| נשלח ב-19/11/2013 00:30 |
|
| |
כוריאוגרפיה
מבוא: כוריאוגרפיה היא היצירה של התנועה. פעולת "חיבור" מחול, כאשר השפה התנועתית היא חופשית ואינה מוגבלת. ולענייננו, הריקוד של הפרחים.
1)כוריאוגרפיה של איזה שיר אנחנו הכי אוהבים? הכי מתחברים? מהו הריקוד שהכי משך את תשומת ליבנו?2)האם אנו רואים שינוי בין כוריאוגרפיה של תחילת המקהלה לבין היום? (במוזיקה - רואים את הטכנולוגיה המתקדמת עם השנים, האם גם בכוריאוגרפיה יש שינויים?) 3)כמה מקום תופסת אצלינו הכוריאוגרפיה? (כלומר אנחנו נשתעמם לראות שיר ללא ריקוד? האם אנחנו בהופעה שמים לב יותר לשיר או יותר לריקוד או לשניהם יחדיו?)
4) איזה מקום נותן ירחמיאל לכוריאוגרפיה מבחינתנו הצופים? האם ניתן להגיד על הכוריאוגרפיה שהיא מושלמת כשם שאנחנו אומרים על הלחן? האם באמת כוריאוגרפיה היא פרמטר חשוב להעברת מסרים אצל ירחמיאל?
אשמח לשמוע את דעותיכם!!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2013 10:10 |
|
| |
יישר כח על האשכול!
יש לי לענות על 3:
אני חושבת שיהיה קשה לנו לצפות בהופעה ללא כוריאוגרפיה. התנועות והאחידות מוסיפים המון עניין
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2013 12:05 |
|
| |
חיה- אשכול מצויין. _________________________________
בנוגע ל-3: שיר עם ריקוד הוא הרבה יותר חי עם שיר ללא ריקוד (כמו ששמיעה בדיסק לשיר היא לא דומה בכלל לצפייה בהופעה). יש יוצאים מן הכלל נגיד אברהם פריד שהוא קצת רוקד בהופעות אבל גם אם הוא לא ירקוד אני מאד יהנה. אבל בהופעה אני אישית שם לב גם לריקוד וגם לשיר. אבל כשאני מנסה לחשוב מה יותר מהם ?אז אני לא יודע לענות :-)
בנוגע ל4: לדעתי הם צריכים עוד להשתפר מבחינת ריקוד. זה לא מספיק המצב כיום. יש פעמים חללים גדולים בשירים ללא ריקוד...
תוקן על ידי netson ב- 19/11/2013 12:14:27
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2013 12:13 |
|
| |
וואוו! חי'ה חיכינו וחיכינו.. הנה זה בא והי'ה שווה בהחלט לחכות!! אשכול יפה, חכם ומענין!! אהבתי  ועכשיו לשאלות: לדעתי, פעם ירחמיאל הי'ה נותן המון מקום לכוריאוגרפי'ה והי'ה משקיע בה המון!! הכוריאוגרפי'ה בשיר "אור חדש"ממתוך מיאמי אקספיריאנס היתה מדהימה!!!! ממש אהבתי. וכמובן היו עוד. כיום משום מה הכוריאוגרפי'ה כלל לא מלהיבה, הכל יותר רגיל, רק קפיצות ואולי פה ושם קצת דברים מענינים... אבל כבר לא ההפקות של פעם, זה שונה... אני מאד אשמח לשמוע חוות דעת על תגובתי המפורטת:)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2013 19:58 |
|
| |
הכי אהבתי את הכניסה של המקהלה במופע 25 - פשוט שיגעון.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2013 22:09 |
|
| |
לדעתי אין שינוי בריקודים, הכל כמו שהיה בהתחלה מבחינת הסגנון. תמרור- אולי זה פשוט משום שירחמיאל מתחיל להזדקן? בכל אופן חייבים כוריאוגרפיה בשיר, ראיתי פעם מקהלה שלא זזו בה כלום והיא היתה משעממת מחריד למרות שהם השקיעו במוזיקה איייןןןןןןן, משהו לא נורמלי, (אני מתכוונת בשיר עצמה.)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2013 22:12 |
|
| |
[quote]תמרור כתב(זה נמחק לי)
וואוו! חי'ה חיכינו וחיכינו.. הנה זה בא והי'ה שווה בהחלט לחכות!! אשכול יפה, חכם ומענין!! אהבתי  ועכשיו לשאלות: לדעתי, פעם ירחמיאל הי'ה נותן המון מקום לכוריאוגרפי'ה והי'ה משקיע בה המון!! הכוריאוגרפי'ה בשיר "אור חדש"ממתוך מיאמי אקספיריאנס היתה מדהימה!!!! בהחלט-ומה שהייתי מוסיפה זה שהיתה אחידות יוצאת מן הכלל ממש אהבתי. וכמובן היו עוד.כיום משום מה הכוריאוגרפי'ה כלל לא מלהיבה,כלל לא?את בטוחה?בואו לא נגזים גם כיום הכוריאוגרפיה יפה מאד ויש יותר ויש פחות אם כי אני חושבת שפעם היו פחות כריאוגרפיות ויותר השקיעו בשירה-ז''א רב הזמן הילדים עמדו בשורות עם ידדים מאחורי הגב רב הזמן וההרמוניה היתה מושקעת יותר-(איכות הקול והסאונד) וירחמיאל הסתכל יותר על זה מאשר על הכריאוגרפיה הכל יותר רגיל, רק קפיצות ואולי פה ושם קצת דברים מענינים... אבל כבר לא ההפקות של פעם, זה שונה...אני מאד אשמח לשמוע חוות דעת על תגובתי המפורטת:)
[/quote]
תוקן על ידי בתשכה ב- 19/11/2013 22:28:01
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2013 23:35 |
|
| |
אוהו אילו תגובות!!! מפורטות... כמו פעם  בתשכה את רצינית שאת חושבת שהיום הכוריאוגרפי'ה יותר מרשימה מבעבר???? לגבי המוזיקה - נכון מאד בהחלט יותר השקיעו בעבר מאשר היום! גם היום כן קצת אבל לא בכללי כמו פעם...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2013 23:42 |
|
| |
| בתשכה כתב: |  | [quote]
את בטוחה?בואו לא נגזים גם כיום הכוריאוגרפיה יפה מאד ויש יותר ויש פחות אם כי אני חושבת שפעם היו פחות כריאוגרפיות ויותר השקיעו בשירה-ז''א רב הזמן הילדים עמדו בשורות עם ידדים מאחורי הגב רב הזמן וההרמוניה היתה מושקעת יותר-(איכות הקול והסאונד) וירחמיאל הסתכל יותר על זה מאשר על הכריאוגרפיה
[/quote]
|
|
אני לא אוהב שילדים שרים עם ידיים מאחורה. זה נראה רשמי מידי והילדים נראים כך לחוצים וסגורים...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 12:29 |
|
| |
אני לא חושבת שזה רע שלא כל השיר הוא עם ריקוד. אמנם הריקודים מוסיפים חיות וכו' כמו שנאמר כאן, אבל בכל זאת זה מקהלה, לא חוג ריקוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 12:45 |
|
| |
יש משהו בזה, איסתרק, השאלה מה הריקוד כשהוא נמצא... אם יש ריקוד יפה ואח"כ הפסקה, זה בסדר גמור, אבל אם הריקוד הוא קפיצות סתם, אז נראה לי יפה להשאיר לפחות את הקפיצות:)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 13:15 |
|
| |
את מתכוונת שלפעמים גם קפיצות אין?
ואגב, אני מסכימה עם זה שהאחידות היום היא לא- משהו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 13:19 |
|
| |
אני מתכוונת שקפיצות זה לא ריקוד!!! ממש כך:)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 13:24 |
|
| |
| תמרור25 כתב: |  | יש משהו בזה, איסתרק, השאלה מה הריקוד כשהוא נמצא... אם יש ריקוד יפה ואח"כ הפסקה, זה בסדר גמור, אבל אם הריקוד הוא קפיצות סתם, אז נראה לי יפה להשאיר לפחות את הקפיצות:) לא הבנתי... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 13:35 |
|
| |
איסתרק כיף שאת פה:) התכוונתי,שברור שעדיף ריקוד יפה. אבל לצערי בתקופות האחרונות אי אפשר להצביע על ריקוד יפה... הכל רק קפיצות לכאן ולשם, לא משהו אומנותי... אז עדיף שלפחות תהינה קפיצות ולא יפסיקו, כי אז יראו את הדליחות של הצד האומנותי בכוריאוגרפי'ה... הבנת?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 13:39 |
|
| |
בערך... לפעמים אני קשת הבנה:)
בעיקרון, תמיד חשבתי שלאחרונה אין לירחמיאל יותר מדי רעיונות חדשים לריקודים, ואז ראיתי את "או השם" ונדלקתי!
לא יודעת אם זה חד פעמי או לא, אבלזה אחד ה-תנועות, הקטע עם הכינורות! רעיון מתוק במיוחד!
|
|
|
|
|