| נשלח ב-19/9/2017 23:31 |
|
| |
פגישה עם ירחמיאל
לו הייתם זוכים לפגוש את ירחמיאל ביגן בכבודו ובעצמו, והייתם יכולים לשאול אותו שאלה. איזו שאלה (אחת בלבד) הייתם רוצים לשאול אותו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-19/9/2017 23:37 |
|
| |
מתי אפשר לקבוע איתך פגישה של שעה מינימום?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2017 23:47 |
|
| |
יש כל כך הרבה שאלות. את יכולה לבחור אחת:
א. למה אתה נדחף לשירים. למה???
ב. למה בהופעות אתה דומיננטי מדי על הבמה, ולפעמים הילדים עסוקים בלהסתכל עליך במבט קצת מפוחד. כן, ברור שאתה רוצה לקבל קרדיט על העבודה שלך, אבל תלמד קצת מההופעות של פרחי לונדון, שבהם יגאל צליק נמצא על הבמה ונהנה, אבל לא נדחף לשירים ולא מפריע לילדים להופיע...
ג. למה אתה נותן לילדים לעלות לטונים גבוהים מדי עד שזה הופך להיות צורם (וגורם לאנשים להגיד שמיאמי צועקים).
ד. למה בחלק מההופעות יש פלייבק במקום תזמורת. אין גבול לבושה? מה יהיה בהמשך, פלייבק גם של השירה, כמו הקינדרלך?!
ה. למה אתה חושב שאם אתה יודע להלחין ממש טוב אז אתה גם כוריאוגרף טוב? קח כבר מישהו שיעשה כוריאוגרפיה נורמלית להופעות...
ו. למה אתה אומר לילדים (שחלקם ממש לא מבית חרדי) לא להקשיב למוזיקה שאינה "מתאימה", כשדי ברור שאתה כנראה כן מושפע מסוגי מוזיקה שונים שכן הקשבת להם...
יש לי בטח עוד הרבה שאלות ביקורתיות, אבל בסך הכל הוא מלחין מוכשר ועשה המון שירים שאני אוהב...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2017 23:48 |
|
| |
| משיחמיד כתבה: |  | מתי אפשר לקבוע איתך פגישה של שעה מינימום? |
|
|
| נשלח ב-19/9/2017 23:51 |
|
| |
| סנחריב כתב: |  |
ב. למה בהופעות אתה דומיננטי מדי על הבמה, ולפעמים הילדים עסוקים בלהסתכל עליך במבט קצת מפוחד. כן, ברור שאתה רוצה לקבל קרדיט על העבודה שלך, אבל תלמד קצת מההופעות של פרחי לונדון, שבהם יגאל צליק נמצא על הבמה ונהנה, אבל לא נדחף לשירים ולא מפריע לילדים להופיע...
ג. למה אתה נותן לילדים לעלות לטונים גבוהים מדי עד שזה הופך להיות צורם (וגורם לאנשים להגיד שמיאמי צועקים).
ד. למה בחלק מההופעות יש פלייבק במקום תזמורת. אין גבול לבושה? מה יהיה בהמשך, פלייבק גם של השירה, כמו הקינדרלך?!
ה. למה אתה חושב שאם אתה יודע להלחין ממש טוב אז אתה גם כוריאוגרף טוב? קח כבר מישהו שיעשה כוריאוגרפיה נורמלית להופעות...
ו. למה אתה אומר לילדים (שחלקם ממש לא מבית חרדי) לא להקשיב למוזיקה שאינה "מתאימה", כשדי ברור שאתה כנראה כן מושפע מסוגי מוזיקה שונים שכן הקשבת להם...
יש לי בטח עוד הרבה שאלות ביקורתיות, אבל בסך הכל הוא מלחין מוכשר ועשה המון שירים שאני אוהב...
|
|
איזה שאלות! אבל הייתי אומרת שהן ביקורתיות מדי. אם היית נפגש עם ירחמיאל קשה לי להאמין שהיית שואל אותו אותן.. הוא לא היה עונה לך בכלל. (אגב,האשכול 'ביקורת על מה שאנו כ"כ אוהבים' מתאים לשאלות שלך. יש הרבה מה לדון עליהן) תנסה להכנס לסיטואציה. נגיד אתה הולך ברחוב ואופס, נפגש בירחמיאל. מה היית שואל אותו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-19/9/2017 23:56 |
|
| |
| מיאמוש כתב: |  | | סנחריב כתב: |  |
|
|
איזה שאלות! אבל הייתי אומרת שהן ביקורתיות מדי. אם היית נפגש עם ירחמיאל קשה לי להאמין שהיית שואל אותו אותן.. הוא לא היה עונה לך בכלל. (אגב,האשכול 'ביקורת על מה שאנו כ"כ אוהבים' מתאים לשאלות שלך. יש הרבה מה לדון עליהן) תנסה להכנס לסיטואציה. נגיד אתה הולך ברחוב ואופס, נפגש בירחמיאל. מה היית שואל אותו? נשלח מהאנדרואיד שלי
אם באמת הייתי פוגש אותו, ובהנחה שהיתה לו סבלנות לשיחה של שעה, הייתי מנסה להבין איך הוא לוקח מילים של שיר באנגלית ומלחין אותן. אני לא יודע להלחין ואין לי מושג איך עושים את הקסם הזה.
ובכוונה אני אומר שיר באנגלית ולא בעברית, כי בדרך כלל השירים בעברית זה 2 פסוקים מהתנ"ך או משהו כזה, ואז זה ממש מעט מלל שחוזר על עצמו ויותר קל להלחין (לא שהייתי יודע איך להלחין גם את זה...).
אבל נניח את סאנשיין. אני יכול להסתכל על המילים של השיר 100 פעמים ולא אצליח לדמיין איך מתחילים אפילו להלחין אותו. על זה ממש הייתי רוצה לשמוע.
יצא לי להיפגש עם מוזיקאים ולדבר איתם על תהליך היצירה. היה לי יותר קל להבין כל מיני דברים שקשורים לעיבוד (למה בחרת לשים בשיר פה גיטרה כזאת וכו'), אבל אף פעם לא הבנתי איך מלחינים...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2017 00:16 |
|
| |
יש מלא מלא מלא שאלות,אבל שאלה שמתאימה לסיטואציה של פגישה אקראית היא לדעתי:
האם עכשיו,במבט לאחור אחרי 40 שנה,אתה מסוגל לדמיין את חייך בלי המקהלה?
(וכמובן שאין ספק שמיד אח''כ הייתי מתחרטת ואומרת שחבל שלא שאלתי משהו יותר מעניין... אבל זה מה שעלה לי, ומין הסתם זה גם מה שהיה עולה לי אם הדבר היה קורה באמת...)
קחו בחשבון,שאחרי שאלה כזו,מתאים לירחמיאל להרצות חצי שעה על כמה המקהלה היא חלק מרכזי בחייו ועוד כהנה וכהנה-אז זו ממש שאלה שווה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2017 09:36 |
|
| |
חחח אשכול מעניין  אני חושבת שהייתי שואלת אותו משהו בסגנון משיחמיד, אבל מכיוון שהוא היה מתחיל להרצות לי הייתי שואלת אותו בדרך על אלבומים שונים, שירים והופעות האקספרניסים (שאותי מאוד מעניין מה היה שם  ) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-20/9/2017 10:21 |
|
| |
| משיחמיד כתבה: |  | יש מלא מלא מלא שאלות,אבל שאלה שמתאימה לסיטואציה של פגישה אקראית היא לדעתי:
האם עכשיו,במבט לאחור אחרי 40 שנה,אתה מסוגל לדמיין את חייך בלי המקהלה?
(וכמובן שאין ספק שמיד אח''כ הייתי מתחרטת ואומרת שחבל שלא שאלתי משהו יותר מעניין... אבל זה מה שעלה לי, ומין הסתם זה גם מה שהיה עולה לי אם הדבר היה קורה באמת...)
קחו בחשבון,שאחרי שאלה כזו,מתאים לירחמיאל להרצות חצי שעה על כמה המקהלה היא חלק מרכזי בחייו ועוד כהנה וכהנה-אז זו ממש שאלה שווה |
|
|
| נשלח ב-23/9/2017 21:25 |
|
| |
מיאמוש - ומה את היית שואלת?
(והכוונה לא במסגרת ראיון עבור הפורום, אלא בתור שאלה של מיאמוש עצמה)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2017 00:06 |
|
| |
איזו תקופה היית מחשיב כתקופה הכי טובה של המקהלה? מהם החלומות ,התוכניות והציפיות שלך לעתיד המקהלה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-24/9/2017 00:08 |
|
| |
|
| נשלח ב-24/9/2017 00:34 |
|
| |
| מיאמוש כתב: |  | |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2017 00:39 |
|
| |
|
| נשלח ב-24/9/2017 00:56 |
|
| |
| מיאמוש כתב: |  | |
ואז תחשבי כמה חסרים כדי למלא את הקולוסיאום. משהו כמו 14,500 חחח
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2017 01:23 |
|
| |
ברור שזה לא שווה ערך. אני יודעת כמה יהיו שם.. חח גג 2000 אבל עם פרסום טוב ויחצנות זה אפשרי. אם רוצים-הכל אפשרי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|