טובבבבבב
מי שמכיר אותי יהיה מופתע בכלל לראות תגובה שלי על שיר של גד בד"כ אני לא מתזמנת אותו בפלייליסט שלי אפילו לחצי שניה, אבל ראיתי סיגנון שירה לא רגיל וזה כבר נשמע טיפה טוב יותר....
קודם כל - שיר מדהים! אהבתי את הלחן מהפעם הראשונה! העיבוד פנטסטי!! מאד אוהבת את הסגנון! לא ממש החלטתי מה דעתי לגבי המילים... יש בהן איכות אבל לרגעים מסויימים הן נשמעות לי טיפשיות בחלקם, לא יודעת למה... ועכשיו--הקול: וואוו!!! ברגע הראשון חשבתי שזו מתיחה. צריך הרבה אומץ לשנות פאזה באמצע הקרירה! בסך הכללי זה נשמע מאד טוב, יותר אוורירי, פחות גניחות, יותר אמיתי - פחות מעושה. לי אישית זה נעים יותר לאוזן .
אני עדיין לא החלטית, אבל - לא הייתי אומרת שהקול שלו ככה מתאים במאת-האחוזים לסגנון של השיר. מצד אחד הקול שלו חם ומלא, מה שמעניק נופך אתני לשיר - הולך טוב עם העיבוד סטייל עמיר בניון / קובי אוז. מצד שני, זה נשמע טיפה צרוד וסמיך. הייתי רוצה מאד לשמוע את אילן דימרי, הסולן של 'המדרגות', מבצע את השיר הזה למרות שידוע לי שהוא לא היה מגיע לרמה של הביצוע של גד (מבחינת הטונים) בסוף השיר.
(במאמר מוסגר- אם ככה הקול שלו טבעי, כמה עיבודים, ישורים ומשחקי מחשב הקול שלו עבר בהקלטות קודמות???? אמנם אני כבר לא תמימה כמו פעם והיום אני יודעת שבכלל הקלטה משפצרים את הקול של הזמר, אבל ההקלטה הזו נותת תחושה של -'רימו אותי'... )
משום מה יש בשירים של גד 'דרמטיות יתר' שעדין אפשר לשמוע אותה גם כאן כשהוא שר בלי גניחות. במקרה של השיר הנ"ל הדרמטיות ממש מוסיפה לעוצמה של הביצוע (והעוצמה בשיר הזה ממש בולטת! מדהים!) ומאד ממחישה את המילים אבל בכל זאת - קצת מפריע לי...
נקודות בשיר שתפסו את תשומת- ליבי: -'להחיות את מה שמת/ לחפש את האמת/ לשקר לעצמך/..... לחשוב שזה הסוף' -הוא שר את זה פשוט מעולה! המילה להחיות חיה ו'מת' מתה, ה'לחפש' נשמע מגשש, 'לשקר לעצמך'- נוקבבב , 'לחשוב שזה הסוף' - הסוף!
- יש חלק מהסילסולים שמזכירים לי שולי רנד {'זה סיפור של הלב'- בפעם הראשונה של הפזמון} ויש חלק שמזכירים את עמיר בניון {'זה סיפור של כל אדם'} (גם המילים המתריסות משהו).
- דקה שלישית הפזמון-- מטריף! והסיום כמובן שנותן חשק לשמוע שוב ושוב.
(ויש עוד משפט אחד ש- בעצם זה לא המקום לכתוב אותו... D: )
לסיכום- נהנתי!
 |
|
|