אואה, אני עבדתי בלי טיפים... אבל ננסה לתת ממה שאני יכולה להמליץ... קודם כל, להתפלל שבעז"ה יצא מהסיקור שלי משהו שיהנו לקרוא ושיתן משהו לקוראים נתחיל בזה, שכשרואים את ההופעה, לחשוב מה אפשר לכתוב, לתפוס נקודות מסוימות, אם בצד הטוב, ואם בצד המבקר, או סתם בצד ההומוריסטי של העניין, לדאוג לתמונות, זה מקפיץ פי כמה את ההתעניינות, לכתוב מעניין, קולח, להתמקד גם ברקע ולא רק בהופעה, בתחושות שהיו לי כשהסתכלתי, מה חשבתי ומה אני חושבת לפני באמצע ואחרי, לתת הקדמה קצרה לפני הסיקור, וסיכום קצר אחרי שמשאיר טעם טוב, לצפות בהופעה לפחות פעמיים, לשים לב לתנועות ולמילים של השירים ואם אפשר להתמקד עליהם, להכניס אווירה, שגם מי שלא היה בהופעה ירגיש שהוא היה שם בערך... להעלות את הסיכום, אם הוא ארוך בחלקים קצרים בתגובות רודפות ככה שאם ירצו להגיב יוכלו להגיב בקלות, להדגיש חלקים מסוימים שצריך להדגיש, סבלנות, זה המפתח, ואי סבלנות של מי שמחכה לסיקור זה גם מפתח... אם אפשר לתקוע חייכנים מעניינים באמצע או כל דבר אחר שמושך את העין לקרוא, זה גם מוסיף, לדאוג לעיצוב נקי של הסיקור, בלי גדלים ופונטים שונים בהודעה אחת, פונט אחיד וקריא, שכיף לקרוא. לשים לב לפרטים קטנים שבדרך כלל לא שמים לב אליהם בהופעה, שישאיר קצת חומר לחשוב עליו. אם שמים לב לחידוש מעניין או משהו ששמת לב להאיר\להעיר אותו, שגם אחרים יהנו... לעשות קצת רעש לפני שידעו לצפות למשהו... להגיב לתגובות שמגיבים לך, להערות והארות.
 |
|
|