חנוכה רביעי מ Candlelight !
המכביטס לא מאכזבים.
הפעם יש לנו בתפריט וידאו בשם Burn (לבעור). הוידאו מתאר נער יהודי שבית הספר שלו הוא לא הדבר הכי יהודי בעולם (כנראה שהוא גר רחוק...). נערנו נבוך, מתבייש ביהדותו ומכסה את הראש בכובע צמר במקום בכיפה. שלושת בריוני בית הספר, הלא הם היוונים הזכורים לטוב (הפעם בלי זרים על הראש...), מתנכלים לו, וככה זה ממשיך... עד חנוכה. אז מתאספת המשפחה למסיבת חנוכה מלאה באור וניחוחות, ונערנו מפסיק להתבייש ביהדותו ונושא את הכיפה בגאון על ראשו. זקיפות הקומה שלו נותנת לו אומץ לנער מעליו גם את היוונים, ובא לציון גואל.
עד כאן העלילה הויזואלית.
מבחינה מכביטסית, מה שאנחנו רואים כאן זה קליפ שלי אישית מזכיר במקצת את הקליפ הזכור לרע של Stand Four , אבל מכיוון שהקונספט הפנימי שונה לחלוטין - לא עוד פורשים, אלא אחדות ואיכות מכביטסית - אז זה בסדר

אם כבר הזכרנו את Stand Four, אז נואי מככב גם כאן. בעצם, אסור להזכיר לבעל תשובה את מעשיו הראשונים. אז הוא לא הזכיר לי את Stand Four... הנה, אפילו החליף משקפיים מאז.
בכל אופן, עד עכשיו יש לנו כיכוב של נואי ברוב מוחץ של קטעי הוידאו המכביטסיים, בפרט החנוכתיים. עם זאת, הוא לא היחיד ששר סולו - השני הוא... כן, חנינא! ותנחשו איזו מילה הוא שר (בין היתר)?
:) :) :)
למרות ההקשר המעניין, הפעם הקול של חנינא מבטא משהו אחר: אם בNever Say Never ה- up שלו ביטא "התרוממות יציבה", הרי שכאן הטון שלו רך, מעודד ואוהד. ממש כאילו הוא פונה לאותו נער יהודי אבוד - או, בנמשל, לכל אחד מאיתנו בנסיונותיו-הוא - וכאילו אומר לו: אני איתך. אני יודע, זה לא קל, אבל תהיה חזק... אל תדאג, אתה לא לבד, אני איתך...
אגב, במסיבת החנוכה של המשפחה הנ"ל מופיעים גם מייקל ונחום - נחום בסוודר מאוייר סביבונים, זהה לזה של אחד הילדים שם

מה עוד? אלי נעדר. (נעדרו עוד שפספסתי, חוץ ממורדי שכנראה פרש?)
מה שטעון שיפור, מבחינתי, הוא הסיומת של השיר: סיום פתאומי, ולאחריו כולם מסתלקים מהזירה, מותירים את החנוכייה מאחוריהם. הלו, מדובר על להאיר בגאון מבלי לפחד ולברוח - אז מה הבריחה הזאת באה לסמל, בעצם? לא ברור. בנוסף, ממתי סעודת חנוכה היא בשרית? למיטב ידיעתי נוהגים לאכול מאכלי חלב.
זהו, מבחינתי. קליפ מאיר, שנותן גם ליהודים בודדים - ואחרי הכל, כל אחד מאיתנו לפעמים קצת בודד בתוך עצמו - את האומץ, העוצמה והגאווה: אתם לא לבד.
* xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab" height="344" width="425" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" >
<*
קישור ישיר: https://www.youtube.com/watch?v=vbec3WSPanw
תוקן על ידי אידי ב- 21/11/2013 20:03:35