בית פורומים פשוט מוזיקה

מרדכי בן דוד - כיסופים - סיקור שלי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/10/2011 12:10 לינק ישיר 
מרדכי בן דוד - כיסופים - סיקור שלי

עט | פשוט מוזיקה

1. שלום עליכם - לחן: שלמה יהודא רכניץ (אנא מלך, יהי רצון, ה-א' במקור.....), פתיחה: משה לאופר, עיבוד: מנדי הרשקוביץ (תזמורת פריילאך).
פתיחה נחמדה ביותר (שאפו ללאופר!) המעבר בשיר בין איטי למהיר (או פחות איטי.....) תקשה על שירתו בשולחן שבת.

2. מנוחה ושמחה - לחן: יצחק פוקס (הלליפא) עיבוד: נפתלי משה שניצלר.
שיר שבת קלאסי, וקלאסי זה לא משהו שהייתי מצפה מיצחק פוקס ......

3. על כן ציון - לחן: מרדכי בן דוד, עיבוד: מנדי הרשקוביץ .
זה מרדכי שחיפשנו !! שיר מרגש, לחן שמבטא את המילים, עיבוד מתאים ושירה מרדכאית במיטבה !
לחן בוכה במילים 'על כן ציון במר תבכה.... ליבי ליבי על חלליהם.... ומקווה במילים כאתה ה' באש הצתה ובאש אתה עתיד לבנותה, נחם ה' אלוקינו את אבלי ציון.

4. שומרי מצוותיה - לחן: הרב שלמה קליש (חוסר ה-א' במקור....) עיבוד: נפתלי משה שניצלר.
לפי מה ששמעתי על האלבום המתקרב, לא ציפיתי לשיר בסגנון כזה, הלחן מצוין, אבל העיבוד לא קשור לרקע של הדיסק בכלל, זה אולי היה מתאים ל'כולם אהובים' אבל כאן ?? (רק לי הבום בום בובובובום בהתחלה הזכיר את אוף שימחעס ???)

5. הזכירו לפניו - לחן: אדמו"ר מרוזין זצוק"ל כתוב בקטן מתחת: מורי ורבי אדמו"ר מריבניץ זצוק"ל נהג לזמר את השיר הזה בזמנים מיוחדים. עיבוד: אבי דרור.
שיר חסידי אמיתי, אבל לא יותר מדי, על אף מה שהיה אפשר לחשוב מזהות המלחין. יכלתם לעבוד עלי בקלות שזה יוסי גרין....

6. ניגון תלמידי הצמח צדק - לחן: מתלמידי הצמח צדק (חשבתם אחרת??) עפ"י הרב יאיר כלב, עיבוד: אבי סינגולדא (גם כאן ה-א' במקור.....)
רצועה של רגיעה, מזכיר קצת את הניגונים ששמים באירועים בין השירים .......
עיבוד מצוין של סינגולדה !!

7. אנעים זמירות - לחן: אדמור מליובוויץ זצוק"ל (כך במקור, כמובן ) עיבוד: אבי דרור.
ביצוע מיוחד לשיר ידוע, מישהו טען איפה-שהוא שמרדכי נזכר בשיר בעיקבות הביצוע של בריו חקשור, נו, שוין ......

8. ניגון ריקוד חב"ד - עיבוד נפתלי משה שניצלר
עוד חב"ד ??? גם חב"דניק מרדכי נהיה ??? או שהוא ראה שידידו אבריימ'ל עבר למוזיקה ישראלית ולקח את המשבצת שלו בתחום החב"די ??
ניגון שמחה חסידי אמיתי (טוב,זה מה שהוא, לא? אז ודאי שיהיה אמיתי....)

9. השיבנו - לחן: הרב פנחס פרידמן שליט"א בעלז, עיבוד: נפתלי משה שניצלר.
לחן חסידי מרגש של הרה"ח פנחס פרידמן שליט"א, ראש כולל בעלזא וחברותא של האדמו"ר.

10. נכספה - מלחין: משה לאופר, פתיחה: משה לאופר, עיבוד: אברומי בערקו, ביצוע: אבי דרור (מה זה אומר 'ביצוע' ??)
שיר רועש יפה מאוד, מהסוג לו ציפיתי באלבום זה, העיבוד בסדר, אבל לא משהו.
חבר טען לי, שזה לא טוב שמרדכי הוציא עוד 'נכספה' אחרי שיש לו את נכספה המרגש ('תמיד בשמחה')
אבל לדעתי זה בסדר, מכיוון שזה רועש.

11. שיר כיסופים - לחן: מרדכי בן דוד, מילים: ליפא שמלצר, עיבוד: אבי דרור.
שיר מרגש מאוד, ואני מאמין שאם הייתי מבין את המילים במלואם זה היה יותר מרגש.

12. מדלי שמחת תורה (חוסר התרגום במקור) -   שירים: קרלין, דזיקוב וגור, עיבוד: נפתלי משה שניצלר.
מחרוזת שירים ש(כנראה) נהוג לזמר בשמחת תורה. מרדכי הצטרף למקהלת 'שירה' לרצועה הזאת....

13. מדלי ורדיגר - מלחין אני מאמין: ר' יענקל תלמוד ע"ה, מלחין יבנה: אבי מורי ר' דוד ורדיגר שליט"א, עיבוד: נפתלי משה שניצלר.
כנראה שבמילה 'ורדיגר' בכותרת השיר הכוונה לאביו ר' דוד (סתם רעיון,למה לא להביא אותו לשיר כמה מילים?).

14. אשרינו - לחן: מרדכי בן דוד, פתיחה: אבי סינגולדא, עיבוד: מנדי הרשקוביץ.
פתיחה מצוינת של סינגולדא, שיר יפה, מבטא את מה שהוא רוצה לבטאות ומתאים לסיום האלבום.

תוקן על ידי עטT ב- 28/10/2011 12:13:25

כנסו ל:
פשוט מוזיקה
כל המידע על המוזיקה החסידית במקום אחד!
פורום אלי גרסטנר
ישיבה בויס,החבר'ה, מנוחה, אלי גרסטנר ועוד.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/10/2011 12:54 לינק ישיר 

אם הוא נהיה חבדניק זה בטוח לא יזיק לו!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2011 21:52 לינק ישיר 

עט - הסיקור כתוב ממש יפה וזורם!
אם אני אקשיב לאלבום יום אחד - למרות שבכללי מב"ד לא הכי בכיוון שלי - זה יהיה בגלל שסיקרנת אותי כאן על כמה שירים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 00:00 לינק ישיר 

אגב גם הניגון 'תלמידי הצמח צדק' הוא ניגון חבד"י,
עט כל הכבוד על הסיקור, נשמע ממנו ששווה להוציא עליו את הכסף
דוד ורדיגר שליט"א? למה זכור לי שאביו נפטר? או שאני טועה? פשוט אני זוכר שלפני כמה שנים קראתי איזה כתבה על מרדכי בן דוד  אם אני זוכר נכון המראיין והוא נוסעים יחד לקבר אביו.... תתקנו אותי אם אני טועה, בבקשה

עוד אגב אחד, אני חשבתי שדיסקים שמגיעים מחו"ל עולים שם פחות, אז התברר שלא, אולי בחמש שקל פחות משהו כזה, בכל אופן האסק 24 יצא ולפי מה שהבנתי הוא עדיין לא בארץ,והמחיר שם פחות או יותר כמו בארץ.(25 או 26 דולר בערך)אז מה הקטע אני חשבתי שמה שמיוצר שם עולה פחות, ועוד מוכר אחד בגלפז בארץ אמר לי שכל מה שמגיע מחו"ל עולה יותר, בתכל'ס זה אותו דבר, אז מה העניין של המחירים הכל כך יקרים של הדיסקים? 

תוקן על ידי משיחמשיח ב- 30/10/2011 00:06:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 00:06 לינק ישיר 

א. אכן, גם הוא חב"די, אבל רק ביגון החב"די השלישי זה היה מוגזם.....
ב. 30 ש"ח ביש, שווה קנייה.

ג. רוב הדיסקים אותו מחיר, אולי גלפז מרויחים יותר על מה שהם מדפיסים.
על המחירים היקרים של הדיסקים אתה יכול לראות קצת כאן מה שכתבתי:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/10/2011 00:11 לינק ישיר 

אבל בכל אופן נהנת ממנו אז זה לא כ"כ נורא
תגיד אבל של מרדכי בן דוד לא נפטר? (בדיוק הוספתי על זה בהודעה אבל עד ששלחתי כבר הגבת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 00:12 לינק ישיר 

דווקא לפני כמה שנים קראתי כתבה - לא זוכרת איפה - שהתראיינו בה מב"ד ואבא שלו...
--
30 ש"ח? יפה!
זהירות אידי... את עלולה לקנות את זה בטעות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 00:18 לינק ישיר 

ר' דוד ורדיגר חי וקיים, לסימוכין אפשר להביא את מה שמרדכי כתב בעטיפה של הדיסק:

עטT כתב:

13. מדלי ורדיגר - מלחין אני מאמין: ר' יענקל תלמוד ע"ה, מלחין יבנה: אבי מורי ר' דוד ורדיגר שליט"א, עיבוד: נפתלי משה שניצלר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/10/2011 00:31 לינק ישיר 

אז אולי זה הסבא אני כבר לא זוכר... נו ב"ה שהוא חי וקיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2011 02:25 לינק ישיר 

וואו, עבר די הרבה זמן מאז תגובתי האחרונה בפורום... העיסוקים משתלטים על הכול.

יש לי הערות מספר לאשכול, והרי הם:

קודם כל, דניאל, יופי של סיקור. התחברתי לרובו.

1. שלום עליכם - לחן: שלמה יהודא רכניץ (אנא מלך, יהי רצון, ה-א' במקור.....), פתיחה: משה לאופר, עיבוד: מנדי הרשקוביץ (תזמורת פריילאך).
פתיחה נחמדה ביותר (שאפו ללאופר!) המעבר בשיר בין איטי למהיר (או פחות איטי.....) תקשה על שירתו בשולחן שבת.

פתיחה של לאופר – יעני העשרים שניות של האקרדיון והמיתרים בהתחלה? זה כל מה שהוא עשה?

3. על כן ציון - לחן: מרדכי בן דוד, עיבוד: מנדי הרשקוביץ .
זה מרדכי שחיפשנו !! שיר מרגש, לחן שמבטא את המילים, עיבוד מתאים ושירה מרדכאית במיטבה !
לחן בוכה במילים 'על כן ציון במר תבכה.... ליבי ליבי על חלליהם.... ומקווה במילים כאתה ה' באש הצתה ובאש אתה עתיד לבנותה, נחם ה' אלוקינו את אבלי ציון.

בהחלט. שיר מרדכאי קלאסי וכובש. זה המרדכי שלנו.

5. הזכירו לפניו - לחן: אדמו"ר מרוזין זצוק"ל כתוב בקטן מתחת: מורי ורבי אדמו"ר מריבניץ זצוק"ל נהג לזמר את השיר הזה בזמנים מיוחדים. עיבוד: אבי דרור.
שיר חסידי אמיתי, אבל לא יותר מדי, על אף מה שהיה אפשר לחשוב מזהות המלחין. יכלתם לעבוד עלי בקלות שזה יוסי גרין....

לא להיסחף... זהו לחן לא-גרינאי בעליל. אני מסכים שהוא מדיי מפתיע ובלתי צפוי מבחינה מוסיקלית, יחסית ללחן אדמו"רי.

7. אנעים זמירות - לחן: אדמור מליובוויץ זצוק"ל (כך במקור, כמובן ) עיבוד: אבי דרור.
ביצוע מיוחד לשיר ידוע, מישהו טען איפה-שהוא שמרדכי נזכר בשיר בעיקבות הביצוע של בריו חקשור, נו, שוין ......
בריו ביצע את אנעים זמירות החב"די? היכן, אם מותר???

10. נכספה - מלחין: משה לאופר, פתיחה: משה לאופר, עיבוד: אברומי בערקו, ביצוע: אבי דרור (מה זה אומר 'ביצוע' ??)
שיר רועש יפה מאוד, מהסוג לו ציפיתי באלבום זה, העיבוד בסדר, אבל לא משהו.
חבר טען לי, שזה לא טוב שמרדכי הוציא עוד 'נכספה' אחרי שיש לו את נכספה המרגש ('תמיד בשמחה')
אבל לדעתי זה בסדר, מכיוון שזה רועש.
למעבד, אברומי בערקו, טרם מלאו 22 שנים. בחור צעיר ומוכשר ביותר. הלחין שיר אחד לשלוימי טויסיג, ואף עיבדו. עוד נשמע עליו רבות, לדעתי. כוכב עולה בארה"ב החסידית.

11. שיר כיסופים - לחן: מרדכי בן דוד, מילים: ליפא שמלצר, עיבוד: אבי דרור.
שיר מרגש מאוד, ואני מאמין שאם הייתי מבין את המילים במלואם זה היה יותר מרגש.

כשיהיו לי את המילים ביידיש בכתב, אתרגם עבורך בלי נדר (מוסטלי מיוזיק טרם העלו את עטיפת האלבום המלאה).

סיכומו של האלבום לטעמי: המוסיקה מצויינת. הלחנים בסדר גמור עד טובים.

אבל באמת, כך אנחנו אמורים לזכור את מרדכי???

השאלה זועקת ומרתיחה אותי.

לדעתי הענייה, מוטב היה לו לבן-דוד לו היה חותם את הקריירה שלו ב'כולם אהובים'.

אני ממש רואה את זה כ'כל המוסיף – גורע'.

מה רע ב"...אוי וזרע עבדיו ינחלוה, ואוהבי שמו..." או ב"מיין טייער ליבער קינד דו לעבסט און א טעות...", ואפילו ב"את אחי אנוכי מבקש", כדי לסתום את הגולל על שנים רבות של קריירה מוסיקלית פורחת ומשובחת? למה להשאיר טעם רע בפה לסיום?

אם היה זה אלבום קומזיצאי משובח, ניחא. אבל זה הרי לא.

מקהלת 'שירה' היא מקצועית ומעולה, אבל ה ם   אינם אלו שמעניינים אותי כאשר אני קונה את אחרון אלבומיו של מלך המוסיקה החסידית. למשך דקות ארוכות, ארוכות מדיי, ניתן לחשוב שמרדכי מתארח באלבום של 'שירה'.

לא שומעים אותו הרבה ברצועות מסויימות.

השירים טובים, אך כל קו מקשר ביניהם הינו מקרי לחלוטין, ובאחריותו המלאה של המאזין.

התאכזבתי קשות. מוסיקה טובה, אבל בשביל לשמוע קטעים טובים של סינגולדה אני לא צריך את מב"ד.

מרדכי, כך אתה רוצה שנזכור אותך? תעשה טובה, תנחית פצצה אחרונה, משהו שישאיר טעם של עוד ועוד. בבקשה.

משיחמשיח

1.       דוד וורדיגר חי נושם ובועט. עד מאה ועשרים.

2.       אלבומים מחו"ל לא זולים? למה אתה אומר כך?

את האסק 24, המעולה, המצויין, הנהדר, קניתי תמורת 20 דולרים באינטרנט מאתר אמריקאי. אני לא בטוח שבארץ הוא יימכר בפחות מ-71 שקלים. זה אלבום כפול, שים לב.

אלבומים מן השורה עולים ב'מוסטלי מיוזיק' 12.99 דולר, 46.5 שקלים. איך זה יקר בדיוק???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2011 12:35 לינק ישיר 

Misterניק כתב:

קודם כל, דניאל, יופי של סיקור. התחברתי לרובו.

מי שכתב את הסיקור זה עט ולא אני :)

ברוך השב!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/10/2011 15:08 לינק ישיר 

מיסטרניק
הייתי בחנויות שלהם בבורו פארק ושאלתי שם אני לא סתם ממציא, אמרו לי על האסק 25.99 זה בערך כמו שעולה בארץ
בקשר לאתר האמריקאי בוודאי התשלום הוא רק בכרטיס בין לאומי או אמריקאי ואת זה אין לכל אחד (אגב איזה אתר זה?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2011 16:54 לינק ישיר 

פסנתר,
צודק. התודה נתונה לעט ולא לדניאל :-)

משיח
חלילה. לא חשבתי לרגע שאתה ממציא.
אבל, אם יש לך אשראי בינלאומי, מה שיש להרבה מאוד אנשים,
אתה יכול לקנות להורדה אלבום מלא, באיכות גבוהה, כולל עטיפה מלאה,
במחיר זול בהרבה ממחירו בארץ.
שני אתרים מובילים בנושא, כשלכל אחד אלבומים שאין לשני.
Mostly Music, ו-Top Jewish Music.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פשוט מוזיקה > מרדכי בן דוד - כיסופים - סיקור שלי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext