בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

טיפים לכתיבת סיקורים על אלבומים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/6/2015 00:24 לינק ישיר 
טיפים לכתיבת סיקורים על אלבומים

מסקרים יקרים!
באשכול הזה תחלקו עם כולנו את הטיפים לכתיבת סיקור מושלמת.
השנה- בעקבות הוצאת האלבום 'אט אט' נכתבו המון סיקורים על ידי החברים בפורום. נשמח אם כל אחד מהמסקרים יכתוב לנו כמה טיפים על מנת שיהיה קל להעלות סיקור וכן על מנת ללמוד וללמד את החברים!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2015 00:25 לינק ישיר 

ואני המתחיל....

1. לשמוע 4-5 פעמים את האלבום החדש להעלות על כתב את הדברים הראשונים שעולים לנו.
  2. לשמוע עוד כמה וכמה פעמים את האלבום ולהעלות את התובנות העמוקות יותר על כתב.
  3. לבדוק אם יש שינויים בין המסקנות הראשוניות מהשמיעה לתובנה שנוצרה אח"כ (ובטוח יהיה) ולסנן לטובת התובנות העמוקות יותר- שנכונות יותר.
  4. לקחת את המסקנות הראשוניות שנותרו על כנם ולשלבם בתובנות.
  5. לבדוק כעת מה אחרים סקרו ולשלב תגובה על כך בסיקור שלי.- כל זה, כמובן במידה ואינני המסקר הראשון.
  6. לחפש ולבדוק כמה שיותר דברים בסיקור! זה יכול להיות על הילדים (הסולנים) או הקולות שלהם(סולואים) או על ירחמיאל בעצמו. אפשר לתת סיקור על הלחן והעיבוד של האלבום(גם על כלי הנגינה) ואפי' על החוברת המצורפת בדיסק.
  7. המון סבלנות!
  8. כדי להימנע ממצב של מחיקה פתאומית של הסיקור מומלץ לכותב במייל או בקובץ וורד ולשמור אותו כל כמה דקות
  9. לכתוב בשפה מכובדת ולכבד את תגובות האחרים- בכל מצב!!!
  10. לפרסם את הסיקור עד כמה שאפשר בתגובה אחת או בכמה תגובות רצופות אחת אחרי השניה. אחרת זה יהיה מבולגן, לא מסודר וכתוצאה מכך פחות יגיבו...

נשמח לשמוע רעיונות וטיפים נוספים מכם!
בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2022 13:22 לינק ישיר 
קודי

שלום. אמנם השרשור ישן, אבל הוא חשוב ובס"ד גם לי יש לי כמה טיפים. כמובן איני חוזר על מה שכבר נכתב:

1. לכתחילה חשוב מאוד לדעת להבדיל בין טעם אישי לבין עניינים טכניים. לפעמים לפי הטעם האישי אולי מישהו לא יאהב נקודות מסוימות, מוסיקה או קול וכדו', אבל לא נכון להכניס דברים כאלו לסיקור. סיקור בא לתת מבט של הערכת העבודה עצמה. האומן לא צריך להיענש בגלל שמישהו לא מתחבר לקול שלו.

2. ביקורת- אישית אני מעדיף להימנע ממנה לחלוטין. מבקר מוסיקה אחד שחזר בתשובה, כתב על בעבר באתר 'הידברות' על חרטתו על ביקורות קשות שנתן לדיסקים בעיתונים- בן אדם עבד כמה שנים ופתאום אני אבוא ובמחי מקלדת ואהרוס ואזלזל? אותו מבקר מוסיקה, שאני לא זוכר את שמו, כתב שהכלל החדש שלו הוא שמה שנשמע לא טוב לדעתו המקצועית- הוא פשוט לא מבקר כלל. חשוב לשים לב לדברים. הקב"ה דורש מאתנו שמירת לשון יותר מאיכות ביקורת. לפעמים זה יכול להיות הפוך- שבחים לימין ולשמאל (בהקשר לפורום הזה- שבחים רק לפלוני ואלמוני) תוך דילוג על מישהו כי מעדיפים לא לדבר עליו כי 'בינינו- זה היה גרוע...'- הימנעו מכך מאוד. השתדלו מאוד לחפש את היתרון שבכל מבצע ובכל מרכיב. לכל אחד יש לב, ומי יודע איזו טובה תעשו לו בזה. וח"ו להפך.. יכול להיות שאני מושך פה לקיצוניות מסוימת... אבל בכ"ז אני ממליץ לנקוט כך, ובכל מקרה לחפש להיות רק חיובי במקרים של ביקורת אומנות (אם זקוקים להערות שלנו, האומן כבר ימצא את דרכו לבקש מאיתנו באופן אישי).

3. כדאי מאוד לבחון את הקשר מילות השיר אל המנגינה, אופי הנגינה ברגעים שונים בהקשר למילים, אופי השירה וכו' ולנסות לחשוב מה היוצרים ביקשו להביע במהלכים אלו. זה נותן לנו מבט מיוחד, עמוק ואף מהנה יותר אל היצירות ועם עבודת היוצרים.

4. אם נקודה כלשהי בשיר גרמה לכם לרגש מסוים- שמעו את הקטע שוב ושוב ונסו להבין מה גרם להרגשה הזו- בשירה, במילים ובנגינה, וכדאי לשים לב שלפעמים יש השפעה על כך גם ממיקום השיר בדיסק (לדוגמא- בדיסק 'רצוא ושוב' של שולי רנד, יש את השיר 'דע בני אהובי' שיצא בהתחלה כסינגל. אבל כששומעים את הדיסק ברצף, ומבינים אחרי אילו שירים שולי מיקם את השיר הכל-כך נוגע ללב הזה- אלו חוויה ומסקנה גבוהות יותר בכמה רמות).

5. קורה ששומעים שיר או יצירה ומרגישים שמשהו חסר בה ו-'איך היוצר לא חשב על זה?' וכו'- שימו לב שלפעמים זה בכוונה, נסו לחשוב על הסיבות וגלו רבדים נוספים.

6. גם אם אתם לא מבינים במוסיקה, האזינו היטב לקולות, לביצועי הכלים, לקולות הראשונים והשניים- מה תורם כל אחד בחוויה וברגש ובמסר.

7. הביטו על הדיסק כמסע (לפעמים אחרי האזנה טובה צריך פשוט לשבת בשקט ולעכל את החוויה. אחרי דיסקים או שירים מסוימים, לפעמים אני לא מסוגל לשמוע משהו אחר למשך זמן מה). נסו להבין מאיפה הוא לקח אתכם ולאן הביא אתכם. זה אחד הדברים שהיוצרים עובדים עליו בבחירת מיקומי השירים.

8. בהקשר של ירחמיאל וזר הפרחים שלו- נסו למצוא איפה ירחמיאל נתן את הלב שלו לנער או נערים מסוימים כדי להפריח אותם. זה גם נותן חוויה נוספת בהאזנה.

בהצלחה רבה בסיקורים שלכם.

תוקן על ידי קודי ב- 09/11/2022 13:22:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2022 16:59 לינק ישיר 
ayalambc

קודי כתב:
שלום. אמנם השרשור ישן, אבל הוא חשוב ובס"ד גם לי יש לי כמה טיפים. כמובן איני חוזר על מה שכבר נכתב:

1. לכתחילה חשוב מאוד לדעת להבדיל בין טעם אישי לבין עניינים טכניים. לפעמים לפי הטעם האישי אולי מישהו לא יאהב נקודות מסוימות, מוסיקה או קול וכדו', אבל לא נכון להכניס דברים כאלו לסיקור. סיקור בא לתת מבט של הערכת העבודה עצמה. האומן לא צריך להיענש בגלל שמישהו לא מתחבר לקול שלו.

2. ביקורת- אישית אני מעדיף להימנע ממנה לחלוטין. מבקר מוסיקה אחד שחזר בתשובה, כתב על בעבר באתר 'הידברות' על חרטתו על ביקורות קשות שנתן לדיסקים בעיתונים- בן אדם עבד כמה שנים ופתאום אני אבוא ובמחי מקלדת ואהרוס ואזלזל? אותו מבקר מוסיקה, שאני לא זוכר את שמו, כתב שהכלל החדש שלו הוא שמה שנשמע לא טוב לדעתו המקצועית- הוא פשוט לא מבקר כלל. חשוב לשים לב לדברים. הקב"ה דורש מאתנו שמירת לשון יותר מאיכות ביקורת. לפעמים זה יכול להיות הפוך- שבחים לימין ולשמאל (בהקשר לפורום הזה- שבחים רק לפלוני ואלמוני) תוך דילוג על מישהו כי מעדיפים לא לדבר עליו כי 'בינינו- זה היה גרוע...'- הימנעו מכך מאוד. השתדלו מאוד לחפש את היתרון שבכל מבצע ובכל מרכיב. לכל אחד יש לב, ומי יודע איזו טובה תעשו לו בזה. וח"ו להפך.. יכול להיות שאני מושך פה לקיצוניות מסוימת... אבל בכ"ז אני ממליץ לנקוט כך, ובכל מקרה לחפש להיות רק חיובי במקרים של ביקורת אומנות (אם זקוקים להערות שלנו, האומן כבר ימצא את דרכו לבקש מאיתנו באופן אישי).  אהבתי מאוד את מה שכתבת!!!, זה כל כך נכון (בלי שום קשר למיאמי ולפרחים, אלא לחיים עצמם ג"כ)!!

3. כדאי מאוד לבחון את הקשר מילות השיר אל המנגינה, אופי הנגינה ברגעים שונים בהקשר למילים, אופי השירה וכו' ולנסות לחשוב מה היוצרים ביקשו להביע במהלכים אלו. זה נותן לנו מבט מיוחד, עמוק ואף מהנה יותר אל היצירות ועם עבודת היוצרים.

4. אם נקודה כלשהי בשיר גרמה לכם לרגש מסוים- שמעו את הקטע שוב ושוב ונסו להבין מה גרם להרגשה הזו- בשירה, במילים ובנגינה, וכדאי לשים לב שלפעמים יש השפעה על כך גם ממיקום השיר בדיסק (לדוגמא- בדיסק 'רצוא ושוב' של שולי רנד, יש את השיר 'דע בני אהובי' שיצא בהתחלה כסינגל. אבל כששומעים את הדיסק ברצף, ומבינים אחרי אילו שירים שולי מיקם את השיר הכל-כך נוגע ללב הזה- אלו חוויה ומסקנה גבוהות יותר בכמה רמות). רעיון טוב!! ננסה בעזרת ה' כשיצא האלבום החדש (במהרה!)

5. קורה ששומעים שיר או יצירה ומרגישים שמשהו חסר בה ו-'איך היוצר לא חשב על זה?' וכו'- שימו לב שלפעמים זה בכוונה, נסו לחשוב על הסיבות וגלו רבדים נוספים. זה קורה לי לפעמים שאני חושבת על כל מיני שירים שאפשר לעשות להם מלודיה יותר יפה או לשנות את הסיום של השיר וכו'...

6. גם אם אתם לא מבינים במוסיקה, האזינו היטב לקולות, לביצועי הכלים, לקולות הראשונים והשניים- מה תורם כל אחד בחוויה וברגש ובמסר. 

7. הביטו על הדיסק כמסע (לפעמים אחרי האזנה טובה צריך פשוט לשבת בשקט ולעכל את החוויה. אחרי דיסקים או שירים מסוימים, לפעמים אני לא מסוגל לשמוע משהו אחר למשך זמן מה). נסו להבין מאיפה הוא לקח אתכם ולאן הביא אתכם. זה אחד הדברים שהיוצרים עובדים עליו בבחירת מיקומי השירים.

8. בהקשר של ירחמיאל וזר הפרחים שלו- נסו למצוא איפה ירחמיאל נתן את הלב שלו לנער או נערים מסוימים כדי להפריח אותם. זה גם נותן חוויה נוספת בהאזנה.

בהצלחה רבה בסיקורים שלכם.
כל מילה נכונה, טיפים יפים מזווית של מוסיקאי

תוקן על ידי קודי ב- 09/11/2022 13:22:51

יפה קודי שאתה נובר בארכיון (או אולי בארכיונים, אם אצה קורא גם בפורום הישן...), אני עם כל הנבירות והחפירות בפורומים עדין לא הגעתי לאשכול הזה שבהחלט מעניין ושווה קריאה.

חחח עכשיו אני שמה לב כמה  שמתי, הכל נכון:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2022 00:04 לינק ישיר 

הערה חשובה כהכנה נפשית לדיסק שבע"ה יצא ב.... חודשים הקרובים(?- כמו שנכתב בשרשור של 'שיחה בפורום'):
מבחינה מסוימת חשוב להאזין לאלבום חדש כמו 'נייר חדש'- לא לבחון את האלבום והסולנים וכו' ביחס לאלבום הקודם או אלבום ישן יותר. חושב מאוד להאזין לאלבום ולבחון אותו ביחס לעצמו. מכמה סיבות שקשורות זו בזו:

בחינה של אלבום ביחס לאלבום קודם שכבר נאהד על ידינו, יוצרת מצב של ביקורת בלתי נמנעת ולאו דווקא עניינית, כי כך אני מחפש באלבום החדש את החוויה שהיתה לי באלבום או להיט קודם במקום שהלב יהיה פנוי לקלוט חוויה חדשה מאלבום או להיט חדש. לא רק ביקורת בלתי עניינית תצמח מכאן, אלא גם כל היכולת שלנו לקבל חוויה משמיעל האלבום החדש- תיחסם לפרק זמן כלשהו עד שניפתח לשמוע את הייחודיות של האלבום החדש.

דבר נוסף- כידוע, על טעם וריח לא מתווכחים. החוויה של מאזין אחד אינה החוויה של מאזין אחר. לא שייך לבחון לפי 'מה יפה באוזני'. סיקור לא בא לענות על שאלה זו, אלא על שאלת האיכות שלו בפני עצמו.

איפה כן נכנסת השוואה?
בעניינים טכניים, כן שייך להשוות. בכל מה שקשור לביצוע, עיבודים מוסיקליים וקוליים, בחירת המעבדים, תזמור, סדר שירים, שיר נושא ומסר שהאלבום מביא איתו- כאן דווקא יהיה מעניין לבחון אלבום ביחס לאחרים, מלבד בחינתו בפני עצמו.

לסיכום- אל תצפו לחוויות מן העבר, היו פתוחים ומוכנים לחוויה חדשה, אחרי תקופת קורונה וזמן רב מדי בלי אלבום אולפן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2022 15:45 לינק ישיר 

קודי,  (על מה שכתבת בהודעה למעלה)
בע"ה נשתמש בהצעות כשיצא האלבום (נניח שזה סליל של קלטת...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2022 17:00 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2022 12:41 לינק ישיר 

האם יהיה נכון להשוות בין הביצועים של הילדים מאלבומים קודמים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2022 16:23 לינק ישיר 

אפרים1 כתב:

קודם כל, דעתי אינה קובעת.
אני כותב רק עצות שנראות לי, אבל כמובן תעשו כרצונכם.
לעניין עצמו- זה נשמע דווקא כיוון מעניין להשוואה.
אישית הייתי נזהר מלהיכנס בהשוואות כאלו למקום ביקורתי שיכול להישמע רע על הסולן עצמו. אם יש לך רעיונות נוספים יהיה נפלא להכיר ולחשוב עליהם. מה שכתבת זה רעיון מעולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2022 16:38 לינק ישיר 

אפרים1 כתב:

לדעתי כן, אם כי תלוי מתי ובאיזה מצב - 
1. להשוות את זה לשיר המקורי - ממש לא!!!!!!
2. להשוות בין אותו שיר ואותו ילד - כן!
לדוגמא: ניקח את הסולו של שאול אלסון בשיר יחדשהו בהופעה של רווח ונשווה אותה לפעמים האחרות שהוא שר את הסולו הזה או את הסולו של שלמה גרוס באחד השירים ונשווה את זה לפעמים אחרות שהוא שר את הסולו הזה..
3. להשוות סולן ששר סולו מסויים שאותו שר ילד אחר משנה אחרת.
לדוגמא: להשוות את הסולו של ג'רמי הרשקוביץ "פתח ליבי" (שהם שרו בישראל, נדמה לי בתש"ע) לסולו של יוסי שיק בשיר הזה.
4. להשוות את אתו סולו ששר אותו ילד בהופעות שונות - גם את זה אפשר רק שלפעמים זה לא כל כך אפשרי בגלל שהקול מתבגר וזה כבר לא נשמע אותו דבר...
לדוגמא: שאול אלסון שר בהרבה שירים בתקופה שהוא היה במיאמי ולפעמים אפילו את אותו סולו בכמה הופעות שהיו (במשך השנים שבוא היה במיאמי זה ירד לאט לאט..) אפשר להשוות בין הביצועים השונים
4. אני לא חושבת שלזה התכוונת אבל בכל אופן... לפעמים העיבוד המוסיקלי שונה (לדוגמא בשיר "בסיעתא דשמיא" שכמעט [אם לא בכל] הופעה שרים אותו) מה שגורם לשיר לשיר להישמע יותר יפה לפעמים [(בלי שום קשר לאיכות של הסאונד), אני אישית אוהבת הכי את הביצוע לייב של בסיעתא דשמיא ממיאמי אקספיריאנס 5 ואת השיר המקורי שאותו שר ג'ונתן פלאי].

מקווה שהבנתי למה התכוונת:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2022 16:41 לינק ישיר 

קודי כתב:

אישית הייתי נזהר מלהיכנס בהשוואות כאלו למקום ביקורתי שיכול להישמע רע על הסולן עצמו. 

לא מחייב שאם משווים נכנסים לביקורת ונשמעים רע כלפי הסולן / על הסולן..
לפעמים ההשוואה היא בכיוון של (ל)מה יותר מתחברים או מה יותר אוהבים לשמוע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2022 20:08 לינק ישיר 

^^^^

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2022 06:57 לינק ישיר 

קודי כתב:
^^^^

לא הבנתי למה התכוונת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2022 13:47 לינק ישיר 

AyalaMBC כתב:
^^^^
לא הבנתי למה התכוונת....

הכוונה היא שאני מצביע על מה שכתבת לאות הסכמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2022 15:41 לינק ישיר 

קודי כתב:
^^^^
לא הבנתי למה התכוונת....
הכוונה היא שאני מצביע על מה שכתבת לאות הסכמה.

אהההההה
חחח, הצחקת אותי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > טיפים לכתיבת סיקורים על אלבומים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext