| נשלח ב-1/11/2016 13:09 |
|
| |
רווח ששון ועריכה
לאחר השמועה התדהמה פשטה בשכונות ברוקלין ופלורידה ויהודי ניו יורק פתחו בשביתה. הפשקוולים זעקו גם מחוץ לירושלים ובני ברק וישיבות ההסדר פרשו לטובת הז'אנר החסידי האלקטרוני. מעריצי מיאמי בארץ ובעולם נכנסו להלם תרבות וזעזוע קשה שנצבר לאט לאט ובחנו מחדש את הביוגרפיה המרשימה של אדון ביגון - אם כי עדיין זוהי נחלתם המוזיקלית. אלו ששומעים את פרחי מיאמי באדיקות בעיקר אלו שלמעלה מעשור ישמחו לדעת על כל בשורה משמחת או לא שקשורה ליוסי שיק או שאול אלסון האדיר, דניאל מוצ'ניק האגדי או מרדכי שפירא ואייזיק בנישי ששברו את הבמה בשלהי בדרך התורה עד תקופת רווח.
רבותי, אני מדבר על תקופת רווח האגדית תקופת הפאר וההדר של פרחי מיאמי בה ירחמיאל החזיר או העצים את הכבוד הנצחי של המקהלה, אני מזכיר כאן לכם ולדורות הבאים והלאה רווח הוא אלבום מושלם שלא היה כדוגמתו גם אצל המתחרים ואפילו אצל גדולי הזמר, וכן אפשר לתפוס אותי במילה. (למעט באמת כמה בודדים)
הכל מתחיל אתמול, בעודי שומע להנאתי את השיר רווח ומאזין לסולו של שאול אלסון בעודי שורק ושוטף כלים ותוהה האם יגיעו זמנים כאלה או שבכלל מדובר בירידת הדורות.. תמיהה נוספת שעלתה בראשי איך ירחמיאל עוד לא ארגן מופע היסטוריה משובח עם הלהיטים המוכרים יותר בארה"ב ובישראל.
לאחר מכן שמעתי את רווח ההופעה מתוך האלבום משיח (תמיד טענתי שהאלבום הזה מסחרה אחד גדול אך זהו נושא נפרד) ואז התודעתי לשערוריה הגדולה ובנס כמה כוסות לא נשברו. תחזיקו אצבעות. שאול אלסון בסולו שלו שמתחיל את "במוצאי יום גילה" בפעם השניה עד העלייה בסולו - מדובר בהקלטה מתוך האלבום רווח! (ואפילו הקצב קצת נהיה איטי)
כנראה מר אלסון הביא זיוף מחריד עד שירחמיאל היה מוכרח לקחת את הסולו המקורי ולהדביק על ההופעה. הוליכו אותנו שולל כל השנים האלו ואף אחד לא פצה פה. כשטלפנתי לעידודודו בסערת רגשות וספרתי לו לאחר זמן מה הבנו שהעריכה כבר נעשתה ברווח DVD משמע עוד הרבה לפני האלבום משיח.
מי שבאמת גדל על התקופה הזאת ושירי מיאמי היו חלק בלתי נפרד בחייו (בטח בתקופת בדרך התורה, רווח משיח) דווקא יאהב את הרעיון של הפוסט וישאל את עצמו איך עד היום לא שמנו לב.
מי ייתן ופרחי מיאמי ימשיכו ללוות אותנו ואת שארית הדורות כי באמת מדובר במסרים ערכיים ותורניים ומצד שני גם מוזיקה משובחת כמיטב המסורת. 
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2016 14:05 |
|
| |
אכן, אני עד שאכן קיבלתי טלפון לילי מברומיש באחד מימות השבוע והוא נסער עד עמקי נשמתו. הייתי חייב לשמוע באוזניי את הטענה הנוראה על כך שירחמיאל עשה עוולה שכזו והדביק חלק מהשיר המקורי ע"ג ההופעה. הפעלתי את נגן המוזיקה במחשב שמתי את השיר מהדיסק משיח, השתקתי את ברומיש בטלפון ועצמתי עיניים כדי להתרכז בקטע הנ"ל. לפתע, רעדה אחזתני, או כמו שדוד המלך אמר בתהלים: יִרְאָה וָרַעַד, יָבֹא בִי; וַתְּכַסֵּנִי, פַּלָּצוּת. הערתי לברומיש שאכן הקול נשמע שונה מעט וגם שמתי את לבי לכך שהקצב מאט (אתה חייב לי על זה קרדיט!) בזריזות הורדתי את הDVD הנפלא של רווח מהארון והרצתי לקטע הנ"ל. אין אפשרות לדעת מה קרה שם בגלל שהשפתיים של שאול אלסון תואמות את המילים. לכן נשאר רק למצוא מישהו שהיה בהופעה הנפלאה הזו (שבטח בן 80 היום) וזוכר את הקטע הנ"ל ויכול להסביר למה ירחמיאל היה צריך להדביק את הקטע מהשיר. ברומיש, שלח לירחמיאל דוא"ל בנושא, ואולי תקבל מענה. ןמודה ועוזב ירוחם (או ירחמיאל).
לאחר שנרגעתי מהזעזוע ישבתי לצפות בחלק מהDVD של רווח ועיני ירדו מים (וכמו שכתוב באיכה: עֵינִי עֵינִי יֹרְדָה מַּיִם) על קולם של שאול אלסון ויוסי שיק אשר החזיר אותי לשנים הטובות בהם הייתי שומע אותם ומתרגש.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2016 15:17 |
|
| |
לא הבנתי. שאול כן שר או לא שר? מי יאלפני בינה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2016 20:50 |
|
| |
שניה,אני חייבת להבין. מה שקרה זה שבדיוידי של רווח בסולו של שאול הודבק חלק מהסולו שלו מהדיסק שמע? אם כן,אז הגיוני. ירחמיאל אוהב לעשות דברים כאלה.. (כמו בדיוידי של circus miami ,וכמדומני גם במיאמי in concert ) נכוו שזה מוליך אותנו שולל,וזה הודבק די בתחכום.(עובדה שרק עכשיו עליתם על זה;) אבל כמה שזה מעצבן-זה די לגיטימי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-1/11/2016 22:33 |
|
| |
שערוריה!! לפנות לבית דין הבינלאומי לפשעים בהאג.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2016 09:14 |
|
| |
כשמדובר בהופעה כלשהיא כמובן שאפשר לסלוח. אך כשמדובר בדיסק שמע זה ענין הרבה יותר רציני. וכן ראינו באט אט ההופעה בעצם את ההקלטה המקורית של השיר פ וכל אחד ישים לב לכך. אבל כשזה דיסק שמע כביכול זו יוקרה אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2016 17:07 |
|
| |
כן,אבל הדיסק משיח בכלל לא היה רציני.. ורואים זאת לפי העןבדה שהיו בו רק 3 שירים חדשים וכל השאר או ישנים או של אוהד מושקוביץ (שמה הקשר בכלל?!) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-2/11/2016 17:13 |
|
| |
נכון. הדיסק משיח אכן היה הלצה. ברומיש, לא צריך לייחס לזה משמעות בגלל שזה בדיסק. אני רק מוחה על העוול שנגרם לשאול אלסון.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2016 18:50 |
|
| |
אלו אורחים חשובים! איזה יופי שעוד אנשים שוטפים כלים ושומעים מיאמי עם זרם המים. בדיוק עכשיו סיימתי לשטוף כלים ולשמוע חצי מהאלבום 'מן השמים' (החצי השני מתנגן ברקע) נוסטלגיה... אכן, הקשר בין האלבום 'משיח' ליוקרה מקרי בהחלט. למעט ארבע רצועות (משיח, ירושלים, שבת משוש ולכה דודי) אין שם באמת מה לשמוע. ולכן מגיע לך צל"ש משולש: אחד, על זה שלא וויתרת ושמעת את כל הרצועות באלבום. אני אפילו לא טורחת לעשות את זה. שני, על תשומת הלב והשמיעה המוזיקלית, אבל אין ספק שירחמיאל עשה הדבקה מקצועית במיוחד אם עליתם על זה רק אחרי עשור... ושלישי, על זה שטרחת לכתוב על זה! ואם כבר האלבום משיח, הוא מעצבן אותי נורא. עם קולות כמו שאול אלסון, יושי בנדר (בתחילת הקריירה) ועוד רבים, להוציא אלבום כזה זה בזבוז משווע!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2016 18:58 |
|
| |
| עידודודו כתב: |  | נכון. הדיסק משיח אכן היה הלצה. ברומיש, לא צריך לייחס לזה משמעות בגלל שזה בדיסק. אני רק מוחה על העוול שנגרם לשאול אלסון. |
|
אם שאול זייף או כל דבר אחר שגרם לירחמיאל להדביק אז אני לא חושבת שנגרם לשאול עוול. להפך!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2016 19:31 |
|
| |
| מיאמוש כתבה: |  |
שניה,אני חייבת להבין. מה שקרה זה שבדיוידי של רווח בסולו של שאול הודבק חלק מהסולו שלו מהדיסק שמע? אם כן,אז הגיוני. ירחמיאל אוהב לעשות דברים כאלה.. (כמו בדיוידי של circus miami ,וכמדומני גם במיאמי in concert ) נכוו שזה מוליך אותנו שולל,וזה הודבק די בתחכום.(עובדה שרק עכשיו עליתם על זה;) אבל כמה שזה מעצבן-זה די לגיטימי.
_________________ |
|
בדיסק משיח יש את השיר רווח מההופעה. וברומיש בדק והשווה בין השיר שהדיסק לשיר שבדי.וי.די. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-3/11/2016 20:22 |
|
| |
|
| נשלח ב-4/11/2016 14:37 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2016 22:47 |
|
| |
מכל הנ"ל עולה לי אך ורק תמיהה אחת, גדולה ועצומה: למה למען השם אתה שומע את "רווח" מתוך "משיח"? ירחמיאל היה בטוח שאף אחד לא יעלה על העניין לעולם, רק מפני שאף אחד לעולם לא ישמע את הרצועה הזאת - - - 
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2016 09:57 |
|
| |
שאלה מצוינת. רציתי לשמוע ולהזכר עד כמה הקהל געש ונרגש כשביצעו את השיר. רווח בLive מחזיר לי את האורות ואת ההנאה כשחוויתי אז. פרחי מיאמי בכל הזמנים ובטח שהמקהלה הנוכחית לא תרגש אותי כמו התקופה ההיא 
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2016 12:41 |
|
| |
| ניורק כתב: |  | |
|
אל תקלקל פה את המסיבה!
|
|