| נשלח ב-8/1/2013 22:36 |
|
| |
לכל מי - גד אלבז.
בשמיעה ראשונית - יפה, אבל לא מי יודע מה. בשמיעה שנייה - יש פה משהו... בשמיעה שלישית - מרגש!!
תקשיבו טוב למילים, ואם תעלה לכם בראש האסוציאציה המתאימה - השיר הזה יכול לרגש אתכם עד דמעות.
לכל מי - גד אלבז מילים: נועם חורב לחן: דורון מדלי
לכל מי שעבר את הלילה / שסלח על בגידה של הגוף לכל מי שהמשיך הלאה הלאה / לכל מי שהצליח לעוף לכל מי שחייך אל העצב / שהבטיח למוצא בחושך תקווה שבחר להניח את החרב / לכל מי ששרד אהבה
פזמון: לכל מי שנגע בנשמה / ועמד מול היופי עצור נשימה לכל מי ששרד בצללים / אני עומד כאן מולכם ואין לי מילים
לכל מי שבער עם השמש / שביקר במצולות ועדיין נושם שהלך בשבילים של הנפש / לכל מי שעדיין חולם לכל מי שבחר לא לברוח / שמבעד לבכי זכר לחייך ספרו לי מאיפה הכוח / ספרו לי למדו אותי איך
לכל מי שהדביק את השברים / עוד מוכן ליהנות מפשטות הדברים לא נבהל כשהכול התמוטט / לכל מי שיודע יודע לתת...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2013 19:03 |
|
| |
במבט ראשון בכלל לא חשבתי לפתוח את האשכול, כי גד אלבז - למרות שהוא טוב בהחלט - עדיין לא נכנס לרשימת האמנים שארוץ לשמוע שיר חדש שלהם. במבט שני אמרתי - אם פסנתר טורח לפתוח אשכול מיוחד לשיר הזה, שווה לנסות.
אז קודם כל, קראתי את המילים. אין הרבה מה להגיד עליהן, אבל יש פה משפט שדי מתאר - "המילים פה נוגעות בנשמה / לעמוד מול היופי עצור נשימה"... ובמילים שלנו - אילו מילים!!! אחד התמלילים המשובחים של יוצרי דורנו. בלי ספק, מרגש עד עוצר נשימה. גם מבחינה ספרותית התמליל מעולה.
לגבי הלחן - לא הדבר הכי קליט ו/או סוחף בעולם... מי יודע, אולי יום אחד מישהו ילחין את היצירה הזאת מחדש?
--
ותודה רבה על ההמלצה, פסנתר!  _________________
תוקן על ידי אידי ב- 09/01/2013 19:03:35
פורום_פרחי_מיאמי_החדש
קומו, אוהדים!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2013 21:20 |
|
| |
גם אני בשמיעה ראשונה לא התלהבתי, אבל אחרי ששמעתי אותו שוב, באזניות, זה היה ממש יפה. צריך פשוט לשמוע את זה כמה וכמה פעמים. ואגב, מישהו האזין היום לתוכנית ״בקצב היום״ בקול חי? השמיעו שם את ״כבתחילה״ של גד אבל בגירסה האנגלית שנקרא "you and I". שיר חדש חדש ומאוד יפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2013 22:03 |
|
| |
| אידי כתב: |  | אז קודם כל, קראתי את המילים. אין הרבה מה להגיד עליהן, אבל יש פה משפט שדי מתאר - "המילים פה נוגעות בנשמה / לעמוד מול היופי עצור נשימה"... ובמילים שלנו - אילו מילים!!! אחד התמלילים המשובחים של יוצרי דורנו. בלי ספק, מרגש עד עוצר נשימה. גם מבחינה ספרותית התמליל מעולה.
|
|
איזה כיף לשמוע ממך תגובה כזאת! התחלתי להעריך את השיר יותר מאז שקראתי אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2013 21:43 |
|
| |
תודה פסנתר :)
|
|
|
|