוקן על ידי 19YANKI ב- 09/07/2010 09:42:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2010 11:46 לינק ישיר 

פסנתר,תרגום?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2010 12:50 לינק ישיר 

עטT כתב:
פסנתר,תרגום?

קודם כל אני מחכה שרימון יפתחו לי את הקישורים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2010 14:49 לינק ישיר 

הראשון:

Boychik' Band of Boro Park Hits Sour Note With Lawsuit

By DAVID HAFETZ, Staff Reporter of the Sun | October 20, 2004

http://www.nysun.com/new-york/boychik-band-of-boro-park-hits-sour-note-with/3457/

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2010 15:57 לינק ישיר 

איזה סיפור... מעניין מה נסגר עם זה מבחינה משפטית.
בכל אופן, אני לא מתכוון לתרגם את כל זה, אבל ב-2 משפטים:
3 מהחבר'ה הקודמים טענו שאלי לא גלוי איתם בעניין ההכנסות מההופעות והאלבומים, והתחילו להופיע לבד, ללא אלי ודוד נחמן. והם שכרו עורך דין נגד אלי.
לא יודע מה היה ההמשך, אבל כולנו יודעים שכתוצאה מכך הם הוחלפו ע"י 3 חבר'ה חדשים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/7/2010 23:18 לינק ישיר 

הקמת מנוחה
בעצם אלי יותר אוהבים שירים חסידיים (מודרנים) רגילים כדוגמת יעקב שוואקי מ.ב.ד וכן הלאה, מתוך 1500 שירים שהלחין רק 300 הם בסגנון של החברה וישיבה בויס.
על כן אלי החליט לפתוח להקה שתהיה בסגנון יותר ישיבש העונה לשם מנוחה (כשמה כן היא).
אך גם להקה זאת כבר הולכת בכיוון של החברה כפי שאלי אמר בעצמו בראיון ברדיו "קול חי" וכפי הנראה מהדיסק השני שלהם ובעיקר משיר הנושא, מסגנון השירים שהם יותר קצביים וגם סגנון העיבודים. אך עדיים להקה זאת היא "מנוחה" ובהחלט בסגנון השונה קימעא מאלי גרסטנר המוכר לנו מהחברה וישיבה בויס.

יש רודו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 16:53 לינק ישיר 

למען האמת, אני לא רואה מי-יודע-מה הבדל בין השירים השקטים של החבר'ה לאלו של מנוחה. (שניהם מצויינים בתור שירי ערש באותה מידה, לדעתי...  )
ואלי לא אמר פעם באיזשהו מקום שהוא הקים את מנוחה פשוט כי השם הזה היה נראה לו מוצלח ללהקה?...

תוקן על ידי אידי ב- 23/07/2010 16:53:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2010 20:51 לינק ישיר 

אלי צוחק: "עלה לי פתאום השם 'מנוחה' ואמרתי לעצמי וואו מנוחה זה שם יפה, בא נקים להקה..". הסיבה האמיתית שבגללה הקמתי את מנוחה היא בגלל שזה הסגנון מוסיקה שאני באמת אוהב. אנשים מזהים את המוסיקה של אלי גרסטנר עם 'יהא יהא' ו'כל המתפלל' והסגנון הזה. אבל מתוך כ1500 שירים שהלחנתי רק 300 מהם הם בסגנון של 'יהא יהא', כל שאר ה1200 הם ממש לא בסגנון הזה. סגנון הלחנים שמגיעים אלי בטבעיות הם הרבה יותר בסגנון של מנוחה. אמנם הסגנון של 'כל המתפלל' הוא זה שפרסם אותי, אבל זה סגנון שבא לי הרבה פחות בטבעיות. אני גדלתי על החסידי הרגיל סטייל שוואקי.

דוד שטיין למשל, הוא הרבה מעבר ל'מנוחה'. כשאני שרתי לדוד שטיין את הלחנים פעם ראשונה, הוא הסתכל עלי ואומר לי: זה לא הסגנון שאני מחפש, עניתי לו: תאמין לי ואל תתייחס לצורה בה אני שר, תקשיב ללחן. הוא אומר לי: אני שומע כאן את החבר'ה והישיבה בויס. בסוף אמרתי לו: אתה יודע מה, תנסה לשיר את זה בעצמך. אחרי שהוא השתכנע למד ולשיר את השיר בעצמו פתאום נפל לו האסימון והוא אומר: רגע, זה ממש לא הסגנון שלך וזה ממש מדהים. נהיינו חברים והוא האמין בי למרות שזה לא 'הסגנון שלי' באופן רשמי ומצד האמת דווקא כן הסגנון שלי. בשורה התחתונה: זו המוסיקה שאני באמת אוהב: הסגנון של מנוחה ודוד שטיין.

מתוך הראיון בחסידיניוז (אני מקווה שכתבתי נכון).

תוקן על ידי ישz ב- 24/07/2010 20:52:06

יש רודו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 10:43 לינק ישיר 

אלוף הציטוטים!
וזהות כלשהי בין מנוחה לחבר'ה אתה לא מצליח למצוא?...

(חכו, הוא יענה לי בציטוט אחר... ישZ, תוכיח את עצמך!  )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2010 14:58 לינק ישיר 

אתה מצפה ממני ליותר מדאי...               
האמת אני זוכר ששמעתי את החברה הראשון לא ראיתי כל כך הבדל, אבל איני זוכר כל כך טוב. אך ברור שיש הבדל ענק ענק בין השירים של החברה 2 למנוחה זה סגנון שונה לגמרי הן בלחן והן בעיבוד. 

תוקן על ידי ישz ב- 26/07/2010 14:59:01

יש רודו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2010 16:32 לינק ישיר 

"אתה מצפה"? - למה בלשון זכר?!...

(להיעלב?... )

תוקן על ידי אידי ב- 26/07/2010 16:52:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2010 21:43 לינק ישיר 

אני חושב שיש בסיפור הזה של החבר'ה לשון הרע, לא?
אולי כדאי לעזוב הנושא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2010 23:04 לינק ישיר 

אי הם סורי  (אני יודע שלא כתבתי את זה טוב) אני עדיין לא אוחז פה מי זה בן ובת וכו' וכו', אשתדל לשים לב לזאת מכאן ולהבא!!!.
ובקשר לדמיון בין מנוחה לחברה כבר כתבתי ציטוט בתוך ההסבר על מנוחה, בא נראה אם תמצאי אותו.

יש רודו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > אלי גרסטנר Eli Gerstner > מאחורי הקלעים EG ועוד...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext