ב"ה
קודם כל,יישר כח גדול לאלימונסי על ההסרטות המצויינות ועל מהירות השליחה של הקליפים! כבר ביום שישי התחלתי לצפות.
אני חייבת לומר, שלאחר הצפייה בחלק מהקליפים לפני שבת,כל השבת רק זמזמתי את השירים והייתי במצב רוח מרומם:) מה לעשות, שירים של מיאמי תמיד מרוממים את רוחי וגורמים לי להרגשה טובה;-)
יש לציין שההרכב הנוכחי נשמע מעולה. כמובן שאפרט בהמשך. היה לי מוזר ש6 הפרחים המקוריים הופיעו בנפרד, אבל לאחר שדנתי על כך עם אסתרק (ששותפה מלאה לכל המתרחש בפורום,אך אין באפשרותה להגיב כי אין לה גישה) היא אמרה לי את הסיבה ההגיונית-הקולות שלהם בוגרים יותר משאר המקהלה,ולכן לא מתאים לשלב ביניהם.
*שמתי לב שלא היו שירים מ"אט אט' בכלל. חוץ מאט אט עצמו(שלדעתי מיותר! היה עדיף שיר אחר מהאלבום,נמאס כבר מהשיר הזה..)
חבל שלא שרו את "בואי כלה",כנראה שירחמיאל החליט שהוא מיצה את עצמו עם הדיסק הנ"ל.
בכלל,נראה שירחמיאל התעלם מהלהיטים של שנות האלפיים-הנה מה טוב מ stand up, שירים מיבוא,מי לה' אלי וכו'.כנראה שהוא החליט להתמקד בשירים הקלאסיים והישנים של מיאמי-שלדעתי זה נכון,אך היה צריך לשלב ממגוון רחב יותר של שנים לעניות דעתי.
שירו לו
אני חייבת לומר שחשבתי לאחר צפייה ראשונה בקליפ, שהבחירה בשיר כפתיח לא הייתה נכונה, מכיון שמיד עלו לי השוואות בין הביצוע כאן לביצוע המקורי והמדהים באקספריאנס 4,ולדעתי היה צריך לעשות להיט מהשנים האחרונות כשיר פתיחה-כמו שמע ישראל ממי לה' אלי או יבוא או לייבעדיק מהדיסק האחרון. אך לאחר צפיה נוספת, תוך שניסיתי להתעלם מההשוואה לשירו לו המקורי,הביצוע נשמע מעולה ויפה. מעניין לשמוע את דעתכם בקשר לכך.
התזמורת נשמעת בסדר גמור בהתחלה. אחותי מיד שאלה אותי אם גם עכשיו הם יופיעו בתוך הקהל.. אמרתי לה שאין מצב,הם עדיין לא 'משופשפים' מספיק כדי שירחמיאל יעז לפזר אותם בקהל ולשיר שם..:)
יש לציין שהקהל נשמע 'יבש' לחלוטין. שום צעקות,מחיאות כפיים.. אין אוירה 'מחושמלת'.(בוודאי גם בגלל העובדה שזה אולם יותר קטן וביתי) מאמינה שגם זה מה שהשפיע עלי לחשוב שהבחירה בשיר זה לא היתה טובה.
לדעתי,התאורה הייתה מזעזעת לחלוטין.
המקהלה מונה 20 ילדים,(+6 שהם פרחים בוגרים יותר שהופיעו בנפרד.)
אהבתי לראות שיש ילדים שמשתמשים בתנועות ידיים תוך כדי השירה, וממש 'נכנסים' לזה.
שמתם לב לילד עם הציציות בחוץ? חמוד:)
משהו בסאונד קרה ב2:16..טוב שזה היה במנגינת רקע ולא כשהילדים שרים.
הסולן הראשון ב2:33 נשמע מעולה! נראה שירחמיאל בחר בילדים עם קולות.שמזכירים מאוד את הסולנים המקוריים בשיר הזה באקספריאנס..
2:44 סולן שני-מיכאל עובד. קול טוב,בוגר מעט,תנועות ידיים וביטחון עצמי. (הוא גם לא היה במקהלת האחדות בהופעה בסוכות ע"ז,רק בפסח ע"ו,מעניין שהוא חזר)
הקפיצות ב2:57 לא ממש הלכו לילד חמוד מהשורה השניה עם הציצית,ששמו אוריאל סטפזיט או סטפסן(משו כזה) שהתקשה לדלג..:(
השורה הראשונה שביצעה זאת ,ב3:04 ביצעה את התנועה חלק. יפה מאוד!
ן-ירחמיאל! סוף סוף קצת צעקות ותרועות..וואי,הוא ממש התבגר. אבל שאפו לאיש המדהים הזה שעדיין מחזיק מקהלה מצויינת!
ב3:46 קולות הליווי לירחמיאל, ה"אהה" ,נשמעים לא משהו בכלל. מיותר לחלוטין..
ב4:01 נשמע כבר הרבה יותר טוב ,כשזה עם המילים.
סה"כ ביצוע יפה מאוד.
בנוגע לתלבושות, חביב מינוס.
אנא בכח
שיר מאוד יפה ונוסטלגי, אך לדעתי לא היה צורך בשיר שלם..אולי רק כחלק ממחרוזת, וכך לתת מקום לשירים נוסטלגיים נוספים.
הרמוניות יפות.
0:30 סולן ראשון-קול טוב מאוד. תקלה קטנה ב'רינת' אבל הוא שר ממש בסדר.
דואט- קול שני-נתקע הרמקול. חמוד הילד שבתושיה הביא לו את הרמקול שלו:) כבר נכנס לרגליים של פרחים ידועים שעשו זאת..(יאיר קניג,דוד פרלמן,, כל מי שהרגיש את עצמו כ'ראש גדול' מה שנקרא)
בגדול,השיר בוצע יפה,לדעתי קצת מרוח.
We need you
אוי,איך אני אוהבת את השיר הזה!!הוא כ"כ מתוק ועם מסר חזק.
אז כן, לפחות הם עשו לנו את המערכון הקטן (שנמצא בתחילת השיר המקורי)
אןריאל,הילד שהיה ה'חזן' ,(ועם הציציות:) נראה חביבו של ירחמיאל,גם לפי הקראת שמות הילדים בהמשך..
סולן ראשון-מיכאל עובד 0:41 ,קול ממש טוב!
אסתרק אמרה לי שהוא מזכיר לה את ארי גולדוואג.יש בזה משהו..
סולן שני -אלי כהן-יפה מאוד.
אף פעם לא ראיתי ביצוע של שיר שלם של we need you .במיאמי אקספריאנס יש רק חלק קטן עם 'you you you'.
בחלק של המנגינה ב1:40, תמיד חשבתי שיש שם כוריאוגרפיה יותר רצינית מאשר רק להתפלל .. חבל,ממש זורם שם קצת קפיצות או תנועה עם אקשן כלשהו.
סולן שלישי 1:50 סןלו יפה
סולן רביעי גם חמוד, קצת בעליה נשמע לי צורמני בסוף.
חמוד שהילדים ממשיכים 'לשחק' ולדבר ביניהם עם תנועות ידיים.
סולן חמישי ,זיהיתי שהיה במקהלת האחדות, שמו ג'וסף וידאל, סולו יפה.
סולן שישי 3:14 (אלי כהן?) יפה, קצת צורם בעליה של dont talk השני, אבל בסה"כ סולו מתוק מאוד.
טוב שב3:43 הם התחילו קצת לזוז..אבל ממש לא מספיק. ירחמיאל-צריך משהו יותר בומבסטי מלצעוד קדימה אחורה ולצדדים..
סולן שביעי 3:57 קול מעולה.אהבתי את הביטחון העצמי וה"זרימה" עם ירחמיאל.
סיום מוצלח.
-אני מאמין
שיר יפהפה, ביצוע מקסים.
סולן ראשון: אופס, הסתבך מתי להתחיל. טוב שירחמיאל היה מולו וסימן לו. קול טוב.
סולן שני: קול טוב, יודע להחזיק קול.(נראה לי ששמו סמי סלומון, משהו כזה)
סולן שלישי- אלי כהן, איזה קול יפה יש לו! אומנם בוגר, אבל עדיין יפה. דואט יפה עם ירחמיאל.
סולן רביעי: קול מתוק מאוד, סולו מקסים.
סיום מוצלח.
-לא ישא גוי
ההקדמה של ירחמיאל: J 'ב1992',פונה לאלי כהן 'בן כמה היית אז'? חחחJ
לפי 25 שנה, השיר הולחן. כשירחמיאל היה בו 13, ('ואני לא יכול להגיד לכם מתי זה היה.. אבל אתם יודעים שלפחות לפני 40 שנה..') הייתי בא"י עם המשפחה שלי ובאוטובוס שרו את השיר הבא, והרוב כאן יידעו אותו , כנראה המבוגרים. 'לא ישא גוי'-( כנראה שיר ישן ששרו אז). חמוד שהקהל הצטרף לשיר ההוא.
השיר:
ממש חסר התלבושות של החיילים..לפחות הכוריאוגרפיה הנוסטלגית נשארהJ
סולן ראשון: חמוד. בסיום הסולו זיוף קטן.
סולן שני: קול מתוק, קצת לא בטון.
דואט: קול ראשון, חמוד. קול שני-אוריאל.(עם הציצית בחוץ- מעניין שירחמיאל התעלם מזה..)
סולן שלישי: קצת משהו בטון לא הסתדר לי.. זיוף.
ממש מעצבן שהתאורה על הבמה נכבית ונדלקת ולא מתעמעמת למשל. ממילא הם כבר עם חולצות כהות..
מיאמי 6
מחרוזת אדון עולם רווח ..
אדון עולם
נראה שיהודה בראון התבלבל וחשב שזה הסולו שלו.. הוא ודוד יהונתן סרברו התחילו לשיר ביחד, ודוד יהונתן המשיך. חיים גולובן- פחות מוצלח. אייזיק בלסיאנו- יפה.
מה הלך שם בדיוק אחרי הסולו של יהודה בראון? גם אייזיק בלסיאנו וגם בני מן שרו ביחד בו זמנית 2 קטעים שונים של 'אדון עולם'..
רווח
בני מן- מתוק. הוא בקושי מקבל סולואים! (ירחמיאל, לא פייר..)
והם לא שרים בטון. שרים טיפה יותר גבוה..
שמע ישראל
משהו בטון לא מסתדר לי. זה נשמע נורא. מה קורה שם?!
דואט בני זדה ודוד יהונתן סרברו- יפה מאוד.
בשמחה רבה
הקולות שניים לא מסתדרים שם, זיופים. סולו סיום של בני מן- מקסים.
משום מה, הם לא עשו את כל הכוריאוגרפיות של השירים הנ"ל.
מחרוזת יעלה ויבוא
אוי.. זה פשוט היה נשמע נורא. הבעיה באמת בפסנתרן. אני לא מבינה איך הוא לא קלט שהוא מנגן משהו אחד והילדים לא שרים או שמגמגמים מילה פה מילה שם? וגם מבחינת הילדים, נראה שהם די עמדו המומים מול המצב. ניסו להסתדר עם זה ולא הלך להם.(מה לעשות, אם מישהו מנגן 'יעלה ויבוא' אי אפשר לשיר בכוח את 'נקדש'..) נראה שלקח להם זמן לקלוט שיש פה בעיה. כנראה שחשבו שזה יסתדר..טוב שירחמיאל הגיע, אבל לקח לו זמן..
כל הפשלות 'נפלו' על הסולואים של דוד יהונתן סרברו. וואו איך הקול שלו התבגר!
הם פשוט עמדו ולא שרו, מעניין מה הם חשבו לעצמם באותם רגעים.. לפחות חיים גולובן החליט לקחת פיקוד וקלט שזה 'יעלה ויבוא'. דוד יהונתן מנסה להמשיך את חיים עם יעלה ויבוא, אבל אופס, שוב זיוף, לא הולך. כי הפסנתרן כבר עבר לנגן את נקדש (או משו אחר..) בחזרה..
ואייזיק בלסיאנו ממשיך 'וזכרון משיח' אוי זה נורא. כי המנגינה שונה לגמרי. בשלב זה, אלימונסי החליט לא לצלם יותר את הזיופים:) וירחמיאל נראה מגיע במרוצה..
הגירסא המתוקנת
יהודה בראון: קול יציב, בוגר. כנראה שמכיון שהקול שלו כבר התחלף, הוא לא השתנה עוד. נשמע ממש מעולה, מחזיק קול, עם ביטחון עצמי. (כבר ותיק על הבמהJ
נקדש- אחד השירים הקלסיים המדהימים שהיו למיאמי אי פעם . זיוף קל של התזמורת בחצוצרה.
דוד יהונתן- שר מעולה, הקול ממש התבגר. כנ"ל חיים גולובן. רק ששניהם שרו במין זיוף קל, לא יודעת אם מכוון או לא.
אייזיק בלסיאנו- הפתיע ובגדול!! ימלוך ה'.. סולו מצויין ויפה!! (אחותי ישר אמרה שהוא מזכיר לה את ייצי ספינר.. מממ לא הייתי מהמרת על זה אבל יש לו ממש קול יפה! שלא כ"כ זכינו לשמוע.. )
כי אתה הוא
שיר מדהים. הקלאסיקות הישנות והטובות של מיאמי.. פשוט להתענג.
בני זדה- התבלבל במילה .. זה 'כי אתה הוא מלך הכבוד' ולא הקדוש כפי שהוא אמר. הוא לא הצליח לרדת בטון.(טוב זה באמת קשה, גם אני לא מצליחה לשיר את זהJ
אייזיק בלסיאנו- סולו מקסים!! וואו. רק שלא ייצא לנו עכשיו מהמקהלה.. יש לו קול מעולה. (פשוט כי נראה ששאר החברה עם רגל בחוץ..)
יהודה בראון- שופע ביטחון עצמי. כל הבמה שלו;-)
דור לדור
הכוריאוגרפיה מאבדת מה'אפקט' כשיש רק 6 ילדים. לפחות הם עם מרץ.
אייזיק בלסיאנו- קול מעולה! הוא התבגר מהקול שהיה לו אבל זה עשה לו רק טוב.
יהודה בראון- אהבתי שהוא הוסיף את ה'אוווו' באמצע הסולו.
בני מן- generation to generation ' לא עוצמתי מספיק. העלייה בסוף לא חלקה, נבלעת ומרוחה כזאת.
בני זדה- סולו טוב.
פשלה נוספת, טוב שהם קלטו שזה לא הקטע עם ה'פללל', אלא המשך של הפזמון. (נראה שהם לא התאמנו מספיק..)
סיום חביב.
בסייעתא דשמיא
ירחמיאל: בסייעתא דשמיא שהם ידעו את הסולו.. (חחחJ
סולן ראשון: קצת בעיות בקצב, אבל בסדר לילד ששר פעם ראשונה סולו לבד על במה גדולה.. קול מתוק ורך יותר, ילדותי, עולה טוב.
סולן שני: לפי הצגת השמות, נראה ששמו מרק רוזנסטרק. קול בוגר יותר, מחזיק קול. קצת רועד (טוב, מלחץ..) שר מעולה.(קצת זייף בחלק מהמילים)
בקטע ביניים- 'רגע מה שרים בדיוק עכשיו'? קצת מבולבלים, אבל יפה. חמודים עם לחיצת היד לירחמיאל..
בסה"כ לפעם ראשונה זה יפה.אך לדעתי זה יותר מדי לתת ל2 ילדים קטנים ולא מנוסים, לשיר כזה שיר קשה ורציני לבד.
ה' מלך
חח לפי ההקדמה חשבתי לרגע שזה 'לא ברוח ה''..
מה זה החולצות טריקו האדומות האלה? מילא למקהלת האחדות.. אבל זה ממש לא מתאים להופעה רצינית, לדעתי. אם כבר ירחמיאל החליט על קלאסי, אז לפחות חליפות.
אני רואה שלהרבה הציציות מתגלשות החוצה שזה מתוק.
עכשיו כשזה לא בפורמט של מקהלת האחדות, לפחות יש מקום לכוריאוגרפיה.
סולו ראשון: נחמד.
סולו שני- אלי כהן, שכח לרגע שזה תורו.. ירחמיאל הזכיר לו באופן אישי.
סולן שלישי: קול מתוק, זיוף ב'לעולם ועד'.
אני אוהבת שהם קופציםJ. מכניס חיות לבמה.
ירחמיאל משתף פעולה יופי. אהבתי.
ב'מלך מלך' קטע קצבי, חמודים עם ההתכופפות.
עושה שלום
תיקון רמקול של סמי סלומון(אם הבנתי נכון וזהו שמו)
סולו ראשון (ועל כל ישראל) זאב גולדמן-יפה.
תגידו, מה המילים שהם אומרים חוץ מ let them be peace in the world? לא הבנתי אף מילה מעבר לזה.
סולו שני ריצ'י פינקלשטיין, נחמד.
סולו שלישי, לידו, אייזיק טורקיה, נשמע קול טוב.
סולו רביעי-סמי סלומון, מעולה. חמוד שהוא חוזר בהדרגתיות למקומו.
סולו חמישי אלי כהן-סולו מצויין.
סולו שישי- חמוד. סולו שמיני- נתקע הרמקול, ילד אחר ניסה לרוץ להביא רמקול, אבל כבר ירחמיאל הביא לו.. , מרק רוזנסטרק- יפה.
סולן עשירי- 'שלום שלום' מקסים.
סולן 11: משהו לא הסתדר שם.. עם ה'אמן'
בסה"כ, יש להם קולות יפים, רק שעדיין לא משופשפים מספיק.
הצגת חברי המקהלה
מוזמנים 'להדביק' את השמות לסולנים. חלק הצלחתי לזהות וחלק לא ממש.
הצחיק אותי הקטע עם אוריאל.
ירחמיאל: אמרת לי בחזרה האחרונה שהוגים שונה את השם משפחה שלך. איך הוגים את זה?
אוריאל: סטפזיט( או שסטפסן? אין לי שמץ)
ירחמיאל: זה קשה
אוריאל: אכן
ירחמיאל: אבל זה שווה את זה.
איזו מחמאה זה לקבל ככה באמצע ההופעה! נראה שהוא בין הפייבוריטים של ירחמיאל.
עוד קטע עם ילדון חמוד בשם זאב גולדמן,שמרוב התלהבות לקוד קידה הכיפה עפה לו..(חחח) ירחמיאל העיר לו משהו על זה שהוא יכול להיות פרסומת? הבנתי נכון?(כנראה פרסומת לסיכות ראש..) והוא קרא לו לקוד שוב, אבל בזהירות על הכיפה..
הצגת ילדי מיאמי הבוגרים:
הצחיק אותי שהם לקחו מהילדים הקטנים יותר את המיקרופונים. מה,אין מספיק?
הם נראים ממש גדולים לעומתם.. ירחמיאל לדוד יונתן סרברו, שקד לעבר הקהל עם סבר פנים רציני. ירחמיאל: דוד יונתן, אתה יכול לתת לי חיוך, למרות הtheme - העניין.. חמוד ירחמיאל.:)
ירחמיאל : בואו קדימה, הוא ממש במצב רוח טוב..
ירחמיאל לבני זדה: אוי, הרב זדה. אתה כבר רב?
בני: לא (חחחJ) הוא היה ממש במיטבו ,ירחמיאל..
(יש לציין שהילדים החדשים מאחור נראים די מבסוטים מהענייןJ
אט אט
משהו עם התנועות בהתחלה התפשל..
ילד חמוד מאחור , שהרמקול שלו נלקח לטובת פרח מיאמי בוגר,ניגש לחבר שעמד לידו בבקשה שישיר איתו ביחד ברמקול.. חמודJ
ירחמיאל קורא בשמו של חיים גולובן.. כנראה הוא בקטע לתת להם תשומת לב, מן הסתם, ההופעה האחרונהL
אלי כהן מחליף את הסולו שהיה במקור של צבי שמחון. סולו מעולה.
מה קרה שהוחלט שאת הקטע 'ותן חלקינו בתורתך' ישירו כולם ביחד ולא בסולו כמו שתמיד היה?
האמת שהצפייה בשיר הזה מעלה לי נשכחות..:( איפה שלמה גרוס, צבי אביגדור.. זה עצוב שתקופות יפות נגמרות..(מפחיד איך שהזמן עובר. רק בסוכות הם היו..)
פרוטקציה לוותיקים, רק הם עושים את התנועות:) ממ.. וזה לא ממש הולך בקטע של הגשר. (נראה שעל השיר הזה לא התאמנו ביחד כולם, רק 6 ילדי מיאמי הבוגרים)
ירחמיאל מנסה לשלהב את הקהל. חמוד..
בסה"כ הופעה יפה, חוץ מהפשלות.. שמתי עין על אייזיק בלסיאנו- הוא ממש השתנה לטובה- קול מעולה. נקווה שנראה אותו גם בהופעת סוכות הבעל"טJ