בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

הפינה התורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/4/2011 22:02 לינק ישיר 
הפינה התורנית

ידוע שמכל דבר בעולם אפשר וצריך ללמוד הוראה בעבודת ה' - והנושאים שאנחנו עוסקים בהם לא יוצאים מכלל זה.

אז - אם יצא לכם ללמוד / לקרוא משהו בהקשר לנושאים שלנו (פרחי מיאמי ושות'...) שאפשר לקחת ממנו הוראה בעבודת ה', או שסתם חשבתם על רעיון כלשהו שקשור - שתפו אותנו כאן!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2011 22:07 לינק ישיר 

המצווה השלישית (ממצוות עשה להרמב"ם)

היא הציווי שנצטווינו על אהבתו יתעלה

והוא: שנתבונן ונסתכל במצוותיו וציווייו ופעולתיו, כדי שנשיגהו ונתענג בהשגתו תכלית התענוג - וזוהי האהבה המצווה [עלינו].

ולשון ספרי: ו"לפי שנאמר 'ואהבת את ה' אלוקיך' (דברים ו, ה) יודע אני כיצד אהב את המקום? תלמוד לומר: 'והיו הדברים האלה אשר אנכי מצוך היום על-לבבך' – שמתוך כך אתה מכיר מי שאמר והיה העולם". הנה ביארנו לך, שבהשתכלות תבוא לידי השגה, וימצא לך תענוג ותבוא האהבה בהכרח.

וכבר אמרו, שמצווה זו כוללת גם-כן, שנקרא את כל-בני האדם לעבודתו יתעלה ולאמונה בו, שכן אם אתה אוהב את מי שהוא (דוגמא מעשית: הדיונים באשכול "אז מה הדירוג שלכם" ודומיו - א.ה.), תהללנו ותשבחנו ותקרא בני-אדם לאהבתו - וזה על דרך המשל - כך אם תאהב את ה' באמת במה שהגיע לך מהשגת אמתותו, ברי שאתה בלי ספק תקרא את הפתאים והסכלים לידיעת האמת שאתה כבר יודע.

ולשון ספרי: "ואהבת את ה'" - אהבהו על הבריות כאברהם אביך, שנאמר "ואת-הנפש אשר-עשו בחרן" (בראשית יב, ה). כלומר: כמו שהיה אברהם, לפי שהיה אוהב - כמו שהעיד הכתוב: "זרע אברהם אהבי" (ישעיה מא, ח) - קורא בעצם השגתו את-בני האדם לאמונה מרב אהבתו, כך תאהבהו עד שתקרא בני האדם אליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2011 22:26 לינק ישיר 

אהבתי את הרעיון! כל הכבוד על היוזמה.תלמידי החכמים שלנו-אנחנו מצפים שתתרמו את חלקכם בנושא במיוחד עכשיו כשאתם בבין-הזמנים. ואגב,נראה לי שכדאי לנעוץ את האשכול.,לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2011 10:49 לינק ישיר 

אידי- ישר כוח!!!
ו- האומר דבר בשם אומרו...אז אני רק יציין שאת זה שמכל דבר צריך ללמוד משו בעבודת ה'- אמר הבעש"ט. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 22:24 לינק ישיר 

אז סופסוף הנני מוכנה ומזומנה,קבלו חיזוק באמונה!!:
,שויתי ד' לנגדי תמיד"-יש לו לאדם להרגיש תמיד ש-ד' נמצא איתו ורואה אותו בכל מקום ,בכלרגע , ובכל שעה,
ועלכן צריכים ליראה את ד' באמת  ולא להיות ככסיל הנוסע במהירות מופרזת על הכביש המרגיש חופשי כל עוד 
אין עין שוטר בולשת אחריו וכשתופסהו בסוף(כמו מה שקורה לכל כסיל...) מיד מתכנע ומתרצה לפניו וזאת רק בגלל קנס של 100 200 שקלים בלבד?! ואילו ד' שרואה אותנו תמיד  -והוא מקור כל הברכות ( גם של 100 200 שקלים והרבבבבההה יותר!) יעז אדם להרגיש "חופשי"  לעשות כל חפצו  עד שיקבל את ה"קנס"(העונש)??..
והרי אין  אנו  ישראל כסילים -שמתוך התחושה האמיתית של :"שויתי ד' לנגדי תמיד"-
 אנו מלכתחילה לא נגיע ל"מהירות-מופרזת" ומימלא גם לא "לקנס"!!!!!!!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 22:58 לינק ישיר 

יישר כח!! (המשל היה יפה מאד). אבל אולי תנסי לקשר את זה באיזושהי דרך לפרחי מיאמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 23:35 לינק ישיר 

או!את לגמרי צודקת! שכחתי לגמרי מההסבר של אידי בהתחלה...................
 אשתדל בפעמים הבאות.........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 23:40 לינק ישיר 

לא נורא. זה היה יפה ומחזק בכל מקרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 23:59 לינק ישיר 

תודההההה!אני אוהבת את הפירגון!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 19:04 לינק ישיר 

hello חבר'ה נראה  לי שקצת שכחתם מהפינה-ב ה הידיעה יאללה קדימה מחכה גם לקרוא משלכם מי הראשון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 19:40 לינק ישיר 

טוב אני אתחיל..אז כדי שהפעם  לא אטעה אקשר את הרעיון למיאמי...
או.קי. אשכול התמונות מכירים?? לי זה דוקא מזכיר משהו....:
תמונה-מה טמון בה??
אדם המבקר במוזאון,מסתובב בין ציורים ואומנויות רבות כשהמקום כולו מלא הוד והדר סגנון ויופי,
אך  דבר אחד חורה לו לאדם: מה בין מקום מיוחד שכזה לציורים שלבטח גם ילדון בגנון יכול לקשקש?!?!
הדבר ברור מאוד,האדם "החכם"(בלשון המעטה)  אינו מבין כי תמונות אלו אינם עוד קשקוש בלבוש,
אלא תמונה השווה הון עתק (לא סתם היא נמצאת במוזאון....)
כך גם חיינו אנו מלאים בהוד הדר יופי וסיגנון,אך מה בין חיינו היפים לאנשים הנמצאים בו?
אנשים פשוטים נטולי הוד והדר? מה לנו כי נהיה כ"חכמנו המיודע" הלא לנו לדעת כי כל אדם בחיים(כתמונהבמוזאון)
הוא שווה הון עתק!!!כל אדם מיוחד בפני עצמו (קל וחומר היהודים) שכולנו בריאותיו,
יצירי כפיו של מלך מלכי המלכים-
הקב"ה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 21:35 לינק ישיר 

מיאמית, את מקורית ויצירתית. יישר כח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 21:54 לינק ישיר 

וסתם אפרופו ר"ח אייר אל תשכחו שתמיד כל מה שה' עושה זה לטובה ק"ו בחודש אייר שהוא הר"ת של אני ה' רופאך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 21:56 לינק ישיר 

כל הכבוד גם לך מיאמית מספר 2.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2011 19:37 לינק ישיר 

"מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד"-
בטח הבנתם לאיזה אשכול הכוונה.....(חצי חיוך כמובן...חהה..)
מלמדינו ר' נחמן כי :"אין להתי-יאש רק שמחה יש!"-גם בזמנים קשים  לא ימוש החיוך מהפנים עלינו לזכור כי דוקא בזמנים אלו יש לשמוח ולהודות ל-ד' כי: "כל מן דעביד רחמנא לטב עביד"- כל מה שד' יתברך עושה -לטובה עושה ואין אנו יודעים איזה טובה מוסתרת מאחורי ה"קושי "הזה ...
 לכן  נרבה לשמוח ולהודות ל-ד' תמיד בכל מצב שהוא!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2011 19:57 לינק ישיר 

ישר כח!  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > הפינה התורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext