| נשלח ב-1/2/2011 19:30 |
|
| |
דיון
http://theyeshivaboyschoir.com/press/backstage.htm
''Music is very powerful,'' says Eli, ''and it can pull you up or push you down. If you do it for the right reasons, it should take you to a good place. My personal wish is that Yeshiva Boys Choir songs, as well as all of my other songs, should keep people happy and uplifted and encourage them in their avodas Hashem.'' { Eli in an interview to Bassi Gruen}
תרגום חופשי: "מוזיקה זה דבר מאד עצמתי, היא יכולה לרומם או להרוס. אם אתה יוצר מוזיקה מהסיבה הנכונה, זה יכול לקחת אותך למקום טוב- להועיל. השאיפה האישית שלי היא שהשירים של "פרחי בני הישיבות", כמו כל שאר השירים שלי, ימשיכו לשמח ולרומם אנשים ויעודדו אותם בעבודת ה'" {מתוך ראיון באתר של YBC}
מסכימים? מתנגדים?
האם לדעתכם אלי הצליח להגיע אל המטרה שהציב לעצמו?
איזה שירים מרוממים ומשמחים אתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 23:36 |
|
| |
אני מסכים בהחלט. אמנם לא כל שיר חסידי הוא 'מרומם' (למען האמת רובם בכלל לא) אבל יש פה ושם כאלו שכן. בגזרת גרסטנר הייתי מגדיר כ'מרוממים' שיירם כמו זכרינו לחיים (החבר'ה), אם עוונות (החבר'ה 3), מקולות, שיר המעלות, ואהבת (ישיבה בויס), תחיית המתים (מנוחה), לשון רמיה (טקנוי) ויש עוד.
לגבי שירים משמחים - רוב רובם של שירי גרסטנר משמחים אותי. יש מעטים שלא.
אלי בהחלט עומד במטרות שהוא הגדיר לעצמו.
את חושבת אחרת?
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2011 13:01 |
|
| |
דעתי היא כזו: מי שמתחבר לסגנון האמריקאי, שהוא - עם כל הכבוד - קצת מונוטוני, יכול "להתרומם" (הגדרה מעניינת) מאוד משירי גרסטנר בהפקותיו השונות - לא כולל ישיבה בויז. הסיבה, לדעתי, נעוצה גם בעיבודים העשירים שהם המומחיות של אלי, וגם, באמת, בכך שהמוזיקה מגיעה ממקום טהור... טוב, על זה כבר דיברנו ב"פשוט מוזיקה". YBC הם כבר סיפור אחר לגמרי. הלחנים שלהם הרבה יותר "חיים" ומגוונים, ומתאימים גם לקהל שלא ממש בקטע של המוזיקה האמריקאית. השירים ש"מרוממים" אותי הם In a Song , Hashem's Children, ואת Daddy Come Home עדיין לא שמעתי (בושה וחרפה. אבל יש תקווה לעתיד הקרוב, בעז"ה) - כך שייתכן מאוד (לפחות לפי ההצהרות של דניאל) שגם הוא ייכנס לרשימה. המאפיין הבולט של השירים האלה הוא - שירים שמבטאים את המחשבות של כולנו (לפחות בשני הראשונים שהזכרתי), עם לחן מתאים ועיבוד מעולה (אם כי העיבודים ב"הנה" זקוקים לשיפוץ קל).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2011 13:23 |
|
| |
אני מעריכה את אלי גרסטנר, באמת, אך בואו נהיה ריאליים. המוסיקה שהוא מתעסק בה היא לרוב כיפית ולעיתים קרובות מעצבנת ( מנוחה, טקנוי, חבר'ה ).
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2011 12:09 |
|
| |
קודם כל יפה מאד שהוא מודע לזה ומשתדל לעבוד בכיוון הזה. אכן בשירי גרסטנר רואים הרבה רגש (רק לשמוע איך שהוא שר למשל את וזכנו של מנוחה, ואיך הוא מבצע את רחם על ציון באיזה חתונה ביוטוב) אך דא עקא שאפי' בשירים קצביים של אלי אני מרגיש הרבה רגש (למשל שיר שממש ממש זכור לי זה הקל אבינו של טקנוי, והיה כבר איזה יום שישי אחד שעבדתי קשה מאוד שמעתי את השיר וזה הכניס לי מצב רוח לכל היום ויותר וזה בלי קשר לרגש שאני מרגיש בזה) אני לא רוצה לכתוב כרגע שירים כי אני רוצה לחשוב על זה יותר לעומק אבל ודאי שאחד שרואים שהוא משתמש עם המוזיקה למטרות נעלות ואפילו שהוא יודע שהוא יפסיד כסף (הקמת החבר'ה) ומי שגם מוכן שלא להוציא דיסק כי הוא רוצה שהבנא"ד יהיה שקוע בלימודיו (יעקב מרדכי) TGP"י שהוא יודע שהוא יכול לעשות הרבה כסף, ודאי שבשיריו יהיה ערך יותר גבוה מבחינה זו הכתובה פה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2011 12:29 |
|
| |
ג"א מצטרף להנ"ל (אלי,פסנתר ויש)
עט
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2011 12:42 |
|
| |
(אלי לא...?)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2011 00:15 |
|
| |
אני דווקא חושב שהמון מה"התרוממות" וההתחזקות שלי באה בזכות השירים של YBC.. מרגישים מאוד בשירים שלהם את הנשמה,את השיר שבא מעומק הלב,בלי יותר מידי "מסחריות" (שבולטת נורא במוזיקה החסידית-ישראלית) -רוב השירים באמת ובפשטות באים לרומם ולשבח את ה'.זה ה-דבר שאני אוהב בYBC..(בלי קשר לכל הלחנים המטורפים.. )
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2011 02:16 |
|
| |
העיקר במוזיקה זה הכוונה אם אתה יוצר מוזיקה בלי כוונה זה כלום
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 16:19 |
|
| |
טוב, לא נראה לי שזו ממש השאיפה היחידה שלו מהשירים, אבל הוא בהחלט הצליח לממש אותה בשירים משמחים ומרוממים כמו: קרוב ה', קה ריבון, מן המיצר ועוד.
|
|
|
|
|