בית פורומים פשוט מוזיקה

הכל מכל קול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/1/2013 23:34 לינק ישיר 
הכל מכל קול

הרעיון הזה עלה לי במהלך נסיעה של שעה הביתה, ואם אני יושבת וכותבת אותו עכשיו במקום ללכת לישון - זה אומר שהעסק ממש בוער לי על קצה הלשון :)
נתחיל!

ובכן:
אחד המאפיינים שעושים זמר טוב הוא ההבעה של הקול. קול אמור להביע משהו.
תחשבו על זה: אתם אמורים ללהק אנשים להצגה שתוקלט, אבל לא תוסרט. מה אתם עושים? יושבים ומנסים לאפיין את הקולות. לא את האנשים, לא את ההופעה, לא כלום. רק את הקול נטו: מה הקול הזה אומר? מה הוא מביע?

לא הייתי אומרת שלכל זמר יש קול מביע. לעניות דעתי - מי שלא הביא את הקול שלו לבטא משהו, יכול אולי למלא אולמות ולהלהיב אלפים - אבל להתחבר לשירה שלו עצמה, בלי השואו מסביב, השירים המוצלחים והסייעתא דשמיא שמביאה אותו לפסגות (מפרגנת, למה לא) - יהיה קצת קשה.

אגב, יכולים להיות שני זמרים עם קול דומה מבחינה מוזיקלית - ועדיין, כל אחד מהם יביע משהו אחר (או שלא יביע...). כי חוץ מיכולת שירה, לקול יש גם אופי.

מקווה שהצלחתי להביע את עצמי כמו שצריך - להלן יבואו כמה דוגמאות מהפייבוריטים שלי, ואתם מוזמנים לעלות על הגל ולהמשיך לנתח את הקולות האהובים עליכם.

לא לשכוח - זה לא אשכול ניתוחים פסיכולוגיים ואישיותיים של האיש שמאחורי הקול. אנחנו מנתחים את הקול עצמו.

לדרך!

תוקן על ידי אידי ב- 06/01/2013 23:58:45

פורום_פרחי_מיאמי_החדש

קומו, אוהדים!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2013 23:48 לינק ישיר 

הקול של אייבי רוטנברג

קול עמוק, שיודע "להרגיש עד הסוף" - עד העומק - ולא משנה באיזה סוג רגש מדובר, שמחה מתרוממת או עצב עמוק. קול של "עימו אנוכי בצרה" - משתתף, מנחם. לא מנסה לגרום למאזין להיות מה שהוא לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2013 23:54 לינק ישיר 

הקול של ברוך לוין

קול שמכוון גבוה, למעלה. מעביר שאיפות רוחניות ומציב יעדים - תובע, אולי אפשר אפילו לומר "תובע בתחנונים", אבל בה בעת גם מחזק ונותן כוחות. קול שלא מפחד להרגיש לעומק (ע"ע) ובה בעת רענן, בראשיתי וטהור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2013 23:59 לינק ישיר 

הקול של ארי גולדוואג

קול שמחפש את האמת. הקול מביע שאלה, תהייה, חיפוש ומציאה. קול שנטוע גבוה, אבל יודע בדיוק איך מגיעים למטה ומה אומרים לאלה שנמצאים שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2013 00:03 לינק ישיר 

הקול של שלוימי גרטנר

קול שמח! קול שמביע טוב לב, אהדה, שופע הסתכלות חיובית. קול שמושיט יד למאזין ואומר לו "בוא נאמין בקב"ה ובטובו הגדול".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2013 00:06 לינק ישיר 

הקול של אלי גרסטנר

קול שמביע רעננות, "קוּליוּת", עדכניוּת. קול שמביע טוב-לב (דווקא הרבה טוב לב) זחוח במקצת והתייחסות עניינית לדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2013 00:08 לינק ישיר 

הקול של ליפא

קול נחוש מאוד - "אני אשיג את מה שאני רוצה". החלטי, לא מוותר. קול שלא נכנע ולא מרים ידיים בשום מצב. קול שיודע בדיוק מה הוא רוצה מעצמו.

תוקן על ידי אידי ב- 07/01/2013 00:08:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2013 00:52 לינק ישיר 

הקול של אברהם פריד

קול חם, מזמין, פתוח. קול חב"די מאוד, עם כל המאפיינים של חסידות חב"ד המקורית (לא תרבות האינסטנט) - תביעה עצמית, אהבת הזולת והעפלה לגובה.‬ (יש עוד מה להתפלסף, אבל השעה מסבכת את המחשבות...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2013 01:07 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2013 01:12 לינק ישיר 

איזה אשכול חמוד !!!
 בעזרת ה' אגיב והוסיף מחר גם את דעותיי על הזמרים שכבר הזכרת

--------------------------------------------------------------------------------------

מילקי , משום מה התגובה שלך ריקה ....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2013 21:33 לינק ישיר 

יופי של אישכול!

מאיפה צצים לך הרעיונות האלה ?! אה? 

אפעם לא ממש ניסתי לחשוב בכוון של מה כל קול מביע מבחינת הדפינישיין, כי זה יותר עניין להרגשה מאשר להגדרה.
באמת מרתק לנסות להגדיר את זה !
ההגדרות שלך קולעות מידי, ככה שאין לי הרבה להוסיף.
אייבי -  איזו הגדרה יפה! הבס שלו כ"כ חם ומשתתף.. נותן לכל שיר שקט את הטון העצוב ומעניק לכל שיר סוער עומק. הקול שלו  מ-ו-ש-ל-ם  ללחנים ולטקסטים הכ"כ מביעים שלו..
רבאי ברוך לוין - א ביג לייק על ה "בראשיתי טהור" :)  הקול שלו מביע  תמימות וסוג של שלימות טבעית בלי שמץ של מלאכותיות!
לגבי אבריימל שליט"א , דעתי בנידון ידועה.. מילה בסלה! 

-----
סטריאו, 
לא שזו הודעה המיועדת רק ליודעי ח"ן .
אצבעותי שרבטו תגובה בשעה שהייתי אמורה לישון ,  לוידעת מה השתבש בדרך, אחרי שלחצתי על שלח.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2013 01:15 לינק ישיר 

אידי כתב:
הקול של שלוימי גרטנר

קול שמח! קול שמביע טוב לב, אהדה, שופע הסתכלות חיובית. קול שמושיט יד למאזין ואומר לו "בוא נאמין בקב"ה ובטובו הגדול".

הייתי מוסיף לו עוד משהו שיש לקולו - "מתיקות אדירה " !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2013 20:42 לינק ישיר 

בהחלט :)
סטריאו ומילקי, תודה לכם על התגובות!
ו-אפשר להמשיך לנתח עוד קולות, אתם יודעים ;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2013 22:00 לינק ישיר 

סטריאו כתב:

הייתי מוסיף לו עוד משהו שיש לקולו - "מתיקות אדירה " !

אני דווקא רואה מתיקות יתר כחיסרון.
יותר מדי סוכר זה לא בריא (גם לשיניים :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2013 23:27 לינק ישיר 

פסנתר_כנף כתב:

אני דווקא רואה מתיקות יתר כחיסרון.

מה ??? מאיפה זה בא לך ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2013 23:29 לינק ישיר 

אידי כתב:
הקול של אלי גרסטנר

קול שמביע רעננות, "קוּליוּת", עדכניוּת. קול שמביע טוב-לב (דווקא הרבה טוב לב) זחוח במקצת והתייחסות עניינית לדברים.

גם עליו אני יוסיף שיש לו הרבה מתיקות לדעתי !  (פסנתר....?)  וגם הקול שלו עושה לי כזה תחושה של כיף .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פשוט מוזיקה > הכל מכל קול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext