| נשלח ב-1/10/2015 13:06 |
|
| |
סיקורים ממופעי 'cirque miami' – חול המועד סוכות ה'תשע"ו + וידאו ותמונות
כשמחוגי השעון הצביעו על סביבות השעה עשר בלילה ניגן חנניה את הצלילים האחרונים, תאורת הבמה עומעמה והוחלשו אורות הצבעונים, מסך העשן החל להתפזר תוך שהוא מפלס דרכו אל חדרי הלבשה מזדמנים, התווים המוסיקליים אספו עצמם אט אט עושים את המסע בחזרה אל דפי המלחינים, הפרחים כינסו אל תוך עצמם את עלי הכותרת בכדי לאגור כח להופעת יום המחר שכבר נושפת בעורף הבנים, ובכך ניתן האות להפקת לקחים [מצידם של אנשי הבמה וצוות המפיקים] ופתיחת שולחן הדיונים [מצידם של הקהל שעשה דרכו ממרחקים].
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 13:10 |
|
| |
אני תיכף אכלה לדבר ואת שרביט הדיונים אושיט אל החברים שהשתתפו בקונצרט בגופם [ולא רק ברוחם ובצפייה און-ליין בתיעודי וידאו ויזואליים, כפי שנהגתי אני הקטן], כשחלק נכבד מזמן ההמתנה מכוון בציפייה לסיקור הקבוע מלווה בתמונות משובבות פורחות כשושנה, שיפורסם אָט אָט [במחשבה שניה, ירחמיאל לא אהב את העיצוב הראשוני של האלבום בו בחר הגרפיקאי לערוך כך את מילות הכותר 'אט אט' תוך שהוא מצרף להם ניקוד לשם הבהרה, וזו בדיוק הסיבה שגרמה לו לפנות לגרפיקאי אחר שהציע עיצוב שונה, אותו עיצוב שנבחר לבסוף לפאר את האלבום המונח לפניכם. אז: UT UT...] על-ידי ידידנו elmonsey המתגייס בטוב ליבו מדי מחצית השנה, אולם לפי שהתבקשתי לפתוח את אשכול הסיקורים, ארצה לפתוח - או שמא לחתום - את חלקי, בהתייחסות קצרה אל מספר נקודות שבלטו מתוך התגובות בשעת הקונצרט עת הלחן בצליליו [פלייבאק, יש להוסיף] עטפם. את דבריי אפתח דווקא בהתייחסות אל חוסר הסדר המופתי ששרר במקומות הישיבה, כשקהל שרצה להתרווח בהפרדה וליהנות ממוסיקה בהסיבה מצא עצמו בחלקו כשהבן בסמינר עם הבת בישיבה: לצערי זו התוצאה ברבים מהמופעים [אם-כי ממש לא בכל הקונצרטים, יש להדגיש], והיא בהחלט היתה מוכרת לי מראש על סמך ידיעות ולא רק על סמך מדעים. לא לחינם שבתי והדגשתי חזור והדגש כי בצורת מכירת הכרטיסים הנוכחית לא ניתן להבטיח הפרדה מלאה. ליבי ליבי עם המהדרין במצוות, שחפצו בהפרדה וישיבה עם קרובות, ומצאו עצמם בישיבה סמי-מעורבת בסמיכות לאבות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 13:16 |
|
| |
לחתום לא אוכל מבלי התייחסות להעדר כלי נגינה חיים מבימת התזמורת, כשאת מקומם תפסו צלילים מוקלטים שנשפכו בחלל כשלחלק מהקהל גורמים חמרמורת (Hangover): אהיה מוכרח לפתוח בנימה אישית עודי יושב בצל, ולציין כי על הציפייה שדבריי פיתחו בקרב החברים אני בהחלט מתנצל. אמנם, ציינתי כמה וכמה פעמים בשבועות האחרונים כי המופע ייערך בקונספט שונה מהרגיל, בסימן משפחתי החורט על דגלו חוויית סוכות כלל משפחתית [זו, אגב, הסיבה שלא ראיתם מנחה הערב כפי שתמיד - אבל תמיד - הופיע על הבמה בכל קונצרט. זו, אגב, גם הסיבה לשעה המוקדמת יחסית בה החל והסתיים המופע. וזו, אגב, הסיבה שבכל מכלול כתיבותיי הקפדתי להשתמש במילה 'מופע' ולהימנע מהגדרתו במילה 'קונצרט'], אולם למיטב ידיעתי - ועל כך הסתמכה בעבר הודעתי - הפרחים בהחלט היו אמורים להיות מלווים בתזמורת. חשוב לזכור כי זו היתה תכנית האם לפני למעלה מחודש, כשאני הבאתיה לידיעת חברי הפורום לפני כשלשה שבועות. נתון היסטורי מעניין שחשוב לזכור גם לסקור אף אותו: בשנים עברו, כבר היה לעולמים שבאותם מופעים שנערכו בקונספט 'קרקסי' לא הופיעה תזמורת מלאה שליוותה את הפרחים, אולם המידע שהיה בידי הצביע מפורשות על-כך שהשתא ינגנו הפרחים ממיטב שירתם כשהם מלווים בכלי נגינה שיפארו את יצירתם. אישית, שמעתי על ההחלטה שלא תהיה תזמורת רק מספר שעות לפני המופע הראשון, כשאני עצמי עד לרגע זה עוד לא הבנתי לאשורם מהם בדיוק הסיבות כמו גם האילוצים והנסיבות שהביאו להחלטה הזו [גם עריכת בירור בהול, עוד לא העלה בידי את פיסת המידע שבניהול]. מי מבינכם שיבחר להופיע שוב באודיטוריום במופע היום, מוזמן לגשת אל חנניה המופקד על ההגאים בעמדת הסאונד, ולשאול אותו לפשר ההחלטה התמוהה בעיניי המוותרת על ליווי מוסיקלי עשיר ומכובד. אהיה כנה ואגלה את אזנכם כי לאחר שנחשפתי אמש להחלטה שהמופע ייערך ללא נגינת כלים חיה, רבות התחבטתי ועם עצמי התלבטתי האם לפרסם עובדה זו בשער בת רבים [זאת בכדי שידעו החברים לאן פניהם מועדות] או שמא לוותר על הפרסום בקרב התושבים [זאת משום שהחברים כבר רכשו את כרטיסם ואין טעם לאכזבם מוקדם, ומנגד, אותם אינם חברים שעוד לא רכשו את כרטיסם ייתכן וכתוצאה מהפרסום יימנעו מרכישת כרטיס, בזמן שבפרסומים הרשמיים לא היה כל אזכור לתזמורת]. אלא שתוך ישיבתי תוהה בהתחבטויותיי, מלך רחמן פתר לי את תהיותיי כשהוא מונע ממני כל גישה למרשתת, כך שכל רצון שלי לתגובה נתקל פשוט בחוסר יכולת. אגב, אני בדעתי אעמודה, והרשו לי לצטט את עצמי מלפני תקופה קצרה: "לעניות דעתי - ואזני לא יכולה שלא להסכים - מוסיקת פלייבאק היא זלזול מוחלט באינטליגנציה המוסיקלית של קהל האופרה [טוב, לא ממש אופרה. הוא הוגדר כך לצורך החרוז. אך שלא תהיה לכם טעות, ה'זלזול' הוא בהחלט 'ממש' זלזול]". על ההחלטה הזו כמו על כלל המופע, אוכל רק לענות אחר הצופה ולהפטיר בקול רפה: מעט חבל. אם-כי לקחתי בחשבון כי קונספט משפחתי יוביל לשינויים שונים בזו השנה, אולם מהמפה שנפרשה לנגד עיני עלתה תמונה די שונה, וצר לי מאד שבמבחן התוצאה נדמה כי המופע כולו פנה לדור העתיד של ילדי התורה [כן, גם לעוברים שבמעי אימם] וזנח מעט את קהל הבוגרים שרק חפץ להאזין אל המלודיה, אל המנגינה. ושוב, אני מתנצל מעומק לב על כך שפרסום של החלטה מוקדמת, הביא לאכזבה בקרב חבר פורום שמצא עצמו ללא כלים חיים או חברת פורום שמצאה עצמה כמעט נרדמת [הסקתי מכך שפרסומים מוקדמים, תיעוד נקודת זמן מסוימת של מאחורי הקלעים, אינם בהכרח תמיד רצויים]. עוד יבואו קונצרטים טובים יותר שייחרטו בזיכרון, בהם כל תו כל צליל וכל פרח ידגישו את הכישרון, ורק כשנחפוץ להראות לילדינו - ילדי התורה - תכנית מוסיקלית את המופע האחרון נשלוף מהמדף הווירטואלי בארון. שׁוֹמְרֵי מִצְוֹתָיו עוֹד יְשׁוּבוּן לְבִצָּרוֹן - - -
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 13:33 |
|
| |
| משוררששיער כתב: |  | אני תיכף אכלה לדבר ואת שרביט הדיונים אושיט אל החברים שהשתתפו בקונצרט בגופם [ולא רק ברוחם ובצפייה און-ליין בתיעודי וידאו ויזואליים, כפי שנהגתי אני הקטן], כשחלק נכבד מזמן ההמתנה מכוון בציפייה לסיקור הקבוע מלווה בתמונות משובבות פורחות כשושנה, שיפורסם אָט אָט [במחשבה שניה, ירחמיאל לא אהב את העיצוב הראשוני של האלבום בו בחר הגרפיקאי לערוך כך את מילות הכותר 'אט אט' תוך שהוא מצרף להם ניקוד לשם הבהרה, וזו בדיוק הסיבה שגרמה לו לפנות לגרפיקאי אחר שהציע עיצוב שונה, אותו עיצוב שנבחר לבסוף לפאר את האלבום המונח לפניכם. אז: UT UT...] על-ידי ידידנו elmonsey המתגייס בטוב ליבו מדי מחצית השנה, אולם לפי שהתבקשתי לפתוח את אשכול הסיקורים, ארצה לפתוח - או שמא לחתום - את חלקי, בהתייחסות קצרה אל מספר נקודות שבלטו מתוך התגובות בשעת הקונצרט עת הלחן בצליליו [פלייבאק, יש להוסיף] עטפם. את דבריי אפתח דווקא בהתייחסות אל חוסר הסדר המופתי ששרר במקומות הישיבה, כשקהל שרצה להתרווח בהפרדה וליהנות ממוסיקה בהסיבה מצא עצמו בחלקו כשהבן בסמינר עם הבת בישיבה: לצערי זו התוצאה ברבים מהמופעים [אם-כי ממש לא בכל הקונצרטים, יש להדגיש], והיא בהחלט היתה מוכרת לי מראש על סמך ידיעות ולא רק על סמך מדעים. לא לחינם שבתי והדגשתי חזור והדגש כי בצורת מכירת הכרטיסים הנוכחית לא ניתן להבטיח הפרדה מלאה. ליבי ליבי עם המהדרין במצוות, שחפצו בהפרדה וישיבה עם קרובות, ומצאו עצמם בישיבה סמי-מעורבת בסמיכות לאבות. |
|
את המשפט הבא כתבתי אותו באשכול הדיווחים החייים ואכתוב גם כאן: "אני לא יודע כמה זה היה עוזר באולם שהיה ריק.(כמה ריק? רובו היה מלא, לא?) כיון כשאנשים או נשים רואים מקומות קרובים יותר לבמה שהם ריקים הם יתקדמו אליהם...".
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 13:51 |
|
| |
| משוררששיער כתב: |  | לחתום לא אוכל מבלי התייחסות להעדר כלי נגינה חיים מבימת התזמורת, כשאת מקומם תפסו צלילים מוקלטים שנשפכו בחלל כשלחלק מהקהל גורמים חמרמורת (Hangover): אהיה מוכרח לפתוח בנימה אישית עודי יושב בצל, ולציין כי על הציפייה שדבריי פיתחו בקרב החברים אני בהחלט מתנצל. אמנם, ציינתי כמה וכמה פעמים בשבועות האחרונים כי המופע ייערך בקונספט שונה מהרגיל, בסימן משפחתי החורט על דגלו חוויית סוכות כלל משפחתית [זו, אגב, הסיבה שלא ראיתם מנחה הערב כפי שתמיד - אבל תמיד - הופיע על הבמה בכל קונצרט. זו, אגב, גם הסיבה לשעה המוקדמת יחסית בה החל והסתיים המופע. וזו, אגב, הסיבה שבכל מכלול כתיבותיי הקפדתי להשתמש במילה 'מופע' ולהימנע מהגדרתו במילה 'קונצרט'], אולם למיטב ידיעתי - ועל כך הסתמכה בעבר הודעתי - הפרחים בהחלט היו אמורים להיות מלווים בתזמורת. חשוב לזכור כי זו היתה תכנית האם לפני למעלה מחודש, כשאני הבאתיה לידיעת חברי הפורום לפני כשלשה שבועות. נתון היסטורי מעניין שחשוב לזכור גם לסקור אף אותו: בשנים עברו, כבר היה לעולמים שבאותם מופעים שנערכו בקונספט 'קרקסי' לא הופיעה תזמורת מלאה שליוותה את הפרחים, אולם המידע שהיה בידי הצביע מפורשות על-כך שהשתא ינגנו הפרחים ממיטב שירתם כשהם מלווים בכלי נגינה שיפארו את יצירתם. אישית, שמעתי על ההחלטה שלא תהיה תזמורת רק מספר שעות לפני המופע הראשון, כשאני עצמי עד לרגע זה עוד לא הבנתי לאשורם מהם בדיוק הסיבות כמו גם האילוצים והנסיבות שהביאו להחלטה הזו [גם עריכת בירור בהול, עוד לא העלה בידי את פיסת המידע שבניהול]. מי מבינכם שיבחר להופיע שוב באודיטוריום במופע היום, מוזמן לגשת אל חנניה המופקד על ההגאים בעמדת הסאונד, ולשאול אותו לפשר ההחלטה התמוהה בעיניי המוותרת על ליווי מוסיקלי עשיר ומכובד. אהיה כנה ואגלה את אזנכם כי לאחר שנחשפתי אמש להחלטה שהמופע ייערך ללא נגינת כלים חיה, רבות התחבטתי ועם עצמי התלבטתי האם לפרסם עובדה זו בשער בת רבים [זאת בכדי שידעו החברים לאן פניהם מועדות] או שמא לוותר על הפרסום בקרב התושבים [זאת משום שהחברים כבר רכשו את כרטיסם ואין טעם לאכזבם מוקדם, ומנגד, אותם אינם חברים שעוד לא רכשו את כרטיסם ייתכן וכתוצאה מהפרסום יימנעו מרכישת כרטיס, בזמן שבפרסומים הרשמיים לא היה כל אזכור לתזמורת]. אלא שתוך ישיבתי תוהה בהתחבטויותיי, מלך רחמן פתר לי את תהיותיי כשהוא מונע ממני כל גישה למרשתת, כך שכל רצון שלי לתגובה נתקל פשוט בחוסר יכולת. אגב, אני בדעתי אעמודה, והרשו לי לצטט את עצמי מלפני תקופה קצרה: "לעניות דעתי - ואזני לא יכולה שלא להסכים - מוסיקת פלייבאק היא זלזול מוחלט באינטליגנציה המוסיקלית של קהל האופרה [טוב, לא ממש אופרה. הוא הוגדר כך לצורך החרוז. אך שלא תהיה לכם טעות, ה'זלזול' הוא בהחלט 'ממש' זלזול]". על ההחלטה הזו כמו על כלל המופע, אוכל רק לענות אחר הצופה ולהפטיר בקול רפה: מעט חבל. אם-כי לקחתי בחשבון כי קונספט משפחתי יוביל לשינויים שונים בזו השנה, אולם מהמפה שנפרשה לנגד עיני עלתה תמונה די שונה, וצר לי מאד שבמבחן התוצאה נדמה כי המופע כולו פנה לדור העתיד של ילדי התורה [כן, גם לעוברים שבמעי אימם] וזנח מעט את קהל הבוגרים שרק חפץ להאזין אל המלודיה, אל המנגינה. ושוב, אני מתנצל מעומק לב על כך שפרסום של החלטה מוקדמת, הביא לאכזבה בקרב חבר פורום שמצא עצמו ללא כלים חיים או חברת פורום שמצאה עצמה כמעט נרדמת [הסקתי מכך שפרסומים מוקדמים, תיעוד נקודת זמן מסוימת של מאחורי הקלעים, אינם בהכרח תמיד רצויים]. עוד יבואו קונצרטים טובים יותר שייחרטו בזיכרון, בהם כל תו כל צליל וכל פרח ידגישו את הכישרון, ורק כשנחפוץ להראות לילדינו - ילדי התורה - תכנית מוסיקלית את המופע האחרון נשלוף מהמדף הווירטואלי בארון. שׁוֹמְרֵי מִצְוֹתָיו עוֹד יְשׁוּבוּן לְבִצָּרוֹן - - - |
|
משורר- אני אמנם לא הייתי במופע אבל פחות או יותר לפי החברים כאן המופע לא היה גרוע.
מהתגובות עולה שהם התאכזבו יותר מהמופע המקדים של האופנים הקוסם והשחורים ובעיקר מההפרדה בין הגברים לנשים. נכון - ואי אפשר להכחיש זאת - שהתאכזבו אכזבה לא קלה בכלל גם מעצם השימוש הפלייבק אבל אני חושב שרובם אם לא כולם, היו מגיעים גם כך למופע כדי לשמוע את קולות הפרחים ולראותם (ולכן זה לא משנה אם הייתי מודיע שיש פלייבק ואולי אפי' היה כדאי לומר זאת כדי 'לרכך' את המגע של הקהל עם המופע ולעשות התאמה של ציפיות)... ואם תשים לב, אתמול - בניגוד לחלק מההופעות הקודמות- אף אחד לא דיווח על פאשלה כל שהיא שהיתה עם הפרחים(בין אם זה ב'פרחי מיאמי' ובין אם זה ב'בני והתורה קידס') אלא אדרבה! הכל זרם והיה כמו שצריך!!!
לכן אל תקח 'קשה' מידי את האירוע הזה ותמשיך לדווח לנו תמיד על הכל תוך ציון העובדה שייתכנו שינויים(ממש כפי שהחברות בבורסה המדווחות לציבור, בכל דיווח כותבות "מידע צופה פני עתיד").
בכלל בחיים כל אדם לוקח בחשבון איפה שהוא, שתמיד יכול להיות משהו ברגע האחרון שיבטל או יצמצם אירוע כל שהוא. אם כמובן יודעים את הסיבה זה יכול להקל על כולם בצורה משמעותית, אבל כנראה שהיה משהו שלא הסתדר(ואולי אתה תדע לומר לי האם ירחמיאל לוקח איתו פלייבק לכל הופעה, לכל צרה שלא תבוא?)
לסיכום: יש לקחת את הדברים בפרופורציה הנכונה!!!
תוקן על ידי netson ב- 01/10/2015 13:53:37
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 15:08 |
|
| |
| netson כתב: |  | משורר- אני אמנם לא הייתי במופע אבל פחות או יותר לפי החברים כאן המופע לא היה גרוע.
|
|
חלילה וחס. מקווה מאד שלא יישמע מדבריי כאילו אני מגדיר את המופע כ'גרוע'. לדעתי הוא רחוק מכך ובהחלט הצטערתי על שנבצר ממני להשתתף בגופו באירוע. דבריי כולם כוונו אל נקודה אחת: כמופע משפחתי - בדגש על חווית חג לצעירים - הוא מוגדר בהחלט כהצלחה. כקונצרט מוסיקלי, אתקשה מעט להגדירו ככזה בהרווחה. כאן בדיוק נכנס לו המימד הצלילי: לו היה הוא מלווה בכלי נגינה חיים, הרי שלמרות האווירה הקלילה משהו שיוצרים מטבע הדברים אמני הפעלולים, הקסמים והאקרובטים, ניתן היה בהחלט להטות את הכף אל צד הקונצרט. אולם משנפל הפור לוויתור על הכלים החיים, הוכרעה הכף באחת וכולם כאחד ענו ואמרו: וזאת ההופעה אשר שם ירחמיאל לפני בני ובנות ישראל (הצעירים). ביחס לנקודה הזו, חבל לי שפרסום מוקדם של 'מידע צופה פני עתיד' בו העליתי תחזית מידע מוקדם, הביא לאכזבה מיותרת [אם-כי, למען האמת, אף אם הייתי שותק ולא מפרסם דבר, אני מעריך בזהירות כי היו רבים שמעצמם מניחים כי אכן יהיו כלי נגינה חיים].
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 15:12 |
|
| |
| netson כתב: |  |
ואולי אתה תדע לומר לי האם ירחמיאל לוקח איתו פלייבק לכל הופעה, לכל צרה שלא תבוא?
|
|
לא, ירחמיאל לא לוקח עמו פלייבאק לכל קונצרט. פרטי מהלך הקונצרט מתוכננים ימים ארוכים לפני 'יום הדין', באותם דיונים נחרצים גורלות בכל המישורים, כולל כמובן אם יהיו שירים מסוימים שיבוצעו בפלייבאק ולא בנגנים משוררים. כאן, אגב, אולי המקום לציין, כי בכל אותם הקונצרטים בהם בוצעו שירים מסוימים כשהם מלווים במוסיקת פלייבאק מוקלטת, ההחלטה לא נבעה משיקולי צרות עין או כיס כמו איזה רצון לחיסכון של 'פיס' (Piece); ההיפך הוא הנכון: מלבד אותם פעמים בהם נסיבות טכניות גרמו לכך שנגני התזמורת לא יעלה בידם ללוות את השיר בנגינתם, הרי שבכל שאר הפעמים הדבר נבע מסיבה פשוטה של איכות השמע. בהתחשב בצליל המופק מכלים חיים - ופעמים רבות בהתחשב אף בכמות הכלים שנקבצו ובאו אל הקונצרט - ישנם שירים רבים, ובמיוחד אלו שזכו לעיבוד בעל נגיעות אלקטרוניות, שיישמעו טוב יותר ברצועת המוסיקה המקורית שהוקלטה באולפן, וירחמיאל פשוט היה מעוניין שהקהל יזכה לשמוע מוסיקה איכותית ומדויקת יותר. [פעמים בודדות ממש ההחלטה לוותה גם בשיקול, לפיו אם אכן המוסיקה המופקת בנגינה חיה תהיה שונה מהמוסיקה המקורית, הרי שהפרחים שמכירים כל שורה וכל תו ברצועת המוסיקה המקורית יעדיפו לרקוד לכל צליליה. אך היו אלו פעמים בודדות ממש, כאמור, וניתן בהחלט לומר כי המה בטלים ברוב]. פיסה נוספת של חשיפת רגעים, אוצרות והחלטות מאחורי הקלעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 15:13 |
|
| |
| netson כתב: |  | לסיכום: יש לקחת את הדברים בפרופורציה הנכונה!!!
|
|
איך התבטא המחזאי היווני סופוקלס? "כמו בעבר, כן מחר ובעתיד, יעמוד בתקפו החוק: אין בחיי אנוש דבר-מה מופרז שאין בחובו הרסנות".
