אתר בבא מיוזיק חושף לראשונה את האלבום החדש של אברהם פריד:
30 שנה מאז החל במסע חובק עולם וכבש כמעט כל פסגה מוסיקלית אפשרית בזמר החסידי, ממשיך אברהם פריד לטפס ליעד הבא ומתפנה להוציא את "KEEP CLIMBING", אלבום חסידי חדש, מקורי ותוסס ובתרגום לעברית "ממשיך לטפס".
מצד אחד סופסוף מפיקים אלבום חדש אחרי ציפייה ארוכה, אז ממלאים אותו בקאוורים?! הרגשת החמצה קלה...
מאידך גיסא, החומרים לקאוורים נבחרו בוודאי בקפידה. אני הקטן יכול לאשר זאת, בהאזנה חטופה. "המה כרעו" של שרולי גינסברג - שיר מקפיץ שלא זכה לחשיפה מספקת, "קח את שלי" או "רבונו של עולם" המדהים של ישראל פרנס (זמר ממוצע למדי שהביא באלבומו מספר לחנים מעולים) (ההברה החסידית נשמעת מזעזעת על פניו. נחכה ונאזין, בתקווה למסקנה שנייה), וכמובן "אלוקי נשמה" של דוד פישר, לחן נפלא שבוודאי ירגש את כולנו.
פריד לא יאכזב, אני מוכן להמר.
כעת לא נותר אלא לחכות בקוצר רוח לאלבום השירים הישראליים המיוחל. גם זה יבוא מתישהו. בעז"ה.
נשלח ב-22/2/2012 13:29
מרגש!!!!! סופסוף!! "השהחיינו" הוא באמת שאלה הלכתית כאן... לא יכולה לחכות יותר... המיקס נשמע סטייל פרידי נורא! :) גם בשירים הסוערים יש עדינות מיוחדת בעיבוד... נו, המומחיות של פריד.. חפשתי את היצירה הגאונית של הדיסק הבא, כמיטב המסורת של פריד.. אני מהמרת על "רצוננו" שיתחרה "בתניא",אדרבא" ,"ויחיד ורבים".. כמו תמיד, הקווארים שנבחרים בקפידה ע"י פריד מבוצעים בצורה מרשימה! השיר הנושא את שם האלבום נשמע מבטיח לגמרי.. וכנ"ל השיר "למה". השיר רבנש"ע היה נשמע לי מוזר בלשון הקודש. אולי בגלל שבהופעה האחרונה הביצוע של פריד לשיר היה באמת סוג של שבירת שיא..! שלמות! (שם הביצוע היה בהבהרה רגילה.) בכולופן, המיקס רק גמר לי את כל הכח שעוד נותר בי לחכות..
נשלח ב-23/2/2012 23:50
Misterניק כתב:
כעת לא נותר אלא לחכות בקוצר רוח לאלבום השירים הישראליים המיוחל. גם זה יבוא מתישהו. בעז"ה.
נשלח ב-23/2/2012 23:54
MILKI100 כתב:
המיקס נשמע סטייל פרידי נורא! :) גם בשירים הסוערים יש עדינות מיוחדת בעיבוד... צודקת, אין צרחנות בעיבודים הסוערים. נדיר בדיסקים מהסטייל החסידי-קלאסי. חפשתי את היצירה הגאונית של הדיסק הבא, כמיטב המסורת של פריד.. אני מהמרת על "רצוננו" שיתחרה "בתניא",אדרבא" ,"ויחיד ורבים".. יש מצב בהחלט.
נשלח ב-24/2/2012 13:14
מעניין מי הלחין את רצונינו? זה פשוט שיר שלבוש על המזמר אותו....
נשלח ב-24/2/2012 14:32
משיחמשיח כתב:
זה פשוט שיר שלבוש על המזמר אותו....
:) לגמרי...
באחד הראיונות לרגל שלושים שנה לקריירה של פריד, הוא חשף את השיר וציין שאיצי וולדנר (בכולופן כך זכור לי...) אחראי על הלחן. באותה הזדמנות הוא אמר שזה אחד השירים החביבים עליו.... ( גם עלי, עושה רושם שזה השיר הבא שלי.)
נשלח ב-24/2/2012 16:34
איצי וולדנר? מעניין, דווקא מתאים לפריד וכד' להלחין את זה.
נשלח ב-26/2/2012 23:40
מענין,שגם אני,כששמעתי את המיקס הזה,העסקתי את עצמי במחשבה,מי הלחין מה... זה בהחלט נחמד ומאתגר,לעלות על זהות המלחינים. אין מה לומר,לחן,בד"כ,זועק את מי שהלחין אותו... ---- ימים יגידו, אם השיר "וזכני לגדל",יצליח להתחרות,בלחן של ברוך לוין... אני אהבתי אותו מאד.למרות,שעדיין לא שמעתי את כולו. בכלל,הדיסק הזה באמת מוצלח ומיוחד.מצטרפת לכל מילה מהנ"ל.