בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

רשמים מראיונות מיאמי ברדיו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2016 13:53 לינק ישיר 
רשמים מראיונות מיאמי ברדיו

מוזמנים לכתוב ולשתף את הרשמים שלכם, התובנות והרגשות מראיונות שונים של מיאמי שהתקיימו לאורך השנים.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2016 13:53 לינק ישיר 

צפיתי בראיון של מיאמי בישראל תשעא בקול חי.:
*קודם כל, זה פעם ראשונה מאז לפני 4 שנים שצפיתי בראיון ההזה. עכשיו אני גם מבינה דברים שלא הבנתי אז...
בשיר מלך,היה נראה שחלק מבינים למה הוא מתכוון כשביקש שיעשו הרמוניות. יוסי רוזנטל באמת עשה את זה טוב, ןהחבורה שישבה ביחד שכללה את גןרקין,ריצי אייל וחיים יהודה גורי ניסתה להשתלב. רק שחיים יהודה לא ממש הצליח וירימיאל כמובן העיר לו שזה לא הטון, בעוד שחיים מסכים עימו. לסיכום ירחמיאל אילפו בינה: חיים יהודה אל תנסה מה שאתה לא יכול לעשות..

*איזה הגזמה.הוא ממש נמרח עם השיר מלך..
* הראיון המוסרט בכיכר השבת לא נראה הראיון המלא.  למישהו יש מושג אם ניתן לשמוע את הראיון המלא שהיה בקול חי?

*כשירחמיאל רצה להציג את השיר החדש טוב ה' לכל, היה הראה שהוא ממש ממש חדש, ולא כולם מכירים.  המעניין הוא שיהודה גורקין ידע והכיר, והוא שר מעולה את 2 החלקים הראשונים של השיר, וכשירחמיאל שאל מי יודע את החלק האחרון מ"מ גולדמן קפץ ואמר שהוא יודע,והוא שר מקסים. בדיוק 2 החבדניקים שבחבורה:)

אגב,חבל מאוד שהשיר הזה לא יצא לאור.שיר מאוד מעניין .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2016 13:54 לינק ישיר 
ראיון בקול חי עא

זה פשוט מתוק הראיון המלא!! יש שם הרבה דברים ששמעתי רק עכשיו. כשהילדים הציגו את עצמם, ירחמיאל אמר על יהודה גורקין שהוא 'בחור חשוב עם מידות טובות'. זה פשוט מוקרן החוצה..
חבל שאין הסרטה לכל הראיון. אחד הראיונות הכי מוצלחים ששמעתי מעודי!
(בהשוואה לראיון האחרון בתשע"ד ב'קול ברמה 'שהיה ממש...(עדיף לא להגדיר) בלשון המעטה,ועוד בשעה 12 בלילה!! והמראיינים הגיעו כלל לא מוכנים)

הערות ורשמים אחרי שמיעה:

*יוסי נשמע שדרן כ"כ זורם וחביב!

ירחמיאל נשמע מאוד נינוח, זורם ורגוע.(איך הוא אוהב את המילה 'גיוואלדיק'..)

*איזה מוזר זה לשמוע על מיאמי מזרח כשהם כבר לא קיימים..

*מתרגמת לעברית:

ירחמיאל: עכשיו נשאל מישהו ממיאמי מאמריקה?

יוסי: כן למה לא

יוסי פנה אל מ"מ גולדמן

ירחמיאל : מי רוצה לדבר? מנחם ,איפה מנחם? מנחם מנדל?

תגיד לנו מי אתה, מאיפה אתה

יוסי: אתה חב"דניק,מנחם?

ירחמיאל: או, איך ידעת את זה מהשם שלו "מנחם מנדל"?:))

יוסי: בא תספר לנו קצת על החזרות, ההופעות שלכם

ירחמיאל: תגיד את השם שלך מאיפה אתה, קדימה מנחם

מ"מ: השם שלי הוא מענדל גולדמן אני מברוקלין נ.י, אני בפרחי מיאמי, יש לנו הרבה כיף ,אנחנו מקבלים טיולים ברחבי העולם, וכשאתה נוסע סביב לעולם אתה מכיר אנשים , וזה זמן שאתה מכיר חברים לחיים, כשאתה חיי עם אנשים אתה יודע מי הם, מכיר אותם טוב יותר

יוסי: יש לך זמן לעשות חברים בכל המקומות שאתה נמצא בעולם?

מ"מ: כן יש לנו זמן, אנחנו מוקפים ביחד אנחנו נהנים ביחד, וזה מאוד קשה לא להתחבר..

יוסי: יש לך חברים מישראל?

מ"מ: לא ,עדיין..

ירחמיאל: אנחנו רק כמה ימים כאן..

*יוסי שאל את ירחמיאל אם היתה לו הופעה פעם בלי בעיות סאונד? וירחמיאל הכחיש..:"בעיות בהופעה"? ח"ו! רק לפני ההופעה..   (ממ.. כן ברור..)

*ירחמיאל כמובן החדיר מסרים חשובים, ובאמצע שהוא סיפר סיפור אישי על כך שהוא למד בישיבת מיר, ולזמן קצר לא למד, וראש השיבה ניגש אליו ואמר שהשירים שלו לא טובים, והוא לא הבין מה הקשר. אז הרב הסביר לו שכשלא לומדים אז גם השירים לא נקראים טובים.. היו דיבורים של הילדים בינם לבין עצמם ברקע,וזה גרם לרעש, וירחמיאל אמר : ילדים סלחו לי. אני רוצה שאתם תקשיבו לזה! "

* כשכל פרח אמר את שמו ,ריצ'י אייל פשוט היה חונק. :

"שלום ירחמיאל"

פרץ צחוק...

יוסי: שלום, מאיפה אתה?

ירחמיאל: האם אתה עוקב אחרי מה שקורה כאן?

ריצ'י: כן לפעמים

אני ריצ'י אייל ואני מברוקלין ניו יורק,אני בפרחי מיאמי,

יוסי: כמה זמן?

ריצ'י: שנתיים ואני מאוד מוצלח במקהלה הזאת.

ירחמיאל? באמת? באמת? (כזה בקול מופתע..)

פרץ צחוק..

* הסיבה שהשיר טוב ה' לכל לא יצא וגם לא ייצא בדיסק, היא כי ירחמיאל בראיון אמר שהשיר לא טוב כמה וכמה פעמים...כנראה לדעתו הוא ממש לא טוב. 
*ירחמיאל מוכשר ברמות! לנגן ככה בלי לדעת את השיר טוב.(הוא אמר שהוא לא ממש זוכר את השיר טוב ה לכל, ומ"מ גולדמן ויהודה גורקין הזכירו לו, ומיד הוא ניגן את זה מעולה. טוב בנאדם כשרוני, כבר אמרנו?:)

תוקן על ידי מיאמוש ב- 02/08/2016 13:54:23

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2016 13:55 לינק ישיר 
עוד כמה דברים בקשר לראיון בקול חי ע"א ובקול ברמה ע"ד

ירחמיאל מדבר עברית בצורה מעולה. בקול ברמה כמעט כל הראיון היה בעברית! (יש לי הקלטה של כמעט כל הראיון בקול ברמה) וגם בקול חי,לפחות רובו.
 בקול חי הוא השתלב עם יוסי אייזנטל בצורה מדהימה!בראיון בקול ברמה-ממש לא. זה נראה ש3 השדרנים שהיו שם לא ידעו מימינם ושמאלם,לא התכוננו מספיק ולא זרמו מספיק. זה השפיע כמובן גם על הילדים עצמם. בקול ברמה בכלל לא נתנו להם אפשרות ביטוי ,חוץ מלומר את שמותיהם. לא התייחסו אליהם בכלל. איזה פספוס!
(לא נדבר על השעה. נו באמת, 12 בלילה!!)
יוסי לעומת זאת ידע לשאול את השאלות הנכונות ולנצל את זה שירחמיאל באולפן ,לשאילת שאלות חכמות ומעניינות.
וכמה צחוקים הלכו באולפן! מתוק לשמוע את זה!
ולא ידעתי שירחמיאל יודע לנגן גם בגיטרה;)
והוא קרא ליהודה גורקין "יודי",כשהוא שר את טוב ה' לכל.(הצחיק אותי שירחמיאל אמר שהוא לא זוכר את השיר והילדים הזכירו לו..)
זה נורא מתסכל הפספוס בקול ברמה.טוב בעצם כל ההופעה הזאת בישראל היתה ממש לא מובנת מאליה לצערינו הרב.בגלל המלחמה.. רק שירחמיאל לא לקח את זה קשה ולא יגיע לארץ בקרוב בגלל החוויה המלחיצה שהם עברו כאן..
*איך זה שירחמיאל לא מזהה קולות של סולנים בכירים? כששמו את השיר משיח בקול חי אז הוא שאל בסולו הראשון מי זה?יושי? ואמרו לו שזה ארי רוזנר ואחכ שאל בסולו הבא מי זה וענו לו שם הילדים שאול אלסן. הופתעתי..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2016 20:14 לינק ישיר 

אח, הראיונות של יוסי... היו ימים.

מה שהיה יפה בראיון הזה היה השיתוף של הילדים, פשוט ראיון זורם וכיפי.

והכי חשוב - השיר טוב ה' לכל בביצוע של יהודה גורקין! תמצאו עוד שדרן שהצליח להוציא שיר מירחמיאל הראיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2016 21:09 לינק ישיר 

דווקא מתחשק לי להתחיל עם ראיון שאין בו תגליות מיוחדות אבל...:

המראיין: מנחם טוקר

מרואיין: ירחמיאל ביגן, לפי הנאמר הראיון נערך בשיחת טלפון.

העיתוי: הוצאת האלבום 'מי לה' אלי'.

זווית אישית: את הראיון שמעתי בקישור המצורף. ומה שהפך אותו למשמעותי היה העובדה שלקח קצת-הרבה זמן עד שקניתי את האלבום, ועד אז נאלצתי להסתפק בשירים שבראיון. שמעתי את השירים כ"כ הרבה פעמים, עד שכשקניתי את האלבום הייתי צריכה לדלג על השירים האלה כדי לאזן 

בראיון עצמו אין תגליות מפתיעות, אבל קטע חמוד מתרחש דווקא לפני תחילת הראיון. כשקובי סלע מציג את האלבום החדש של 'שירה חדשה', פשוט חמוד לשמוע איך מנחם מעריץ את ירחמיאל (קובי לא נשמע אוהד מקהלות ילדים, לפעמים אפילו יש תחושה של זלזול באמנים...).

בדקה 9:00 מנחם: "בשעה הבאה ירחמיאל ביגן, אני מתרגש ממנו, אני אוהב אותו, אני גדלתי עליו ומבחינתי הוא המאסטרו".

ואז הם קצת מדברים על העברית של ירחמיאל...

בדקה 39:48 מנחם: "יש רק זמר אחד במוזיקה החסידית קוראים לו מרדכי בן דוד, ויש רק מקהלת ילדים אחת במוזיקה החסידית וקוראים לה פרחי מיאמי והמנצח האגדי שלה ירחמיאל ביגן". חסר לי את אברהם פריד במשוואה, חוץ מזה – נכון!

מנחם ממש מופתע לשמוע שירחמיאל מדבר בעברית (ירחמיאל אומר שהוא יכול לדבר בעברית אבל הוא לא מבין את העברית של הדובר ולכן מדבר באנגלית).

דווקא יחסית לאמריקאי העברית של ירחמיאל ממש סבירה, רק שבשירים כדאי שהוא יקח עורך לשוני (ע"ע "כולם ביחד יהיה בשמחה...").

נק' מהראיון:

* האלבום הוא האלבום 28 (מישהו ספר?) – כ"ח, אבל עדיין יש התרגשות, במיוחד שבאלבום יש מסר מיוחד.

*במשך השנים ירחמיאל למד ללמד את הילדים את השירים וכוריאוגרפיה מהר.

*ירחמיאל לא חושב על היום שאחרי... וגם אם כן, זה לא יהיה לתמיד.

*הכי חשוב לירחמיאל זה לא איך הילדים מגיעים, אלא איך הם יוצאים!

*ילדים עדיין רוצים להיות בפרחי מיאמי (מנחם: שאני הייתי ילד החלום של הילדים היה להיות בפרחי מיאמי). בגלל ההשקפה, המקצוענות וסגנון שיש בפרחי מיאמי זה מיוחד ויכול לבנות את הילד, ולכן ההורים גם רוצים את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2016 23:28 לינק ישיר 

אני זוכרת את הראיון הזה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/8/2016 23:22 לינק ישיר 

משפט מתוך ראיון עם נחמן סלצר שממש חשוב לכתוב בפורום:

המראיין: שמואל קמינקר

המרואיין: נחמן סלצר

העיתוי: הוצאת האלבום השלישי של שירה חדשה 'חנוכה'.

הראיון נפתח בהשוואה קלה בין האלבום של שירה חדשה לאלבום של מיאמי (רק למיאמי יש אלבום לחנוכה, ישמעו את זה כמו של את של מיאמי...)

ואז... דקה 36:13

המראיין: הזכרת כמה פעמים את פרחי מיאמי, אתה בעצמך בוגר המקהלה...
נחמן: נכון.
מראיין: ואיך זה השפיע עליך... האם התקופה ששרת בפרחי מיאמי עדיין משפיעה עליך?
נחמן: לא יודע אם זה עדיין משפיע...
אבל מה שקיבלתי מירחמיאל ביגן השפיע עלי לחיים, ואני חושב שכל אחד שהיה במקהלה קיבל ממנו המון המון. ואתה רואה, שמכל קבוצה מוזיקלית במוזיקה הדתית משם יצא הכי הרבה אנשים שמתעסקים היום במוזיקה. וזה לא סתם! זה בגלל שמקבלים המון מירחמיאל ביגן. ובוודאי שקיבלתי המון ממנו, ואני משתמש המון בסגנון שלו, איך לעשות שירים, איך אני שר. בוודאי קיבלתי ממנו המון.

עוד כמה נקודות:
* ילדים מבינים בעצמם מי ראוי להיות סולן/סולן ראשי. כמו שנחמן לא קינא בסולנים הראשיים.
* נחמן אומר שהבן של אברהם ויליג' נמצא אצלו במקהלה (נכון לשנת תש"ע).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > רשמים מראיונות מיאמי ברדיו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext