חג שמח לחברי הפורום.
לפני שאני מתחיל עם הסיקור ורשימת השירים יש לי בשורה לא משמחת שאחרי 5 שנים מצויינים דוד פרלמן עוזב את המקהלה כך הוא סיפר לי אחרי ההופעה.
הפעם סוף סוף היגעתי בזמן לא היה לי בעיות עם חנייה (מי שהיה פעם בברוקלין יודע בדיוק מה אני מתכוון)
דיברתי עם חנני' ביגון הוא סיפר לי שעובדים על DVD שאלתי אותו האם זה של ההופעה חי חי הוא אמר שהוא לא יודע...
פגשתי את יאיר קניג הוא לא מתכוון להוציא אלבום משלו הוא אמר "אני עסוק בלימודים בישיבה".
האולם שבו היה ההופעה נראה בעיני קצת יותר קטן מברוקלין קול'ג אבל די גדול הסאונד היה OK רק המיקרופון של מקהלת "זמירות" קצת מידי גבוה התאורה היה יפה צילמתי את זה.
היה מסך עם תמונות שרץ במשך השירים ותשובה לאסתרק "לא עם תמונות כאלה" היה סתם רקע
אני גם אצטט את "אסתרק "התזמורת:
שני אורגנים
שתי גיטרות חשמליות
חצוצרה
סקסופון
וכמובן, תופים.
סה"כ 7 כלים."
היה לי מצלמה טובה רגיל אתם תראו שהתמונות קצת יותר ברורות הפעם וגם מצלמת ווידיאו שנתקע לי כמה פעמים ואני עצבני על זה כמו שאתם תראו בהמשך באיזה שיר זה נתקע לי.
בווידיאו אתם גם תשמעו מישהו שישב מאחורי שר ברקע כמה פעמים וגם תראו אצבעות של מישהו שישב לפני וכל הזמן עשה תנועות עם הידיים שלו השתדלתי כמה שיותר שלא תראו...
עכשיו לרישמת השירים.
ההופעה התחיל בשעה 7:45 בדיוק...רגע זה שעון יהודי סליחה התחיל בשעה 8 בדיוק עם מחרוזת של התזמורת ויואלי קר נכנס והזמין את הזמר חתונות הידוע בארה"ב יואלי גרינפלד ופתח עם מחרוזת של 3 שירים התחיל עם "ה' מלך" של גד אלבז אח"כ שיר מתוך אלבום שלו "נשימה" וסיים עם "ופרצת" ברוך לוין.
אחרי המחרוזת שר "ואפילו בהסתרה" (אני חושב שאני לא יגיב על השיר הזה...)
יואלי קר נכנס שוב והזמין את אברהם פריד ולצטט את ניורק "לפני כל שיר או מחרוזת הוא נתן הקדמה מעניינת שקשורה למחרוזת או לשיר." ופריד נכנס עם השיר "הפכת" בליווי של מקהלת "זמירות" אח"כ מחרוזת שהוא כבר ביצע בהאסק 26 פתח עם "כשם שאני" מתוך אלבום "ברכה והצלחה" אח"כ "מראה כהן" הידוע וסיים עם "שישו" גם מתוך האלבום ברכה והצלחה.
לפני השיר הבא היה עוד הקדמה יפה שהוא הסביר שיש ביהדות ארבע דברים שצריך להיות בשלימות ולומדים את זה מהאתרוג שגם הוא צריך להיות בשלימות, והר''ת שלו זה ארבעת הדברים האלו: אמונה שלימה תשובה רפואה וגאולה שלימה.
הוא אמר שהוא נותן עכשיו 5 שניות שבהם כל אחד יברך את חבירו
אח"כ שר השיר "בענטש בענטש" של האלבום אלבום האחרון שלו. (לחן של של פינקי וובר מי שמכיר)
לפני המחרוזת הבא הוא הראה את הקופה שהולכת איתו מלפני 28 שנים כשהוא עבר בדולרים, והרבי הביא לו דולר אחד לשים לפני השיר שיהי' בהצלחה, ועוד דולר לשים אחרי ההופעה כדי לומר תודה לה' והתחיל את ', מחרוזת חב"ד.
פרחי מיאמי נכנס עם אט אט (הווידיאו נתקע לי אז חסר קצת מהווידיאו)
ואחכ מחרוזת: התחיל עם "דוי הסר" אח"כ "מצווה גדולה" וסיים עם "יבא"
אח"כ שיר שבצעו כבר בהופעה אחרונה "אשת חיל – בואי כלה" שיר מאוד יפה ואח"כ שרו "אני מאמין" של ''Yerushalayim Can You Hear Our Voice'' ובאמצע השיר הזה המצלמת ווידאו נתקע אז חסר הסוף של השיר...
ואז היה הפסקה. (וניסיתי לחפש את ניוארק...)
אחרי ההפסקה יואלי גרינפלד נכנס שוב עם מחרוזת פתח עם השיר נודה של ליפא ואח״כ טובים מאורות של יידל וסיים עם לכל זמן של שוואקי ואח״כ שר מחרוזת נוסף "לא אמות" הידוע וסיים עם "יחדשיהו" של הדיסק שלו ואמר שירחמיאל אמר שאסור לו לסיים את הערב בלי לשיר את "יחדשיהו"
אברהם פריד נכנס שוב עם השיר "רק את שלי"
ושר אם יהודי היה יודע רק החליף קצת המילים אח״כ שיר חבד של ברי וועבר.
אח"כ שר מחרוזת שירים של יוסי גרין רק החלק הקצבי של שירים שיש שני חלקים להשיר (שקט וקצבי)
אח"כ נכנס בהפתעה התאומים מצרפת.
אח״כ ירחמיאל נכנס מתיישב על הכסא הגבוה ואומר שהוא רוצה לתת הקדמה לשיר הבא בקיץ האחרון פרחי מיאמי עשו סבב הופעות בארץ כשבסיומו הם היו בישראל בכלל המצב של היהודים זה לפני שלושת השבועות אבל בארץ הם מגיעים והמטוס עושה כמה סיבובים בשמים בגלל שזורקים רקטות לאזור ויש למטה אזעקות. כשהם נוחתים איש הקשר שלו מתקשר אליו ואומר לו תעזבו מהר את השדה זה מסוכן תסעו מהר לירושלים. ובכלל הילדים היו במתח מהמצב ביטלנו שתי הופעות בבית שמש. בסוף עשינו 'הופעה מרגשת מאוד' בירושלים בהשראה של כל זה החלטתי להוציא את השיר הבא (אני לא יודע את שמו זה באנגלית) שאמא של ילד מפרחי מיאמי ישראל בשם אורי שקד הלחינה ושלחה לי את זה וזה שוכב אצלי במדף כבר הרבה זמן את השיר יבצעו צבי שמחון ודוד פרלמן (קרדיט ניוארק על כל המשפט הזה) לצערי הרב גם בשיר הזה הווידאו נתקע והצלחתי לתקן אותו ממש ב20 שניות האחרונות של השיר אני מקווה שמישהו אחר הקליט אותו...
אחכ הקטע הווקאלי שבצעו בהופעה בפסח הפעם קצת עם מוזיקה ברקע התחיל עם "אדון עולם" ואח"כ "רווח" ואח"כ "שמע ישראל" וסיים שוב עם "אדון עולם"
אח״כ איך נשיר של ''Yerushalayim Can You Hear Our Voice''
וסיים עם שיר חדש ירחמיאל אמר שלהופעה קוראים מיאמי ופריד בשמחה רבה אז הם יסיימו עם שיר מהאלבום החדש שכאן זה פעם ראשונה שהם שרים אותו 'בשמחה רבה(קרדיט ניוארק)' אני דווקה אהבתי את השיר ובסוף הצטרפו יואלי גרינפלד ומקהלת "זמירות". הסיום של השיר לא היה כ"כ טוב אתם תראו כבר בווידיאו.
ירחמיאל לא הכריז השמות של הילדים שאלית את חנני' ביגון הוא אמר שבגלל שההופעה לא התחיל בזמן והם היו חייב לסיים בשעה מסויימת.
עכשיו אני יביא לכם תמונות תהנו!
ווידיאו אתם יכולים לבקש ממני באימייל ואני רוצה להדגיש שאני שולח אך ורק לחברי הפורום בלבד וכמובן שאסור להעביר אותם לאנשים אחרים!
(הוספתי את המחרוזת של פריד)
תוקן על ידי elmonsey ב- 14/10/2014 20:39:40