| נשלח ב-15/6/2012 15:34 |
|
| |
השיר המקורי של השנה - 'קבעתי את מושבי פה בבית המדרש'
קצת באיחור, אבל רק עכשיו גיליתי את השיר הזה.
תקשיבו ותחליטו האם הוא ראו לתואר שהענקתי לו:
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2012 02:34 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2012 18:56 |
|
| |
מקורי! מקורי בהחלט! :) בכלל, אפשר לומר שאהרון רזאל מוביל ז'אנר רזאלי מקורי. ואני לא מדברת על הלחנים והעיבודים ביצירות שלו אלא על המילים! המילים בשירים שלו זו גאונות אמיתית! רוב השירים של רזאל כתובים בשפה נורא עממית ופשוטה ויחד עם זה מצליחים להעביר רעיונות באופן הכי עמוק שאפשר.
אהבתי! 
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2012 19:40 |
|
| |
לא כ"כ בסגנון שלי, אבל מקורי בהחלט.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2012 20:34 |
|
| |
פסנתר, השיר הזה ראוי לתואר שהענקת לו, אבל לא לכיוון החיובי בכלל! אווילי להדהים. אהרן, לא כל מה שחושבים צריך גם להלחין ולהפיץ לציבור הרחב. כבר כמה זמן שלא מוצאת חן בעיניי בכלל בכלל בכלל המוזיקה שלו. ואני חוששת שאהיה חריפה מדי, אז אעצור כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2012 20:45 |
|
| |
| MILKI100 כתב: |  | מקורי! ואני לא מדברת על הלחנים והעיבודים ביצירות שלו אלא על המילים! המילים בשירים שלו זו גאונות אמיתית! רוב השירים של רזאל כתובים בשפה נורא עממית ופשוטה ויחד עם זה מצליחים להעביר רעיונות באופן הכי עמוק שאפשר.
אהבתי! 
|
|
אודי דוידי כבר מזמן עולה עליו, לדעתי. הוא גם אמיתי הרבה יותר. בכל אופן עכשיו אחרי שאהרן רזאל "נשרף". כבר הרבה זמן שאני מתכננת לכתוב אינטרפרטציה על "ערב טוב תל אביב". זו יצירה גאונית!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2012 23:39 |
|
| |
שיר מדליק!!!! ראוי לתואר ביותר!!! אני הייתי מחזקת את הגיטרה בס בעיבוד.. ובעצם את כל הסאונד המוזיקלי.. הוא מידי ברקע לטעמי... והמילים מצויינות!!!
אידי, אני חולקת עליך לגמרי, אבל זה בתגובה נפרדת שעוד תבוא ב"נ.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 20:13 |
|
| |
| אידי כתב: |  | | פסנתר, השיר הזה ראוי לתואר שהענקת לו, אבל לא לכיוון החיובי בכלל!אווילי להדהים. אהרן, לא כל מה שחושבים צריך גם להלחין ולהפיץ לציבור הרחב.כבר כמה זמן שלא מוצאת חן בעיניי בכלל בכלל בכלל המוזיקה שלו.ואני חוששת שאהיה חריפה מדי, אז אעצור כאן. |
|
הופה,אידי, הפחדת....
מה עבר עליך? הכל בסדר עם רגל שמאל..?
וזכותו של כל אדם להעלות את רגשותיו ומחשבותיו על הכתב ואפי' לחבר להן לחן,
כל עוד הוא לא הכריח אותך עם קנה של אקדח,לשמוע את זה..... :)
אני לא מחלקת ציונים לאיש,
אבל למה הגעת למסקנה שדוידי יותר אמיתי מרזאל...?
שיר חביב,לטעמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2012 00:44 |
|
| |
נהנתי מאוד שיר יפיפה ....
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2012 18:25 |
|
| |
אני אסביר את עצמי: מה שהוא שר כאן, מקביל בערך לטקסט כזה - "אתם משרתים בצבא, נלחמים, נמרטים, נהרגים למען העם והארץ. אבל אני - קבעתי את מושבי פה בבית המדרש". יפה מאוד שהוא לומד תורה; הוא מגן בזה על כולנו. אבל! ניסוח כזה??? לזה ייקרא: חוצפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2012 23:20 |
|
| |
שבוע טוב לכולם. מידי פעם אני יוצאת מהכח אל הפועל....
בקשר לשיר המדובר. אז אני חושבת שהוא פשוט תאר מה שבאמת עבר עליו.
כנראה שהציעו לו כל מיני דברים (שאותם הוא לא פוסל - "אלו ואלו דברי אלוקים חיים"), אבל מסביר שהוא בכל אופן בחר בבית המדרש.
אני קצת מבינה מה שאידי טוענת. תדמיינו שחבדניק (משוואה לעניין אידי?...) ישיר שיר עם מילים כאלה למשל: "הציעו לי ללמוד כל היום בכולל, להתעלות ולהתקדש... אבל אני בחרתי לעשות גם למען האחים שלי. אלה שלא טעמו ולא זכו. אז נכון, יש כאלה שיושבים כל היום ולומדים תורה בבית המדרש, אבל למרות הכל זה מה שבחרתי - לצאת ולעזור לאחי..."
אז מה שאידי אומרת (ותקני אותי אם אני טועה) שזה בסדר גמור שזה מה שהוא בחר ושזה מה שהתאים לו, אבל לא חייבים לשמוע מה לא התאים לו, כי בכל זאת יש כאלה שכן רואים בדברים שלא התאימו לו שליחות, ולא שרים שזה מה שהם בחרו (במקום כל מה שהם לא בחרו). אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוונת.
אולי אפשר להשוות את זה לשיר של חייל שילך כך למשל: אמרו לי להיות צנחן. לצנוח במקומות מסוכנים. אמרו לי להתנדב לסיירת דובדבן. לעשות מבצעים נועזים. הציעו לי להיות טנקיסט. לפלוש למעוזי האויב.... אבל אני בחרתי לשרת ביחידה עילית. ונכון שכולם חיילים וכולם תורמים, אבל אני בחרתי לשרת ביחידה עילית..."
מקווה שהבהרתי את הנקודה.
אני לא חושבת שהוא התכוון להמעיט בערך של מישהו, אבל אפשר להבין את הרגישות (במיוחד אם אתה חבדניק...)
|
|
| נשלח ב-8/7/2012 03:40 |
|
| |
ומצד שני - אולי התגובה היא באמת בלי קשר לחבד... אבל אז אידי, זה שהוא בבית המדרש לא אומר שהוא לא עושה מילואים.
כלומר, בית מדרש זה כמו מקום עבודה [רק שהמשכורת (אם היא קיימת בכלל) היא פחות משכר מינימום...]. זה לא סותר את השירות הצבאי. יש חרדים שעובדים במקומות רגילים ועדיין לא משרתים. כך שלא הוגן להתרגז דווקא על זה. אבל אם הכעס שלך היה בגלל הנקודה שהעלתי בהודעה הקודמת, אז את זה אני יכולה להבין.
תגידו, נכון שמשעמם לי? תראו מה השעה.......
לכבוד התקופה שאנחנו נכנסים אליה - אולי נעשה שלום בינינו, ובזכות זה יבוא משיח צדקנו ויגאל את כולנו (את כל אחד ואחד ממש, כל יהודי באשר הוא ללא הבדלים בכלל). אמן כן יהי רצון!!!!!!! ושלא נצטרך לצום בתשעה באב כי נהיה כולנו בירושלים הבנויה. בבקשה אבא שלנו הגדול והרחום. תעשה שככה יהיה. בבקשה! אין לנו כבר כח.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2012 12:09 |
|
| |
שיר חמוד מאד ... לא יותר מזה , לא הייתי מעניק לו מקוריות מסוימת ...ונכון שיש לו זכות לחבר לחן לכל מחשבותיו אבל דעתי שברגע שבנאדם מוציא מכל אפצ'י שלו שיר זה כבר הופך את השירה לדבר זול
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2012 13:03 |
|
| |
| סטריאו כתב: |  | | שיר חמוד מאד ... לא יותר מזה , לא הייתי מעניק לו מקוריות מסוימת ...ונכון שיש לו זכות לחבר לחן לכל מחשבותיו אבל דעתי שברגע שבנאדם מוציא מכל אפצ'י שלו שיר זה כבר הופך את השירה לדבר זול |
|
אתה משווה את המילים האלו ל'אפצ'י'?! אתה חושב שהיית יכול לכתוב משהו שמתקרב לזה? ניכר שיש הרבה מחשבה מאחורי כל מילה בשיר הזה. זה ממש לא שליפה מהשרוול ובטח לא 'אפצ'י'.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2012 13:23 |
|
| |
נכון מאד! תרשו לי להביא לפניכם את מילות השיר כולם: אמרו לי: סע לאלסקה פתח שם בית לקֵרוב רחוקים אין לקב"ה יותר נחת מלראות את בניו האהובים שבים אמרו לי: לֵך לצמתים תחלק ספרונים, ותרקֹד בכבישים זה ממש געוואלד לראות את כֻּלם פתאום מחַיכים אמרו לי: בוא עם גיטרה, הדלקנו נרות, יושבים ושרים נִגונים זה צַו השעה, זה מה שהדור צריך – חוָיות ורִגושים אמרתי להם: אשריכם, מלאכת קֹדש כל מעשיכם הרבה שליחים למקום, בטוחני שתמצאו את האיש הנכון אבל אני קבעתי את מושבי פה בבית המדרש הציעו לי משרה של חזן בחו"ל, קהִלה של אנשים אמידים הזדמנות נדירה ליצֹר קשרים ולהגיע לקהלים חדשים כמעט נרשמתי לסדנא של "גוף ונפש", מנחים מרתקים שלֹשה מפגשים, ארבעה תשלומים, אתה חי חיים יותר איכותיים אבל אני קבעתי את מושבי פה בבית המדרש נכון שזה וזה דברי אלֹקים חיים בצבא חזק צריכים את כל סוגי החיָּלים אבל אני קבעתי את מושבי בבית המדרש הישן כל כך אוהב אני לטיֵּל לארכה לרחבה של ארץ ישראל אוירה מחכים, פֵּרותיה מתוקים, וזה סימן לבוא הגואל אבל אם תחפשו אותי אל תרחיקו נדוד, אני בסביבה, אין כל חדש פה אשב כי אִוִּיתיהָ, אני כאן בבית המדרש בִּקשו שאספר את סִפורי האישי, את דרכי אל עולם המצוות לא קפצתי ממסוק לא ברחתי מהשבי, היו להם צִפיות אבל אני מוכן לזמר לספר את כל העליות והירידות שעוברות עלי כל יום פה בבית המדרש אבל אני קבעתי את מושבי פה בבית המדרש נכון שזה וזה דברי אלקים חיים בצבא חזק צריכים את כל סוגי החיָּלים אבל אני קבעתי את מושבי בבית המדרש הישן כל יום אני נרגש כל פעם מחדש כשאֶל מקומי הקבוע נִגש פה בבית המדרש אבל אני קבעתי את מושבי פה בבית המדרש
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2012 13:25 |
|
| |
אני מסכים עם מה שציבי כתבה (ברוכה הבאה, אגב :)
אידי - אני לא מסכים עם ההשוואה שלך. בשיר הוא הרי מדגיש את החשיבות של מה שהשאר עושים: "אמרתי לכם, אשריכם, מלאכת קודש כל מעשיכם", "נכון שזה וזה דברי אלוקים חיים" ועוד....
אני חושב שהשיר הזה נותן חיזוק גדול מאוד לבחורי ישיבות שכביכול לא מקבלים את הכבוד הראוי להם. כולם מתלהבים יותר מדוגמנים / שחקנים / חיילים בסיירת מטכ"ל שחזרו בתשובה, משלוחי חב"ד שמסתובבים בעולם, מזמרים ותזמורות, וכו' וכו', אבל בחורי ישיבות רגילים? את מי זה מעניין?
אז הוא בא ואומר להם שהדבר החשוב ביותר הוא ללמוד תורה! זו הרי התכלית בסופו של דבר, לא?
(זו פילוסופיה עמוקה מדי והיה לי ממש קשה להעביר על הכתב את מה שעובר לי בראש, אבל אני מקווה שהבהרתי את הנקודה)
תוקן על ידי פסנתר_כנף ב- 08/07/2012 13:25:37
|
|
|
|
|