בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

המכביטס בירושלים תשע"ד - סיקור וקליפים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/5/2014 23:12 לינק ישיר 
המכביטס בירושלים תשע"ד - סיקור וקליפים

אידי | פורום פרחי מיאמי החדש

הסרטות: רחלי (RA248)

אז כן, הייתי שם.

וואו איך הייתי שם.

האמת? הייתי סקפטית, בהתחלה.

כמו שטען מישהו שניסיתי לשכנע לבוא - ״אני אוהב את המוזיקה שלהם וכו', אבל לא ברמה שאני אבוא להופעה. זה לא נשמע אותו דבר, לא מרגש אותי מספיק״.

האמת, סברתי כמוהו, אז לא ניסיתי יותר לשכנע.

בכל אופן, הגעתי לאולם, שהיה בעצם האולם של מכללת דוד ילין. כמובן שהלכתי לאיבוד בדרך שבע פעמים, עד שבאיזשהו שלב ראיתי המון אנשים הולכים לאותו מקום. זרמתי. האמת? זה הזכיר קצת עלייה לרגל: כל צעד מתווספים עוד ועוד אנשים... הבעיה היתה רק שהמכללה שם, ככל הנראה, לא ערוכה לקלוט כמות כזו של אנשים שאמורים גם לבדוק כרטיסים בכניסה. אז חיכינו. ההופעה התחילה באיחור של לפחות חצי שעה, והכיסאות גם לא היו ממוספרים. פשוט לתפוס כיסא ולשבת.
מה אני אגיד? לשנה הבאה באמפי-חוף היפהפה באשדוד. פריד כבר הרים שם קונצרט מרהיב בקיץ האחרון.

בכל אופן, בסופו של דבר כבו האורות, וסחף של התרגשות עבר בקהל האוהדים: המכביטס, במלוא הדרם, פרצו לבמה עם סולו לא מזוהה של נואי ג׳ייקובסון.
כשנואי הגיע לפזמון, תפסתי סוף סוף שמדובר ב״Purim Song״. ולמה רק אז? כי הפזמון מותאם לטנור ראשון. הסולו דורש סולן בס! נואי פשוט לא הצליח לרדת מספיק נמוך, ומרוב אילתורים שלו היה קשה מאוד, כאמור, להבין מה הוא מתכוון לשיר. לא ברור למה זה קרה: היו שם שני זמרי בס לא רעים בכלל שיכלו לקחת את הסולו הזה. אולי יש מין חובה קדושה כזאת, לפתוח קונצרט עם נואי. מי יודע.

* xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab" height="344" width="425" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" > <*

אז מה היה לנו שם, בהופעה?

הרמוניות יפהפיות, זה קודם כל. ואתם מכירים כבר את החולשה שלי להרמוניות, אז בקטע הזה אתם יכולים לסמוך עליי.

כדי לבצע את ההרמוניות היפהפיות, ולא רק אותן, היו לנו, כמובן, את המכביטס! ג'וליאן הורוביץ, מורדי פרוס, חנינא אברמוביץ, נואי ג'ייקובסון, אלי שסטק וג'ורג' רובין, ושחקן ספסל בשם מורדי ויינסטין.

היה קהל נלהב ומריע, כל כך מריע עד שג'וליאן אמר לחבריו: "אתם יכולים להגיד מה שאתם רוצים, החבר'ה האלה מריעים על כל דבר..."

היה נואי. הרבה שעות נואי, שהוא סולן טוב מאוד (בפרט בשירים כמו Come Back ו Miracle), ועדיין - צריך קצת גיוון. לדעתי, הדבר המתבקש היה שג'ורג' רובין יתחלק איתו בחצי מהסולואים. אבל הוא לא שר כלום! אפילו לא שורה אחת! למה, ג'ורג'?! אנחנו רוצים לשמוע אותך! הקול שלך כל כך עדין ויפה...

אני אתמקד כאן על כמה מהקטעים שבוצעו:

Les Miserables

ובכן, את קטע הבריטון לקח שחקן ספסל בשם מורדי ויינסטין, בריטון (כנראה) לא רע בכלל. הבעיה היא שאחרי סולו חלומי כמו הסולו מלא הקסם של מייקל בוידאו המקורי, קשה להתחבר לסולן שאיכויות הקול שלו הן דווקא בסיסיות (ו' שרוקה) וחוזק.
קטע הבס של ברי גם הוא היווה אתגר לא קל בכלל: אחרי הבס המלא, החם והמקסים של ברי, צריך כישורים טובים כדי להיכנס לנעליים האלו. וכאן, אני בכל אופן, פגשנו לראשונה את המכביט החדש - אלי שסטק - בסולו ויזואלי. (השורותיים באלבום האחרון זה לא נחשב, כן?)
בכל אופן, בשיר הזה הוא עדיין לא היה "מחומם" מספיק, אבל לקח את הסולו בצורה מצויינת! ביצוע טוב מאוד! והקטע החמוד ביותר, לדעתי, היה כשאיפשהו באמצע הסולו הוא התבלבל בשורה ו"החליק" לשורה הלא נכונה. את מעבר התיקון הוא עשה ממש באמצע מילה... זה היה ממש נחמד. אנחנו הרענו! בכלל, לאורך כל ההופעה הוא תקשר מעולה עם הקהל. אני בעד הרבה שעות במה שלו.
השיר נגמר קצת לפני המצופה, אבל בלי לפספס את הסולו של חנינא. ועל כך כבר הורחב בספר דברי הימים וגם ייכלל בסיקור של One Day More, במהרה בימינו אמן.

* xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab" height="344" width="425" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" > <*

מחרוזת "יש תקווה"

כן כן, "יש תקווה" המקפיץ של בני פרידמן/ארי גולדוואג, ששובר במות. ובכן, שוב קיבלנו את אלי! בסולו מקפיץ! מעולה! סוחף! ותשיר יותר נמוך, אלי. אנחנו רוצים שתמצה את הכישורים שלך... טוב, נרחיב על זה בסיקור לאלבום. אי"ה. בכל אופן, הוא עשה את זה ע נ ק .
בכלל, המכביטס היו משועשעים להפליא במחרוזת הזאת! ב"מי שמאמין", שבוצע ע"י שחקן הספסל מורדי ויינסטין, נצפו החלפות חיוכים ואיתותים בין נואי לחנינא, שלקח את ה"אהה אה" המזרחי שברקע במיומנות משעשעת. איי, איך צחקתי. היה טוב!!

עושה שלום

זוכרים את "עושה שלום" מVoices the Heights
עכשיו תחזיקו חזק:
את השיר הזה, המכביטס ביצעו ללא מיקרופונים.
אז לא, זה לא היה אצטדיון טדי וגם לא בנייני האומה, אבל עדיין - לדעתי - זה היה מרשים מאוד! אז השקט באולם יכולתם למשש. לאורך כל השיר כיכב חנינא, בסולו עוצמתי, מרגיע ומקסים. ואם חשבתם על מחיאות כפיים - ג'וליאן הבהיר ללא מילים שכאן עושים את זה באמצעות הכאה באצבע צרדה. האולם פשוט עבר למימד אחר, עדין יותר, שמימי יותר. קולם הטבעי של המכביטס נישא מהבמה, והאולם מלא ב"מחיאות אצבע". זה היה - קסום.
אגב, בשיר הזה תופף ג'ורג' רובין, והוא עשה את זה בצורה עדינה ונעימה מאוד לאוזן.

ביט בוקסינג

ג'וליאן הבהיר לקהל שהוא מתכוון ללמד אותם לתופף. "זה מסובך?" הוא שאל את מורדי פרוס, שהתיפוף שלו לאורך כל ההופעה באמת אבל באמת היה - הממ, תמצאו לי מילה יותר חזקה מ"מעולה". אולי "מושלם"? לא ממצה, אבל נניח. ובכן, התיפוף שלו היה מ ו ש ל ם , ותרם המון לאירוע.
אז איך זה הולך, אליבא דג'וליאן? פשוט אומרים "boot" ו"cats". לטובת הישראלים שבקהל, ציין ג'וליאן שעם המילה cats אין להם מה להסתבך - בעברית זה "צדי"... (צ'). בעניין ה boot, נואי התבקש לעזור בלומר את זה במבטא ישראלי.
אח"כ נבחרו 3 ילדות מהקהל לעלות לבמה ולתופף. בואו נאמר שמורדי (פרוס, בטח פרוס) לא עזר להן מהצד :)
אחח, הוא אלוף. איזה כיף! הייתי בטוחה שהוא פרש מהמכביטס. הולכת מהר לתקן את הערך בוויקי שלנו! (כן כן... חדש חדש :))

...ומה עוד היה לנו?

היה הדרן. היה אולם סוער שעמד וגעש והתרגש. היו זרקורים ושמחה ואחדות ואור. אור אמרנו? ובכן, זהו... בסופו של יום, נדלקו האורות. ההופעה הסתיימה.

המינוס הגדול באולם שם, כמסתבר, הוא היעדר היציאה האחורית, מהבמה היישר אל הדרור. אלי שסטק היה הפרקטי מכולם: עוד לפני שהקהל עיכל מה קורה, הבחור חטף את התיק שלו, תפס את אשתו ורץ בכל המהירות החוצה, אל האוויר הירושלמי הצח.
גורלם של האחרים לא שפר עליהם... עשה רושם שכל עמישראל, אשתו והילדים פשוט קפצו עליהם בבת אחת. היה להם חם, הם היו אדומים! חבר'ה, רחמנות! גם אם אתם אוהבים אותם, בכל זאת, בעדינות 

בכל אופן, בזמן הזה דאגתי למכביטסיסטים מביניכם לצ'ופר מאחורי הקלעים, לא עם חברי המכביטס אבל... טוב, תראו כשיתפרסם :)

ד"ש מחברתנו החביבה רחלי (RA248) ומהמשפחה המקסימה שלה! ההסרטות מועלות לכאן באדיבותה. (תודה רחלי!) נפגשנו בהופעה, וכמה כרטיסי ביקור של הפורום החליפו ידיים. אגב, יש לי הרושם שכמה מכביטס תמימים וישרי דרך נאלצו לשרטט על הכרטיסים הנ"ל את חתימותיהם לזכרון עולם. תבררו.

ובתקצור נמרץ:

זוכרים את זה שטען ש"בהופעה הם לא ירגשו אותי"?
ובכן, אם חשבתי כמוהו - אז טעיתי. בגדול.
בעצם? לא טעיתי. "ריגשו" זאת פשוט לא מילה מתאימה. ואם המדד להופעה טובה
זה משהו שמעיף אותך למעלה, בלי להתחשב בכמה היית סקפטי קודם לכן, וגם נוטל ממך את יכולת הדיבור והופך אותך למגמגם זמנית (טוב, לא בעברית. אבל באנגלית) - אז ההופעה לא היתה "טובה". היא היתה - מ ד ה י מ ה . ותשאלו את חנינא, שבמקום להחליף כמה משפטים ידידותיים מצא את עצמו עומד ומשלים לי מילים שאיבדתי. רק אל תספרו לתלמידים שלי.

לשנה הבאה - בירושלים הבנויה.

וקליפים נוספים תוכלו למצוא בערוץ של רחלי: 

https://www.youtube.com/channel/UC6W6KfL_zEmc3noNDOGw2lA/feed?activity_view=3

תוקן על ידי אידי ב- 20/05/2014 23:22:05

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2014 23:25 לינק ישיר 

אם הספקתם לקרוא לפני שתיקנתי, תקראו שוב :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2014 00:02 לינק ישיר 

רחלי- יישר כח על הוידאו.
אידי יישר כח על הסיקור.

נ.ב. 1)ואני מקווה שיהיה וידאו גם בהופעה של מיאמי
       2)אני רואה שלמדת כבר להטמיע את הסרטונים

תוקן על ידי netson ב- 21/05/2014 00:03:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2014 00:34 לינק ישיר 

איזה סיקור ! ואיזו הופעה !

היה באמת מדהים ! הם קיימו את האמרה- כל המרבה הרי זה משובח וההופעה היתה ארוכה ביחס להופעות אחרות.. הם שרו בסביבות ה-14 שירים וכל שיר יותר יפה מקודמו !

חבל שאני אהרוס במילים, היתה פשוט חוויה שמימית ועילאית .. נהניתי מכל רגע וכבר מחכה להופעה הבאה שתהיה בע"ה ה' יודע מתי ;-) 

אני גם הייתי בטוחה שמורדי פרש אבל כשהם העלו את התמונה לפייסבוק וראיתי אותו שם- נשמתי לרווחה הוא אחד הביטבוקסים הטובים והמקצועיים אז באמת חבל אם הוא יפרוש.. 

האולם באמת היה די קטן מה שהיווה גם יתרון וגם חיסרון.. יתרון כי זהו היתה הרגשה יותר ביתית ומרגשת מאשר המונית, וחסרון כי לא היה מספיק מקום לכל האנשים שרצו לקנות כרטיסים ולא הספיקו.. טוב לשנה הבאה בקיסריה (;

מחרוזת פסח היתה הפתעה ממש חביבה כי זו נראלי הפעם הראשונה שהם מבצעים אותה בלייב ! למרות שמייקל וברי היו באמת חסרים (פעם הבאה הם בישראל !!!) הם ביצעו אותה על הצד הטוב ביותר (:
אחותי הגיעה לשם מוקדם והצליחה להכנס מכניסה צדדית ויותר מהירה ולכן היא שמעה את החזרות של המכביטס על חלק מהשירים ואחד מהם היה המחרוזת הזו.. והיא התקשרה להגיד את זה ואני כ"כ שמחתי ! באמת אחד השירים היפים שלהם.

כמו מחרוזת פסח- גם המחרוזת של יש תקווה היתה הפתעה ממש נעימה !
לפני ההופעה, דיסקסתי עם אחותי על איזה שירים נראה לה שהם ישירו, והיא אמרה שהיא רוצה את המחרוזת של יש תקווה ושות' ואני אמרתי לה שאין מצב כי הם עשו אותה בשיתוף עם זמרים אחרים שלא יהיו בהופעה .. בקיצור שמחתי לראות שאני טועה ושהם שרו את זה , הם ביצעו את השיר על הצד הטוב ביותר תודה לאלי שבאמת לא אכזב ! רק בשיר כי מלאכיו הורגש ממש חסרונו של ג'פרי.. הייתי בטוחה שהוא יבוא ! 

גורג ! יש לו קול מדהים חבל שהוא לא שר כלום .. גורג הוא גם בתור אדם מאוד נחמד וחביב (: חבל שהוא לא לקח קצת סולואים מנואי.. טוב נו פעם הבאה אנחנו רוצים לשמוע אותו והרבה ! באמת ביזבוז של כישרון אם הוא עמד כל הערב ואין לו אפילו לא סולו אחד..

בסוף ההופעה, לא קינאתי במכביטס אפילו לא לשניה .. בקושי הספיקו לנוח קצת מההופעה וכבר היו צריכים לצאת כדי להביא חתימות ותמונות למעריצים שלא בדיוק ריחמו עליהם.. בשלב שהוא שכולם היו עליהם אחד מהמארגנים צעק באנגלית "Guys you are smooshing the maccabeats" ואז טיפה ירד הלחץ.. ולמרות כל הלחצים והדחיפות הם עדיין האירו פנים וחייכו והסכימו בחפץ לב לכל מי שרצה תמונה או חתימה מהם. אחח איזה אדירים !

בקיצור .. היה מדהים מדהים מדהים ! עבר שבוע וקצת ועדיין אני זוכרת כאילו זה היה אתמול .. חוויה אדירה אדירה שבאמת חבל לפספס !

פעם הבאה מכביטס, בע"ה אתם בקיסריה !

אידי הסיקור מדהים ומפורט כרגיל.. אני חושבת שאפילו מי שלא היה שם יוכל לחוות קצת קצת ממה שהיה באירוע המדהים הזה בזכות הסיקור הכל כך מקצועי ומפורט !

סיקור מדהים להופעה מדהימה (: 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2014 15:11 לינק ישיר 

וואו!!תודה!!
איזו הופעה טובה!!הם באמת טובים!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/5/2014 17:25 לינק ישיר 

נכון!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/5/2014 09:03 לינק ישיר 

אידי,

הסיקור פשוט מדהים. ניכר עליו כי הינו מעשה ידי אומן, שהוציא מתחת ידו בכישרון רב מלאכת מחשבת של ממש.

לפנינו "אשה חכמת לב" ש"בידיה טוותה" ויצרה מארג מיוחד השזור בחכמה, כך שמצד אחד הוא מסקר ומקיף את ההתרחשויות שבקונצרט (כולל פרטים שוליים, לכאורה, התורמים רבות לסיקור), ומצד שני הוא לא פוסח על פרשנות נכונה של האירועים והאנשים, כשאת הזוית האישית והפרשנות הוא מעניק ממש בין השורות, בין ההתרחשויות, כך שהם משתלבים כמקשה אחת עם סיקור העובדות ואינם מכבידים כלל על הקורא.

כפרפרזה, ניתן בהחלט להשתמש בדרשת רבותינו [תלמוד ירושלמי, מסכת שקלים, דף כא עמוד ב; תלמוד בבלי, מסכת יומא, דף עב עמוד ב] על הפסוק המתאר את מלאכת אריגת האפוד כ"מעשה חושב", בה התבאר כי "מעשה חושב" מלמדנו שהיה האפוד עשוי "שני פרצופים". דומני, שסיקור זה עשוי אף הוא "מעשה חושב" ב"שני פרצופים", כשפרצוף אחד, מזוית ראייתו של היושב בינות לקהל, מעניק לנו נקודת מבט עובדתית, ואילו הפרצוף השני, מזוית ראייתו של הפרשן המוסיקלי, מעניק לנו פרספקטיבה חשיבתית.

מארג מופלא של מוסיקה, מכבים וטעמים.

לא פחות חשובה מכך היא העובדה, כי הסיקור פשוט מצליח להעביר את התחושות (אם-כי סביר להניח: החלקיות) של היושב באודיטוריום, תוך שהוא מוביל את הקורא אל תוככי מכללת דוד ילין (כן, יחד עם כל אותם "המון אנשים ההולכים לאותו מקום"), תופס עבורו כיסא ישיבה, וצועד עמו צעד אחר צעד, שיר אחר שיר, "cats" אחר "boot", עד לשלב (הלא מפתיע, יש לומר) בו "נדלקו האורות וההופעה הסתיימה".

האמת? בסיום הקריאה, פקחתי את עיניי, ומולי עמד, לא... לא נואי וגם לא חנינא; מולי עמד מסך מחשב דומם ומרצד. מצמצתי בעיניי. בכל זאת, נדלקו כאן אורות אחרי שעה של ישיבה באולם חשוך...

רחלי (או: RA248),

תודה אף לך על הסיקור הנפלא מהזוית האישית, ותודה מיוחדת על קטעי הוידאו, שללא ספק תרמו רבות להעברת החוייה המוסיקלית וההנאה הצרופה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2014 09:25 לינק ישיר 

אידי כתב:
בכל אופן, בזמן הזה דאגתי למכביטסיסטים מביניכם

יש מבין במוסיקה שאינו מכביטסיסט מהפן המוסיקלי?

לצ'ופר מאחורי הקלעים, לא עם חברי המכביטס אבל... טוב, תראו כשיתפרסם :)

Brave.

We are waiting eagerly for this, And giving you One Day More To post it…

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2014 11:24 לינק ישיר 

משוררששיער כתב:

We are waiting eagerly for this, And giving you One Day More To post it…

חחחחחחחח !! Lol

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/5/2014 00:45 לינק ישיר 

netson כתב:
רחלי- יישר כח על הוידאו.
אידי יישר כח על הסיקור.

תודה :)

נ.ב. 1)ואני מקווה שיהיה וידאו גם בהופעה של מיאמי
אני מניחה שיהיו שם מצלמות מקצועיות שינציחו את העסק לטובת הפורום... 

2)אני רואה שלמדת כבר להטמיע את הסרטונים
אני תמיד עושה אותו דבר... זה הסרטונים עצמם שמחליטים עצמאית אם להיטמע או לא 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2014 01:04 לינק ישיר 

RA248 כתב:
איזה סיקור ! ואיזו הופעה !

היה באמת מדהים ! הם קיימו את האמרה- כל המרבה הרי זה משובח וההופעה היתה ארוכה ביחס להופעות אחרות.. הם שרו בסביבות ה-14 שירים וכל שיר יותר יפה מקודמו !

כמה הם עושים בד"כ?

חבל שאני אהרוס במילים, היתה פשוט חוויה שמימית ועילאית .. נהניתי מכל רגע וכבר מחכה להופעה הבאה שתהיה בע"ה ה' יודע מתי ;-) 

אני גם הייתי בטוחה שמורדי פרש אבל כשהם העלו את התמונה לפייסבוק וראיתי אותו שם- נשמתי לרווחה הוא אחד הביטבוקסים הטובים והמקצועיים אז באמת חבל אם הוא יפרוש.. 

זאת רק אני או שהחולצה שלו היתה שונה משל השאר? זה אומר משהו?

האולם באמת היה די קטן מה שהיווה גם יתרון וגם חיסרון.. יתרון כי זהו היתה הרגשה יותר ביתית ומרגשת מאשר המונית, וחסרון כי לא היה מספיק מקום לכל האנשים שרצו לקנות כרטיסים ולא הספיקו.. טוב לשנה הבאה בקיסריה (;

צודקת לגבי היתרון...
ושום שנה הבאה בקיסריה! לקיץ הזה באשדוד 

מחרוזת פסח היתה הפתעה ממש חביבה כי זו נראלי הפעם הראשונה שהם מבצעים אותה בלייב ! למרות שמייקל וברי היו באמת חסרים (פעם הבאה הם בישראל !!!) הם ביצעו אותה על הצד הטוב ביותר (:
אחותי הגיעה לשם מוקדם והצליחה להכנס מכניסה צדדית ויותר מהירה ולכן היא שמעה את החזרות של המכביטס על חלק מהשירים ואחד מהם היה המחרוזת הזו.. והיא התקשרה להגיד את זה ואני כ"כ שמחתי ! באמת אחד השירים היפים שלהם.

כמו מחרוזת פסח- גם המחרוזת של יש תקווה היתה הפתעה ממש נעימה !
לפני ההופעה, דיסקסתי עם אחותי על איזה שירים נראה לה שהם ישירו, והיא אמרה שהיא רוצה את המחרוזת של יש תקווה ושות' ואני אמרתי לה שאין מצב כי הם עשו אותה בשיתוף עם זמרים אחרים שלא יהיו בהופעה .. בקיצור שמחתי לראות שאני טועה ושהם שרו את זה , הם ביצעו את השיר על הצד הטוב ביותר תודה לאלי שבאמת לא אכזב ! רק בשיר כי מלאכיו הורגש ממש חסרונו של ג'פרי.. הייתי בטוחה שהוא יבוא ! 

גם אני חשבתי על הרכב שונה... אבל ההרכב הזה בהחלט לא אכזב.
מה זה לא אכזב? ההלים (מלשון הלם, התכוונתי) לטובה באופן מעיף (מלשון להעיף... באוויר) בעליל!

גורג ! יש לו קול מדהים חבל שהוא לא שר כלום .. גורג הוא גם בתור אדם מאוד נחמד וחביב (: חבל שהוא לא לקח קצת סולואים מנואי.. טוב נו פעם הבאה אנחנו רוצים לשמוע אותו והרבה ! באמת ביזבוז של כישרון אם הוא עמד כל הערב ואין לו אפילו לא סולו אחד..

בסוף ההופעה, לא קינאתי במכביטס אפילו לא לשניה .. בקושי הספיקו לנוח קצת מההופעה וכבר היו צריכים לצאת כדי להביא חתימות ותמונות למעריצים שלא בדיוק ריחמו עליהם.. בשלב שהוא שכולם היו עליהם אחד מהמארגנים צעק באנגלית "Guys you are smooshing the maccabeats" ואז טיפה ירד הלחץ.. ולמרות כל הלחצים והדחיפות הם עדיין האירו פנים וחייכו והסכימו בחפץ לב לכל מי שרצה תמונה או חתימה מהם. אחח איזה אדירים !

חחח! לא שמתי לב בקטע הזה... אולי בדיוק הייתי עסוקה ב(...)...
מועכים את המכביטס! חה...
תחשבו על זה מילולית.
משום מה המשפט הזה הצליח להצחיק אותי 

בקיצור .. היה מדהים מדהים מדהים ! עבר שבוע וקצת ועדיין אני זוכרת כאילו זה היה אתמול .. חוויה אדירה אדירה שבאמת חבל לפספס !

זאת ההגדרה. חבל לפספס... :)

פעם הבאה מכביטס, בע"ה אתם בקיסריה !

אשדוד סיכמנו... אשדוד! האמפי ים!

אידי הסיקור מדהים ומפורט כרגיל.. אני חושבת שאפילו מי שלא היה שם יוכל לחוות קצת קצת ממה שהיה באירוע המדהים הזה בזכות הסיקור הכל כך מקצועי ומפורט !

סיקור מדהים להופעה מדהימה (:

תודה רחלי! :) :) :)
רק בשביל התגובות שלך שווה לפרשן את המכביטס כל פעם ;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2014 01:18 לינק ישיר 

משוררששיער כתב:

אידי,

הסיקור פשוט מדהים. ניכר עליו כי הינו מעשה ידי אומן, שהוציא מתחת ידו בכישרון רב מלאכת מחשבת של ממש.

לפנינו "אשה חכמת לב" ש"בידיה טוותה" ויצרה מארג מיוחד השזור בחכמה, כך שמצד אחד הוא מסקר ומקיף את ההתרחשויות שבקונצרט (כולל פרטים שוליים, לכאורה, התורמים רבות לסיקור), ומצד שני הוא לא פוסח על פרשנות נכונה של האירועים והאנשים, כשאת הזוית האישית והפרשנות הוא מעניק ממש בין השורות, בין ההתרחשויות, כך שהם משתלבים כמקשה אחת עם סיקור העובדות ואינם מכבידים כלל על הקורא.

כפרפרזה, ניתן בהחלט להשתמש בדרשת רבותינו [תלמוד ירושלמי, מסכת שקלים, דף כא עמוד ב; תלמוד בבלי, מסכת יומא, דף עב עמוד ב] על הפסוק המתאר את מלאכת אריגת האפוד כ"מעשה חושב", בה התבאר כי "מעשה חושב" מלמדנו שהיה האפוד עשוי "שני פרצופים". דומני, שסיקור זה עשוי אף הוא "מעשה חושב" ב"שני פרצופים", כשפרצוף אחד, מזוית ראייתו של היושב בינות לקהל, מעניק לנו נקודת מבט עובדתית, ואילו הפרצוף השני, מזוית ראייתו של הפרשן המוסיקלי, מעניק לנו פרספקטיבה חשיבתית.

מארג מופלא של מוסיקה, מכבים וטעמים.

לא פחות חשובה מכך היא העובדה, כי הסיקור פשוט מצליח להעביר את התחושות (אם-כי סביר להניח: החלקיות) של היושב באודיטוריום, תוך שהוא מוביל את הקורא אל תוככי מכללת דוד ילין (כן, יחד עם כל אותם "המון אנשים ההולכים לאותו מקום"), תופס עבורו כיסא ישיבה, וצועד עמו צעד אחר צעד, שיר אחר שיר, "cats" אחר "boot", עד לשלב (הלא מפתיע, יש לומר) בו "נדלקו האורות וההופעה הסתיימה".

האמת? בסיום הקריאה, פקחתי את עיניי, ומולי עמד, לא... לא נואי וגם לא חנינא; מולי עמד מסך מחשב דומם ומרצד. מצמצתי בעיניי. בכל זאת, נדלקו כאן אורות אחרי שעה של ישיבה באולם חשוך...

רחלי (או: RA248),

תודה אף לך על הסיקור הנפלא מהזוית האישית, ותודה מיוחדת על קטעי הוידאו, שללא ספק תרמו רבות להעברת החוייה המוסיקלית וההנאה הצרופה.

משורר - ריגשת אותי.
בעקבות התגובה שלך הלכתי לקרוא שוב את הסיקור שלי, ומצאתי בו את כל מה שציינת...
תודה על הסיקור המיוחד שלך לסיקור! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2014 01:23 לינק ישיר 

משוררששיער כתב:

אידי כתב:
בכל אופן, בזמן הזה דאגתי למכביטסיסטים מביניכם

יש מבין במוסיקה שאינו מכביטסיסט מהפן המוסיקלי?
אתה חושב ככה?? כי אני ממש בעד!!

לצ'ופר מאחורי הקלעים, לא עם חברי המכביטס אבל... טוב, תראו כשיתפרסם :)

Brave.

We are waiting eagerly for this, And giving you One Day More To post it…

LOL!!
Yet as you know, I cannot edit things myself, so that it's not up to me now...
Waiting as well 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2014 10:48 לינק ישיר 

משוערשיער-i liked your last comment!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2014 21:13 לינק ישיר 

אוךךךךך, לא!
באתי לסקר את הסיקור וסיקוריו.. אבל טעות אחת (העזתי לנסות להכניס רגשון...): ו.. אין, כאילו לא הי'ה ולא נברא...
עכשיו אני אצטרך לחכות ולאסוף שוב את כוחותי ולנסות להתנסח מחדש...
אבל אידי, בכמה מילים - סיקור מרהיב!!!!!!
מרתק, מענין, נותן תחושה של "מול הבמה"...
ורחלוש - תודה רבה על הסרטונים!!! לעמוד ולהסריט ולהעלות זו עבודה ארוכה וקצת מתישה... תודה רבה!
ו- מענין אותי לראות אותם גם, אפילו שיש לי חסימה.. מה אפשר לעשות???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2014 22:39 לינק ישיר 

לא!
את לא רצינית שפספסנו סיקור לסיקור ולסיקוריו רק בגלל רגשון אחד! (הכל בגלל רגשון קטן, הכל בגלל רגשון...)
מוחים בתוקף ומחכים לסיקור לסיקור ולסיקוריו
ולא לשכוח קונטרול סי!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > המכביטס בירושלים תשע"ד - סיקור וקליפים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext