| נשלח ב-7/2/2016 16:45 |
|
| |
מוטיבים חב"דיים בשירים
שירים רבים של מיאמי,באנגלית בעיקר,טומנים בחובם מסרים תורניים חזקים,ואפשר להגדיר זאת גם כ"מוטיבים חב"דיים מובהקים" . אתן דוגמאות:. בשיר we need you במילות השיר יש את המשפט each and every איד could bring the geula..-כל יהודי ויהודי יכול להביא את הגאולה,שזה סוג של מוטיב חב"די,בכל אחד ואחד טמון הכח להיות זה שיכריע בפעולה הקטנה שלו,(במקרה זה,הימנעות מדיבור בשעת התפילה), לזרז את בא הגאולה.. וכן בשיר one by one - Reach out now to your brother show him how to discover. .הושט יד לאחיך עכשיו,הראה לו איך לגלות, שמדבר על קירוב יהודים לתומ"צ, הפצת המעיינות. אני בטוחה שישנם עוד המון שירים בסגנון:) מוזמנים להוסיף למאגר:-)
תוקן על ידי מיאמוש ב- 07/02/2016 16:46:59
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מיאמוש ב- 08/02/2016 07:01:51
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2016 19:20 |
|
| |
מיאמוש- איזה רעיון של אשכול! אני חושב שבשיר "כל ישראל" באנגלית יש כמה מוטבים. תוכלי לבדוק?(האנגלית שלי לא קיימת:-) )
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2016 04:09 |
|
| |
לדעתי, אם מדובר על מוטיבים תורניים: בכל השירים כולם [למעט אולי שירים בודדים ממש] ניתן למצא מוטיבים תורניים מובהקים. היסוד העומד בבסיס מציאות זו פשוט: את כלל השירים ניתן לחלק בחלוקה גסה לשירים שמילותיהם לקוחות מהמקורות, ונמשכים היישר מלוחות התורה שבכתב וספרי התורה שבעל-פה, אל מול שירים שמילותיהם מחודשות, ונמשכים היישר מהמעיינות הנובעים בנפשו של המשורר. השירים שמילותיהם מחודשות – ודאי נושאים במילותיהם מסרים תורניים. שכן, אם חלקו של המשורר בהיווצרות השיר אינו חובק רק את רוח המלודיה שהוא מעניק לו ונשמת החיים שנופח בקרבו, אלא מקיף אף את גוף האותיות והמילים עצמן, בהכרח כי נפשו של המשורר תבא לידי ביטוי אף ביצירת המילים הבונות את השיר. חותם המשורר יוטבע אף בבשר הגוף ולא רק ברוח הנשמה. עתה, אם נחפוץ לחזות מראש את צורת החותם, כל שעלינו לעשות הוא לצלול אל עומק הנהר היוצא מעדן ליבו של המשורר. שכן, אותן האמונות והרגשות שבמעיינות ליבו גועשות, הן אלו שיתפרצו מלוע ההר וייעצבו את המילים והמנגינה בלבה רותחת. אם אכן בסלע נפשו של המשורר חקוקות תובנות תורניות, הן אלו שייחצבו ויתעטפו אחר כבוד בתנועות מוסיקליות. השירים שמילותיהם לקוחות מהמקורות – ודאי נושאים במילותיהם אף הם מסרים תורניים. שכן, עצם עובדת חקיקתם בדפי התורה יוצרת אותם מתחילת הווייתם כמילים תורניות [וכי יש לנו מוטיב תורני מובהק יותר ממילות התורה עצמם?...]. אמנם, המונח מוטיבים תורניים מתייחס בעיקר לרוח התורה, לאותם יסודות תורניים המלווים את נפשו של היהודי בכל שנות חייו, השקפות עולם שלאו דווקא באות לידי ביטוי בכל מקרא ומקרא בתנ"ך. במילים אחרות: מילים מהמקורות הינם ללא ספק תורניות, אולם פעמים רבות התורניות שבהם מסתכמת ובאה לידי ביטוי בעצם קיומם, בעובדה שהם חלק ממגילת התורה הקדושה, ולאו דווקא באה לידי ביטוי במסרים שהם טומנים בחובם. ניתן למצא דוגמאות רבות של פסוקים ומאמרי חז"ל שנעדרים כל מסר תורני גלוי, כזה המכונן את בנין חייו של האדם ומלמד את הנפש ראייה נכונה. התורניות שבהם, פעמים רבות, מתחילה ומסתיימת בעובדה שהם חלק מגוף התורה. ובאשר למוטיבים של רוח התורה, אם אכן מילות השיר לקוחות מהמקורות, הם אינם מניחים מקום בגופם לנפש המשורר. נפשו ההומייה של המשורר אינה יכולה לגעת ולעצב את גוף המילים עצמם. אולם, למרות זאת, מעיינות הנפש יבואו לידי ביטוי בבחירת המילים המסוימות הללו מתוך ים המקראות והמדרשים, ועמוק מכך: פעמים יבואו הם לידי ביטוי רחב ועמוק בפרשנות המוסיקלית הנפשית שהם יעניקו למילים. וכמעשהו בראשונים כך באחרונים: אם במעיינות נפשו של המשורר מבעבעות תובנות תורניות, הן ינתבו את ידיו לבחור במילות הכתוב הממחישות את אותן הרגשות, ויעטפו אותן בתווים מוסיקליים בניחוח התחושות. אמור מעתה: ברגע שמצאנו בנפשו של המשורר מוטיבים תורניים, אנו יכולים להניח כי נמצא אותם בשלל השירים: אם באותם שמילותיהם מחודשות – במילים עצמם שבנה המשורר בכל שפה שהיא, ואם באותם שמילותיהם לקוחות מהמקורות – במילים שבחר המשורר להלחין ובפרשנות המלודית שהעניק להם בכל רמה שהיא. אם מדובר על מוטיבים חב"דיים: עליך להשתייך לחסידות חב"ד בכדי להגיב לאשכול...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2016 07:05 |
|
| |
אכן,הכוונה למוטיבים חב"דיים. שיניתי מעט את ההגדרה כדי להנגיש את האשכול אל כלל חברי הפורום. .אבל טעיתי,הייתי צריכה לכתוב מלכתחילה בצורה ברורה יותר. תודה משורר על שהפנת את תשומת ליבי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-9/2/2016 17:14 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-9/2/2016 23:39 |
|
| |
שאם נציין ונדייק, המילים "אט אט" הם ממש ציטוט מדברי הרבי. אולי הם נכנסו ללקסיקון, אבל זה ביטוי של הרבי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2016 07:39 |
|
| |
|
| נשלח ב-10/2/2016 09:12 |
|
| |
צריך באמת פעם לשאול אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2016 14:38 |
|
| |
בקשר לאט אט כבר הזכרתי את זה בזמנו באחד האשכולות שזה מילים שהרבי הראשון שאמר ובישר את זה. וכן זה מדהים עד כמה זה חדר לתודעה, הדיסק קרוי על שם זה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2016 15:12 |
|
| |
| netson כתבה: |  | צריך באמת פעם לשאול אותו. |
|
|
| נשלח ב-10/2/2016 21:39 |
|
| |
כמובן
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2016 07:00 |
|
| |
השיר lift up your candle ממחיש בהחלט. תרגום מאת מ.ח הרם את הנר שלך, כמה אורו זוהר. האש העמוקה שבתוכך יש בה כח אלוקי. הנשמה היא המדריכה שלך לדרך הנכונה של התורה. יחיד יכול לעשות את ההבדל, זה תלוי בך. הרם את הנר שלך, הפוך החושך לאור .באמצעות מצווה יחידה אפשר להשפיע. מסר חזק ביותר. בכל אחד,יש את הכח להשפיע ולשנות את העולם אפילו ע"י מעשה אחד קטן! והנשמה שלנו,חלק אלוקה ממעל ממש,היא זאת שעוזרת לנו ומכווינה אותנו לדרך הישר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-17/2/2016 11:58 |
|
| |
| מיאמוש כתב: |  | ואיך לא,כמובן השיר 'אט אט קומט משיח..שיבנה בית המקדש במהרה. .בימינו' |
|
המוטיב הוא כמובן כלל יהודי, אך בהחלט לא ניתן להתעלם מהעובדה שחסידות חב"ד של הדור הנוכחי, בראשותו של האדמו"ר מליובאוויטש האחרון, חרתה אותו על דגלה הראשון...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 11:59 |
|
| |
| אסתרק כתב: |  | | שאם נציין ונדייק, המילים "אט אט" הם ממש ציטוט מדברי הרבי. אולי הם נכנסו ללקסיקון, אבל זה ביטוי של הרבי |
|
לא ידוע לי שהם נכנסו ללקסיקון היהודי הרחב [בעצם, בעקבות הפרסום לו זכו באלבום האחרון ייתכן שהמציאות השתנתה...], אך בגוף דבריך את, כמובן, צודקת. מדובר בציטוט מדויק מדבריו של הרבי מליובאוויטש. את כמובן, כחסידת חב"ד, תוכלי לספר לנו את הרקע למילים הללו [אם מדובר בהזכרה חד פעמית של הרבי או במשפט שהיה מרגלא בפומיה וכיו"ב].
תוקן על ידי משוררששיער ב- 17/02/2016 11:59:49
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 12:01 |
|
| |
| מיאמוש כתב: |  | טוב זה חידוש בשבילי;) מתפלא על-כך שאף בקרב החסידות לא כולם זיהו את המילים עם מנהיגה...
ליטאי שכותב שיר על מילותיו של הרבי! וואו:) לא אוכל להתאפק מלציין כי התגובה הזו תפסה את עיני, וזאת משום שהיא תגובה חב"דית מאד אופיינית. לטעמי, יש לכך [לא לתגובה הספציפית שלך; לתגובות מסוג זה ככלל] אספקט פסיכולוגי עמוק, אך מובן שאין כוונתי לעורר כעת דיון פסיכולוגי בנושא... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 12:01 |
|
| |
| netson כתב: |  | | צריך באמת פעם לשאול אותו. |
|
איני בטוח מה בדיוק התכוונת לשאול את ירחמיאל, אך אם התכוונת רק לתהות כיצד הגיעו המילים אל נשמתו, התשובה נמצאת בתגובתי הבאה...
|
|
|
|
|