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 16:15 |
|
| |
| netson כתבה: |  |
| משוררששיער כתב: |  | לחתום לא אוכל מבלי התייחסות להעדר כלי נגינה חיים מבימת התזמורת, כשאת מקומם תפסו צלילים מוקלטים שנשפכו בחלל כשלחלק מהקהל גורמים חמרמורת (Hangover): אהיה מוכרח לפתוח בנימה אישית עודי יושב בצל, ולציין כי על הציפייה שדבריי פיתחו בקרב החברים אני בהחלט מתנצל. אמנם, ציינתי כמה וכמה פעמים בשבועות האחרונים כי המופע ייערך בקונספט שונה מהרגיל, בסימן משפחתי החורט על דגלו חוויית סוכות כלל משפחתית [זו, אגב, הסיבה שלא ראיתם מנחה הערב כפי שתמיד - אבל תמיד - הופיע על הבמה בכל קונצרט. זו, אגב, גם הסיבה לשעה המוקדמת יחסית בה החל והסתיים המופע. וזו, אגב, הסיבה שבכל מכלול כתיבותיי הקפדתי להשתמש במילה 'מופע' ולהימנע מהגדרתו במילה 'קונצרט'], אולם למיטב ידיעתי - ועל כך הסתמכה בעבר הודעתי - הפרחים בהחלט היו אמורים להיות מלווים בתזמורת. חשוב לזכור כי זו היתה תכנית האם לפני למעלה מחודש, כשאני הבאתיה לידיעת חברי הפורום לפני כשלשה שבועות. נתון היסטורי מעניין שחשוב לזכור גם לסקור אף אותו: בשנים עברו, כבר היה לעולמים שבאותם מופעים שנערכו בקונספט 'קרקסי' לא הופיעה תזמורת מלאה שליוותה את הפרחים, אולם המידע שהיה בידי הצביע מפורשות על-כך שהשתא ינגנו הפרחים ממיטב שירתם כשהם מלווים בכלי נגינה שיפארו את יצירתם. אישית, שמעתי על ההחלטה שלא תהיה תזמורת רק מספר שעות לפני המופע הראשון, כשאני עצמי עד לרגע זה עוד לא הבנתי לאשורם מהם בדיוק הסיבות כמו גם האילוצים והנסיבות שהביאו להחלטה הזו [גם עריכת בירור בהול, עוד לא העלה בידי את פיסת המידע שבניהול]. מי מבינכם שיבחר להופיע שוב באודיטוריום במופע היום, מוזמן לגשת אל חנניה המופקד על ההגאים בעמדת הסאונד, ולשאול אותו לפשר ההחלטה התמוהה בעיניי המוותרת על ליווי מוסיקלי עשיר ומכובד. אהיה כנה ואגלה את אזנכם כי לאחר שנחשפתי אמש להחלטה שהמופע ייערך ללא נגינת כלים חיה, רבות התחבטתי ועם עצמי התלבטתי האם לפרסם עובדה זו בשער בת רבים [זאת בכדי שידעו החברים לאן פניהם מועדות] או שמא לוותר על הפרסום בקרב התושבים [זאת משום שהחברים כבר רכשו את כרטיסם ואין טעם לאכזבם מוקדם, ומנגד, אותם אינם חברים שעוד לא רכשו את כרטיסם ייתכן וכתוצאה מהפרסום יימנעו מרכישת כרטיס, בזמן שבפרסומים הרשמיים לא היה כל אזכור לתזמורת]. אלא שתוך ישיבתי תוהה בהתחבטויותיי, מלך רחמן פתר לי את תהיותיי כשהוא מונע ממני כל גישה למרשתת, כך שכל רצון שלי לתגובה נתקל פשוט בחוסר יכולת. אגב, אני בדעתי אעמודה, והרשו לי לצטט את עצמי מלפני תקופה קצרה: "לעניות דעתי - ואזני לא יכולה שלא להסכים - מוסיקת פלייבאק היא זלזול מוחלט באינטליגנציה המוסיקלית של קהל האופרה [טוב, לא ממש אופרה. הוא הוגדר כך לצורך החרוז. אך שלא תהיה לכם טעות, ה'זלזול' הוא בהחלט 'ממש' זלזול]". על ההחלטה הזו כמו על כלל המופע, אוכל רק לענות אחר הצופה ולהפטיר בקול רפה: מעט חבל. אם-כי לקחתי בחשבון כי קונספט משפחתי יוביל לשינויים שונים בזו השנה, אולם מהמפה שנפרשה לנגד עיני עלתה תמונה די שונה, וצר לי מאד שבמבחן התוצאה נדמה כי המופע כולו פנה לדור העתיד של ילדי התורה [כן, גם לעוברים שבמעי אימם] וזנח מעט את קהל הבוגרים שרק חפץ להאזין אל המלודיה, אל המנגינה. ושוב, אני מתנצל מעומק לב על כך שפרסום של החלטה מוקדמת, הביא לאכזבה בקרב חבר פורום שמצא עצמו ללא כלים חיים או חברת פורום שמצאה עצמה כמעט נרדמת [הסקתי מכך שפרסומים מוקדמים, תיעוד נקודת זמן מסוימת של מאחורי הקלעים, אינם בהכרח תמיד רצויים]. עוד יבואו קונצרטים טובים יותר שייחרטו בזיכרון, בהם כל תו כל צליל וכל פרח ידגישו את הכישרון, ורק כשנחפוץ להראות לילדינו - ילדי התורה - תכנית מוסיקלית את המופע האחרון נשלוף מהמדף הווירטואלי בארון. שׁוֹמְרֵי מִצְוֹתָיו עוֹד יְשׁוּבוּן לְבִצָּרוֹן - - - |
|
משורר- אני אמנם לא הייתי במופע אבל פחות או יותר לפי החברים כאן המופע לא היה גרוע.
מהתגובות עולה שהם התאכזבו יותר מהמופע המקדים של האופנים הקוסם והשחורים ובעיקר מההפרדה בין הגברים לנשים. נכון - ואי אפשר להכחיש זאת - שהתאכזבו אכזבה לא קלה בכלל גם מעצם השימוש הפלייבק אבל אני חושב שרובם אם לא כולם, היו מגיעים גם כך למופע כדי לשמוע את קולות הפרחים ולראותם (ולכן זה לא משנה אם הייתי מודיע שיש פלייבק ואולי אפי' היה כדאי לומר זאת כדי 'לרכך' את המגע של הקהל עם המופע ולעשות התאמה של ציפיות)... ואם תשים לב, אתמול - בניגוד לחלק מההופעות הקודמות- אף אחד לא דיווח על פאשלה כל שהיא שהיתה עם הפרחים(בין אם זה ב'פרחי מיאמי' ובין אם זה ב'בני והתורה קידס') אלא אדרבה! הכל זרם והיה כמו שצריך!!!
לכן אל תקח 'קשה' מידי את האירוע הזה ותמשיך לדווח לנו תמיד על הכל תוך ציון העובדה שייתכנו שינויים(ממש כפי שהחברות בבורסה המדווחות לציבור, בכל דיווח כותבות "מידע צופה פני עתיד").
בכלל בחיים כל אדם לוקח בחשבון איפה שהוא, שתמיד יכול להיות משהו ברגע האחרון שיבטל או יצמצם אירוע כל שהוא. אם כמובן יודעים את הסיבה זה יכול להקל על כולם בצורה משמעותית, אבל כנראה שהיה משהו שלא הסתדר(ואולי אתה תדע לומר לי האם ירחמיאל לוקח איתו פלייבק לכל הופעה, לכל צרה שלא תבוא?)
לסיכום: יש לקחת את הדברים בפרופורציה הנכונה!!!
תוקן על ידי netson ב- 01/10/2015 13:53:37 |
|
מסכימה ב100%. ההופעה עצמה עם הפרחים ובני והתןרה קידס היתה מדהימה.לא היו כלל פשלות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-1/10/2015 16:18 |
|
| |
| משוררששיער כתבה: |  |
לחתום לא אוכל מבלי התייחסות להעדר כלי נגינה חיים מבימת התזמורת, כשאת מקומם תפסו צלילים מוקלטים שנשפכו בחלל כשלחלק מהקהל גורמים חמרמורת (Hangover): אהיה מוכרח לפתוח בנימה אישית עודי יושב בצל, ולציין כי על הציפייה שדבריי פיתחו בקרב החברים אני בהחלט מתנצל. אמנם, ציינתי כמה וכמה פעמים בשבועות האחרונים כי המופע ייערך בקונספט שונה מהרגיל, בסימן משפחתי החורט על דגלו חוויית סוכות כלל משפחתית [זו, אגב, הסיבה שלא ראיתם מנחה הערב כפי שתמיד - אבל תמיד - הופיע על הבמה בכל קונצרט. זו, אגב, גם הסיבה לשעה המוקדמת יחסית בה החל והסתיים המופע. וזו, אגב, הסיבה שבכל מכלול כתיבותיי הקפדתי להשתמש במילה 'מופע' ולהימנע מהגדרתו במילה 'קונצרט'], אולם למיטב ידיעתי - ועל כך הסתמכה בעבר הודעתי - הפרחים בהחלט היו אמורים להיות מלווים בתזמורת. חשוב לזכור כי זו היתה תכנית האם לפני למעלה מחודש, כשאני הבאתיה לידיעת חברי הפורום לפני כשלשה שבועות. נתון היסטורי מעניין שחשוב לזכור גם לסקור אף אותו: בשנים עברו, כבר היה לעולמים שבאותם מופעים שנערכו בקונספט 'קרקסי' לא הופיעה תזמורת מלאה שליוותה את הפרחים, אולם המידע שהיה בידי הצביע מפורשות על-כך שהשתא ינגנו הפרחים ממיטב שירתם כשהם מלווים בכלי נגינה שיפארו את יצירתם. אישית, שמעתי על ההחלטה שלא תהיה תזמורת רק מספר שעות לפני המופע הראשון, כשאני עצמי עד לרגע זה עוד לא הבנתי לאשורם מהם בדיוק הסיבות כמו גם האילוצים והנסיבות שהביאו להחלטה הזו [גם עריכת בירור בהול, עוד לא העלה בידי את פיסת המידע שבניהול]. מי מבינכם שיבחר להופיע שוב באודיטוריום במופע היום, מוזמן לגשת אל חנניה המופקד על ההגאים בעמדת הסאונד, ולשאול אותו לפשר ההחלטה התמוהה בעיניי המוותרת על ליווי מוסיקלי עשיר ומכובד. אהיה כנה ואגלה את אזנכם כי לאחר שנחשפתי אמש להחלטה שהמופע ייערך ללא נגינת כלים חיה, רבות התחבטתי ועם עצמי התלבטתי האם לפרסם עובדה זו בשער בת רבים [זאת בכדי שידעו החברים לאן פניהם מועדות] או שמא לוותר על הפרסום בקרב התושבים [זאת משום שהחברים כבר רכשו את כרטיסם ואין טעם לאכזבם מוקדם, ומנגד, אותם אינם חברים שעוד לא רכשו את כרטיסם ייתכן וכתוצאה מהפרסום יימנעו מרכישת כרטיס, בזמן שבפרסומים הרשמיים לא היה כל אזכור לתזמורת]. אלא שתוך ישיבתי תוהה בהתחבטויותיי, מלך רחמן פתר לי את תהיותיי כשהוא מונע ממני כל גישה למרשתת, כך שכל רצון שלי לתגובה נתקל פשוט בחוסר יכולת. אגב, אני בדעתי אעמודה, והרשו לי לצטט את עצמי מלפני תקופה קצרה: "לעניות דעתי - ואזני לא יכולה שלא להסכים - מוסיקת פלייבאק היא זלזול מוחלט באינטליגנציה המוסיקלית של קהל האופרה [טוב, לא ממש אופרה. הוא הוגדר כך לצורך החרוז. אך שלא תהיה לכם טעות, ה'זלזול' הוא בהחלט 'ממש' זלזול]". על ההחלטה הזו כמו על כלל המופע, אוכל רק לענות אחר הצופה ולהפטיר בקול רפה: מעט חבל. אם-כי לקחתי בחשבון כי קונספט משפחתי יוביל לשינויים שונים בזו השנה, אולם מהמפה שנפרשה לנגד עיני עלתה תמונה די שונה, וצר לי מאד שבמבחן התוצאה נדמה כי המופע כולו פנה לדור העתיד של ילדי התורה [כן, גם לעוברים שבמעי אימם] וזנח מעט את קהל הבוגרים שרק חפץ להאזין אל המלודיה, אל המנגינה. ושוב, אני מתנצל מעומק לב על כך שפרסום של החלטה מוקדמת, הביא לאכזבה בקרב חבר פורום שמצא עצמו ללא כלים חיים או חברת פורום שמצאה עצמה כמעט נרדמת [הסקתי מכך שפרסומים מוקדמים, תיעוד נקודת זמן מסוימת של מאחורי הקלעים, אינם בהכרח תמיד רצויים]. עוד יבואו קונצרטים טובים יותר שייחרטו בזיכרון, בהם כל תו כל צליל וכל פרח ידגישו את הכישרון, ורק כשנחפוץ להראות לילדינו - ילדי התורה - תכנית מוסיקלית את המופע האחרון נשלוף מהמדף הווירטואלי בארון. שׁוֹמְרֵי מִצְוֹתָיו עוֹד יְשׁוּבוּן לְבִצָּרוֹן - - - |
|
אין לך כלל עם מה להתנצל.. מעניין אם הפלייבק היה בכל 3 ההופעות.או רק אתמול בערב. הייתי רוצה לנסוע שוב להופעה היום:-) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-1/10/2015 16:36 |
|
| |
תזכורת:
טיפים לכתיבת סיקורים
משורר- דבריי על "מידע צופה פני עתיד" דבריי לא הובנו כהלכה.
לדוגמא: כל חברה בורסאית חייבת מידי פעם לפרסם לציבור דו"ח בו יתואר ויסוכם פעילותה לזמן ספציפי. כ"ש וק"ו בחברה שעוסקת בהשקעות מסוכנות(שאפשר להרוויח במאות אחוזים או להפסיד הכל) חייבת כמו כל חברה אחרת לפרסם מידי כמה זמן למשקיעים ולציבור הכללי היכן היא נמצאת בתחום עיסוקה בזמן ספציפי. לאחר כל המידע הזה (שלפעמים יכול להיות ורוד במאוד), מחוייבת החברה לכתוב בדוחותיה שאין כל וודאות שיתממש משהו מהבטחותיה, וזהו הכוונה "מידע צופה פני עתיד".
לכן תמשיך לדווח כמו תמיד, רק תוסיף תמיד איזו שורה שבה יהיה כתוב "שייתכנו שינויים של הרגע האחרון וכדומה או שעדיין ישנם פרטים לא סופים או שאין להסתמך על המידע באופן מוחלט". ברגע שתעשה זאת זה ישחרר אותך מכל מיני ספקות האם להגיד ומה להגיד. כמובן שאיני מטיל דופי בכל מידע שאתה אומר. אדרבה ואדרבה! מפיך יוצאים דברים ברורים ומבוררים רק תמיד יכולים להיות שינויים של הימים האחרונים ממש
כמובן שמבחינת משפחתית המופע היה מוצלח. פשוט כל אחד סיכם מנקודת מבטו, וכאן בפורום כל אחד הגיע ללא ילדים קטנים בני 9... ולכן מראש, תחום הזמן שבו היה אמור מאוד ליהנות, לא היה לכל אורך המופע...
תוקן על ידי netson ב- 01/10/2015 23:45:20
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 20:19 |
|
| |
|
אז ככה דבר ראשון זה בסדר גמור אף אחד לא התכוון להאשים אותך אחרי הכל זה לא שאתה ביטלת את התזמורת ולא התכוונו להאשים אותך מצטערת אם זה היה נשמע ככה... וחשוב לי להדגיש שזה לא שלא נהניתי מהמופע להיפך היה ממש יפה ומהנה מופע מעולה כל מה שהיה לי היה בסך הכל אכזבה מאחר שמדובר במיאמי ואנחנו רגילים יותר למופעים הגדולים שלהם עם התזמורת ופול טיים מיאמי בלי יותר מדיי דברים באמצע אבל באמת כמו שחתמת-עוד יבואו קונצרטים טןבים יותר בעז"ה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 21:05 |
|
| |
אני אכתוב סיקור קצרצר בנקודות היות ואת הסיקור הרציני אני רוצה לשמור כאשר אני יצפה באיזה שהם הסרטות.. רשימת השירים של פרחי מיאמי לאורך ההופעה: (יתכן ואני שכחתי משהו)
1. קול קול. (השיר האהוב עלי מאז ראיתי את ההופעה של פסח, עם הסולו של שמעון יצחקוב ושלמה גרוס) 2.מחרוזת דווי הסר, מצווה גדולה, יבוא. (מיצה את עצמו נראה לי, כבר יותר מידי הופעות). 3.צור ישראל. (היי היי כמה היה כייף לשמוע את אביגדור בלוך הוא מדהים בקולו הדק והעדין.) 4.ה' רופא (מיכאל ויינגרטן זה הסולו שלי בשיר הזה.. הוא מדויק להפליא ללא נפילות בקול..) 5.דור לדור (צריך לשמוע שוב ושוב כדי לנתח, בכללי שיר יפה בפרט הסיום, שגם שם יש טון גבוה מאוד שקיבל אותו בני מן? נראה לי. ההוא מהסיום של יבוא..) 6.אשת חיל. (כל פעם מרגש מחדש. מסוג השירים שלעולם לא יימאסו). 7.אט אט. (היה מוצלח עם המון אנרגיה באוויר האולם, פשוט מושלם. שיר אחד למאה אם לא יותר)
טוב, אז אני מאוד מאוד נהניתי, יותר מההופעה בארץ, ו.. אולי יותר משנה שעברה, תשאלו אותי למה הרי לא היה תזמורת והיה מלא מלא זמן פעלולים שלא הסתכלתי עליהם בכלל, אבל לא יודע להסביר היה אווירה משפחתית כזו, ונחמדה, ו.. פגשתי את אלימונסי סוף סוף,
ועשיתי תמונות עם הפרחים ועם "הפרח" שלמה גרוס וכ"כ נהניתי, איך ששלמה כ"כ לא מתנשא וזורם, ואפילו משקיע בחיוך שיצא טוב, בקיצור לא לדאוג יש לנו מחליף לדוד פרלמן לא יודע אם בכוחות הוואקליות שזה היה נדיר אבל מזכיר מאוד, לדעתי הוא הביבי הבא של ירחמיאל, אתמול בהופעה צעקו כל הזמן שלמה שלמה כאילו גם הקהל אוהב אותו במיוחד, וגם ירחמיאל שהוא הקריא את השמות שהוא הגיע לשלמה הוא עצר ושאל את קהל אם יודעים איך הקוראים לו אז צעקו שלמה ואז הוא שיחרר אותו, מאוד ריחמתי על החברים שלו במקהלה, כי הם ממש רואים שנותנים לו יותר צומי זה באמת לא יפה, בפרט לא כשזה בא מירחמיאל, מיאמוש מחכים להסרטות בקוצר רוח.. כשבאתי לצלם את חבר שלי עם שלמה אז כמה ילדים אמרו לי אי גם הוא במקהלה והצביעו על הילד מבני והתורה קידס הגבוה ומלא קצת לא זוכר את שמו, זה היה כזה לא נעים אז מיד התאשתתי ואמרתי לחבר שלי כן בטח הנה הוא ועשיתי להם תמונה וכמובן גם לי..
היה ממש מורגש שדוד פרלמן חסר אין לו תחליף לסולויים שלו עם התוקף והעוצמה בקול ובעליות, היה ניסוי להחליף אותו בסופו ברשת חיל שפותח את הטון הגבוה יותר באמצע השיר עם שלמה גרוס והגינגי ההוא שאיני זוכר את שמו, זה היה יפה, אבל לא למי שמכיר יותר מזה.. את הסולו של דוד, אני בטוח שהיום הוא יבוא להופעה,
כאב לי שלא היה תזמורת, זה כ"כ זול, אני לא מבין למה הם לא מבינים שצריך להשקיע. זה מינימום, אבל שוב כנראה שזה היה בשביל משפחות עם ילדים בעיקר, ולא בשביל חובבי מוזיקה, זה היה בולט בכל אופי הערב הזה,
בני והתורה קידס היה מושלם לגמרי, זה לראשונה שאני נחשף להם משום מה, וזה היה יפה איך שהם הציגו שרו ודיברו, זה צוות מדהים, בניצוחו של יושי בנדר, הוא מלא ביטחון כמו תמיד ועושה את זה פשוט יפה, זה מתאים לו, חוץ מזה שהוא ישב באמצע והסתכל בדפים כאילו הוא לא זכר את המילים או שפחד לשכוח,
היה מוזר שהיה ריק משום מה, היה ממש עשרות כיסאות פנויים, הקדימה היה ממש מלא, אגב כמה מקומות יש שם מישהו יודע? יכול להיות שבגלל שזה היה לילדים בעיקר, אז חובבי מוזיקה חיפשו מקומות אחרים לדוגמה ישיבה בויס שהיה אתמול גם, ומשפחות עם ילדים מעדיפים בשעות הצהריים יותר כמו היום, יום חמישי,
וכל הכבוד למימוש אסתרק ובתשכה שהשקיעו בלראיין ולצלם, זה חשוב מאוד ואפשר לומר שזה העבודה הקשה, זה כרוך לפעמים בהרבה אי נעימות, תמשיכו הלאה והלאה..
עד כאן להיום. חג שמח לכולם, שנאסוף שמחה יהודית אוטנתית לכל השנה כולה,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 21:36 |
|
| |
אמן!!!סיקור מהמם!!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2015 22:59 |
|
| |
תמונות להורדה מהמופע!!! תודה גדולה לבתשכה!
התמונות של בתשכה כעת גם להורדה עד יום חמישיי הבא 08/10/2015 קישור
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2015 00:55 |
|
| |
בכיף!!!תהנו!!!
|
|
|