בית פורומים פשוט מוזיקה

האסק 26-אכזבה!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/9/2013 03:20 לינק ישיר 
האסק 26-אכזבה!

גם אני כמו עוד הרבה קניתי את האסק 26, ומאוד התאכזבתי, א) האולם מלא רק בנשים כך שהם לא משתתפות בשירה ולא נותנות פידבק.
ב) האולם קטן מאוד, התזמורת קטנה, ולא מרתקת.
ג) אין מצגות או משהו אחר מאחוריהם. ממש ממש עלוב.
מי שראה מופעים אחרים של האסק מבין שמדובר ממש בהופעה לא מוצלחת.
או שנגמר שם הכסף, ואלו הן התוצאות.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2013 23:28 לינק ישיר 
מסקנה

לאחר עוד כמה צפיות, המסקנה היא: אל תקנו!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2013 00:25 לינק ישיר 

OK, אתה מדבר על ה-DVD. אבל שמעתי את דוגמיות השמע במוסטלי מיוזיק, וזה דווקא נשמע מעולה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/9/2013 00:26 לינק ישיר 

קבלו לינק:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/9/2013 01:21 לינק ישיר 

עוד אשכול על האסק 26: האסק 26 הDVD - ה-קטע של המילניום!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/9/2013 11:58 לינק ישיר 

זה נכון שזה נשמע טוב, אבל רק נשמע. הקטע של המילניום כשאברהם פריד שר בלי מיקרופון מתברר כקצת על גבול השקר, מפני שיש לפניו רמקול שטח, אמנם רחוק כמטר וחצי אבל עדיין רמקול שטח שזהו תפקידו.
ומי שרואה ושומע את בן דוד ושמע גם את הביצועים המקוריים שלו בעיקר לשירים באנגלית רואה ושומע איך שהוא לא יכול להגביה את הקול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2013 21:53 לינק ישיר 

איךשהוא, אתה בטוח שלא נסחפת קצת?
אולי זה לא האסק 7, אבל עדיין האסק מכובד ויפה.
מה שלי הפריע שם היה דווקא מיעוט הגיוון באומנים: פריד ומב"ד תפסו את רוב הערב, ובני&יידל הם לא ממש גיוון, במחילה. רק אייבי גיוון קצת... אבל זה היה הרעיון של ההאסק - 2 הנ"ל בחזרה לבמה! אז מה לי כי אלין...

בכל אופן, פריד איחל שם לשייע מנדלוביץ רפואה שלימה, אולי זה קשור?

--
נכתב בעיו"ט מחו"ל! (סוף סוף זכרתי להוסיף את השורה הזאת )

פורום_פרחי_מיאמי_החדש

קומו, אוהדים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2013 10:29 לינק ישיר 

האסק 26 זה האבק הכי אהוב עלי! וגם התזמורת השונה המחודשת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2013 19:30 לינק ישיר 

אני באופן כללי יעדיף לשמוע זמר טוב גם אם אין מאחוריו הפקה גרנדיוזית ושואו גדול עם מצגות מפוארות, מאשר זמר רדוד שיש מאחוריו את כל השואו והבלאגן הזה שקצת מחפה על רדידותו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2013 18:49 לינק ישיר 
האסק 26- מתגעגים לימים של פעם- כתבה משלאגר

שנה אחר שנה האסק הפגיש נדיבים בעלי לב רחב עם גדולי הזמר החסידי - משלמה קרליבך עד ג'ו עמאר, ממרדכי בן דוד ועד מתיסיהו. בכל שנה הם העלו את הרף, והקהל חיבק את האסק בחום.

האסק הפך לחלק אינטגרלי מעולם המוזיקה החסידית, והתקליטים שיצאו מדי שנה בעקבות המופעים מככבים בכל בית יהודי.

מי שעמד כל השנים הללו מהפקות הגרנדיוזיות היה המפיק האגדי שיע מנדלוביץ, שהפיק את המופעים הגדולים ביותר שידעה המוזיקה החסידית אי פעם. הוא הביא את האסק לאולמות במנהטן שמעולם לא שמעו צליל של מוזיקה חסידית, כמו למשל המדיסון סקאוון גארדן שם נערך המופע האחרון בהפקתו של מנדלוביץ - האסק 18.

אבל הימים הנפלאים של האסק חלפו מזמן. המפיקים התחלפו, ובשנים האחרונות נדמה שהמופע דורך במקום. הזמרים אותם זמרים, הקמפיינים מיושנים וחסרי רוח יצירתית. לינקולן סנטר הפך לאולם הבית של המופע, והאמת? די נמאס.

בשנה שעברה, היה מי שחשב שימיו הגדולים של המופע חוזרים. בהאסק הבטיחו מופע חד פעמי של מרדכי בן דוד ואברהם פריד על במה אחת, אבל במציאות הקהל נאלץ לצפות במופע מבולבל שהרגיש לנו כמו חלטורה אחת גדולה.

חבל. לא בכל יום רואים שני ענקי זמר כמו בן דוד ופריד על במה אחת. אבל במקום לנצל זאת ולהציג שירים או עיבודים חדשים, הכל היה צפוי מראש ולא חדשני.

השבוע פורסמו המודעות הראשונות לקראת המופע ה-27 של האסק. לא הופתענו. שוב הזמרים הלא כ"כ מוכרים, המודעות שלא השתנו, והקמפיין שלא מחדש דבר.

פעם ישראלים חובבי מוזיקה חסידית טסו לחו"ל כדי לצפות בהאסק. היום המצב התהפך: ה'חוצניקים' נוסעים לישראל כדי להנות ממופע מוזיקלי ראוי. שוואקי מופיע בקיסריה ונוקיה, פריד בבריכת הסולטן. מופע בארה"ב? הוא כבר לא מצדיק את ההשקעה.

אז מה קרה להאסק? אם תשאלו אותנו, הדבר היחיד שיציל את המופע הזה הוא להעתיק אותו לאולם ישראלי. תחשבו על זה: האסק בקיסריה. פתאום זה נשמע משכנע.

שיהיה להם בהצלחה. זה כל מה שאנחנו מאחלים.

------------------
מקור: 
http://shlager.net/article/4406/מוזיקה/shlager/מה-קרה-להאסק-.html

תוקן על ידי netson ב- 20/10/2013 18:49:28

פרחי מיאמי - הילדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2013 01:46 לינק ישיר 

netson כתב:

אז מה קרה להאסק? אם תשאלו אותנו, הדבר היחיד שיציל את המופע הזה הוא להעתיק אותו לאולם ישראלי. תחשבו על זה: האסק בקיסריה. פתאום זה נשמע משכנע.

שיהיה להם בהצלחה. זה כל מה שאנחנו מאחלים.

------------------

האסק בקיסריה נשמע טוב....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2013 11:25 לינק ישיר 

האירוניה היא שהתזמורת של האסק 26 הייתה למעשה גדולה יותר מהתזמורת מאז 2010
זה עדיין מאכזב שוואקי קונצרט רגיל מקבל תזמורת גדולה יותר מהאסק
אם אתה רוצה קטעי וידאו נדירים האסק, ללכת לערוץ שלי youtube.com/vintagembd

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2013 00:26 לינק ישיר 
אוהד מושקוביץ מסיר את הכפפות: האסק - לא מה שחשבתם

הטור שפורסם בשלאגר על השינויים שהתחוללו במופע ''האסק'' עורר סערה בברנז'ת המוזיקה היהודית. היו שהסכימו עם הטענות, אבל אחרים מחו בתוקף וטענו כי המופע עדיין יוקרתי ונחשק, ומהווה רגע שיא באירועים המוזיקליים היהודיים בחו''ל. כדי לעשות סדר בדברים, שוחחנו עם הנציג הישראלי ב'האסק' – אוהד מושקוביץ • ראיון

אוהד מושקוביץ, שישתתף השנה בפעם החמישית במופע, אוהד עשה לנו קצת סדר בבלאגן והסביר לנו למה המופע לא יאבד מיוקרתו על אף כל השינויים שנעשו.  

אוהד מושקוביץ, שלום, מה שלומך בימים אלו?
"ברוך ה', תודה, עובדים קשה כרגיל אך מרוצים."

בא נתחיל מההתחלה, כמה שנים אתה מופיע ב'האסק'?
"הפעם הראשונה שלי הייתה ב'האסק 18', עשיתי דואט מרגש עם גדול המלחינים - יוסי גרין, שרנו בפעם הראשונה את "אד-תניא" (שילוב של אדרבה ותניא עם שלמה שמחה). המופע היה ב'מדיסון סקוור גארדן'  בהפקתו של שייע מנדלוביץ ובניצוחו של ישראל לאם. הופיעו שם יחד איתנו יעקב שוואקי, מתיסיהו, ברוך לוין ועוד רבים, היה מופע מדהים."

בא נדבר על השנים שלאחר מכן, תסכים איתי שהמופעים בתקופה האחרונה נמצאים בגרף ירידה מתמיד. לדוגמא, 'האסק 18' נערך, כפי שהזכרת, ב'מדיסון סקוור גרדן'  ומאז הוא נדד לאולמות קטנים יותר, ה'לינקולן סנטר', שבו המופע מתקיים לאחרונה, מכיל הרבה פחות כסאות.
"אני לא חושב שנכון לשפוט איכויות של מופע לפי מספר הכיסאות באולם. המופעים הכי מושקעים נערכים באולמות קטנים, מה שחשוב זה ש'האסק' הצליח לשמור על האיכות המוסיקאלית והרמה של ההפקה, זה מה שקובע, לא מספר הכיסאות."

אוקי, אז בא נדבר מבחינה מוסיקאלית, בשנים הראשונות הופיעו ר' שלמה קרליבך, ג'ו עמאר, מרדכי בן דוד ועוד, אלו היו הזמרים הכי גדולים שתעשיית המוזיקה החסידית ראתה אי פעם על במה. כיום נוצר מצב שעל אף שמופיעים אמנים בסדר גודל כמו שלך ושל פריד, שאר המשתתפים הם אמנים נחמדים מאד ומוכשרים אבל לא מהרמה הגבוהה ביותר.
"תבין, בשנות השמונים, כשהתחילו המופעים של 'האסק', כמות האמנים במוזיקה החסידית הייתה מצומצמת מאד. היו אז מרדכי, ר' שלמה, פריד, דדי, להקות ה'פרחי' ועוד מספר לא רב של זמרים. באותם ימים, בכדי ליצור מופע ברמה גבוהה היה צריך לגייס את כל הכוכבים ולהציב את כולם על במה אחת. כיום, ברוך ה', המצב השתנה, המוזיקה החסידית התפתחה לאין שיעור.

יש עשרות אמנים שמוצאים להיטים חדשים כל שנה והייחודיות של 'האסק' היא הדינמיות של ההפקה, כלומר, אם לצורך העניין להקת 'היום השמיני' מוציאה להיט מטורף כמו "יאלילי", או זמר כמו ברוך לוין מוציא את 'וזכיני לגדל' שכבש את כל העולם, מיד מזמינים אותם להופיע באותה שנה. אז נכון שלא מדובר באמנים מהרמות הגבוהות של התעשייה כרגע, אבל זה מה שהולך באותו זמן וזה מה שהציבור רוצה לשמוע ואם הם לא יוזמנו להופיע בהאסק איך אתה רוצה שהם יהיו אמנים גדולים ומכובדים כמו הגדולים שהיו בזמנו? זה בדיוק המקום לתת להם במה ולתת לאמנים את ההזדמנות לגרום לקהל להפוך אותם לכוכבים גדולים יותר"

בכל אופן, נוצר רושם בציבור שהרמה ירדה, אני בטוח שזה מתבטא גם במכירות של הDVD. 
"אי אפשר להתעלם ממה שקורה סביב. פעם 'האסק' היה המופע החסידי היחיד כמעט, בטח בסדר גודל שלו. כיום, כפי שאמרתי, ברוך ה' התעשייה התפתחה מאד והופעות ברמה כזו הם לא מחזה נדיר, אז כן, יש המון היצע ו'האסק' איבד מעט מהבלעדיות שלו אבל אל תשכח שההופעות של 'האסק' נועדו בכדי לממן את הפעילות של הארגון, אז כן, יש מגמה של צמצום בעלויות אבל זה לעולם לא יבוא על חשבון המוסיקה והאיכויות הקוליות. מה שלא יהיה, עדיין 'האסק' הוא מותג חזק יותר מכל תופעה חולפת. תשמע, זו כבר השנה ה-27, זה לא בא ברגל."

אתה יכול להבטיח שהשנה יהיה מופע ברמה גבוהה יותר מהשנים האחרונות?
"אני יכול לדבר רק בשם עצמי. אני יודע שאני בא לתת הופעה מכל הלב, אני משקיע המון שעות והכנה מוקדמת למען המופע הזה. הוא חשוב לי מאד גם מהבחינה המוסיקלית וגם בגלל האידיאל שעומד מאחוריו. השנה מציינים 40 שנה לפעילות של הקעמפ וזה דבר עצום, רק המחשבה על כך נותנת לי אמביציה ודחיפה אדירה לבוא וליטול חלק באירוע הזה וכמובן שגם הקהל בארה"ב הוא מיוחד מאד, אני מקבל פידבקים מדהימים כל שנה וזה מה שגורם לי לבוא שוב ושוב ולהשקיע כ"כ הרבה בשביל שכולם יהיו מרוצים."

מה תשיר בהופעה?
" כל פעם מחדש יש לי הרבה שיחות והתייעצויות עם המפיק של המופע דינג וגם עם האמרגן שלי דוד פדידה עד שמגיעים להחלטה הסופית - השנה אני כנראה אשיר בעז"ה שיר חדש מתוך האלבום הבא שלי."

אלבום חדש? בא נדבר על זה..
"כן, דוד פדידה ואני עובדים על אלבום חדש, אנחנו חוזרים לשתף פעולה עם יוסי גרין שזה תענוג גדול בפני עצמו, בנוסף יש לנו את אלי קליין ואיצי ברי המוכשרים שהפיקו את האלבום הקודם שלי, את המיקסים לאלבום החדש יעשה אלי לשינסקי שאין צורך להסביר במי מדובר, גיבשנו צוות מנצח ואני בטוח ומקווה שהתוצאה תהיה בהתאם."

אם אני לא טועה חלפו כמעט 3 שנים מאז 'אחד יחיד ומיוחד', למה כ"כ הרבה זמן?
"תראה, אני כמעט ולא נמצא בישראל. קהל היעד שלי ברובו נמצא בחו"ל. אני והתזמורת של גרשון פריישטט מופיעים לאורך כל השנה בחתונות ובמופעים בכל רחבי העולם, וכשמדובר בחתונות ומופעים בסדר גודל כזה, בדרך כלל ההפקה יותר מורכבת ויש יותר הכנות, זה דורש המון זמן. רק עכשיו חזרנו מסיבוב ארוך שכלל חתונות ומופעים בצרפת, מקסיקו, בלגיה, לונדון רומא ואפילו באיים הקריביים. בעז"ה בחורף המצב ירגע ויהיה לי יותר זמן להקדיש בשביל האלבום."

תן לנו טעימה קטנה מתוכו?
"אני יכול לספר לך שסיימתי להקליט עכשיו שיר מדהים ביחד עם להקת 'קינדרלעך'. זה שיר שנקרא 'אשר ברא', הוא קאוור לשיר "Con te pertiro" של אנדראה בוצ'לי. ביצענו אותו לראשונה לא מזמן בחתונה בחו"ל, צילמנו אותו גם כקליפ ועכשיו סיימתי להקליט אותו בישראל. הוא יצא מדהים ומרגש ואני מקווה  שיהפוך ללהיט חופות ענק כמו "בואי כלה"."

אוקיי, תודה רבה, שמחנו לשוחח איתך ונאחל לך בהצלחה ונקווה ש'האסק' באמת יצליח לשמור על כוחו ולשוב להוות פקטור משמעותי במוזיקה כמו בימיו הגדולים.
"תודה רבה לכם תמיד כשאני מסתובב בעולם אם אני רוצה להרגיש בבית אני פותח את אתר "שלאגר" כדי לנשום קצת מוזיקה חסידית, תודה גם לקהל ובהצלחה למוזיקה החסידית כולה."

מקור:http://www.shlager.net/article/4421/טורים/shlager/אוהד-האסק-לא-מה-שחשבתם.html

תוקן על ידי netson ב- 09/12/2013 00:26:59

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פשוט מוזיקה > האסק 26-אכזבה!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext