| נשלח ב-8/8/2012 10:51 |
|
| |
אלטרנטיבית - דיון
בעקבות הדיון (או ויכוח, מה שתרצו) שהתפתח בעקבות האשכול שפסנתר פתח על השיר האחרון של רזאל, הזכרנו השוואה בין אהרן רזאל לבין אודי דוידי. אז - מעניין לשמוע: מה אתה מצפים לשמוע במוזיקה אלטרנטיבית טובה? אוהבים בכלל? לא אוהבים? למה בעצם? דעתי תגיע אי"ה...
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2012 20:57 |
|
| |
הרבה גיטרות (לא חשמליות) וחלילי צד :) סתם אישית לא כ"כ אוהב את הסגנון צריך להיות שיר מאוד מיוחד כדי שהתחבר. ולמה? בגלל שלרוב הם יותר מדברים מאשר שרים...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2012 22:55 |
|
| |
דווקא בגלל ש"הם יותר מדברים משרים"... זה מה שהופך את הז'אנר הזה לכל כך מיוחד! מה יותר טוב ממנגינה חזקה + מילים שמדברות...? כמובן שזה צריך להיות טוב מאוד, אחרת זה גרוע... אם כבר הזכרת את אודי דווידי, הוא בד"כ מומחה בזה. (ע"ע הדיסק האחרון שלו, יש שם כמה שירים שלהקשיב להם לא מספיק... צריך ללמוד אותם! לפיד בוער, כיוון חדש וכמובן... ערב טוב תל אביב...)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 19:26 |
|
| |
"יותר מדברים משרים" נכון לסוג מסויים של המוזיקה האלטרנטיבית. מה לגבי הסוגים האחרים, שהם שירים לכל דבר ואין בהם שמץ "דיבור"? -- אני אוהבת את היעדר החצוצרות הצורמניות בז'אנר הזה. לדעתי הוא גם מביע יותר מז'אנר רגיל.
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2012 02:51 |
|
| |
| אידי כתב: |  | אני אוהבת את היעדר החצוצרות הצורמניות בז'אנר הזה. לדעתי הוא גם מביע יותר מז'אנר רגיל.
|
|
נכון מאוד. יש חצוצרות פה ושם (אני חייב לציין את 'מה טובו' של גיל עקיביוב - דוגמא למינון נכון ואיכותי של חצוצרות) אבל לא בכמויות של המוזיקה החסידית ששם חצוצרות וכלי נשיפה זה MUST בכל שיר קצבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2012 10:22 |
|
| |
יותר מדברים ,הרבה גיטרות, וכו'. אני רוצה לדעת את ההגדרה המדויקת של מוזיקה אלטרנטיבית?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2012 10:29 |
|
| |
אין לזה הגדרה מילונית. כל אחד יכול להגדיר את זה איך שהוא רוצה.
אגב, היום יותר מקובל לקרוא למוזיקה הזאת 'מוזיקה יהודית מקורית'.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2012 13:28 |
|
| |
| פסנתר_כנף כתב: |  | אגב, היום יותר מקובל לקרוא למוזיקה הזאת 'מוזיקה יהודית מקורית'. |
|
מקורית זה יותר טוב. ויותר מובן
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2012 21:26 |
|
| |
טוב, לעצם האשכול:
אני אוהב מוזיקה 'אלטרנטיבית' בגלל המקוריות שבה. גם מוזיקה חסידית (המונח הזה הוא נושא לויכוח / דיון בפני עצמו) באנגלית נחשבת מבחינתי 'אלטרנטיבית'.
לדעתי - ככל שהמלחין מתחבר יותר לטקסט שאותו הוא מלחין, כך הלחן יצא מרגש ואמיתי יותר. ומאחר שהתהלים ושאר ספרי הקודש לא כתובים בשפה יום יומית - רוב המלחינים לא יכולים להתחבר לטקסט בצורה מושלמת.
זה לא סתם שכל השירים המקוריים של פריד / מ.ב.ד (גם בעברית וגם באנגלית) וכד' הפכו ללהיטים מטורפים. הקהל יותר מתחבר לזה!
הז'אנר האלטרנטיבי נמצא היום במקום מאוד מכובד בהשוואה לשנים קודמות. הייתי מציין את אודי דוידי, שולי רנד והאחים רזאל כפורצי דרך בענף.
אני אישית מטורף לגמרי על מוזיקה מקורית 'חסידית' אמריקאית, באנגלית כמובן.. (הסתבכתי לגמרי עם כל ההגדרות האלו...)
|
|