| נשלח ב-18/11/2010 13:09 |
|
| |
סקירות אורך- 'תעודת זהות' לפרחים.
להסביר או להתחיל מיד עם דוגמא...?
טוב, ניתן כיוון...
אז ככה:
מתמקדים על סולן מרכזי אחד וסוקרים את ההיסטוריה המוזיקלית שלו, מאפיינים מרכזיים, האם הוא "יורש" של מישהו או שהוא התחיל סגנון חדש, מי היורשים שלו (אם יש), וכל דבר רלוונטי שעולה על דעתכם. מין כרטיסיה אישית כזאת...
ולפני שתיבהלו מההקדמה המפוצצת, אני אתן דוגמא מאחד הסולנים המועדפים עליי - דייויד הרשקוביץ.
-
דייויד הרשקוביץ
שנים במקהלה: 2006 - 2010
דיסק מרכזי: יבוא - ה CD ובעיקר ה DVD.
סולו מאפיין: "הרחמן הנִקְדָש".
מאפייני קול: עוצמתי, עשיר ומגוון, ממשפחת הקולות של יושי בנדר.
אנחנו (תושבי ארץ הקודש) פגשנו את דייויד לראשונה בקיץ 2007, כאשר הכוכבים הבלתי מעורערים היו ארי רוזנר ושמולי ברוין. באותה הופעה דייויד היה מצעירי הצאן שבקושי קיבלו סולואים ואפילו לא השתתפו בכל השירים, אבל נראה תוסס וחופשי על הבמה - אף על פי שמטבע הדברים רוב הקהל הישראלי עדיין לא הכיר אותו.
התחנה הבאה היתה ב CD של יבוא, עם כמה סולואים מכובדים למדי, אם כי לא מרכזיים עדיין (החשוב שבהם - we turn to you). ה CD הזה היה CD הפרישה של שמולי ברוין, וביבוא ה DVD דייויד ירש באופן טבעי כמה סולואים מרכזיים של שמולי - הבולט שבהם: "הרחמן הנִקְדָש", וניתן להגדירו בתקופה זו כממשיך דרכו של שמולי ברוין - הן בקול העוצמתי והן בהלהבת הקהל. בפורום הוא הוגדר באותה תקופה כ"הcoolי של ה DVD" (גריני).
בפסח 2010 הקול של דייויד התחיל להתחלף, אם כי מספר הסולואים שלו נשאר כמעט ללא שינוי (הבולט שנלקח - we turn to you , שהועבר לרבינא אברמוביץ. עם זאת, רק במופעי קיץ 2010 דייויד נאלץ להתחיל להיזהר מאוד ולעצור לגמרי את העוצמה שאפיינה את קולו עד אז, כדי להצליח לשיר כראוי.
מופע הפרישה של דייויד היה בסוכות 2010, עדיין עם קול סביר ועשיר, וגם אז הוא זכה לכמה סולואים כשהמרכזי שבהם הוא כמובן סולו הדגל - "הרחמן הנקדש". מופע זה היה גם מופע הפרישה של יאיר קניג ועקיבא אברמוביץ, והם זכו לטקס פרידה מרשים בסוף הקראת השמות. דייויד הוגדר ע"י ירחמיאל באותו מעמד כ"מנהיג גדול במקהלה", ואחיו הצעיר ג'רמי כ"דור הבא". אף על פי כן, מבחינה מוזיקלית סביר יותר לראות דווקא את בנימין רבינא אברמוביץ כממשיך טבעי - שכן בתקופה זו רק הוא מתקרב לדייויד מבחינת העוצמה, וגם ירחמיאל הכיר בכך כשנתן לרבינא כמה סולואים מובהקים של דייויד כגון אותו we turn to you.
מעניין לציין ששמולי ברוין, שדייויד היה יורשו המוזיקלי, שיער בראיון משנת 2008 שחבר המקהלה שמתאים לו ביותר להמשיך בקריירה מוזיקלית כבוגר הוא ידידו דייויד הרשקוביץ.
תוקן על ידי אידי ב- 18/11/2010 13:18:02
תוקן על ידי מיאמוש ב- 02/12/2016 11:58:03
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 13:20 |
|
| |
נ"ב - המלצה חמה: לפני שאתם שולחים סקירת אורך - תשחירו ותעשו "העתק" - ctrl c - כדי שאם החיבור יתנתק, החומר לא יאבד.
|
| נשלח ב-18/11/2010 13:36 |
|
| |
* בנימין רבינא אברמוביץ עולה פי כמה וכמה על קולו של דייויד הרשקוביץ - עפ"י דעתי המקצועית. אמנם לדייויד היה קול שנהניתי לשמוע אך אין מה להשוות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 13:44 |
|
| |
גריני, כשעלה לי הרעיון של האשכול הזה חשבתי עליך מיד. אנחנו מחכים לסקירות אורך גם מדעתך המקצועית - אחרת אני עלולה לפתוח את "אשכול הנעליים הגדול". ראי הוזהרת! 
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 14:00 |
|
| |
אני בעד אשכול הנעליים הגדול - בכיף!!!!
תראי, אני לא בקטע של שנים מדויקיות, רק מה אני נוטה להסכים שירחמיאל בהחלט מחפש או נוטה מטבעו לקבל קולות דומים לקודמיהם.
דוגמאות שאני יכולה להעלות ברגע זה ממש מבלי לעשות לעצמי השמעה ארוכה למיטב צלילי המקהלה:
לצורך הענין נקרא להם בקבוצות עפ"י ה א-ב:
*זה לא עפ"י סדר כלשהו - אלא מתוך זכרון רגעי. אשמח אם תוסיפו עוד שמות.
קבוצה א' - קולות מתוקים:
ג'ורדן אודינסקי
יהודה גורקין
דוד פרלמן
רוברט לואי
אלחנן מג'סקי
אריק שטרן
מנחם קליין
שמולי ברוין
אלברט אייל
סול אייל
אדם מרגולס
קבוצה ב' - קולות חזקים:
ייצי ג'קובוביץ
זק נוסבאום
יושי בנדר
בנימין רבינא אברמוביץ
קבוצה ג' - קולות מיוחדים:
עודד קריטי
ייצי ספינר
שאול אלסן
ג'ונתן פלאי
סטואי בינשטוק
יאיר קניג
קבוצה ד' - קולות מתוקים וייתכן גם חזקים היודעים להחזיק מנגינה היטב או שנקרא להם מקצועיים?
חנינא אברמוביץ
עקיבא אברמוביץ
יוסי שיק
שמחה קאץ'
קבוצה ה' - קולות נמוכים:
שמעון גורקין
עקיבא ג'ייקובס
ככל שאזכר בעוד, אכנס ואתקן או אוסיף.
תוקן על ידי greenie ב- 18/11/2010 14:15:52
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 14:13 |
|
| |
גריני, הרשימה שלך שווה אשכול בפני עצמה. את מוזמנת לפתוח ולהעביר אותה לשם כדי שנוכל לפתח את הנושא.
אין צורך בשנים מדוייקות - מקסימום מישהו ידאג לתקן את השנים על עיקרון הויקיפדיה - אבל סקירת אורך כללית, ככה... אנחנו בכל זאת נרצה לשמוע.
תוקן על ידי אידי ב- 18/11/2010 14:16:17
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 14:34 |
|
| |
| greenie כתב: |  | * בנימין רבינא אברמוביץ עולה פי כמה וכמה על קולו של דייויד הרשקוביץ - עפ"י דעתי המקצועית. אמנם לדייויד היה קול שנהניתי לשמוע אך אין מה להשוות. |
|
באמת לא השוויתי
הרעיון כאן הוא סקירת אורך על אותו סולן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 17:37 |
|
| |
א. דיויד היה רק משנת 2007 וההופעה הראשונה שלו היתה 30 שנה למיאמי. ב. לדעתי הקול שלו ממש לא מסוג הקול של יושי בנדר. ליושי היה יותר קול מהאף. ולדיויד קול יותר גרוני משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 18:49 |
|
| |
אתה בטוח, משיחמשיח? כי אני פשוט חישבתי 5 שנים אחורה, לפי מה שהוא עצמו אמר שהיה 5 שנים במקהלה. -- אף, גרון... יכול להיות. בכל אופן, שים לב שלשניהם יש גוונים בקול - הוא לא חדגוני אלא עשיר ומגוון. כנ"ל שאול אלסון (למרות שהוא לא בכיוון שלך עכשיו :-) )
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 19:09 |
|
| |
באמת התפלאתי על המספר שנים שהוא אמר שם ב'פרידה'. בכל אופן זו היתה הופעתו הראשונה. אילו גוונים יש לשאול אלסון בקול תמיד הוא נשמע אותו דבר אפילו אחרי שהתחיל להתבגר קולו.לבנימין רבינא למשל יש גוונים בקול.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 19:20 |
|
| |
יאיר קניג - אני רוצה להתחיל לכתוב עליו אבל כרגע אין לי זמן בעז"ה היום יותר מאוחר או מחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 20:28 |
|
| |
אשכול ממש נחמד! זה יכול להכנס לפרויקט...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 20:54 |
|
| |
יפה איידי, אהבתי את הרעיון של האשכול!! ואני חייבת לציין שיש לך כושר כתיבה ממש מעולה נהנתי ביותר לקרוא את הסיקור על דיויד, אוסיף גם אני סיקורים בהזדמנות הראשונה.....
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 22:44 |
|
| |
חשבתי על זה, עידודו... ברוך שכיוונתי.  מצ'ניק - תודה! תתחדשי על החתימה... אנחנו כבר מחכים לקרוא את הסיקורים. נ"ב - זה אִידִי (פעמיים חיריק) :)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 23:45 |
|
| |
יושי בנדר שר מהאף??הוא שר מהבטן מכל הריאות, מכל הנשמה (עיין ערך הסולו WE TURN TO YOU בהסרטה מהחזרות באולפן) אבל לא מהאף!
וכמו כן הקול שלו לדעתי הוא ממש לא מהמשפחה של הקול של דיויד אפילו לא בן דוד=)
אווף ממש בא לי לעשות סיקור על כמה מהמועדפים שלי אבל מה לעשות שאת כל הקליפים כאן אין לי אפשרות לראות (אינטרנט כשר..) אז כל הידע שלי הוא מהדיסקים של השמע והצפיה ואת ההופעות בין לבין אני לא מכירה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 14:53 |
|
| |
יאיר קניג
שנים: 2005-2010
דיסק מרכזי: יבוא וDVD יבוא.
הופיע גם ב: רווח, DVD רווח, משיח ומסביב למדורה.
מאפייני קול: מרגש, חזק, עוצמתי, נחתך-נשנק. קול שמזכיר לי את סולני צליל וזמר.
הופעתו הראשונה בחול המועד פסח 2005 לא זיכתה אותו אפילו בסולו אחד בודד, ילד קטן וחמוד בירכתי השורה הראשונה.
במיאמי 30 חול המועד פסח 2007 הוא כבר לא היה ילד אנונימי אלא כבר נחשב למישהוא שיש לו עתיד מזהיר, באלבומי "משיח" ו"מסביב למדורה" שיצאו באותה תקופה נשמע קולו בכמה וכמה סולואים כשהצפי הוא שקולו עוד צריך להתייצב מעט.
בקיץ 2007 הוא הגיע להופעה בארץ, אולי לא כוכב האירוע אבל בהחלט מישהוא שראוי לציון.
לאחר שכל ה'גדולים' פינו לו את הבמה עלה קרנו ביותר,והיה זה אך טבעי שהוא ישמש כסולן ראשי באלבום "יבוא" שיצא בשנת 2009. ואף קיבל רצועת סולו פרטית (!).
בסוף שנת 2009 יצא הDVD יבוא והיה כבר מי שהגדיר אותו ככוכב הDVD.
בקיץ 2010 שוב הופיעו פרחי מיאמי בארץ אלא שהפעם הוא הגיע בתור בוגר, תרתי משמע. הוא כמעט לא שר סולו אבל היתה לו נוכחות מרשימה בהחלט, הן מצד הקהל והן מצד המקהלה.
בחול המועד סוכות 2010 היתה הופעתו אחרונה. ירחמיאל ביגון לא פיספס את ההזדמנות וערך מסיבת פרידה קטנה ומרגשת לו ולעוד שני ילדים (ע"ע דיויד הרשקוביץ).
אמרנו מרגשת? אילו לא דברים בעלמה-דברי ירחמיאל: "אחד הילדים האהובים עלי". ואין ספק שזה מגיע לו, היתה לו עדינות מיוחדת שהתבטאה בשירה, בתנועות ובמראה החיצוני.
הוא הגיע למקהלה יחיד כלמר לא היו לו אחים במקהלה לפני - זאת אומרת, הוא התחיל את הקריירה לבד ולא עם "זכות אחים" -ולבנתיים גם לא אחרי....
נ.ב. לקראת חנוכה 2010 החליט ירחמיאל ביגון לעשות עדנה לסולנים שקולם התבגר ולהחזיר להם את הקול בכח - כלומר, להוציא לאור שירים שהוקלטו לפני שהתחלף להם הקול. בדיסק שנקרא התעוררות הוא שר שם עם עוד שלושה סולנים.... ועל זה תוכלו לקרוא באשכול "דיון על הדיסקים החדשים".
תוקן על ידי אידי ב- 19/11/2010 15:20:36
 |
|
|
|
|
|