כמה הערות
זהו דיסק שרווי בלהיטים.
ירחמיאל מתערב יותר מידי בדיסק הזה.
אני לא מאלו שהתלהבו בצורה מוגזמת מהשיר 'רווח'.
לטעמי השיר 'רווח' האפיל על להיטים אחרים לא פחות- כמו 'כן' ו'יחדשהו'.
מה שמות הבוגרים ששרים לאורך כל האלבום?(אין בויקי)
הסיקור
'רווח' - ירחמיאל שר בו מיד הרבה - לטעמי. לחן מקפיץ. אני כאמור לא רואה בשיר הזה להיט יוצא דופן.
זה להיט שבהחלט יכול לשאת בכבוד על גבו את שם האלבום. אהבתי כמה קטעי לחן מושקעים בשיר זה.
'ונהיה' - הסולן שמסתלסל בקולו בדקה 4:03 עושה זאת מצויין. קולו ממש מתלבש על הלחן הכללי של השיר. לחן שמתלבש על המילים.
ידוע לכם על עוד שירים מ'ברכות השחר'?
'מי אדיר' - שיר מרגש מאוד. סוף סוף שיר חופה/חתונה על מילים מעט שונות ולא המסורתיות שירחמיאל כ"כ אוהב להלחין עליהם. סולואים מצוינים של שמחה קאץ' בדקה ה- 3:31 ושל שאול אלסון בדקה ה- 4:54.
הקטע של ההפסקה מהמוזיקה בסיום השיר מביא את השומע לשיא ולחויית עוצמתית (דקה 5:23).
'ריבונו' - שיר שהיה כדאי להחליפו בשיר אחר. מבחינתי אם יש משהו בשיר הזה אז הוא מתחיל מהדקה 3:20. אם כבר הוא נבחר לאלבום הייתי שם אותו בשירים האחרונים של האלבום ולא בתחילתו..
'ואהבת' - זה שיר שמזכיר לי את שירי החגים הארוכים והחמודים שיש לפרחי מיאמי.
אני מגדירו כשיר נדיר. מאוד אהבתי את המקוריות בשיר, הן של המילים מהגמרא והן של הלחן על המילים. רק אמן כמו ירחמיאל יודע להוציא שיר ולחן כאלו שמדגישים בצורת הנגינה מה הלא טוב("מפני מפני, שלא נהגו כבוד זה לזה") ומה הטוב ("ואהבת לרעך כמוך זה כלל גדול בתורה").
סיום נהדר לשיר.
'יפה' - האות פ' בסגול ולא בקמץ...
שיר מאוד קיצבי(המתופף כנראה עבד שעות נוספות בשיר הזה:-)
אהבתי ברקע את השירה "האחת, יפה יפה יפה, שעה אחת".
זהו שיר המתחיל בפזמון.
'יחדשהו' - לחן מצויין(מתפילת שבת מברכים). התחלת שיר דרמטית משהו.. אחד מהלהיטים באלבום.
'Lift Up Your Candle' - זכור לי היכן שהוא באחת ההופעות הפרחים או הקהל מוצאים פנסים ומרימים אותם אל על. מרהיב!
לטעמי, ה-ס-ו-ל-ו הטוב ביותר שיש לשאול אלסן זה בשיר זה!...
'שירה חדשה' - שיר טוב. אבל בדיסק רבוי להיטים נדחק מעט הצידה...
'ממקומך' - אהבתי את סולו הסיום של ארי רוזנר ובכלל את המילים "על ידי דוד משיח צדקך".
בדר"כ(ותתקנו אותו אם לא) שירים שקטים מסתיימים במוסיקה רגועה ושלווה שלאט לאט נעלמת ולעומת זאת כאן הסיום בסולו!
'השכיבנו' - שיר בסגנון חסידי('פולישער'). שיר שלא התחברתי אליו ולדעתי זה לא הסגנון של פרחי מיאמי וירחמיאל ביגן...
לפחות שומעים שם את יושי בנדר...
'כן' - אחד הלהיטים הגדולים לטעמי באלבום. קודם כל לחן על מילים ממגילת אסתר, רק על זה כבקר מגיע שאפו לירחמיאל. סולואים מצויינים של שמחה קאץ' וג'ורדן אודינסקי..
בחירה נכונה של ירחמיאל לסיים איתו את האלבום. זה שיר שמשאיר טעם ורושם טוב לאלבום ועושה חשק לשומעו שוב ושוב(הן את השיר והן את האלבום... חבל שהשיר הזה לא מושר בהופעות(כמו 'יעלה ויבוא', 'רווח' וכד')...
לסיום כמה תמונות מהופעות רווח. תודה לג'וש שצילם את התמונות בזמנו...
2005 קישור
2006 קישור
תוקן על ידי netson ב- 25/08/2015 20:19:01