| נשלח ב-30/12/2013 17:19 |
|
| |
ב"ה ~דיון- לדורו ולדורות~
אידי העירה את תשומת ליבי למשהו שכתבתי בפורום, ואפשר לפתוח על זה דיון חדש...
והענין הוא כך:
לכל אוהדי מיאמי באשר הם, יש את הקולות שלדעתם הם נכס לדורות.
קולות שהעולם צריך לזכור גם אם יעברו כמה וכמה שנים או דורות...
כמו שעל מרדכי בן דוד ואברהם פריד אין הרבה שיחלקו על היותם נכס לדורות,
מטבע הדברים גם במקהלה שלנו ניתן להגדיר כמה קולות שהינם נכסים, שיכולים לומר עלי'הם שהם משהו ענק, שאין להם אח ורע לפחות לא בכל המכלול שמרכיב את הסולן,
בד"כ המכלול מכיל - קול, הופעת במה, לפעמים גם הבעות פנים או סוג אישיות שגורמים לנו לומר שהסולן הזה הוא משהו שלא מוצאים הרבה...
אם תוכלו לתת סולן שלדעתכם הוא אכן כזה, ולהסביר מה הוא מיצג ולאיזה חלק התחברתם.
אשמח לשמוע תגובות:)
ונתחיל עם עצמי:
רק שתדעו, שסדר הופעת הסולנים לא לפי סדר החביבות, אלא יותר משהו כללי.
יאיר קניג - סולן עם קול עדין ורך, שפניו קורנות במשהו מיוחד, מין אצילות נפש שמשפיעה אוטומטית על הפנים, בין אם ירצה ובין אם לא... נראה לי שעליו אפשר לומר, שהפנים שלו מראות על מידות טובות במיוחד, צידקות כזו שכולנו שואפים להגיע אלי'ה... תמימות פנימית, בהמשך, לדעתי, קולו נהי'ה פחות צעיר ויותר מתחנן, לא נעים לי כל כך לשמוע קולות מתחננים.. אבל בזמנו הוא הי'ה משהו מיוחד, על כך אין חולק.
עודד קאריטי - קול מיוחד במינו!!!! קול צלול וחלק כאילו הגרון נקי וזך ואין בו אפילו משהו אחד ולו הקטן ביותר, שיפריע לקול להצטלצל במתיקות נשפכת שכזו, זה פשוט תענוג צרוף שאי אפשר לעמוד בפניו.. לדעתי, חבל שאז לא היו כל כך הרבה שירים עם מקצבים שונים, כמו היום, כך שקולו נשאר יפה, אך השירים... משהו קצת ישן בלחן שלהם, אחרת הוא הי'ה מפורסם עוד יותר!!! אך עדין אין חולק על ההנאה שמסבה השירה המיוחדת שלו, אם אני לא טועה - הוא שולט במנגינה בצורה מיוחדת כזו, שקצת נדיר לפגוש ילדים קטנים יחסית בגילו עם התאמה כל כך מושלמת בשירה,כמו מבוגרים ממש!!!
שאול אלסון - קול יפה כל כך, שאין צורך להסביר מה ולמה... קול דק ויפהפה שמזיז יותר ממשהו בלב כששומעים את הרגש הרב שבוקע מהשירה המדויקת שלו.
השירה אצלו מיוחדת במינה, ואני אגע בנקודה הבאה: יש לו מתיקות מיוחדת בקול שנשפכת בלי מעצורים, השירה שלו כל כך מתוקה, שהפעם הראשונה שנחשפתי אלי'ה השתוממתי לראות אומן צעיר, ששופך רגש כל כך רב בשירה שלו שמהממת ברגע הראשון, לי לקח קצת זמן להתאושש מהחווי'ה... כמו אמת פנימית שלא מדלגת על שום תו בשיר, מבצעת כל תו ותו בצורה הכי נרחבת שאפשר, וממצה את מירב האמיתויות הטמונות בו, וממשיכה הלאה... משאירה אותנו להתענג מחוי'ה רוחנית עשירה, שלא נגמרת ברגע...
ולבינתים הוא כבר גמר את הסולו, וחזר למקום...:)
ואנחנו, עדין המומים...
יש גם משהו בתנועות שלו, ובשפת הגוף העדינה כל כך, שגורמת לעינים להידבק, מין ענוה כזו שמתאימה לילד הכי פשוט שלא מקבל שום סולואים אבל יודע שהוא גדול הזמר הבא... אצילות ופשטות שמדברת בעד עצמה ואינה צריכה שום עזרים נוספים. גם לא אותי... (ואמר מי שאמר, שמי שלא רואה... לא יעזור לו גם להסתכל בעינים...:)
איצי ספינר - אני יודעת שתמיד יש כאלו שיחלקו... אבל אני אגיד בכל אופן:
יש לו מצוינות. הוא יודע לשיר בצורה המושלמת ביותר, עם קול מתוק, עדין וערב. אלי מאד דיבר הגיל שלו.
ידוע שירחמיאל לא מקל ילדים קטנים, הוא רוצה שישירו כמו זמרים. ואם הוא קיבל אותו בגיל קטן כל כך, שלי נראה כ -5 , זה בהחלט מראה יותר ממשהו!! עדינות כזו, ושירה יפה ומדויקת שלא סוטה לרגע ולא מזיפת, היא משהו נדיר אצל הרבה מאד שמרים ואנשים מבוגרים. ופתאום לראות ילד קטן וחמוד שנעמד על הבמה וכשהוא פותח את הפה אני כמעט מתבלבלת וחושבת שמא יש שם אדם בוגר שלמד שנים ועבד ויגע, עד שהגיע לרמה גבוהה כזו של שירה... ופתאום לפקוח את העינים ולגלות שהציפור זמיר אכן קטנה בקומתה אך מחוללת פלאות, זה ריגש אותי מאד...ולגבי הופעת במה - יש לו מין תמימות כובשת שמאמינה שהחים הם הכי יפים בעולם... ובכן, שום דבר לא קילקל את האשלי'ה הזו, גם לא המציאות עצמה... הוא, ב"ה, ממשיך לעשות חיל, ושימשיך...
אז תמיד יקרה שאני אשכח עוד מישהו, שבסופו של דבר אני אגיד - איך שכחתי?? אותו???? אבל יש לי רק ראש אחד... ולבינתים, תסתפקו בזה, עד שתבוא הודעה שתוסיף את השאר לכאן...
זה לא כל מה שיש לי להגיד... אבל ניתן לכם להמשיך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 17:22 |
|
| |
מוסכם לגמרי!! ושוב סליחה על הקיצור - אבל האברמוביצים (תסלחו לי שאני לא מחלקת ביניהם. לא יפה לחלק בין אחים) הם גם "לדורות". הייחודיות שלהם בהחזקת מנגינה מדוייקת כל כך בקול הייחודי שלהם וכן בהרמוניות שאף אחד אחד לא עשה - הם הופכים אותם ל"לדורות". פירוט נוסף יתקבל בברכה :)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 17:26 |
|
| |
וואו! איזה ניסוחים! איזה אשכול יפה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 17:54 |
|
| |
תודה!! איסתרק - תצטרפי... אשמח לראות דעתך כאן:) אידי - על הפירוט שלך אנחנו לא מותרים... אפילו שנצטרך לחכות... אבל כשזה מגיע אנחנו מבינים למה חיכינו:)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 18:16 |
|
| |
מסכימה איתך בקשר לחלק הראשון על יאיר קניג....אבל אני עדיין חושבת שיש לו קול מיוחד!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 18:57 |
|
| |
אני מאמינה שאפשר להכניס לקטגוריה של "לדורות" את אייזיק בן ישי. הייתי מגדירה את הקול שלו כ"קול עשיר". קול מיוחד מאד שמורכב מהרבה גוונים, מה שמשווה לו קול עוצמתי במיוחד. אפשר לזהות אותו ממרחק. הוא שונה מהקולות הרגילי במקהלה. הקול שלו, אם נשים לב, התבלט גם אצל הבוגרים! שלא רבים מהם זכו לסולו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 19:26 |
|
| |
מיאמוש - תודה, ומסכימה בהחלט! הקול שלו לא השתנה הוא פשוט שר בצורה שונה.התכוונתי לשירה ולא לקול אסתרק - יש בזה משהו, מענין... אני הולכת לשמוע... נגיב לך בע"ה:)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 21:25 |
|
| |
נו, מה אתם אומרים על אייזיק בן ישי?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 21:37 |
|
| |
אולי תגידי איפה ובאיזו דקה??
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 21:39 |
|
| |
במיאמי 26 יש שלישיית סולו- הוא האחרון ומבצע את "סאנשיין"
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 22:06 |
|
| |
תמרורית, אשכול מקסים. אין ספק שיש כמה פרחים מיוחדים עם קולות מיוחדים שהם נכס, לנו ולמקהלה. זמר משרת את הקהל שלו בקולו - כלומר, אם הוא מצליח לרגש, לנחם, להלהיב, לגרום להנאה, או להזיז משהו בעולמו הפנימי של המאזין – אז אפשר להגיד בפה מלא שהזמר הוא מוצלח. שירה, יכולה לרפא! וכל שירה, וכל קול, עושים את זה בדרך ייחודית להם.
אני מאמינה שהפרחים אשר מופיעים ברשימתי, עשו מבחינתי את העבודה. שאול אלסן- טוב, שאול אלסן.. (נעלמות לי המילים..) זמר ענק! הקול שלו קול מלטף שחודר לתוך נבכי הלב. קול של ילד טהור.. יש נטייה אצל הרבה זמרים לרדת לאט לאט בגובה הצליל במהלך השירה, והוא, במן הרמוניה מושלמת יורד ועולה כאילו כלום.
הפשטות שבה הוא עולה, מתנה מהקב"ה. מן אסתטיקה נקייה כזו. טווח הצלילים שהוא יכול להפיק אסטרונומי. התמימות והעדינות ששופעים ממנו. יש לו חוש קצב מפותח, שמיעה מוזיקאלית ותמיכה נכונה בשירה. ארי גולדוואג- ארי ארי.. האמת, אני חייבת לו את זה. כשהוא היה במקהלה הייתי ילדה קטנה.. אפשר לומר קטנה מאוד. (בגיל ובשכל). בשבילי זמר מצליח היה זמר יפה. רק עכשיו, אחרי שנים רבות, אני לומדת לשמוע, לקבל ולהעריך את הקול שלו. יש לו קול נפלא, קול ענוג, קול מלא (אין לי מילה אחרת לתאר את השפע שבקול שלו). עודד קריטי- "ביום ההוא, ביום ביום ההוא".. מתנגן לי בכל פעם שאני רואה או שומעת את שמו. כמו שידוע, לתימנים יש קול נפלא. אין אחד שאין לו דיסק. (הקלטה מהדרשה של בר המצווה האישי  ) אבל עודד הוא לא סתם עוד אחד בעל קול נפלא. אני חושבת שיש לו קול תינוקי מצד אחד ומהצד השני קול זמיר ענוג. יש לו כאריזמה בימתית מטורפת. חנינא אברמוביץ- חנינא הוא הפספוס של המקהלה. מבחינת ירחמיאל כמובן. יש לו קול מיוחד, קול שופע. הצליל שבוקע ממנו ממוקד וחד. יש לו יכולות וואקליות מדהימות. הוא צנוע, עדין, רגוע ומלא שלווה. והוא מעביר את זה בשירה שלו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 22:37 |
|
| |
טוב אין לי כח לפרט עכשיו בעז''ה בבוקר כשאשתעמם אפרט!אם כי אני חייבת לציין שהאשכול הזה הוא אחד המוצלחים!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2013 00:13 |
|
| |
חי'ה - נדיר ואדיר!!!!! אהבתי!!! רואים שחשבת ולא כתבת סתם. והתוצאה בהתאם:) בתשכה - תודה רבה, ומגיע על כך תודות לאידי שתמיד מצליחה לקלוע לרעיונות שלי כשאני כבר שכחתי!! אני זוכרת שכשכתבתי את זה שם התלהבתי מעצמי וממה שיצא... וחשבתי לבנות אשכול על זה ושכחתי... ואחרי שפתחתי אני פתאום נזכרת בזה... אנחנו נשמח לראות את התגובה שלך בע"ה ושל כולם כמובן!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2013 00:17 |
|
| |
| תמרור25 כתב: |  | חי'ה - נדיר ואדיר!!!!! אהבתי!!! רואים שחשבת ולא כתבת סתם. והתוצאה בהתאם:) תודה תודה אין ספק שהשקעתי  בתשכה - תודה רבה, ומגיע על כך תודות לאידי שתמיד מצליחה לקלוע לרעיונות שלי כשאני כבר שכחתי!! אני זוכרת שכשכתבתי את זה שם התלהבתי מעצמי וממה שיצא... וחשבתי לבנות אשכול על זה ושכחתי... ואחרי שפתחתי אני פתאום נזכרת בזה... אנחנו נשמח לראות את התגובה שלך בע"ה ושל כולם כמובן!!! |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2013 00:20 |
|
| |
אכן ממש השקעת.. אני יודעת זאת על בשרי:)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2013 10:05 |
|
| |
חיה איזה פירוט נדיר אהבתי. ובכלל הקטע עם התימנים 
מישהו טרח להזכיר את דניאל מוצ'ניק? ובכן דניאל מוצ'ניק, מסוף המאה הקודמת הגיע למקהלה כבר בהתחלה בתור אס סולן עם קול מלאכי שיודע לשחק עם הקול בשעת הצורך ולעלות בהתאם. השיר לא ברוח השם שמשום מה אף אחד כבר לא מזכיר אותו פה מתנגן בראשי בקטע של מוצ'ניק שעולה מעלה מעלה. קול עוצמתי ומלא תענוג. אך בואו נדבר על התקופה הדי אפורה של פרחי מיאמי בסוף שנות ה90 הלא האלבום סטאנד אפ - בה דניאל מוצ'ניק מככב למדי דניאל מוצ'ניק הציל את פרחי מיאמי והחזיר את כבודה לז'אנר החסידי מוצ'ניק כביכול היה התקווה היחידה של ביגון באותה תקופה
ההיכרות הראשונה שלי עם מיאמי זה דניאל מוצ'ניק,כך שלתמיד יהיה לו מקום אצלי
|
|
|
|
|