| נשלח ב-15/4/2016 14:37 |
|
| |
מה הקליפ עושה לנו?...
בהקשר למה שאמרתי כאן נזכרתי שפעם פתחתי אשכול כזה בפורום פשוט מוזיקה - כאן לא בדיוק היה שם דיון, יותר קשקשו על המכביטס... מה שכן, יש לי כל מיני דעות ומסקנות לגבי כל הקליפים למיניהם, אני לא יודעת, מה לגבי מיאמי, אני לא זוכרת קליפים שלהם ספציפי, לא זוכרת של ישיבה בויס ספציפי, אבל אולי אם אני אנסה להזכר אז אני כן אזכר...:)... דיברו שם על ההבדל בהסרטה, שבMBC באים לך עם פיג'מות, ככה הישר מהמיטה, מקפצים על השולחנות ורוקדים שם כמו שובבים אמיתיים שבאים לפרוק את האנרגיות שלהם מול ירחמיאל המבסוט, ושבYBC באים מוכנים לקליפ, היום מסריטים אתכם, היום כולם לובשים את האפודה האדומה האפורה הירוקה מה שנמצא בתור, עומדים בשורות ישרות ונותנים לדני פינקלמן לערוך את הקליפ עם מלא מלא אורות שעושים סחרחורת בעיניים מה בעצם המטרה של הקליפ? טוב, זה תלוי איזה סוג של קליפ, כשאני רואה שיש פרסום לקליפ חדש, מה גורם לי להוריד אותו ולצפות בו, איזה קליפים אני מסוגלת לעמוד ולהסתכל עד הסוף ואילו מהם כשאני רק רואה את הסגנון אני מעבירה הלאה?... יש את הקליפים שאין בהם שום רעיון, הם משעממים ומרדימים, וזה גם תלוי בשיר, יש קליפים עם סיפור, תסריט שלם (:P ט'...:)))) שלא תמיד מבינים את הקשר בין הסיפור לשיר עד שמסבירים... ויש את האלה שכן מבינים את הקשר אבל לא בדיוק את הסיפור, לדוג' שני הקליפים של שוואקי- CRY NO MORE ועת רקוד, עד שלא קראתי הסבר על הסיפור שמסופר שם לא הבנתי מה מציג את מה וכו' בנוגע לעניינינו, הקליפים של ישיבה-בויס, פעם היו יותר יפים, מהרגע שספארק-נקסט התחילו לעשות להם את הקליפ נהיה לי סחרחורת להסתכל על זה, מלא אורות, כל פריים חצי רגע על המסך, מוסרט מלמעלה,למטה, באמצע, אחורה, קדימה בו זמנית (בו זמניתתת:)) מלא ילדים מקפצים, חמודים ומתוקים, אבל שיתנו לי רגע לפחות לקרוא את השם שרקום להם על הכיפה... הקליפים של מיאמי אני לא כל כך זוכרת, חוץ ממשהו שמנצנץ לי שהם קופצים על השולחנות או שולחן, ואם אני לא טועה גם עשו רכבת ארוכה ורצו סביב שם וברקע היה את השיר 'ופרוש עלינו...' זכרתי משהו?... אבל זה היה כזה מזמן, ואני זוכרת שהסתכלתי בהלם מה עבר עליהם... יש את הקליפים ממש שמוציאים ככה, כמו בYBC שהם עשו לשיר THOSE WERE THE NIGHT OF CHANUKAH סליחה אם הקלדתי לא נכון... זה אחד הקליפים שאהבתי והחיוך נתקע לי על הפנים הרבה אחרי שסיימתי לראות אותו, הם מתוקים, אני רואה את הקליפ של פרלמן 'אם אתם משמרים' והוא מתוק, חוץ מזה שהוא חטף לו את האופניים בחוסר נימוס משווע, ובעיה שלו שאחר כך היה לו פנצ'ר. הייתי נכנסת גם לקליפים של זמרים אחרים יותר, אבל תכלעס, אנחנו בפורום פרחי מיאמי, והעלנו את הנושא בגלל ההבדל בין מיאמי לישיבה בויס, ופה זה בנושא הקליפים... אחרי הכל, הקליפים ברובם מקצועיים, הם לא קשקושים, הם מיועדים לקהל יעד שונה, כאן אנשים שיותר אוהבים את הבלגן בעיניים ביחד עם הרשמי והמתוק-מתוק, וכאן לאנשים שמתעמקים יותר על הביצוע של השיר ולא בעיקר על הביצוע של ההפקה, עניין של טעם, אם הצלחתי להגדיר נכון משהו.. יו, הרבה זמן לא הקלדתי כל כך הרבה...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2016 15:11 |
|
| |
חשבתי על עוד דבר מה הקליפים עושים, וכתוצאה מכך לא משנה אם הקליפ נוצץ או פשוט, משעמם או מקפיץ. הקליפים גורמים להתחבר יותר למקהלה באמצעות הראיה! זה אולי שורה פשוטה ומובנת, אז שכל אחד יזרום וידמיין!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2016 16:24 |
|
| |
אבל עובדה שפעם עוד לפני שידעתי להבדיל בין מיאימי לישיבה בויס כשהראו לי את הקליפים של כל אחד יותר התחברתי לשל ישיבה בויס כי הקליפים שלהם יותר מושקעים ורעיוניים זה נכון שזה פחות ספונטני אבל אצל מיאמי זה ממש קיצוני כל הקליפ הוא אותו מצב ולא מתחלף כלום וגם שאלתי אנשים בלי שום נגיעות למיאמי או ישיבה בויס (למשל משפחה וחברות) וכולם הסכימו איתי שהקליפים של ישיבה בויס יותר מענינים בלי השוואה....אבל מצד שני יש משהו מקורי יותר בהופעות של מיאמי שהם מחליפים כמעט כל שיר בגד, לפעמים יש להם יציאות עם בגדים ממש ליצניים (וההופעה לא בפורים:) אבל לרוב זה מענין...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2016 16:49 |
|
| |
את צודקת, שימי לב, מיאמי אף פעם לא הוציאו קליפ לשיר מסוים שלהם חוץ מל'וון ט'ה סיום קולס'... (איך אני מיאמוש?...:))) משהו הפורום הזה אמר לי..) אולי עוד קליפ או שניים, ממה שידוע לי, ואין לי שום נגיעות בעניין לא אצל יש"ב ולא אצל מיאמי, יש"ב הוציאו קליפים למלא שירים, ל'אשרי' לשיר של חנוכה, ל'דדי קום הום' ל'אמן' ועוד כמה, מכל אלבום אולי לשני שירים, ואולי הם עשו את זה בשביל ליחצן את עצמם עוד, ואולי סתם בשביל הכיף, אבל חלק גדול בהחלט בשביל הפרסומת, אם יציעו לי להוריד שיר בחינם או את הקליפ בחינם, אני אוריד את הקליפ.. למה? כי זה מעניין ומסקרן ואפשר ללמוד מזה יותר מרק לשמוע את השיר... מיאמי, בהופעות עצמם מעניינים, בהחלט, הם מצחיקים אותי בהופעות עם התנועות שלהם, וירחמיאל גם כן עם הקנייטש וה'קומאן' שלו מצחיק אותי... הישיבה בויס קצת משעממים בקשר לבמה, וגם יוסי ניומן שרץ שם הלוך חזור מעצבן לפעמים, אבל אחרי הכל, אני יכולה לצפות גם בהם וגם בהם, אבל לפני הכל - תביאו לי ספר טוב לקרוא.. או איזה עבודת גרפיקה ועיצוב כיפית, אני אעשה את זה ביותר חשק מלצפות בסרט הופעה, במיוחד אם לא יוצא לי לכתוב סיקור אחר כך:))
גוט שאבעס לכולם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2016 20:31 |
|
| |
בהשוואה לישיבה בויס שמוציאים בתדירות גבוהה קליפים לכל שיר בערך כל שנה, מיאמי בכלל לא מוציאים קליפים, מבחינה עקרונית.(כך זה נראה לפחות) מה שמפריע לי בקליפים של הישיבה בויס- כמו שכתבת, מהעללו, האורות המנצנצים, וכן המוזיקה האלקטרונית המחרישה את האוזניים, וגורמת לי לתהות האם לזה יקרה קליפ חסידי, של מוזיקה חסידית? מיאמי לא הוציאו קליפים, חוץ מפעמיים שהם miami pomegranete ו when the siyum calls הראשון לא הועלה כלל ליוטיוב באופן רשמי אלא פורסם לראשונה בהופעה. את השני צפיתי כמאות פעמים, מכיון שזה כ"כ מביע את המוסיקה היהודית, החסידית והתורתית. קליפ שמביע מסר חזק, ולא מראה ילדים מתפרעים. (סליחה מהעללו, טעית. לא היה שום קליפ של מיאמי עם 'ופרוש עלינו' או משהו דומה, ממש ממש לא!) וכוונתי בענין לקליפ 'אשרי יושבי ' של ישיבה בויס שהרגשתי מזעזע בשבילם, שהם צריכים להצטלם בצורה כזאת 'גויית' ופרועה.(בטוחה שרובכם יסכימו איתי) ירחמיאל ,כמו שנכתב רבות כאן-http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3101984&forum_id=21217 לא ממש מעוניין בהפקת קליפים. (לדעתי- באופן שגוי) מה שכן, מטרת הקליפים היא להעלות למודעות הקהל את הזמר\ המקהלה, ולהופכם לפופולריים יותר. ואגב, loveybc, מיאמי באמת הם אחת המקהלות ש'לא שינו את שמם ולבושם'. הם אכן מעט התקדמו כיאה להתקדמות העולם, מבחינה מוזיקלית, אבל הם לא הושפעו מהרוח הזולה שרובם של השירים "החסידיים" סובלים ממנה. אני באופן אישי הייתי מאוד שמחה אילו ירחמיאל היה מוציא קליפים לפחות פעם ב5 שנים, אך לא נראה שזה ייקרה , לפחות לא בעתיד הקרוב.. לדעתי, הקליפים, אם הם ערוכים היטב, ובאים להביע מסר תורני מסויים, תוך שימוש בתנועות, צילום במקומות רקע מעניינים וכד', הם בעלי חשיבות רבה להמשך עתידו של הזמר\המקהלה. נחיה ונראה מה יהיה בעוד 5 שנים.. האם ירחמיאל יקשיב לקולות האוהדים שכ"כ רוצים קליפים של מיאמי, או שמא ידבוק בעמדתו, הסבורה שאין ענין בהפקת קליפים ,אלא נדרשת השקעה יתרה בהופעות .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2016 20:27 |
|
| |
קודם כל בקשר להופעות: מיאמי בהופעות שלהם עם תנועות יותר מידי מבולגנות ומבולבלות ואם נדבר גם על הבגדים אז כמו שכתבתי בדר'כ זה מענין גם שהם מתחפשים לכל מיני דברים (נחמנים חסידים חיילים מזרחיים מקסיקנים)זה בהחלט מה שגורם להופעה להיות יותר מענינת...אבל ישיבה בויס הם שומרים על עיקרון וסגנון מסוים בבגדים (אולי בגלל שהם לא רוצים להראות כמו ליצנים או שהם לא רוצים להעתיק) ובקשר ליוסי נוימן הוא בכלל לא תקוע הוא עוזר לילדים בטונים של השירה (לפי דעתי הוא עושה מלא בנוכחותו..) ופעם ב2007באמת ההופעות שלהם היו קצת פחות מענינות (בשבילי כמובן הם מענינות תמיד..) אבל הם השתכללו עם התנועות שלהם וגם קוראים בהרבה יותר המון דברים על הבמה (מעגלים, אביזרים, גלגלונים וכו') גם הבמה של מיאמי בתחילת הקרירה שלהם היתה פחות מענינת אז מה (אי אפשר כבר על ההופעה הראשונה לטרוף את הבמה זה קורה בשלבים..) גם רשמו שהמוסיקה שלהם היא אלקטרטנית וכו' אני דווקא ממש אוהבת אלקטרונית (מצידי שכל השירים שלו ללא יוצא מין הכלל יהיו אלקטרונים) ולכל אלו שלא מתחברים לזה אז בכל דיסק יש אולי 2 שירים אלקטרונים וכל השאר ממש רוחנים ומרגשים (יש אפילו שיר שכמעט ירדו לי בו דמעות 'ממליכות' וגם 'אילן' -מומלץ בחום!!) ניראה לי שזהו אם עדיין יש למישהו בעיה שיכתוב...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2016 21:10 |
|
| |
מצחיקים פה כולם... בשביל מה יש שתי מקהלות?.. בשביל שני סגנונות... נכון?!... אז LOVEYBC אוהבת את יש"ב, ומיאמוש אוהבת את מיאמי, אוהבת-יש"ב אוהבת שירים אלקטרונים, ומיאמוש אוהבת שירים אורגינליים... אני אוהבת שיר אם הוא שיר יפה... לכן יש לכל אחד דעה, ולכל אחד האפשרות להביע את הדעה.. אה, וגם לקבל את הדעות של השני:)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2016 21:29 |
|
| |
יוסי ניומן מזמן עזב. יש מישהו אחר שהחליפו....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2016 08:55 |
|
| |
loveybc, מה שלא אלקטרוני אי אפשר לשמוע בגלל הצרחות בטונים. השירים היחידים שלדעתי הם יפים מאוד אצל יש"ב, אלה השירי סולו, שבהם שומעים את קולו הצלול של הסולן בלי המקהלה שממש עולה בטונים בצורה לא פרופורציונלית לחלוטין.(לדוג' שיר יפהפה daddy come home-ליעקב מרדכי גרסטנר יש קול מדהים. המקהלה המלווה- מזעזע. את החלק הה אני מעבירה..)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2016 11:02 |
|
| |
יש משהו חמוד בשיר הזה של יעקב מרדכי, שבאיזשהו שלב הוא עולה בטון שהוא לא יכול להמשיך משם יותר, אבל כמה שניות לפני מתחיל כזה קול שני ופתאום הוא מחליף בין הקול שלו שעלה גבוה לקול השני שהרבה יותר נמוך... הם עשו את זה חכם וחמוד:)...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2016 20:15 |
|
| |
אני לא כ'כ מבינה בקולות (מה זה קולות עולים ויורדים) אבל אני לא מבינה מה הקשר שהם צורחים? זה כמו שאני יגיד שמיאמי שרים מהאף (וזה באמת נכון יש סולויים שזה נשמע זוועה...) אולי ישיבה בויס הם בסה'כ יש להם קטעים שהם שרים גבוה אבל לפי דעתי זה ממש יפה ונותן בהרבה יותר עוצמה לשיר זה הופך אותו למרגש יותר. בכל זאת ניראה לי שהגענו לנקודה אני יותר אוהבת בס ואלקטרוני ואת יותר אוהבת רגוע וחסידי (וסגרנו מעגל..:)
NETSON איך אתה יודע שיוסי נוימן עזב? הרי במודעה החדשה שלהם ראו אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2016 21:05 |
|
| |
| LOVEYBC כתב: |  | אני לא כ'כ מבינה בקולות (מה זה קולות עולים ויורדים) אבל אני לא מבינה מה הקשר שהם צורחים? עולים מדי בטון:)) אני אפשר לומר, די מבינה במוסיקה, ולכן חושבת כך. (אגב, גם מחבבת הסכימה איתי בחלק מהפעמים שהם באמת הגזימו עם הטונים..) זה כמו שאני יגיד שמיאמי שרים מהאף (וזה באמת נכון יש סולויים שזה נשמע זוועה...) אולי ישיבה בויס הם בסה'כ יש להם קטעים שהם שרים גבוה אבל לפי דעתי זה ממש יפה ונותן בהרבה יותר עוצמה לשיר זה הופך אותו למרגש יותר. בכל זאת ניראה לי שהגענו לנקודה אני יותר אוהבת בס ואלקטרוני ואת יותר אוהבת רגוע וחסידי (וסגרנו מעגל..:) בדיוק. תכל'ס על טעם וריח אין מה להתווכח:)) העיקר שהכל ברוח טובה.
NETSON איך אתה יודע שיוסי נוימן עזב? הרי במודעה החדשה שלהם ראו אותו |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2016 12:53 |
|
| |
מיאמוש, רשמת בתחילת הדיון באשכול שבקליפ של ישיבה בויס 'אשרי' הם הצטלמו בצורה 'גויית ופרועה'-למה התכוונת
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2016 14:18 |
|
| |
לשים נעליים מתחת לאוזניים ,כל מיני 'שטיקים ' ומבטים טפשיים למצלמה. לא מכבד לא אותנו ולא אותם. (אני מאמינה שאת יודעת למה התכוונתי)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2016 15:45 |
|
| |
אויש, באמת... -זה ילדים אחרי הכל. בואי לא נתחיל לדבר איך מיאמי משתגעים וקופצים...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2016 16:16 |
|
| |
בחיים לא ראיתי שהם משתגעים וקופצים. לא קרה כזה דבר. מתי בדיוק את ראית משו כזה?
|
|
|
|
|