| נשלח ב-4/5/2014 00:59 |
|
| |
'ילדי הבמה' מעלות וחסרונות.
טוב חברים היו לי כמה רעיונות נפלאים לאשכולות אבל לדעתי זה נושא מרתק במיוחד. זה בהחלט אשכול שנושא בתוכו רעיונות שונים לפיתוח.
לדוגמא: מההיבט החינוכי
1.מה זה תורם? 2. מה החסרונות שבכך? 3. הייתם רוצים שילדכם גם יהיו שם? וא''כ מה זה היה נותן לכם?(לא לכתוב מיד כי א''כ אתם תכתבו ישר תשובה חיובית תחשבו על זה באמת) או שרק אתם נהנים לצפות כמו שאומרים מרחוק. 4. האם ילד יכול גם להיות שקוע במוזיקה וגם להיות הדוק על אף כל הוואוו שעושים ממנו? 5. האם יש הבדל מבחינה חינוכית בין ילד פלא לבין מקהלה? 6. האם לדעתכם זה משפר את הביטחון העצמי? 7.מה כן היינו עושים אם היינו שולחים את ילדינו מה היינו נזהרים וכו'? 8. האם בכלל צריך לראות אתזה כסתירה להוספה ביר''ש או שההיפך הוא הנכון תרחיבו ראש ותבינו שזה דבר נפלא? ועוד שלל רעיונות.
חשוב באמת כמו שאידי מלמדת את כולנו ובצדק לא לסתות מהנושא על אף שהוא רחב אפשרויות.
תכתבו בקלילות אני בטוח שכל אחד שהוא רואה את מיאמי הוא גם חשוב על עצמו או משפחתו אז זה המקום להעלות את המחשבות והרגשות.
<הוספו רווחים בהסכמת המחבר>
תוקן על ידי אידי ב- 07/05/2014 20:23:20
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2014 01:05 |
|
| |
דעתי בנושא. *אם זה בעיה אצלך אז זה בעיה וזה ישפיע על ילדיך לרעה ואם זה לא בעיה אצלך ובאמת זה לא בסתירה אצלך אז זה יועיל ויתרום המון המון... על אף הרבה זהירות שצריך. *ילד פלא בהחלט בעייתי פי 100 מילד במקהלה.. הוא כזה ישות מהלכת וכאן זה מכלול זה מקהלה אז זה הרבה פחות. *אם יש ילד שהוא מוזיקאי זה פשע לא לפתח לו אתזה כמובן לפני מקהלה שידע פיתוח קול ולשיר נכון...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2014 01:50 |
|
| |
טוב אני חושבת שזה תלוי המון באופי של ילד ובסגנון חיים,מקום מגורים,ומשפחה ילד שגר בארה"ב בד"כ חשוף יותר לכל הקטע של הופעות הערצה במה זרקוקים וכו' בכלל בארה"ב סגנון החיים הוא יותר פתוח(עכשיו, אני יודעת שיש גם מקומות בבורופארק ובעוד כרמה מקומות ששם חיים בדיוק כמו בגאולה ומאה שערים......ואני לא מדברת עליהם)ולכן ילד כזה שנכנס למקהלה לא עושה יותר מדיי ענין מהיותו סולן ובד"כ זה לא לוקח אותו למקומות שליליים ולשם דוגמא-קחו את יושי בנדר שהוא ילד חרדי שהשתתף במקהלה-היה לו המון שואו ובזמנו הוא גם העלה המון תמונות מקעמפ שדי חמד לרשת ולמרות זאת הילד נשאר חרדי ובחור ישיבה לכל דבר!!(וכמובן שיש עוד ילדים רבים ונוספים שבמקרה לא עלו לי עכשיו בראש) לעמות זאת קראתי בפסח בעיתון בקהילה ראיון עם חיים בנעט שעושה מקהלה והוא טען בנחרצות שזה לא טוב לילד להופיע-ואני בהחלט מבינה אותו כי ילד חסידי שנחשף בפעם הראשונה לקטע של במה וקהל יכול רק לההרס מזה ובאמת גם הילדי פלא שהתריינו גם כן באותו גליון אמרו שזה הפריע להם בחיים!! בתור אמא לילדים אם יהיה להם כישרון שירה אני לא אתנגד לשלוח אותם למקהלה של מיאמי!(אני מדגישה את מיאמי כי אני יודעת שירחמיאל עובד עם הילדים גם על הפן הרוחני ולא רק הקולי)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2014 01:50 |
|
| |
ואגב אני ממש שמחה שפתחת את האשכול כי הוא בהחלט מעניין ודיוני!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2014 14:18 |
|
| |
רעיון יפה!
דעתי בעינין:
1 .בטחון עצמי, מימוש כשרונות. 2. יכול להביא לבטחון עצמי מופרז - גאווה. ילד שמתרגל להיות באור זרקורים ורגיל להערצה וכבוד יהיה לו קשה מאוד למצוא סיפוק בלי זה כשיצא מהמקהלה... 3. אני אישית לא הייתי שולחת את הילדים להיות חלק ממקהלה שמופיעה בקוצרטים מסביב לעולם. אני בעד מימוש כשרונות ובניית בטחון עצמי אבל לא ע''י הופעה כי לדעתי החסרונות יעלו על המעלות. 4. יכול. השאלה אם היותו חלק במקהלה עוזרת לו או מקשה עליו והתשובה היא תלוי מאוד מי הוא הילד ומאיזה רקע הוא בא. במיאמי רואים הרבה מהסולנים שבאו מבתים פחות דתיים והתחזקו, ולי תמיד היתה הרגשה שלמיאמי יש חלק בהתחזקות שלהם, כי ילד שחשוף לעולם ממילא, קשר עם בן אדם כמו ירחמיאל, שירת שירים יהודיים והופעה בפני קהל דתי יכול בהחלט לקרב אותו. 5. ההשפעה היא יותר חזקה על ילד פלא/סולן. 6. כן 7. מי שכן שולח, שיראה לבאר לילד שזה כשרון מתנה משמיים ולשים דגש גדול יותר על המידות ומעשים טובים של הילד, גם כן, שיראה שהמוזיקה לא על חשבון דברים חשובים יותר כגון לימודים, חיי חברה וכו' 8. אני לא יכולה להגיד שזה סתירה ליר''ש, אבל כמו שכבר הבהרתי שתלוי מאיזה רקע הילד. זה ברור שיותר בריא לילד לחיות את הילדות שלו כשאר הילדים ולא כסולן/ילד פלא שמסתגל להערצה וחי בשבילה, אך נראה לי שסגנון הילדים שכן במקהלה, היותם במקהלה היא לטובתם מבחינה רוחנית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2014 19:45 |
|
| |
אהבתי מאד מאד את מה שכתצבת ב-4!! ובקשר ל-8-אני מסתכל על יוסי שיק יאיר קעניג שהם ילדים חרדיים(סגורים אפילו)והם ממש פרחו במקהלה!!ולא נראה שזה נגד את היראת שמיים שלהם!!כאילו לא נראה שחסרה להם יראת שמיים!!אולי להיפך!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2014 23:45 |
|
| |
בתשכה כן בהחלט שנותנים לילד ביטוי גם לדברים שהוא אוהב ממילא זה השער שדרכו הוא עושה תומ''צ מתוך כייף ולא רק מלמעלה כי צריך
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 12:10 |
|
| |
שכוייח ניורק! היה פעם סקר דומה, אבל האשכול שלך פה מפורט יותר.
קישור לסקר ההוא:
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 12:12 |
|
| |
אוח, אני רואה שלא אספיק להגיב לעומק. אני אגיב בעז"ה לכשיהיה לי זמן לחשוב היטב... היריעה שפתחת, ניורק, רחבה בשביל זמן לחוץ :) שוב, שכוייח.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 18:00 |
|
| |
| אידי כתב: |  | אוח, אני רואה שלא אספיק להגיב לעומק. אני אגיב בעז"ה לכשיהיה לי זמן לחשוב היטב... היריעה שפתחת, ניורק, רחבה בשביל זמן לחוץ :) שוב, שכוייח. |
|
מצטרף בפה מלא אל הדברים. אמנם, כבר יש עמי באמתחתי בנושא זה הרהורים, אולם לכשיהיו עיתותיי בידי מסורים, אשוב ואתבונן בדברים - דברי חכמה וטעם, יש לומר - האמורים, ואעלה על הכתב דברים מסודרים. כבר לימדונו רבותינו [תלמוד ירושלמי, מסכת שקלים (אמנם כבר התחקו אחר עקבותיה חוקרי התלמוד ותהו האם היא אכן חלק מהתלמוד הירושלמי), דף ז עמוד ב] כי אחר הפסח אין זמן את הבהמות לעשר, עד פרוס העצרת, חג השבועות. נצעד אף אנו בעקבות הדברים ונאמר בפרפרזה להם: אחר הפסח אין זמן את הדברים לשער, להעלות עלי כתב ואת דעתינו לסקר. אולם מאד מקוה אני שאמצא לכך זמן עוד לפני פרוס העצרת, חג השבועות...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 23:47 |
|
| |
אידי אשמח שתערכי אבל לא לשנות בתוכן אם אפשר אלא א''כ זה משבח אותו. סורי שלא שמתי לב על זה שכבר היה אשכול בעבר.. אבל זה בהחלט יותר מפורט... תודה אידי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 20:02 |
|
| |
אני חושבת שבמקרה של פרחי מיאמי רבים היתרונות על החסרונות, פרחי מיאמי זה באמת מקום שבה להעניק הרבה מעבר לבמה, שירה, וסולואים. מי כמונו יודע את נאומיו של ירחמיאל על אידישקיט?!
בימינו כשמתרבים המקהלות, והעולם בכללותו הפך להיות עולם סלבטראי לחלוטין, שבו גם בעולם החרדי שואפים לכבוד, להכרה, לרייטינג, אז הענין סבוך יותר ורבים החסרונות על היתרונות.
אביא ציטטה מפי עמית ליסטוונד שבה מהעולם הזה, ועוד עולם של שנות התשעים. שאמר בראיון באחד העיתונים לאחרונה שהוא בתור ילד פלא נחשף לעולם גדול ואכזר, תגליות שילד לא אמור להתומודד איתן, והוא מביא דוגמאות למבוגרים שקנאו בו והתנכלו אליו, או אפילו חברים 'טובים' שנטשו אותו בעת שכשרונו עזב אותו, בקיצור חיים לא פשוטים שילד מפורסם אמור להתמודד. ואף הוסיף לשאלת המראין שאם יתגלה בבנו כשרונו דומה הוא ישקול היטב האם להכניסו לעולם הבמה והפרסום.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 20:24 |
|
| |
ניורק - רק הוספתי כמה אנטרים כדי להקל על העין :) מגיבה:
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 20:40 |
|
| |
| ניורק כתב: |  | טוב חברים היו לי כמה רעיונות נפלאים לאשכולות אבל לדעתי זה נושא מרתק במיוחד. זה בהחלט אשכול שנושא בתוכו רעיונות שונים לפיתוח.
לדוגמא: מההיבט החינוכי
1.מה זה תורם? משליפה ראשונית: בטחון עצמי, קבוצת שווים (=חברים) לפיתוח כישרון משותף, אתגר, סיפוק, וגם "צומי" במידה הוא לא דבר רע... 2. מה החסרונות שבכך? תחרותיות יתר (רע בפני עצמו), אכזבות אפשריות בעקבותיה, עומס יתר, הזנחה של תחומים אחרים בחיים... 3. הייתם רוצים שילדכם גם יהיו שם? וא''כ מה זה היה נותן לכם?(לא לכתוב מיד כי א''כ אתם תכתבו ישר תשובה חיובית תחשבו על זה באמת) או שרק אתם נהנים לצפות כמו שאומרים מרחוק. תלוי בילד. כל ילד הוא לגופו - אחד פורח באתגרים תחרותיים וגם הנתונים שלו משחקים לטובתו, בשעה שהאחר עלול ללכת לאיבוד. וכן הלאה על כל התחומים שהוזכרו לעיל. וחוץ מהכל, אנחנו נוטים לשכוח לפעמים, אבל - הילד בעצמו צריך לרצות את זה. לא ההורים! ההורים יכולים לתת את האישור או לא לתת, אבל להחליט מה הוא אוהב - זה יכול רק בעל העניין  4. האם ילד יכול גם להיות שקוע במוזיקה וגם להיות הדוק על אף כל הוואוו שעושים ממנו? אם זוכרים שהכישורים שלנו הם מתנת שמים, אז למה בעצם לא? 5. האם יש הבדל מבחינה חינוכית בין ילד פלא לבין מקהלה? לדעתי מקהלה בריאה יותר. הילד לא צריך עד כדי כך פוקוס... כאמור - הכל טוב במידה! 6. האם לדעתכם זה משפר את הביטחון העצמי? מה זה "זה"? 7.מה כן היינו עושים אם היינו שולחים את ילדינו מה היינו נזהרים וכו'? 8. האם בכלל צריך לראות אתזה כסתירה להוספה ביר''ש או שההיפך הוא הנכון תרחיבו ראש ותבינו שזה דבר נפלא? כבד את ה' מהונך-מגרונך - לא? כך גם אפשר לשמח יהודים, לקרב אותם לאהבת ה', להנעים (מלשון נעימות ומלשון נעימה) את התורה על ישראל... ועוד שלל רעיונות.
חשוב באמת כמו שאידי מלמדת את כולנו ובצדק לא לסתות מהנושא על אף שהוא רחב אפשרויות. שכוייח ניורק... נכנסת לעניינים  תכתבו בקלילות אני בטוח שכל אחד שהוא רואה את מיאמי הוא גם חשוב על עצמו או משפחתו אז זה המקום להעלות את המחשבות והרגשות.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 20:51 |
|
| |
אידי-לייק ענק על כל התגובה שלך!!
|